MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, December 15, 2010

pau sambal @ kluang rail coffe

lepas je abes family day ktorg tros gerak ke kluang, dari batu pahat tu sejam gak la nk g kluang..amrul nk g amek barang2 kusus dia kat dalam kem bawa balik umah.xlama pon singgah kluang, sampai dari batu pahat kul 3.30 petang, pastu kul 6.30 ptg tros gerak balik KL

aku rasa ni kali ke-3 kot aku wat entry pasal kluang station hehe..jgn boring ek..tapi kali ni lain skit..sebab nk try menu baru.ye la..alang2 dah sampai kena la singgah kan...kt kluang ni pon ni je la yg pemes..kalau org2 luar kluang dtg sure diorg cariknye kluang rail cofee ni..

bukan aku sorang je dok amek2 gambar roti hahaha..aku tgk ada gak org lain amek2 gmbo roti, gambo kedai (blogger gak kot hahaha...)

damia & abahnyeroti bakar terbaekk di dunia heheh RM1.10 saje klw kt KL RM2.20 kot
4 pinggan roti bako aku 2, amrul 1, damia 1 hahah gile kuat melantak aku kan
antara tujuan utama nyinggah ke sini, nk try makan pau sambal..zana mama batrice penah tanya dulu tak try makan ke?pastu ada sorang kawan aku rin nama dia,penah tag dlm pesbuk dia suh try mkn pau ni kalau g kluang
pau lembut gigi dari lidah hahah..(sebab dia lembut sangat2 so aku xreti nk describe lembut mcm mana ngeh2x) harga dia sebijik RM1.10
not bad pau ni serius gile tekstur dia lembut nak mati..lembut gile2 la..xpenah aku mkn pau mcm gitu, cuma satu je la..dia nye sambal tu sikit mcm xpuas nk makan.tapi overall sedap la..sambal pedas mmg kaw.lagi satu katanya pau ni xde kat francais hanya ada kt kluang saje
muke mmg xsemenggah gile time ni..penat giler...pas main air
pas g makan roti bako, singgah kat dalam kem kejap amek barang2 amrul..ni posing2 kat jalan masuk ke bilik amrul.dgr cite ayu ibudamia tersesat sampai kat kem ni..aiseh...kalau tak terjumpe dah kita kan hehehe...
aku je gedik2 tgk kamera hahah damia dah malas nk layan mak dia yg suka amek gambo ni
luas gile2 padang ni kiri kanan padang hijau je mata
alamak ai...semalam baru tau ada 2 orang geng gelombang biru ada kt kluang time ari ahad tu, kalau la aku tau..bole la jumpe ngan diorang...

1.semalam baca blog alycia dia g makan kat kluang rail cofee juga last week, alycia turun kluang ada kenduri kawen

2. ayu ibu damia plak komen kt en3 family day dia ada kt kluang ari ahad sampai tersesat2 kat area kem tentera ni..

sorry la ek kawan2..mmg aku turun kluang ni last mnt punye plan..sebabnye amrul mula2 xmau pegi family day..last2 aku ckp nak pegi dia on plak..mmg last minit decide ni.kalau plan awal2 bole gak jumpe zana mama batrice.

15 ribu orang memberikan idea bernas:

SyaNa said... [Reply to comment]

adoii sedap nye tgk gambar
aku ari tu dtg sini yg time jelajah mesia tu xterpk pn nk cr kedai ni
aishh rugiii

Me_Lina said... [Reply to comment]

pau sambal mmg menu utama setiap kali balik kluang.... hehehhehe mee siam dier pun sedap....

[-suziey-] said... [Reply to comment]

wei giler arr terliur ni..gebus nye pau n roti2 itu..aku ni mmg feveret sume food yg berasaskan tepung!! hahahaha klu aku g sana wajib terjah ni..

~~@lyci@~~ said... [Reply to comment]

alamak, apsal tunjuk picca roti bakar tu.. rs mcm skrg ajer nk pg kluang hehe..

haah, mmg sorg pun xdpt jumpe huhu..

~aSHa~ said... [Reply to comment]

glamer jugak roti bakar kluang ni kan

zAnNa@mAMaBaTriCE said... [Reply to comment]

hooyeeeh...sudah try pau sambal dia kan...sedapppp kan..hik hik hik hik

menu wajib order kalau b/fast kat railway nie.....
lenkali try roti kukus plak tau...tu pun sedap. Nasi lemak 60 sen dia pun not bad.

Zana ahad tu kat ayer hitam. Sepupu kawen....kalau nana roger2 time tu pun sure tak dpt nak jumpa....next time k

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

sangat jeles k gambo nana ni, cantik, kita suka makan paw tapi inti kacang merah...sedap2

zura@iwan said... [Reply to comment]

penah tgk blogger mn ntah pegi mkn kt cini...ermmmm syana ke? hehe

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

siyes nmpk sedap...terliur ni..adesss

~ana~ said... [Reply to comment]

nana, hr tu ms entry psl kluang station yg lepas, duk ingat nak order kopi kalau nana g sana. tp asyik lupa nak kabo..hu3x..xmo beli yg kat sini..nak jugak yg dr kluang station sana..heh3x...

Nana said... [Reply to comment]

syana-rugi ko weh dtg jauh2 xtry makan kt sini...sini wajib terjah klw dtg kluang tau

me_lina-owh org kluang ke??mee siam?xpenah tau lak ada menu tu hehe xpe2 lenkali bole try

suziey-roti dia mmg terbaeek la..mgm harus terjah k..ni la yg pemes pon kt kluang

Nana said... [Reply to comment]

alycia-heheh tu la kan tingat2 roti bakar dia..xde rejeku nk jumpe padahal seme kt situ

asha-ahh glamer...menteri besar pon mai dtg mkns sini

zana-hehe tu la nye dh try pong mmg sedap lembut sgt2.roti kukus?alamak mcm2 rupanye menu dia ek hehe pesal kita xnampak pon kt menu dia.
ala zana..ahad tu mmg lalu air itam otw dari bp nk g kluang..tu la nye lst mnt kan..kwl xbole jumpe

Nana said... [Reply to comment]

anje-hehe kamera org dok lenjan ni anje pasni xde dah

zura-hehe syana xpenah g sini dia penah g kluang tp xg makan sini

mz-heheh mmg sedap pon..xpe nanti bole try tau

ana-hehe xpe2 2mgu lg amrul balik nanti kita suh dia blikan heheheh

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

kita mang antu pau!! sedapnya tgk kt sni pon tau dh nmpk gebu..lain kalo jnis tk gebu ni..kikiki..

Gieyana said... [Reply to comment]

tingin aku nk gi sini weh..kan adik aku ada kt sini..tp dh x dok 1 kem ngn hb ko dh..cantik lokasi ko snap2 tue..:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...