MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, April 30, 2010

cuti

AUTO PUBLISH

time korang baca entry ni maybe aku dah ada kat airport..

kami sekelorga mau g jalan2 cari pasal kat kuching, 1st time nk jejak bumi kenyalang ni, harap semuanya berjalan lancar...doakan perjalanan kami selamat pergi & balik...

meow...tunggu kami..eheh

Thursday, April 29, 2010

sejuta..sape nak beli?

tajuk..xagak2 suka wat tajuk gempak2 baru orang excited nak masuk jengok kan..heheh...

xde2... aku xmau jual pun koleksi kesayangan aku ni..ada orang nk bagi 10 juta baru aku jual muahahaha...ni la dia antara menda yg aku sayang..koleksi duit singgit lama.xbanyak skang ada 31 keping je...dulu aku penah kumpul sampai 50 keping sekali hilang..ntah mana..uwa...sawan kejap aku...lama tau nk kumpul 50 keping tu...skali ilang mcm tu je

so aku kumpul la balik...lama dah tak bergerak2 koleksi aku ni,dok 31 keping je la takat ni.susah la nk cari duit singgit lama ni skang.dlu2 klw aku g kedai aku siap tanya ada tak duit singgit lama?nak tukar..hehehe..penah dulu ada kuar dlm paper ada satu kedai yg mmg jual koleksi duit lama ni, nak bli duit singgit lama dengan harga RM500 sekeping.tp dia nak duit yang tandatangan gabenor pertama..dalam banyak2 duit aku ada ni xde satu pun ada sign gabenor pertama tu.

izan, entry ni khas utk kau juga heheh sebab kau ada ckp kau nak kumpul duit singgit lama kan?tengok gambo ni buat pembakar semangat & sumber inspirasi ehehehe...


my sweet april's giveaway

ok nak join klik sini hehe dah last mnt br nk join
eca..aku rasa xde apa nk komplen kat blog kau..semenya nmpk ok je di mata aku..heheh

di mana pembunuh nurin jazlin?

korang...nak tau tak?pagi tadi lebeh kurang pukul 3.45pagi aku tiba2 terjaga...aku tengok damia..aku cium damia..tiba2 aku nak lelap mata...bayangan adik nurin jazlin datang dalam mata aku...aku tak tau kenapa..tiba2 air mata aku meleleh xberhenti2 selama15 mnt..& lepas tu aku teros tak bole tido...puas aku pusing kiri pusing kanan...tak bole lelapkan mata..

aku try nak tido tp xbole...air mata aku terus meleleh..tros aku buka laptop & taip entry ni...sambil aku taip entry ni air mata aku still tak berhenti menitik...& bayangan adik nurin dok bermain2 dalam fikiran.

kenapa??adakah ni satu petunjuk?mungkin kah arwah tak tenang di sana?aku xpunya pertalian dengan arwah...aku tak penah terfikir pun pasal arwah sejak memenjak ni..tapi aku pelik kenapa tiba2 pukul 3.45 pagi bayangan dia bole datang secara tiba2...

aku ingat lagi masa hari adik nurin dikebumikan hari jumaat...aku tengah drive nak pegi office, menangis2 aku dengar radio, panggilan dari saudara terdekat arwah adik nurin,dari pagi sampai petang radio era tak putus2 terima ucapan takziah dari rakyat malaysia..ingat lagi Pak Nil yang bertugas time tu menangis teresak setiap kali ada pemanggil yang turut sama menangis dengan pemergian adik nurin.

di mana pembunuh adik nurin?mungkin sekarang ni dia masih berleluasa kat luar sana...jangan ingat kau akan selamat...yallah...kau berikanlah pembalasan yang setimpal kepada mereka yang telah berlaku kejam terhadap arwah adik nurin

al-fatihah...nurin jazlin jazimin...semoga rohmu tenang di sana....

p/s: korang tau..aku bole search lagi gambar adik nurin...& upload masa pukul 4.30 pagi tanpa ada rasa takut...korang tengok sekarang pukul berapa?aku still tak bole tido...

Wednesday, April 28, 2010

sorry kawan2...

