MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, December 22, 2010

status @ facebook boleh mengundang bahaya

masa mula2 ada fb, xaktip pon...sekadar register je...sekali bila dah pandai fb..jadi ketageh..mcm ketageh join contest hahaha...

skang?dah xberapa bez fb aku rasa...cinta aku ttp pada blog juga...dah malas nk update status seminit sekali hahaah (tipu je..xde keje apa?setiap menet nk update status)

dalam baik ada buruknye fb ni kan...baiknye?? sampai skang jasa fb yg tak dapat aku lupe..dah menemukan balik aku & kwn2 sekolah rendah dulu2...bole kata satu kelas darjah 6 ada dlm list fb aku...

buruknya? banyak juga...antaranya...skang ni kan..pesen orang kalau update status fb dia siap ada map tu...apa ek namanye?aku xreti..

contoh mcm kat bawah : ekceli dia update status..@ bank...amek duit & pastu selang 10 mnt dia update status lagi @ klcc..shopping....

(dia ni bukan blogger..hehe so korang dont worry tak terkena batang idong korang pon contoh ni heheh..aku dah padam details dia..utk keselamatan bersama

aku rasa sangat2 bahaya.. tgk mcm contoh tu..dia tulis dia kat bank amek duit..watnye ada la salah sorang kawan dia tu jahat ke..tgh dok ada kesempitan duit ke..tiba2 setan dok hasut..

pegi rompak kwan ko....dia baru bawa kuar duit tu...." lebey kurang gini la kata2 setan kan..hahahah

tak ke naya wei??bahaya..bahaya.kalau stakat nk tulis @ wangsa walk..lepak ngan geng2 blogger..tu kira ok la..tapi yang bahya ni tulis @ BANK branch sekian..sekian.....amek duit, pastu siap ada map lagi tu+ siap tulis pasni nk g soping kat situ sini...orang dah tau dia baru kuarkan duit..pastu dia plak kasi tau dia ada kat mana2...mcm serah diri je kt orang jahat.sebab banyak skang ni aku tgk status @ BANK mcm gitu... aku plak yg gerun nengok...

21 ribu orang memberikan idea bernas:

Fatin Rahmat said... [Reply to comment]

haha tak dinafikan skrg nie ramai yg suke update status yg detail gile. pegi mane-mane pun nak update. rasenye tak perlu pun. hoho

puan nina said... [Reply to comment]

2 la kena pikir dulu sblm taip =p

kadang2 status gaduh gf bf la,kisah dlm kelambu la..yg xpatut org tau pun semua taram tulis kt fb..haih..

mama tisya said... [Reply to comment]

makin canggih skarng ni siap ada map..tp yg ada map tu tk silap update thru hp mhl2 mcm blackberry, iphone cz adik iparku ada buat..kalo die update kt mn2 siap ada map

Hazlina Shahrel Mummy HK said... [Reply to comment]

yela.. skang ni macam-macam.. paling kelakar hal gaduh laki bini pun nak show kat fb.. kalo ade tukang nasihat.. ok la.. tp kalo tukang batu api..? sndr terbakar.. hehehhe

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

Blogging still the best!!!heheheh..(wlupon daku bukanlah blogger yg setegar mane..=p )

✿nenek moden✿ said... [Reply to comment]

bahaya tu sis!!serius...

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

sokong...sebab blog kita ceritakan benda yg dah berlaku...jarang2 sangat updated yg akan berlaku...tapi FB??? yg tenagah berlaku pun updated...aishh..bahaya2..

