MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Sunday, February 28, 2010

mandi manda @ hutan lipur kancing

ari jumaat lepas kunun2 nk g times square jenjalan..pastu elok je masuk parking membe2 amrul yg dtg koje kl tu ajk g mandi sungai kat hutan lipur kancing (rawang).hehe..aku dengar mandi apa lagi...mmg suka bab2 mandi2 ni nak2 ngan musim panas skang kan....tak sempat pon nak cari parking, tp tiket dah amik pastu xpasal2 kena bayo parking 3 hengget pastu tros kuar..ehehehe

dah lama gile xdatang kancing ni last dtg aku lom kawen lagi.agk letih sebab nk kena naik tangga utk smpai kt tmpt mandi klw sapa2 yg bw anak kecik ada je port mandi2 kt bawah tp xdalam la tmpt nye so nk nek ats tu ada la dlm 15 mnt mendaki tangga.semput mak...dah tua2 ni kan stamina kureng la hehehe

hage masuk RM2/head

rombongan abg2 askor..eheh

orang paling depan skali siap dukung anklagi jalan kemain lajubenti jap tgh jalan amik gambo dlm utan tebal
yeha...ni yg paling bez dah peluh2 naik ats masa utk terjun


cik damia...rambut xterurus lupe bawa sikat hehe
ni air terjun tingkat 3
babai nk balik dah
P/S: malas nk tepek gambo banyak2 nk tgk lagi sila ke FB ek..

Saturday, February 27, 2010

giveaway from new zealand

untuk tgk syarat2 sila klik kt blog kak nida.jauh tu adiah ni datang...dari new zealand nun..

Friday, February 26, 2010

aktiviti harini

hai korang..selamat bercuti..mesti korang seme ada plan g cuti2 malaysia kan cuti 3 arini

aku??em...arini banyak nau aktiviti aku, hari ni masyuk plak tu bersamaan ngan Public Holiday, bersamaan amrul ada plak tu wah!! heaven! kekekek....

1. nak g cari adiah orang kawen (ada 2 wedding sabtu & ahad ni)
2. nak g cari adiah gahtering (ahad ni)
3.mau g bayo duit kete
4.mau g kedai kek nk cari bekas pastik ltk kek dah abes stok mgu dpn ada org oder lagi
5.mau shopping ngabeskan duit
6.mau g jalan2 bersama cik damia & en.amrul(hrp2 time jalan2 ni xde la call suh amrul dtg koje..)

em...arini kawasan jalan2 kami xbole keluar dari Kuala Lumpur pasal amrul hari ni ON-CALL (hah korang ingt doktor je ada ON-CALL)heheh...

so arini nk kuar amrul kena bawa uniform ni ltk dlm kete klw org call zasss...kena g koje.huhu hrp2 arini xde call bg lah kami peluang mau spent time together2berat ko uniform nih...klw xde mesin kt umah aku hah jgn hrp aku nk basuh tangan xdaya nk angkat klw tengah basah


Thursday, February 25, 2010

usha broga hill

ari ahad lepas amrul ajak balik umah lama dia kt semenyih (xde sape dh umah tu kosong je...cumanye ada barang MIL aku tinggalkan nk bg ktorg, iaitu set sofa) tp sebelum blk umah amrul ajak g sevey broga hill kira klw nk g umah lama amrul tu kena la lalu broga ni, tp klw nk masuk sini kena masuk ikut sigboard University Nottingham kt semenyih tu, xjauh dari pekan semenyih.

mcm mana aku bole tau psl broga hill?aku tgk kat FB kwn skolah aku dia amik gambo serius lawa gile tempat ni pastu 2mgu lepas kwn amrul yg ada DSLR tu pun dah pegi naik bukit ni asah skill...so sape2 yg ada DSLR tu ni mmg antara tempat wajib korang kena pegi pasal tempat dia ter
sangat2 la cantik...

