MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, December 16, 2010

pertama kali selepas 2 tahun 8 bulan

pertama kali selepas 2 tahun 8 bulan (bersamaan umur damia) aku kuar berdua ngan amrul.ari isnin lepas aku cuti..pastu aku ajak la amrul kuar berdua2an...mula2 tu amrul xmau tau..dia ckp bawa la damia sekali..pujuk punya pujuk goda punya goda..akhirnya berjaya gak ajak dia kuar dua2...

amrul bukan apa..dia kan jarang ada masa ngan damia..tu pasal la klw ktorg g mana2 mmg bawa damia sekali...so far ktorg memang xpernah tinggalkan damia..ni la 1st time kitaorang tinggalkan damia kat mak utk kuar g dating berdua2an

aktiviti bermula dari pukul 12.00 ajak amrul g lunch kt kedai peberet dia, ikan bakar kat pasar keramat yang sangat2 terbaek...kalah istana negara..
2 pinggan amrul tala makan nasik
pas abes lunch ktorg ke wangsa walk...g kedai game tu main2 gendang bodo tu hahaha..xpenah wei main gendang tu aku tgk mcm hapa2 je kan tu psl malas try sekali main bez la plak..hahaha tu la kutuk lagi gendang bodo
jakon pes time main gendang cina dum2 cheng...hehehhe
pastu aku try gak main game tembak2 berduet ngan amrul selalu klw dtg teman damia main je..mana la ada masa nk main game tembak2 bagai.
seterusnya g tengok wayang plak kt tgv wangsa walk...murah plak tiket wayang dia..bese beli RM13, aritu RM11 je..katanya kalau cite tak box office mmg harga RM11.(eh bukan ke ngankung tu kotak pejabat?hee..)
ktorg amek cite NGANKUNG, mula2 nk tgk social network tp lambat la kena tunggu 3 jam so bedal je la cite NGANKUNG
memang tak nyesal tgk cite..lawak nak mati..gelak pecah2 perut hehhehe....cite ni banyak kisah teladan dia...ingat ye kawan2 Berjudi haram di sisi islam...
haih..part paling lawak time sam ni jumpe bomoh klate...ngan secara tiba2 sam yg dari KL tu buleh kecek klate antara dialog dia yg aku ingat :

ambo doh pahe sebutir habok...hok aloh! kawe klate loh ni..(kengkonon dpt semangat bomoh tu la..ngan secara otomatik boleh kecek klate heheh)
pastu ada 1 lg dialog lawak, bomoh tu suh mnm "air serabuk perok" kalau korang orang klate sure tau apa makna dia kan hehe..

amrul yg tak paham bahasa klate tu tanya aku : apa air serabuk perok tu??hahaha...aku paham la dialog tu tp nk xplain pon xreti..bese la dgr mak aku ckp serabuk perok..(aku rasa maksud dia mcm rimas tak pun gundah gulana haha btol ke?)
so far aku sangat happy sebab cita2 aku nak kuar berdua2an akhirnya berjaya...skang aku dah tau camne rasanya perasaan kawan2 yang kdg kala kuar dua2 ngan asben.sesekali mmg kena mcm ni...salah satu cara utk menghangatkan lagi hubungan somi isteri
serius la..walaupon aku kuar ni hanya 6 jam, tapi teringat2 damia kat umah..bese nek kete suara dia je bising, ni diam je..mcm xlengkap ke rasa xde bising2 hehehe...ingt nk ajk amrul kuar g holiday 3d2n dua2 gini..tp aku rasa mcm tak sanggup je nak tinggalkan damia..(buat masa ni la...hahahha) kot2 dia dah besar skit ok kot...tapi tu la..blom tentu amrul stuju nk tinggalkan damia..insyallah mana tau kan 1 ari nanti dpt gak cuti dua2an...tingin sgt sebenarnya

next entry....kami beromen2 opsss...beromantik2 dekat...tut..tunggu la ek entry pasni hahahah..

