MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Sunday, January 31, 2010

contest serlahkan dirimu

silala terjah blog pinkypwincess utk tgk syarat2 nye

ok ni la aku rasa konon2 gamba aku yg nmpk menyerlah..hehe..gambo time yee sang dinner last year.xsabo nk tgu dinner thn ni plak, CNY pon dah dekat ni arap2 ada la dinner yee sang lagi
Nyatakan ape masalah kulit anda atau pun ape yg anda inginkan untuk kulit wajah anda..contoh nye masalah jerawat, masalah kulit berminyak, masalah kulit kering ..pigmentation,nk mencerahkan kulit, nk kecikkan liang pori2, nk menegangkan kulit muke dan ape2 sajelah. ini penting supaya sy tahu ape yg sesuai untuk kulit anda apabila pemberian hadiah kelak sekiranya anda berjaya.

so far aku xdela masalah kulit yg kronik, jerawat time dtg period tu biasala..cuma satu je masalah besar aku eyebag yg sangat nampak ketara.ni bukan sebab xcukup tido ke apa tp mmg seme adik badik akua da eyebang.keturunan kot?hehe....

Di dlm entri anda sila nyatakan anda mengetahui contest ini dari blog siapa.
aku tau contest ni dari CIK BLOG

"SNAP VIA MIRROR CONTEST"

sila la masuk blog dari kaca mata yang berbeza utk tgk syarat

so ni la gambo yg aku pilih..actually ni gambo amrul, gambo aku pon ada bakang amrul tu dok kt seat blakang.sebenarnya time ni ktorg kt ats highway baru balek kenduri kawen kt ipoh, amrul saje nk test DSLR membe dia so dia main snap2 la konon2 nk blaja pkai DSLR
Wajib memberi cadangan secara ringkas lagi padat untuk kedua-dua blog CIK BLOG untuk lebih menarik di masa hadapan.
ok cadangan aku klw bole cik blog tepek gambo banyak2 skit kt new entry pasal..aku suka sgt cuci mata tgk gambo2 kt blog kawan2.tq..hehe

"Me - Mykid Look-Alike Contest"

klik blog nurul huda utk tgk syarat2

ni la gambo yg aku rasa yg nmpk sgt2 sama damia & ayah dia.tp time ni damia umur 3mths, klw tgk skang ni xde la sama sgt mcm time damia kecik2 dulu seme pakat dok cakap potostet...hehe

friendship contest

ok sila klik blog bobotpink utk tgk syarat2

ok, aku pilih gambo ni, time birthday allesya-anak hani (2 dari kiri) aku suka sangat gambo ni sebab seme tengah happy sengeh nampak gigi yg putih berseri2 hehe..pastu semenya ala2 kumpulan merahnye makngah

korang.....aku sayang korang seme....muahhh

dari kiri:ina,hani,aina & aku.oh yea..sebut pasal aina..hari ni bezday aina.beb, aku nk wish happy birthday..semoga panjang umur, murah rezki & berbahagia selalu bersama en.rizal,ryan& also bb dalam peyut tu..heheh

Friday, January 29, 2010

wedding photo contest

sila klik sini utk tgk syarat2

· Sertakan nama anda & pasangan...Sertakan juga tarikh ulangtahun perkahwinan anda & pasangan...

· Ceritakan sket kenapa gambar tu anda pilih untuk menyertai contest nie...


Nama: Fauzana Ismail
Nama Pasangan: Mohammad Amrul Fazlee Ramli
Tarikh perkahwinan: 080706

kenapa aku pilih gambo ni?pasal aku suke tgk aksi malu2 tp mau ni hehe... sebenarnya photog aku xsuruh pon amik gambo kiss pipi ni aku yg ckp kt abg cameraman bang amek gambo kiss pipi bole x?hahaha..xmalu kan?siap leh request ekeke...pastu tak sangka plak time posing2 ni ada la adik2 amrul tgh tgk dah tu diorg perli2 la cium2...jgn lepas hahah..tu psl muke memasing malu2 taik kucing je tu hahahaha

tazkirah hari jumaat

Sesuatu yang baik untuk di renungkan bersama.....

Berilah yang terbaik buat ibu-ibu anda sementara ibu anda masih hidup

Bila seronok, aku cari.... pasanganku
-Bila sedih, aku cari..... Mak
-Bila berjaya, aku ceritakan pada.... pasanganku
-Bila gagal, aku ceritakan pada... . Mak
-Bila bahagia, aku peluk erat.... pasanganku
-Bila berduka, aku peluk erat.... Emakku
-Bila nak bercuti, aku bawa.... pasanganku
-Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah.... Mak
-Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
-Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"
-Selalu.. aku ingat pasanganku
-Selalu.. Mak ingat kat aku
-Bila-bila.. . aku akan talipon pasanganku
-Entah bila... aku nak talipon Mak
-Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
-Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Emak
-Renungkan:
-"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...
-bolehkah kau kirim wang untuk Mak ?
- Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".
-Berderai air mata jika kita mendengarnya. .......
-Tapi kalau Mak sudah tiada....... . ...
- MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....

-Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
-berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya... ..
-berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya.....
-berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya...... . .
-berapa ramai yang sanggup..... ... membuang ulat dan membersihkan
luka kudis ibunya....
-berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

-Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......




Thursday, January 28, 2010

my laptop contest

ok sila masuk blog sharina utk tgk syarat2 dia yg simple sgt

* Letakkan gambar laptop anda dan sebab mengapa anda suka dengan laptop anda di entry anda
kenapa aku suka laptop aku?