STICKY MODE

kalau ada sape2 prasan...esp sape2 yang aku suka komen di blog nye tu..skang ni aku jarang dapat nk komen kt blog korang... bukan aku xsudi..tp sebab ini lah sebabnye:

asal aku klik blog korang kuar ni!
pastu bila dah bole buka aku bole baca je gambo xleh view dah tu camne aku nk bg komen yang seikhlas ati?hahaha..xbez lak komen tp xdpt tgk gambo korang tu - blog mamatisyani blog fiza...pon sama gambo xdpt tgk uwa....
gambo2 kat blog aku ada plak kuar seme..gambo2 korang je aku xleh tgk.ada sape2 yang mengalami nasib sama mcm aku x??sorry kepada kengkawan yang sangat rajin tinggal jejak kat blog aku..lately ni la kejadian buruk yg menimpa aku kt opis..kt umah ok plak...nanti aku akan cuba berjalan2 kt blog korang k...thanks seme..

aku dah try cari jawapan kepada permasalah aku ni Engineer IT/mak ngah damia dah pun jawab :

juliana abd samad: server blogspot slow,kekadang slow respond,takpun server ofis kak long slow so lambat reply,packet lost terus connection time out

tq jue dah bg penerangan yg jelas..tp satu hapa pon kak long tak paham kakakaka....

contest senyuman paling menawan

ok nak join klik sini

ok ni la gambar yg aku pertaruhkan..kenapa gambar kawin?hehe aku rasa bukan aku je kot la yang rasa..seme orang pun rasa time kawin la time ari kita paling cantik kan?hahaha...prasan nye...disebabkan penganjur xde plak kata xbole ltk gambo kawen kan..so aku pilih la gambo ni..

kenapa aku suka senyum??kalau aku jumpe kawan2 sekolah aku sure diorang ckp, kau ni mcm dulu gak kan...suka senyum+sengeh+gelak kuat2 hahaha...xsenonoh..gelak mmg xleh kaber heheh...

penah ada sorang opismate ckp nana klw ko ada anak kan sure anak kau suka senyum gak mcm kau kan hehehe..menunjukkan betapa aku ni kaki senyum..

bukan ke senyum tu satu sedekah?...xpayah kita susah2 pun kuar duit nak derma..hanya dengan senyuman kita dah dapat pahala kan?tp jangan la plak senyum tak tentu pasal...kang orang kata sawan senyum lak hehe...

ANI SUP UTARA

semalam g lunch kat Ani Sup Utara.klw kat KL ni kira pemes gak la..kak Ani ni...ingat lagi masa dulu2 time branch dia xbanyak lagi sanggup aku g medan mara kat depan pertama complex tu semata2 nk makan mehun sup dia..tp skang..dah merata2 branch dia..& terbaru dekat je ngan office aku jalan kaki je, kat wangsa maju..haih..sonokla gini...tingin nk makan mehun sup je..mana lagi Ani Sup Utara la..

sempena ngan pembukaan cawangan baru kat wangsa maju diorang wat offer set lunch mehun sup/keow tiow sup/mee sup RM2 aje termasuk air (2 ari je promotion dia)....tapi dah nama pon promo kan..mehun dia sikit je la..aku sampai amik 2 mangkuk hahaha..lantakla klw ada orang perasan pun aku makan 2 mangkuk..aku bayar apa..bukan minta duit diorang kekekeke...oh yea..aku lunch ni ngan deah & sorang budak office xamik lak gambo diorg khusyuk sgt mentekedarah...lupe nk amik gambo aku gak heheh..

kalau tanya aku..memang aku kata sedap..sebab mmg aku suka makan kt ani sup utara

jemput makan..



deah banje dinner@splendid

semalam pas blk keje deah call nak banje makan.kat mana lagi..asik2 JJ Au2 hehe..tu la tmpt peberet kami..dekat ngan umah kan..tu pasal suka makan situ

so semalam ni la dinner yang ditaja oleh sahabat aku yg paling gila dalam dunia...dah lama muke deah xkuar kt blog aku hahaha..dah tu sejak2 dah naik gaji ni..keje pon makin bz je..nk kuar ngan aku pun dah jarang..hehe xpe la deah ko carik duit banyak2 pastu banje aku ngan damia makan lagi kekeke..(deah ada blog tp dah bungkus hehe sebab opis kena blok) aku tau deah baca blog aku ni...dia silent reader blog ni..mekasih deah..banje aku....tq..lenkali banje lagi...hehehe...

welcome to splendid...kreatif kan?dia susun cawan tu jadi perkataan SPLENDID
dinner sama anak2 dara: deah, hirda & sue (seme kawan2 deah dah jadi mcm kwn aku dah hehe..)ibu & anak yg selalu berpoya2 sama kawan2 time abah damia xbalik hehehe...
ni menu aku seafood spaghetti not bad..tp sedap pizza hut nye spaghetti lagi...tp paling sedap yg aku buat sendiri la..hahaha..pahsan gile
sebelum balik saje singgah kat counter nak cek point Jcard tgk2 dapat vocher RM20 heheh...jadila..