28 ribu orang memberikan idea bernas:

ciK mOt ©™ said... [Reply to comment]

huhuhu...

Cute MuM said... [Reply to comment]

hehehe...
semoga dapatlah berdua2an..

Cute MuM said... [Reply to comment]

hehehe...
semoga dapatlah berdua2an..

Hidayah said... [Reply to comment]

mmg best lau dpt kuar berdua je...kami rasanye ada la 3-4 kali da kuar skali tu pun g tgk wayang dkt2 je balik keja curik2 jap hehe.yg lama2 tkde lagi (cukup sehari nye dating)baik di amalkan mengeratkan kasih sayang hehe

eLYies said... [Reply to comment]

amboi..jeles...eden ni dah 3 tahun 8 bln (umur aqila) tak kuar dating sama2..huhuhuuh

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

aku kdg2 ade ati jugak nak tggl sekejap klu ade cuti budak2 ni kat nursery klu rasa2 nak jln dgn org tua
tpi itulah,ayat dia mesti..
sian budak2 ni bwklah sekali.
huhuh
takleh feeling romantik lansung.
ahahha

mama tisya said... [Reply to comment]

hah kn dh ckp..sure feeling tu lenmcm bila berdua-duaan...hahahaha...tkpe mn tau leh p honeymoon berdua plak saper tau..bole marathon 23cm...lalalala

**'serabuk peruk' maksud die tension mcm jiwa kaco...hahahah

lia said... [Reply to comment]

emmmmm korg boleh schedule kan atleast 3bulan sekali keluar berdua.... xpayah lama2, 4-5jam pon jadi ar... sbb kadang2 suami isteri pon ada satu perasaan nak manja2 puas2 berdua2an kan he3....

tp nk coti2 berdua, aku masih xnmpk aku mampu wat x sbb kuar 4-5jam berdua pon da rindu banget dgn anak wakakaaa

zura@iwan said... [Reply to comment]

sedihkan...sll bsama damia...tp nk gk rasa kuar bdua kan.....x per sekali sekala kan...

Ya ALya said... [Reply to comment]

memang best gak kuar berdua2 ni,tapi confirm la teringat anak punyer...slalunye si suami2 ni lagi suka anak di bawa sekali kan......

Cik Jue said... [Reply to comment]

memeng best keluar berdua tapi dalam masa yang sama ingatkan anak kat umah...

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

memang best kalau keluar berdua-duaan...kalau ayu dekat2 macam tgk movie tu selalu berdua-duaan...makan2 pun selalu gak berdua-duaan...cuma kalau gi jauh2 tu tak sampai hati tinggal anak2...sebab tinggal ngan bibik kan..kalau tinggal ngan family lain citer..

suka berdua-duaan...ekeke

SyaNa said... [Reply to comment]

aku kalo nk dating ber2 kena ari keje la
time iman kt umah bbsitter

wey teruja plak aku nk tgk cerita ngangkung tu

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

aduss..!!bestnye berdua2an..
kami tak penah lagi..papazakwan sejibik cam amrul, huhu! mesti kesiankn kt zakwan..

Ena said... [Reply to comment]

akak pun jarang dapat peluang camtu.. tapi anak dah besar sikit ni blh la tinggalkan kat pengasuh kejap nak p situ sini.. tapi memh kjap betul la.. kalo nak p makna angin berdua tu kena amik cuti ari kije pastu tinggal anak kat pengasuh.. leh la dating time tu.. tapi dah lama dah.. bila la plak tu.. mrmmm

zAnNa@mAMaBaTriCE said... [Reply to comment]

sejak2 ada Batrice nie...mmg tak pernah ler keluar dating berdua2an..sure hangkut sekali ngan dia...coz' rasa cam lain jer bila takde dia....then, rasa tak sampai hati nak tinggalkan dia...hu hu hu

tp sure best kan bila sesekali keluar berdua jer

Hezesuze said... [Reply to comment]

wah romantik nye ko nana...takat nie akak xde masa nak berdating berdua ngan abg pomen sebab zaquan harus nk ikut huhu

~ana~ said... [Reply to comment]

pernah gak dgr geng2 kak matun kat ofis ni bgtau ikan bakar kat pasar keramat tu sedap..tp x pernah try pun lg..hu3x..harus pergi nih..