1. sebab yg pertama nape aku suka..sebab laptop ni amrul yg adiahkan.heheh...maceh awak...
2. aku bole simpan gambar2 aku yg berjuta2 keping dalam ni (juta ke?)hehee
3.aku bole simpan lagu2 yg aku minat je..xminat xmau simpan kang berat plak
4.of coz la aku suka sebab aku bole buka FB& BLOG kt umah heheh..

pst...sila jangan tanya nape ada gamba naruto ni amrul la nye keje hehe...terima je la dah org nk bagi kan...ekekekek....


'SAAT-SAAT TERINDAH IBU & AYAH BERSAMA SI MANJA'

klik sini utk details

ok, aku pilih gamba time raya tahun lepas.sebab apa aku rs gmbr ni merupakan saat2 indah aku,damia & amrul..sebab ni la pertama kali kami beraya bersama2 di luar Kuala Lumpur (time ni beraya kt rumah pak cik amrul kt penang) & ni la kali pertama kami bertiga beraya bersama2.

tak faham?ok sebabnye masa raya pertama damia, time tu damia umur 6 bulan, tp raya tahun tu amrul xdapat balik beraya sama2, faham2 je la keje perwira negara ni kan...sedih sgt time tu kami kehilangan moment raya pertama sebagai sebuah keluarga.jadinye tahun lepas, tahun ke-2 damia beraya baru la kami berkesempatan beraya bersama...tahun ni?mmg tak dapat la jawabnye ...sebab thn lps dah dpt cuti raya



contest saat manis si manja

nk tgk details klik sini my small world

gambo kenangan ngan sahabat baik nobita,Mr.doraemon @ Tropical Village Air Hitam Johor
Nama : Nurul Damia Amnan
Umur: 1 Tahun 9 Bulan

rege minyak naik lagi??

PUTRAJAYA, Jan 8 – The mechanism for fuel pricing in Malaysia has finally been finalized and controlled under one mechanism, which also takes the high and lower income group people into consideration, according to Finance Trade Minister Tan Sri Anuar Ali.

“From May 1, the fuel will be pegged at RM 3.90 per liter for RON97, while RON95 will increase to RM 3.70 per liter. However, the prices of national-made vehicles will be lowered by at least 40 percent. For example, a full-spec family sedan Proton Persona 1.6 liter engine will cost around RM 23,000.00 excluding road tax and insurance. Import tax and excise duty will be revised to only 30 percent, from the current 200 percent. Imported vehicles such as the new Toyota Camry 2.4 liter engine will cost around RM 65,000.00.” he said.

The mechanics has been said to be undertaken by a team of experts from Australia and Canada who were earlier briefed on the issue of subsidy in this country, whereas after consideration by the transport minister, they have signed the constitution that the system will be made on May 1, the day it goes into effect.

Under the new system, there will be a major effect on the existing consumers who have already purchased a vehicle and to those who are in the midst of repaying the loan of their vehicle to their financial institutions.

Ahmad Tajuddin said the government might also re-introduce a cash return annually to Malaysians who own a 1,500 cc and below vehicle. The amount have yet to be decided but he assured that the amount will compensate the price of fuel by at least half to eligible Malaysians based on bumi quota.
– SkyNet News Asia

ADOYAI…KALAU BENAR BAGAI DIKATA….






Wednesday, January 27, 2010

best picture genting contest

ok..contest kali ni lain skit sebab dia bertemakan GENTING HIGHLANDS.nak tau details bole tgk blog tetty

kalau nk tau time aku pegi genting, aku beli voucher from
tetty la...murah aje RM60 mmg berbaloi...dapat dok free kat first world hotel/awana tp aku pilih dok first world pasal dekat ngan theme park.oh ye..klw korang nk tgk gambo2 aku g genting aritu bole tgk entry GENTING PART 1 & GENTING PART 2

ok aku pilih gambo ni yg konon2 feeling i believe i can fly...ehehe..klw nk tgk lebey jelas klik je kt gambo tu ek.jauh skit..almaklum la..kamera cabok je..xleh nk zoom smpai lubang idong ekekeke...korang leh cam kan aku yg mana?ala yg over depa2 tangan tu la hahahahaha....

bezday bulan jan

tadi opis wat mkn2 sempena bezday bulan 1.pergh..konyang..wlpun makanan nye simple2 je..syukur dgn rezki Allah bagi..eh ni bukan bezday aku tau saje je menempek tepi kek mcm sebedey girl eheheh

menu arini:
mcm bese kek SR -choc moist
ayam percik
asam pedas ikan & daging
taugeh masak lemak
kerabu mangga
terliur x?
tuan punye badan mau nyelit gak skeping hehe..
birthday card utk 4 org bln ni

Tuesday, January 26, 2010

Contest 3G

nak tau syarat2 klik blog zul.syarat2 seme dah follow.so terima persembahan aku di petang yg mulia ini...

kat sini aku tepek 2 keping je (cukup la..kang banyak2 pening plak juri nk pilih kan)ni seme gambo2 en.somi saya yg tercinta..klw nk arap gambo aku ngan aksi2 begini mmg xde la..hahaha..puas aku belek2 gambo2 dlm lappy ni xde gambo aku yg xsemenggah..seme nye semenggah belaka...moekekeke.....

harapnye en.juri sudi la terima 2 keping gambo ni sebab syarat2 xmention plak bape keping gambo yg bole letak.
xnampak tulisan ek?sila klik kt gambo tu ek xyah pakai kanta pembesar heheheh



benci!!

Menyampah, meluat, geram & rasa nk sepak perempuan mulut puaka!!!!!!!!!!!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...