Tuesday, April 27, 2010

yeay..menang no-3 my family beday contest

yeay...menang no 3...nampak tu nama aku?hehe nk tgk lebih lanjut bole masuk sini
tq kepada puan penganjur sudi pilih kami sebagai pemenang....

ni la gambar yang aku tepek & ada kisah nye..kalau korang nk baca entry psl contest ni bole la masuk sini

survey punye survey

em...minggu ni aku asik la dok survey tmpt2 menarik yg harus pegi kat kuching tu ntah mcm mana godek punye godek terjumpe 1 blog yang aku rasa sangat berguna & membantu bukan aku saje..tp sape2 je la yg nk g ke kuching

just nk share ngan korang kot2 korang nak cari gak ke..apa2 yg menarik kat kuching tu, nak tau mana tmpt2 shopping, mana tempat makan bez korang bole masuk blog ZAMTRANSPORTATION, habis dah aku baca psl tmpt2 menarik kt kuching ni. sangat2 membantu utk org yg 1st time nk jejak sana.

bila cik bedah minta di puji

cik bedah..bukan gambar sebenar...kisah benar..nama & lokasi kejadian: dirahsiakan...tp kepada kwn2 blogger sekalian cite ini langsung xde kena mengena dengan anda semua jangan risau....

alkisah...Cik Bedah (bukan nama sebenar) aritu pakai baju baru..lip lap lip lap mcm mak datin...aku plak..tak tegur yang cik bedah tu pakai baju cantik..baju baru plak tu...dah cik bedah rasa mcm xsedap duduk...sebab aku tak puji dia berbaju baru...aku perasan dia ke hulu ke hilir lalu depan aku tgk mcm xde arah tujuan pon hahah...

lalu..Cik Bedah pun datang kat aku..sambil berkata "kotor la baju ni terkena sambal nasi lemak"sambil tangannye mengibas2 baju baru yang mengerlip itu....hahahah...aku tau sebenarnya tu taktik dia nk suh aku tgk baju baru dia tu & aku plak konon2 buat tak perasan yang itu baju baru dia...(bila aku tgk dekat2 xde pon kesan kena sambal nasik lemak..heheheh)

cik bedah pun bila dah kibas2 baju dia tu tros dia cakap ni la "baju yang saya bli harga RM300++ xde kat malaysia tau..ni kat luar negara je ada..saya kirim kat kawan.ramai yang tanya beli kat mana baju ni??"
(situasi ni lebey kurang cite anak mami tu la..dia nak tuang air teh dia sinsing nye lengan baju smpai siku..dah tu mengerlip nampak seme barang kemas) hahaha... dah siap bg contoh

ekceli aku ni bukan la xsuka puji2 orang...aku suka tapi tak perlu la nak paksa2 aku puji ..kalau aku nak puji aku puji la..klw dia buat gitu pun aku ttp xkan puji hahaha, bukan sekali dua cik bedah ni berperangai mcm ni...dah selalu sgt..tu aku pun malas nk puji2 hahaha..aku ni pun satu jahat..

so ada la timbul sedikit kerimasan..xabes2 nak suh orang puji dia je..pastu tak abes2 nak cite dia beli baju semua mahal2 adeh...aku kan..terus terangla..klw baju tu harga sepuluh hengget pon kalau lawa aku beli...& kalau ada pun aku beli baju mahal2 (stakat ni xde pon baju aku mahal..seme murah2 aje) aku tak penah cakap kat dia nak tau x baju ni harga dia sekian..sekian...klw dia tanya baru aku bgtau

yallah ta tuhanku...semoga kau bukakan hati cik bedah supaya tak xde lagi sifat menunjuk2 dia depan kami semua yang terpaksa mengadap muke dia ari2 .amin..amin yallah kau hindari la aku dari sifat2 yang tidak baik itu..supaya tak de orang yang akan benci dengan aku...


Monday, April 26, 2010

Funniest Baby Face Contest (BFFC)



nak join klik sini

budak comot baru pas makan coklat
Nama bb : Nurul Damia Amnan Bt Mohammad Amrul Fazlee
Umur: 2 tahun
Nama ibu : Fauzana Ismail

seram!! damia nampak hantu!!

ni cite minggu sudah....masa kat bird park..siang2 plak tu..damia nampak hantu! ei...seram aku naik bulu kaki...

