MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, May 31, 2010

al-fatihah buat cik bunga

tadi aku blogwalking tiba2 terperasan satu cite yang sedih, perginya seorang blogger yang bernama nur fazura..memang aku xkenal pun arwah...tapi bila aku baca entry dia yang lama, tiba2 aku terperasan dia ada tulis mcm kat bawah ni yang aku copy kat blog dia...

entry arwah yang terakhir pun dia siap2 minta maaf kat semua kawan dia...ish sedih plak baca...mmg dia tau dia akan pergi

apa yg dia tulis ni mcm dia tau yang dia akan pergi, betul kan mcm tu...orang yang nak meninggal dia selalu ada bg petanda2 cuma kita je yang tak perasan.cantik orangnye...meninggal masa mengerjakan umrah

alfatihah buat saudari Nur Fazura ,, telah kembali ke rahmatullah pada 9.18pm (waktu saudi) 24 mei 2010... semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh nya...




dapat hadiah dari united kingdom! jgn jeles...hahaha

YEAYYY!!! MENANG CONTEST LAGI!!!!!!!

tadi tgk kat shoutbox mrs.amien minta address, katanya menang 1st runner up contest teka berat zara maryam..aku main heNtam teka 4.52kg

tapi...berat sebenar mariam 4.5kg alo..lo...gebusnye maryam...cekci dia dok atas timbang kan hehe...hye bb maryam...muah..muah..muah skit nk sayang...hehehe...hadiah yang bakal aku dapat???
a small bag by Dorothy Perkins


yeay!! happynye...alhamdulillah..skang ni rezki menang contest & giveaway makin kerap plak...ni yang buat aku semangat nak masuk contest nih...hehehe..tq lagi sekali mrs.amein...saya akan sabar menanti hadiah yang di post dari scotland, UK hehehe...

nak tgk senarai nama pemenang bole klik sini tahniah kepada semua pemenang...

my fist time giveaway

nak join klik sini
wat puan izan yg tgh bercuti2 kat cameron tu..selamat berholiday...suka aku tmpt sejuk2 ni hahah..
walaupun aku ada seketol fm cameron kt peti ais, aku nak juga join GA ni hehehe..

ikan bakar jalan bellamy

ari jumaat lepas di saat orang2 lain tgh bersuka ria bercuti2 di public holiday aku terpaksa menemankan amrul g keje...amrul ada kt kl smpai hjg minggu ni keje kt kl.pagi2 tu dia ckp jom teman saya g keje...sian plak kan..demi xmau menghampakan permintaan en suami...aku pon ikut la..tp dengan satu syarat...amrul kena banje aku lunch kat ikan bakar belakang istana..ekekeke

kejamnye bini...laki minta teman pon nk upah..hahahha..ala bukan selalu...lagipun aku dah lama gile xmakan kt sini, dah la sabtu & ahad xbuka..dah tu bila masa nak datang makan??last aku makan dulu time aku tgh mc miscarriage kakak kepada damia.gila kan?tgh2 pantang2 gugur tu bole g blasah makan sotong & ikan bakar muahaha..tau dek mak aku mati kena ceramah!

seb bek amrul keje kejap je dalam sejam je dah bole balik, dah alang2 jalan bellamy ni dekat ngan kem sungai besi kan..tu pasal la aku ajak dia makan sini.tp kedai yg aku suka, kedai 1st tu xbuka plak...blasah je la makan kedai ujung sekali..ok la..sedap juga..

pilih la mana suka..kedai 1st tu xbuka plak blasah je mana ada
mai pilih...mai pilih...
cik damia meratah ikan je kejenye sutun xleh makan nanti gatai..so makan ikan je la damia ek
abang askar yg terpaksa bekerja di ari public oliday
dua ketol lauk ni je RM19 blom masuk nasi & air.pelik aku nape mahai ek?
nak balik damia cakap BYE2 FISH...hahahhaa...gambar aku xde..sebab khusyuk sgt menikmati ikan bakar lupe nk suh amrul amekkan gambar hehe
eh baru pasan..entry aku arini pasal makan je kan..
sorry ek kengkawan...entry berikut2 pon seme pasal makan muahaha..

warung soto berlada

gambar perap 2 minggu lepas heheh..tak publish2 lagi.ekceli kan kedai ni mmg dah lama aku tau sebab mmg dekat gila ngan umah, tp tu la dok lalu lalang depan kedai tu je tak penah tingin nk try...