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

makin bahaya FB ni..haihh kang xpsl kena rompak.. pstu betol kata ibuayahdamia tu..blog agk selamat sikit:p

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me jrg2 update FB sbb lebih chentakan blog hehehheh

atty's said... [Reply to comment]

dulu kty masa jakun ngn fb ..kemaruk setiap 1 jam update ,lor ni dah bosan .,.,2-3 ari sekali baru update..kalo rajin klik like kt kawan2..reply status kawan2..

tp yg tetap jadik pujaan ati ,....blog jugak

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

aku ponn..kdg siap cam nk perah otak nk update status fb tu,tahpapo kan..baiklah berblog lg weh, dpt gak 50 sen sehari dari nuff2,hahahhaha

Ya ALya said... [Reply to comment]

sejak dah ada blog ni jarang sikit nak update kt fb,fb sekarang pun macam bosan je kan....

Nana said... [Reply to comment]

fatin-hehe klw details2 sangat sure mcm baru2 je terjebak ngan fb tu...kalau dah lama2 malaz dh nk update kan

nina-tu satu masalah juga tu..ada penah terbaca status org kt fb.."perang dunia ke2 bermula"
dah sah2 gaduh ngan suami pon nk update kt fb xpasai2 aib diri sendiri

eryn-owh...ada map tu sure pkai nset mahal2 ek..details sgt la kan...tgk kt fb status home sweet home..sia ada alamat..blok C, aprtment bla..bla..tinggal xde no rumah je..gile details

hazlina-yup penah juga bc status gaduh ngan laki..ada ke patut nk update kt fb tak sesuai

lily-heheh yes..100% blogging plg bez

nenek moden-kita fikir bahya, tp org lain tak kan?

Nana said... [Reply to comment]

ayu-kan?kat blog mmg jrg2 sgt la kita nk cite yg future..yg tgh berlaku pon rasanya jarang org cerita..
bahya klw reveal sgt..

fiza-heheh kan?tu la nye bak kata ayu..blog cite2 yg dah lepas..so xde la bahya nye

suzi-hehe patut la tgk fb sepi je

kak aty-tu la..mula2 tu mmg jakon gk kak hahaha skang dah xde la nk update setiap sejam hehe

zt-hahaha...jadi la kan 50 sen pon sape nk kasi..kalau la berFB tu bole dpt duit..mmg setiap 1 saat aku update status hahaha

ya-tu la nye..fb pon skang mcm dah xbez...

e.l.i.z.@ said... [Reply to comment]

haah la..eli pun penah tgk jenis status yg ada map tu..xtau la pulak dorang buat camne..rs nya pakai iphone je kot yg buley buat gitu..mmg bahaya la kalu bitau kt bank..haiyaa

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

Fb ni mmg semakin canggih..tp kita sebagai manusia lah yang kena bijak menggunakanya .. dulu, masa fs tgh femes, pon jd isu jugak, pasal ape tah tak igt..bg farra lah kan, pengguna itu sendiri yg kena pandai menggunakan nya.. :)

sW33tdARLiNG said... [Reply to comment]

rasanya gadget ni dari blackberry kalau tak silap.. mmg ramai dahh orang suka pakai gadget check-in tmpt2 ni... bahaya kaan...!
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

[-suziey-] said... [Reply to comment]

aku dh lama pasan bahaya bende ni..konon nk btau sume bende..xde privacy satu..undang bahaya la..klu penjahat pn ade FB mmg senang nk cari mangsa..

zura@iwan said... [Reply to comment]

aku pon x update lama dh fb tu...mls nk updata ler...

tu la psl...smpi gtau duk tang mn..bahya tu..hehe

Nana said... [Reply to comment]

eli-tu la..dunia makin canggih....tp kecanggihan tu mcm disalah guna plak....ati2 la seme ek..peringatan utk dri sendiri juga ni

fara-ahh fara btol tu..kena bijak gunakana teknologi yg ada....

suziey-btol...xde privacy bahya reveal seme menda

sweet darling-ye la btol..ni dari npon mahai2 ni

zura-hehe aku skang dah kureng nk update2 dlu rajin

Adlin a.k.a Kyra MomS said... [Reply to comment]

mmg betul tu nana..
kadang2 status Fb ni buat kita rasa kecik hati x bertegur sape..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...