MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, December 1, 2010

seram!

4 minggu sudah...jiran satu lorong rumah aku balik dari pasar malam & dia ikut jalan belakang (kat umah aku la tu) time tu magrib & bila je azan magrib tgh berkumandang kt surau tiba2 ada satu lembaga hitam yang besar & tinggi melompat depan dia melintas pagar...kira mcm menda tu nak lari kan diri sebab terdengar azan...sudahnye..makcik tu sampai skang xberani nak kuar g pasar malam time magrib2..(ekceli kan..tempat yang makcik tu jumpe menda tu ada ustaz yang penah dtg "semah" kt area umah aku ni kata...mmg kat pagar tu banyak sgt menda dok melepak...kata ustaz tu ad 15 ekor bukan binatang yea..tapi makhluk yg kita tak nampak dengan mata kasar....
dah la.. budak2 suka main kt situ..tgk tu mmg petang2 anak2 buah aku & damia suka main2 kt sini
sebelum plak kejadian makcik tu jumpe lembaga hitam tu...ada jiran selang 8 buah rumah dari rumah aku bercerita..dia selalu dengar suara orang panggil2 nama dia..padahal dia duduk rumah tu sorang2 lepas je suami dia meninggal...selalu katanya..kadang2 dengar orang bagi salam..beria2 dia berlari ke luar tgk2 xde sape....

ha..ni yang terbaru..yang tiba2 buat aku kecut sgt2...minggu lepas...jiran aku cite, tgh2 dia duk melepak kat kedai makan area umah aku ni..tiba2 ramai yg kat kedai tu nampak Cik Ponti! terbang hinggap atas pokok..pastu diorang plak berani2 nak tengok...bila diorang kejar...cik pon tu terbang hinggap plak atas bumbung umah aku!! huwa....gile la...dah la aku kt umah berdua je ngan damia..ye mmg aku duduk ngan mak..tp umah mak aku kat bawah (teres 2 tingkat..tp rumah aku tangga kt luar)

pokok besar yg orang nampak cik PONTI
so skang ni...kiri, kanan & tengah depan rumah aku seme dah ada cite2 pasal makhluk2 itu...mcm aku penah cite dulu la..umah mak aku ni sendiri pon...keras juga sebenarnya...nak2 laluan dari toilet nak ke dapor..damia cukup xberani lalu situ sorang2...kalau dia nk g dapor sure dia panggil orang teman...sebab dia kata ada hantu..sambil tunjuk kat toilet umah mak aku.kalau dulu aku selalu nampak kelibat2 masa kt umah mak kan..skang ni adik2 aku pon ngadu..selalu nampak mcm orang melintas...nampak nye bukan perasaan aku la selama ni...diorang pon nampak juga...tapi xde la nampak dgn jelas..cuma kelibat je

tunggul kayu yg dikatakan ada menda

adeh...harap2 menda tu tak mengacau aku la..aku ni bukan berani sgt pon..tapi nak takut2 sangat pon xelok juga kan..so aku buat biasa2 je...harap2 sgt menda tu xmuncul depan mata aku...mau terkencing agaknye klw aku nampak..huwa..xmau2 terjumpa...

gambar2 ni seme aku amek dari beranda umah aku je..


31 ribu orang memberikan idea bernas:

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

aku tak sure le benda - benda ni nana sbb umah aku kat kg mmg dekat dgn kubur
ko tnyer le ina,suziey n kak heze
mmg sepanjang aku idup kat situ,benda ni jarang nmpk
tpi klu tak silap aku,ade org ckp,bersihkan tmpt tu insyaa Allah diaorg takmo singgah
lagipun kejiranan ko kan mcm ape ntah yg ko citer dulu.
so,mmg senang ler benda2 ni nak dtg
ade org ckp jugak,yg semak2 n tinggi2 tu kasi potong..

Ena said... [Reply to comment]

seram jugak kan camtu..

dulu sebelum akak beli umah yg akak duk skrg ni umah tu sangat la suram tau.. pastu rasa semacam je bila masuk tp huby akak dok berkenan gak sbb murah la kalo area KL dapat rege tu.. so, kami decide beli la jugak.. bila masuk je terus la kena kacau kami anak beranak.. tapi skrg dah tak de dah.. sbb umah tu skrg totally diffrent ngan umah yg asal.. cuma sesekali bila kami balik kg lebih dari 3 hari terasa la ada mende lain yg dok menyinggah.. bila azan hilang la ia.. aritu yg akak rasa ada dok cuit2 tu pun dah tak de dah skrg.. Alhamdulillah.. harap tak de la yg rajin menyinggah tu..

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

em, seram dibuatnye..
elok la kumpul kan org sekeliling kumpulkn reramai baca yaasin..takpun pggl ustaz, mintk tolong 'pagar'kan @ 'bersih' kan kawasan tu

Pn. Zana said... [Reply to comment]

seram jugakkan ?

try la panggil ustaz tlg bersihkan tempat tu ..:D

take care yer..