sekali kan..bila kuar je rancangan jalan2 cari makan baru la thegeh2 aku nak try kekeke..dulu kemain xpandang pon...skang dah pemes baru nk masuk hahaha...bese la..aku ni kalau kedai2 dekat ngan umah mmg malas nk pegi lagi suka cari kedai yg jauh2 bole jalan2 skit, ini kang enjin xdan nak panas dah sampai dah kedai nye

kedai ni orang kata ruminah sidek punya, tp time aku pegi tu xde pon mak mah nye gambo dia ada la tepek kat dinding.walaupun kedai ni kecik je, tapi ramai gila orang..ni seme sebab dah masuk JJCM kan..sampai kan time nak bayar tu aku dengar ada orang call staff kedai ni kata nak datang makan.hebat kalau dah kena penangan JJCM seme orang cari nk try makan


antara menu nye laksa, mee kari, soto, nasi ayam & nasi lemak, mee jawa itu saje.orang kata nasi lemak dia sedap patut la masa aku sampai dah abes nasi lemak padahal baru pukul 8mlm.
ada satu corner kat kedai ni di gantung gambar lama2
gambar mak mah, mak nye adlin aman ramli
plaque JJCM ada sign serina
mehun soto RM4 sedap!
licin pinggan damia sedap la tu hehe...
so far mehun soto dia memang sedap, pasni nak try laksa & mee kari dia plak tp tu la...parking sini susah la sebab kedai dia tepi jalan mmg xde tempat parking main blasah je parking kat rumah2 orang, pastu semenjak dah msk jjcm nak makan sini kena tunggu meja kosong orang ramai q.

tingin nak try makan sini?ni alamatnye...


WARUNG SOTO BERLADA
No,61 Jalan Enggang,
Taman Keramat,
54200 Kuala Lumpur.

Thursday, May 27, 2010

contact number chalet warisan rimba

alamak...tadi aku ada terperasan satu komen kt shoutbox minta contact number chalet warisan rimba, malangnye kak lia tu tak tinggalkan link dia xdapat aku nak jejak.mungkin akak tu ada belek2 entry aku g mandi manda kat warisan rimba yang air nye ijau tu kot..

buat akak yang bernama lia tu, ni contact number warisan rimba
Kak Eli 019 341 6195

nak selit satu keping gambo kat warisan rimba..kot2 ada yang tak penah tgk tempat ni sebelum ni.wahh..tetiba aku pomote free jek utk warisan rimba hahaha..kalau sape2 yang tak pernah tgk gambo aku mandi2 kat warisan rimba ni bole masuk sini ye..ok la happy holiday utk seme..aku xtau la g mana cuti esok lusa ni, tp last minit amrul call tadi katanya malam kang nak gerak balik KL keje sini seminggu sampai minggu depan.yeay...xsabau tunggu abah damia sampai :) malam jumahat plak tu kan wakakakaka....

adiah contest nuraarin dah sampai

semalam balik keje anak buah aku ckp "cik na...ada barang ni ha.. lori hantar"
barang lori hantar?bila masa plak aku ada oder barang ni?hehehe....tgk2 adiah contest dah sampai rupanye...

tq nuraarin..cepat sungguh sampai adiahnye...barang2 yang aku dapat
1. sepasang kain kaler merah
2. sepasang tabung satu utk husband satu utk wife, bole la kami menabung utk g cuti2 taon depan..kekeke lama lagi 8 bulan nk g cuti sempat la 4,5 kali penuh kot tabung tu hehehe...
3.mini candle



alhamdulillah..syukur2

arini dengan penuh kesabaran nye aku menunggu detik pukul 11 pagi sebab gaji masyukk kan...
pastu dok berteka teki..ada increment ke xde...sebabnye...sepatutnya bulan 3 ritu diorang dok canang2 ada increment

tadi cek je dalam acc wah!! duit terlebih banyak plak dari biasa...ekekeke..maknanya mmg kompom ada increment..alhamdulillah..rezki, syukur yang tak terhingga...amin2..amin....

arini aku sangat happy..yeay....happy...happy.......

mekaseh en. asben

cite senin lepas, balik keje amrul ajak g low yatt nak mencarik external.oleh sebab gambar2 aku dalam lappy dah berjuta2 lemon smpai dia dah efek kat lappy aku jadik slow nak mampos, amrul pun dengan baik atinye mengoffer nk bli external utk aku..suh simpan seme gambo2 aku dalam menatang ni.