korang seme bernasib baik..sebab aku sempat amik gambar hantu2 yang damia nampak tu..klw korang xberani nak tengok sila tutup mata...tutup mata..kang ada yang kena heart attack susah plak..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tara..ni la rupa hantu yang damia takut kan tu..hahahaha..saspen je kan..time ni singgah nk bli air ada la sorang mak arab & family duduk sebelah meja aku, tros damia cakap ma...tatot...tatot antu...hahaha..amrul gelak je..aku cakap tu bukan hantu la...hehehe..klw la mak arab tu paham bahasa malaysia, agknye mesti dia cakap mcm ni "AFA??ENTE CAKAP ANA HANTU??" kekekeke...

hantu & anaknye...pastu kat area playground kat bird park tu damia cakap lagi..ma..tatot antu..hahaha..aku mmg xtahan nk gelak dah..damia ni buat lawak la..

ni plak antu ngan boypren nye or mayb somi dia kot..siap pegang2 tangan tu kekekek...
hehehe..damia tengah gelakkan korang sebab kena tipu...

::-THE WINNERS ARE::-

ok seperti yang dijanjikan..arini keputusan Giveaway From Damia...disebabkan pemenang di cabut oleh cik damia kita..so aku kena letak gambar2 bukti cabutan yang dijalankan semalam tu diadakan secara telus... setelus keputusan pilihanraya di Kuala Selangor..kekekek...

nama peserta yg aku dah print lipat kecik2 & letak dalam bekas itik ni.klw korang tengok kertas tu ada tulisan2 jgn salah paham..aku lipat nama2 korang tu kedalam sebab aku pakai recycle paper...(sambil berkempen kitar semula ehehe..)
damia tgh memilih pemenang..puh..kiri..puh..kanan...
ok ni la 3 pemenang yang dipilih oleh damia
dan masa yang ditunggu2...ini la para pemenang Giveaway From Damia..minta maaf ye korang..oleh sebab font dia kecik..& aku amik gambo terlalu dekat..gambo jadi blur

peserta no 49: b.O.n.d.a
peserta no 2: Nida
peserta no 47: mama zharfan

aku rasa mcm baik hati lagi..nak bagi satu adiah utk pemenang saguhati..

pemenang saguhati...wanhazel..(orang kuching wan ni)tq sebab susah payah edit gambar damia ni..lawa tau..i like...pastu wan ni plak cadang suh kami sekeluarga bercuti ke kuching, sarawak hahah..padahal mmg kami nak kesana pun...tahniah kepada para pemenang...sila emailkan nama,alamat & contact nama anda kat email nanamrul@yahoo.com

anda akan menerima sesuatu dari kami,tp kena tunggu...kitaorang balik dari bercuti kat Kuching, Sarawak minggu depan.kepada yang tak menang...jangan putus asa..ada lagi 1 giveaway bulan 5 nanti ek.sekali lagi terima kasih kepada semua 101 orang peserta yang sudi join Giveaway yang tak seberapa ni...tq seme...

Sunday, April 25, 2010

dengan ini giveaway from damia ditutup...

wah!! sungguh terharu...stakat pukul 11 pagi ni seramai 100 penyertaan Giveaway From Damia yg aku terima.

terima kasih semua yang join...nama2 seme aku dah siap listkan dari semalam, tinggal nak tambah2 skit lagi je mana2 peserta yang join last minit.jangan risau...semua yang join GA ni semuanya layak..walau pun ada yg terkucil sana sini...xpe...aku kan baik ati..hehehe..

tengok la petang2 karang nama2 pemenang akan dicabut oleh damia & result ye aku akan umumkan pukul 7.00 a.m pagi esok.so sila alert yea..kepada para pemenang...tp jangan risau...klw korang xperasan yang korang menang..aku akan usahakan utk inform kat korang sampai korang respond..apa yg ttp jadi milik korang akn ttp dapat kat korang...

hadiahnye..lambat skit la korang ek..tunggu aku balik bercuti 2 May nanti.insyallah dalam minggu pertama May nanti baru aku akan pos.aku pun xtau nak bg adiah apa ni..heheh..xpela.tunggu aku sampai sana nanti baru bole decide nk bli apa..

oh yea..sebab kan sambutan hangat yang diterima utk Giveaway ni, seperti yang aku janjikan akan ada 1 lagi Giveaway bulan 5 nanti sempena ngan 1st aniversary blog aku ni...tunggu ye...hadiahnye memang dah ada...

GOOD LUCK SEME...


damia mengundi

ni la aktiviti kami 2 branak petang tadi..klw orang2 kt kuala selangor sebok mengundi kan..damia pon sebok gak..mengundi nama para pemenang Giveaway From Damia hehehe...kami dah dpat pun 3 orang pemenang + 1 orang pemenang saguhati

nak tau sape yang menang sila masuk blog aku esok, tepat jam 7.00 pagi waktu malaysia hehehe...aku dah siap2 pun buat entry result GA ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...