[-suziey-] said... [Reply to comment]

erkkkk..klu aku mmg seram ler nk tido mlm2..

eLYies said... [Reply to comment]

huhuh..aku bab2 ni mmg gerun...cite2 seram dlm tv pun aku tak tgk..khamis mlm jumaat tak buka langsung channel lain selain channel 613..hahahha

eLYies said... [Reply to comment]

huhuh..aku bab2 ni mmg gerun...cite2 seram dlm tv pun aku tak tgk..khamis mlm jumaat tak buka langsung channel lain selain channel 613..hahahha

FIESYAH said... [Reply to comment]

kalo syah dah tegiang2 kat kepala sure mlm x dpt nak tido...minta lah panggil ustaz, insyallah...

kalo syah requst ustaz Haron Din kat Bangi, Surau Darussyifa, ustaz ni boleh jumpa tiap hari selasa kat umah die...pakat2 lah ngan jiran...

akak pun boleh lagi ambik gambo tu..kalo syah pandang pun x mau..huuhuuu

saveme_zero said... [Reply to comment]

grrr....seram wehh klu muncul tu. mau x tido. aku lebih rela duduk dgn ayah aku klu mcm tu tau. minta2 ko & damia x diganggu la.

atty's said... [Reply to comment]

semoga tade le apa2 benda tak baik..jadik ye nana..minta dijauhkan

.pelangi. said... [Reply to comment]

errr...meremang kejap bulu roma...aiseh..takot...

Aku A-Z-Z-U said... [Reply to comment]

ehh...gila seram. kazu igt kat kl dah takde dah makhluk2 ni, semua lari sbb hantu kat kl lagi byk (especially time malam kat kelab-kelab) hehe :P

zura@iwan said... [Reply to comment]

ishhh...aku dh le sejak dua menjak ni duk dgr ceta cm ni...semoga kita dijauhkn dr mende2 yg x elok...

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

scarynya nana!!

kita kalo dgr cmtu kompom xleh tido dah malam...

bistu tkpe ke budak2 tu main kt situ??haitu pon nana ada cita kan psl nmpk byg hitam lalu dpn pintu bilik kan??haishh seramnya..

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

nana..masa ayu baca entry ni..ayu sorang2 kat bawah ni...hohoho..naik bulu roma jap...

C-Tiey Hamid said... [Reply to comment]

ari tu Nana pernah tempek pic tunggul tu kan...x tau la nape masih nampak cam ada sesuatu kat situ...hu3....x try bakar ke tunggul tu Nana...*

Nana said... [Reply to comment]

ayu-kata orang2 kat situ kan
kawasan rumah aku tu agk keras skit
tu la nye..
penah je ktorg panggil ustaz kasi bersih kat tunggul kayu tu

Nana said... [Reply to comment]

ena-hah?ye ke kak..kena kacau ek
saya xde la sampai dia kacau2 stakat mcm kelibat2 tu je ada la..
adeh seram juga dgr cite akak

Nana said... [Reply to comment]

nad-pasal tunggul tu kami penah ikhtiar juga
ustaz suh bakar cili kering 3 malam time magrib
so far ok la

Nana said... [Reply to comment]

pn. zana-tu la..ramai org keliling dok bercerita & nampak so far kami blom penah nampak hrp2 xkan nampak la..huuhhuh

Nana said... [Reply to comment]

suziey-tau xpe wei dah la aku selalu ber2 je ngan damia
nak2 damia tu selalu ckp nampak hantu nampak hantu

Nana said... [Reply to comment]

elyies-hah..tu la sebab utama kenapa mmg cite2 seram aku xpenah buka kat umah..
kalau amrul ada je baru aku berani tgk cerita hantu

Nana said... [Reply to comment]

syah-hehe siang2 berani la amek gambar..
mmg kalau malam tak pandang dah kt tempat tu seram rasa

Nana said... [Reply to comment]

sue-tu la..aku kecut gak wei..nak2 dia bole landing ats bumbung rumah plak kan eeii xmau la terjumpe!

Nana said... [Reply to comment]

kak aty-harap2 gitu la kak

Nana said... [Reply to comment]

pelangi-tu la nye..masa dgr diorg cite dah takut nk g toilet hehehe

Nana said... [Reply to comment]

kak azzu-hahah tu antu pale itam mmg bersepah kak.
menda2 ni xkira mana pon kak mmg ada nye dia kan

Nana said... [Reply to comment]

zura-ye ke?
tu la..aku risau gak
hrp2 xkacau aku la

Nana said... [Reply to comment]

fiza-tu la..mgm gate tu budak2 wat main badminton petang2 diorg wat konon2 mcm net
tp xde plak kena sampuk ke apa
hahh tu la mmg ada cite ritu kan
pasal nampak kelibat tu

Nana said... [Reply to comment]

ayu-heheh jaga2 ayu2...jgn pandng belakang hehhehe

Nana said... [Reply to comment]

ctiey-ahh ritu ada tepek pic tunggul ni juga
nape ek ct bole nampak ke?
or bole rasa sesuatu ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...