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

wahhh..berjaya jugak beromantik2 berdua yek..hehehe..kite few times kuar berdua slalu sbb nkt gk wayang jek..tp tk tenang klu tk bwk anak..ape sume benda yg dibuat dok teringat die yg ditinggalkan..hehehe

nway, main gendang ngan tembak2 tu fevret kitorng laki bini tau..dpd dulu smpailah dh ade Zara ni pon..=p

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

wah saje je tau wat entry bagi kita jeles, kita tak pernah lagi berduan pi mana2 kalo kat rumah time balqis tidok tu pernha la

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me & hubby pernah gak kuar berdua-duaan tp siang hari, time anak2 kat nursery, hubby amik cuti hehehhe kalau holiday overnite, memang takkan kot berdua, sbb my boys tak de saper nak jaga :)

Nana said... [Reply to comment]

izan-ko pesal xikhlas je komen hahha

cutemum-hee xtau la lepas ke x nk g olida 3d2n tu heheh

hidayah-kami ni mmg jarang ada masa bersama..tu psl bila ada kesempatan guna kan masa tu sebaiknye

ayu-haahah sama je sam ngan amrul ek...tu la dia xkasi tinggal..nk gak kan kuor dua2 mcm cintan cintun dlu
haih...

eryn-heheh tu la nye mmg lain mcm btol rasa..jalan pegang2 tangan haish....
haha nk xplain xreti la serabuk peruk tu kekekek

Nana said... [Reply to comment]

lia-tu la..pasni kena rajin2 la wat mcm gini
sama la lia..aku br tinggal damia 6 jam dah teringat2...

zura-mmg time kuar tu teringat je damia..apa la dia wat kt umah tu hehe

ya-ahh mmg tingat anak la..amrul tu mmg xkasi tinggalkan damia

Nana said... [Reply to comment]

cik jue-ahh la mmg tingat kan anak..kejap2 je bole la

ayu-haha banyak tol dua2an dia tu la sama la kita belom bole lg kot tinggal damai utk cuti berdua2an tak sanggup rasanya

syana-heh tu la pasal..aku sanggup EL ari isnin tu sebab nk kuar dua2 klw weken sure xdapat nye.
nangkung tu bez wei lawak gile

nad-hahaha yeke try la pujuk2 mmg lain tau feeling kuar dua2 ni

Nana said... [Reply to comment]

ena-hehe tu la pasal saya kuar time ari keje tu sebab dah tau kwl weken mmg xbole nye

zana-hee tau mcm mana perasaan tu, mmg kita pon tingatkan damia masa keluar tu..sesekali kena gak ada masa yg berkualiti ngan suami kan try la.heee

kak heze- heheh cuba try sekali kak..ni saya pes time try pas beranak ni

ana-hehe tu la mmg sedap ikan bakar dia pemes gak la..merata2 org dtg makan

Nana said... [Reply to comment]

lily-hahah sama2 la lily mmg teringat2 je tu psl pas tgk wayang blk umah amek damia pastu br g makan
haha lily suke ek men tembak2 kita pes time main tu sama gendang tu

anje-heheh apa kata anje try pasni..sonok tau

mz-hehe xpe blk msia nanti bole kot kuar dua2 lg

Gieyana said... [Reply to comment]

Bestkan bila dpt kuar dua2 nih..tp rasa janggal kan! aku x leh ar...prefer angkut sekali gk kalau nk kuar..

Nana said... [Reply to comment]

gie-heheh mmg janggal keluar xbwa anak rasa xbiasa je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...