ni ktorg sevey je dulu, amrul ajak naik nanti tp xtau la bila...aku ckp kita xyah bawa damia, tp membe amrul ckp ok je klw nak bawa anak sebab trek dia tak merbahaya, kira landai je...& kt sini bukan hutan tebal tp hutan lalang, ala..lalang2 manja tu hehehe...dah tu amrul ckp xpe..nanti kita naik bawa damia sekali.parking dia RM2 kt celah2 pokok kelapa sawit, landmark dia btol2 bertentangan
dengan Rabbit Park Semenyih.

disebabkan aku suka sgt view kt ats broga hill ni kan, aku mau share sama ngan korang gambo2 ni aku cilok kt FB shahril(kwn aku) & gaf (kwn amrul).kwn amrul yg penah naik tu kata dr bawah nk sampai puncak dlm 30-45 minit gitu.aih!! xsabar aku mau naik! BROGA...wait for me!!

cilok gaf nye gambo

cilok shahril nye gambo -kawasan parking
view of broga..
serius sgt cantik di mata aku....
ni klw shah rukh khan tgk ni kan sure dia mau shooting sini heheheh
pst: ada cite klako pas blk usha broga hill ni aku singgah makan kt tesco semenyih, baik punye melantak mehun sup bila dah masuk dalam kete baru aku teringat aku xbayor lagi mehun sup tu! ahhahaha...malas plak nk naik balik bayo kan..xpe la..nanti lain kali aku dtg aku akn bayo heheheh

Wednesday, February 24, 2010

bila nama ku disebut2 hahhaha

arini rayau blog kwn2 ramai nau dok sebut2 nama aku..patut la kt opis tadi aku asik tersedak2 aje.kekekekeke....

tgk blog ita dia dok sebut2 psl picnic kt sungai pandan, kat pancing kuantan

blog lily pun sama dok sebut2 nama aku psl air terjun sungai pandan

bole plak tetiba jumpe 2 org cite2 psl air terjun sungai pandan...naseb kami pegi ari sabtu klw pegi ari ahad kompom dapat jumpe ita & lily

blog ayu ak.a ibu damia plak dok sebut2 psl dia penah jumpe aku (time aku trn johor singgah dtg umah ayu)pst...sila jgn segan ok..xsabar nk jumpe lg skali ahad ni

blog kak zura plak mencitakan kisah ketenye di langgar org sama kes mcm kete aku disagat lori alam flora...senaseb la kita ek..

heheh tq la korang tetiba membuatkan aku terasa glamer wakakaka..sengal nye...




bila en.somi request...

ari ahad lps g tesco amrul amik dadih instant ni dia suh aku wat.amboi mentang2 arr minggu ni ada ada kt KL smpai minggu depan time ni la dia nk suh aku masak pon hehe.., skang dia tgh berkampung kt kem sungai besi ada koje kt sana.pastu dia suh wat kan kek coklat 2 biji utk bg kt kawan2 dia (aku rasa 1 lori askar tu kot dtg KL) so mmg gini la tiap kali amrul dtg keje kt KL mmg dia akn suh aku watkan kek utk dia bw g koje bg kwn2 dia makan.

instant punye aje..sonang hehe
didihkan 2,3 minit dah..siap
sejukkan dulu b4 msk dlm peti ais kang jahanam lemari es aku
dah keras dah pun dpt 3 cwn je heheh cukup la kami 3 branak kekeke..
kek coklat aku...
semalam aku ckp ngan amrul saya dh wat kek coklat ni kan, awk kena tlg saya kemas umah bole?hehehe..ye la kan aku dah pindah umah b4 cuti CNY ritu...(pindah sorang2 lak tu ngan bantuan 3 adik laki aku amrul plak kan koje minggu tu xbalik...penat gile)nanti2 la aku tepek gambo umah baru ek sogan la..umah xberkemas abes lagi

damia : 1 tahun 10 bulan


Dah lama aku xupdate cite pasal damia kan..ok la kali entry khas pls damia aje.Skang damia dah 1 tahun 10 bulan (kejap nye aku rasa..bulan 4 ni dah masuk 2 tahun) dah bole sgt dah klw nak jadi kakak…damia pon suka nau bb, Nampak budak2 baya dia pon dia panggil bb..klw g shopping complex jumpe bb siap la dia jerit panggil bb tu.

