MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, December 23, 2010

panjang akal

damia : mama nk kencing..cepat...cepat buka suar...

aku : ok..cepat...cepat...

damia pon meneruskan hajatnye dalam toilet..aku mmg kasi dia berdikari..basuh sendiri, buka air sendiri..(sebenarnya mak dia sebok ngadap blog muahahaha...)dlm toilet mmg aku xletak baldi & mmg xde besen..bahya budak2 kecik ni kan air paras buku lali pon bole lemas..lgpun pesen damia dia mmg xmau org basuhkan kencing dia..seme nk wat sendiri..ok..senang keje aku ngeh2x...

aku : damia..dah ke?lamanye kencing tu

damia : kejap...kejap...damia tengah isi minyak.

aku : (dalam hati..) hah? isi minyak??amenda la projek dia dalam toilet tu

sekali aku masuk dlm toilet...tengok damia tengah cocok paip dalam lubang kat tangki tu...hahahahah...patut la dia kata tengah isi minya..
rupa2nya dia buat mcm mana gaya kita isi minyak kete
kata blogger kan...apa aku ckp harus ada bukti hahaha..
sepantas kilat aku amek kamera tangkap gambo dibawah ngeh2x...

skang siang mmg damia dah xpakai pampes..
malam plak dah seminggu xpakai pampes...3 ari je ajar..kejut dia kul 12 bangun kencing (ngan mata tertutup dia kencing hahahah....)
so siang & malam dah berjaya tanpa pampes..
tinggal kuar jalan je..lom try lagi xber pampes...xpe step by step

yeay saya dah beso...

22 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

hahaha aduila damia.. ada je keje yg dipikirkannya..

Ena said... [Reply to comment]

heheheh..

bagus la dmia ni.. bijak!!

dan menyenangkn kerja ibunya jugak! senang nak urus la pendek citer kan nana.. :D

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

bijak - bijak!
cerdik weih
akal panjang!
ate dah dahi luaskan?!
huhuuh..
still takleh lupa selamba jer dia babai bapak dia tpi cakap: bye - bye lor!
huhuhuh

mummy_ayu said... [Reply to comment]

ha ha ha..gelak ayu baca damia isi minyak dlm toilet....sgt bijak....
and tahniah sbb damia tak pakai pampers dah...!!!

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

kah kah kah...lucu pulak tgk isi minyak tu...nasib baik air..kalau minyak betul?? haru lah ibunya..ekekek

~ana~ said... [Reply to comment]

nana, ajmal plak, time keluar jalan2 dah okk tp time tdo je x lepas2 lg sbb mama nya malas nak bgn bw dia g toilet..hah3x..

shera haifa said... [Reply to comment]

bgus lah damia nie..dh lah cntik..bijak plak tu..package..
;p

mama tisya said... [Reply to comment]

lawak damia..nk isi minyak ye...hah ibunye bz blog...ank nye dlm toilet,bahaya gk tu:-p

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

hahahaha dmia dmia..lawak btl l akamu ni, bjk..mmg bijakkk

sW33tdARLiNG said... [Reply to comment]

hahaaha... semua jadi mainan...
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

CuTeMiUt78 said... [Reply to comment]

oh..oh damia so advance erk...
wah bagus la damia... tido mlm pun dah tak pakai pampes... klu Mirul memang dah tak pakai pampes.. even jalan2 pun tak pakai... tapi tido mlm kena gak pakai

Hezesuze said... [Reply to comment]

hahahaahah lawak ler damia tu...

[-suziey-] said... [Reply to comment]

hahahahaha adei hai..besela budak.panjang akalnya..ekeke:D

waaa bgsnya dh berjaya mlm xpkaai pampers..aQeel masih lagi..sbb dia byk kencing la..aku plak mmg xsedar klu tido..hahhaha:D klu jalan xpakai dh..dia pn dh bole control nk cari toilet..hehe..cuma time tido tu xsedar tu yg payah sket..mak nya pn smaa..hhahaha

zura@iwan said... [Reply to comment]

sbr je la damia ni...dia imagine mcm taruk minyak plak dlm keta..adeiii...haha

Nana said... [Reply to comment]

fiza-hahah tau xpe..ada jel akal dia tu

ena-heheh mmg nama damia tu maksud dia bijak pon hehehe

ayu-haha mekasih mendoakan....kena ngan maksud nama dia tu bijak hehe ko ni asik2 ingt je babai lori

Nana said... [Reply to comment]

mumy ayu-hehe tu la save skit wet xyah bli pampes

ayu-hahah..klw minyak btol dah lama tbakar rumah

ana-hehe kita kuar mmg pkaikan tkt dia leka abes baju..mls nk bw bj spare eheh

shera-hehe alamak terharunya..tq

eryn-hehe xpe msh dlm kawalan.dlm toilet mmg xde kolah, xde baldi

Nana said... [Reply to comment]

fara-hehehe damia kan maksud dia bijak..alhamdulillah heeee

sweet darling-tu la nye imaginasi lebey

rina-heheh aku jalan2 tu tak konpiden tkt kang basah je.ml2 mmg dah lulus xyah pkai pampes

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-dia la pengibor ati hehe

suziey-tu la nye seme nk xplore
damia mmg xisap botol suziey tu psl la mlm2 xkencing pon...lst dia mnm sbelum dia tido..tu pon takat mnm secawan air ribena...tu psl dia dh tido tu aku kejut gak suh dia kencing

zura-hehe ni la tgk camne maknye buat

Ibu Ayra said... [Reply to comment]

memang budak nih pnjg akal tol...

tahniah damia sebab dah berjaya mendiaperless kan diri...tahniah jugak buat ibu damia sebab berjaya ajar damia diaperless...ayra masih fail sampai skrang...

masviona said... [Reply to comment]

sama lah mcm anak saya avin damia dia pun semua nk buat sendrik xmoh kasi kita tolong....:)

Cik Jue said... [Reply to comment]

oklah tue dah jimat belanja...panjang betul akal si damia nie...

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

syabas damia.. aliya bila la nak start...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...