-skang bila ayah damia nk balik dia sure nanges dulu mcm xde perasaan je, stiap kali amrul babai di, dia babai balik tp skang idok la..dia mlalak2 nk ikut klw amrul nk balik

-dah kureng susu botol,kdg2 je bagi tu pun bila dia minta.

-sangat suka mengajuk ckp orang (so xleh ckp menda bukan2 depan dia)aritu dia dengar aku ckp BANGANG dia pon cakap ANGANG! & lg satu dia suka ngajuk AUU PAPE (tau xpe)

-pandai nyanyi lagu air pasang dalam…dia sambung hjg2 je la..”KOKOK MUNGE ELOR…ANAM EPI NTAI….” Part aku nyanyi ITIK BTELOR damia sambung “AYAM TETAS”heheh…sgt menghiburkan hati klw dgr dia nyanyi lagu ni.

-klw g jalan2 time amrul ada, xbole langsung klw amrul hilang dari mata dia mula dia ckp ABAH MANA???berjuta2 kali (dia still panggil abah la..si amrul plak suh panggil daddy ntah caca marba abes

-pantang Nampak petronas.nanti dia ckp MA NK GULA…(gula2) & DUIT (agknye dia slalu tgk aku withdraw duit kot asal nmpk petonas dia ckp DUIT hehehe…

-still xmau dengan orang lagi (jgn hrp la nk dukung2 dia ek..mmg dia xmau..kwn2 aku ngan DEAH sorang je dia nak…klw tgk gambar deah dlm lappy mula la deah..deah…ngan mak amrul pun dia xnak apatah lagi dengan ayah amrul (mmg takut btol dia ngan atuk dia)

-damia xpanggil pon aku ibu dia panggil MA (aku panggil mak aku MA, psl orang klantan kan panggil MA)agknye damia tiru aku kot..

-sangat suka iklan2 kt tv nak2 iklan2 yg ada budak2, kdg2 tu dia hafal iklan tu blom pon orang cakap dialognye dia dah cakap dulu –mcm contoh iklan syampoo (model tu ckp buat rawatan rambut ke??) damia dulu akn cakap sebelum model tu cakap (TAK LA…)

besar dah..damia ni kan..ramai kawan2 yg tanya bila mau bg adik kat damia?hemm...wat sementara ni aku blom fikir lagi nak tambah ahli keluarga...dengan keadaan kami yg berjauhan mcm ni kan...faham2 je la..susah klw dah ada ank 2 tp aku still sorang menguruskan damia...tp xbole ckp juga kan...kot2 aku ckp xmau2 lagi tiba2 ada rezki allah nak bagi..aku terima je










Tuesday, February 23, 2010

Kuantan : edisi mandi manda @sungai pandan waterfall

lepas abes kenduri kawen kami konvoi beramai2 5 kete semenye mau g mandi kt air terjun Sungai Pandan kat pancing, kuantan.dari umah pengantin dlm 15 mnt gitu je...mmg bez gile psl panas terik kan (nak2 skang kan musim panas) aku dengan xsabarnye nk mandi siap salin baju dlm kete je..ngee..lama gile siot xmandi sungai...

nak masuk sini kena bayo sorang RM2, dari parking nk ke air terjun jauh gak la menapak.tp bez gile psl dia buat mcm kolam (mcm kat hutan lipur templer park).aku bg damia mandi sampai puas smpai biru bibir hehe..sampai dia sendiri minta naik hahaha..baru tau sejuk xsejuk.selalu
klw g mandi2 aku celup2 skejap je amik kan..ehehe

dah abes2 mandi seme kelaparan, pastu diorg call pantin ckp nk singgah makan lg skali hahaha..xmalu nye muke..makan 2x kekeke..dah tu kami kan org jauh..sure la tuan umah layan nye permintaan kami hehe....walaupun trip ke kuantan ni 2 ari je (kira 1 ari stengah la..psl
jumaat smpai kul 3pagi) tp serius ckp sgt2 seronok dpt kumpul ramai2 gini.










nk tgk gambo2 lg ada kt FB sila la ek

Monday, February 22, 2010

MamaTisya LovelyScents Giveaway

mau join?sila usha blog mama tisya syarat2 sgt simple.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...