gile mmg banyak gambo2 aku..gambo2 dari zaman jahiliah dulu seme ada....hehehe..yela buatnye something happen kat aku nye lappy..abes plak ilang seme gambo2 aku tu seme..mau sawan tarik aku...hahahah...jadinye sebelum apa2 berlaku...tindakan mencegah harus di ambil...

round punya round kedai2 kat low yatt tu, mencarik & mengompare harga dari kedai ke kedai..akhirnya amrul merembat menatang external size 250GB ni kat kedai tingkat 4.ni la harga yang paling murah kitaorang jumpe ..huh kalau bole tawar...dah lama aku jalankan tugas..hehehe...

wat en.somi..tq yea..sebab sebab membelikan saya menda alah ni walapun saya tak minta..hahaha...yang saya minta tak dapat2 lagi...bila la agaknye bole dapat "menda" itu ek...hehe sama2 la kita berdoa..ada durian runtuh...hahahah...

balik je umah tros transfer gambar2 aku..ingat sekejap...sejam aku tunggu xabes2 lagi last2 aku tertido smpai pagi esok tgk2 dah siap heheh...banyak tol gambaunye
gambar2 aku akan selamat di simpan dalam external cap kerbau ni heheh... btol la cap kerbau tgk kotak atas tu BUFFALO

disebabkan ada orang tanya harga, aku gtau kat sini la ek..hehe..mula2 post xletak harga..takut kang ada orang lain tanya lagi baik aku jawap kat sini harga dia RM165, kedai dia lupa la plak apa namanye..tapi tingkat 4 keluar je lif kedai 1st belah kanan.

Wednesday, May 26, 2010

award from ita

lama dah berkurun ita suh amek award ni baru thegeh2 nak amik hehee...orang tua tgh siok2 bercoti2 kat langkawi yuhu..jgn lupe bawa balik cekelet ye heheheh
tq ita sudi bagi gorgeous blogger award, gorgeous la sangat...eeheheh

23 perkara tentang aku

23 perkara tentang aku:

aku telah oleh dua orang izan & ecatir tq la korang..sebab ingat kat aku..hehe....sebab korang minat kat aku kan (ecatir yg cakap muahahahah) arini juga aku buat tag dari korang nih...

1. Suka makan laksa penang nak2 kalau yg mak aku buat pergh..


2. Suka amek gambo, posing gedik2 hahahha…


3. Suka berjalan2 xkira la tempat sesak ke tak sesak ke.janji aku dapat jalan


4. Penah dapat markah 100% ujian matematik amsa darjah 5, sampaikan anak cikgu matematik yang sekelas ngan aku bengang & xpuas ati sebab dia dapat markah 96% hahahaha


5. Aku paling tak suka buat keje yang melibatkan nombor2 ni..tp akan kan daya..skang aku terpaksa gak mengadap nombor…elok dlu wat admin skang kena wat 2 admin &acc


6. Belom abes pusing Malaysia lagi…tinggal negeri sabah je blom jejak..hehhe..xsabau!


7. Cepat marah..& cepat cool


8. Pegi keje just pakai bedak + liptik jek malassss nk makeup2


9. Jarang lunch kt opis salah satu sebab : sini makan mahaii bencik


10. 1st time tengok wayang masa form 5 tgk cite gerak khas hehe


11. Aku pon sama mcm ko izan..amek ERT gak time skolah dulu..hehe sebab ko yang tag aku aku kena mention nama ko sini hehehe


12. Aku ni cerewet skit bab makan, klw tak sedap tros aku bebel2 kt situ juga aku tau xbaik kita komplen2 makanan kan..tu tabiat yg xleh nk buang


13. Aku xkisah makan kt kedai buruk mana pon janji SEDAPPP


14. Kureng skit makan kt mamak…stakat makan roti canai tu ok la…makan nasi kt mamak?bole kira brapa kali dalam seumur hidup ni hehehehe


15. Aku start pandai masak masa darjah 6


16. Aku kawen masa umur 23 tahun sebaya ngan amrul seme kata muda nya..dah kawen..elok la…kurang sket dosa kekeke


17. Tingin nk g jalan2 oversea..xkisah la dapat g Singapore pon xpe..tu kira obersea gak tu kan??janji kuar Malaysia hahahah


18. Kalau amrul xbalik kl pon aku rajin gak bawa damia jalan2 ye la sian budak tu kan..senin-jumaat dok umah je so weken kena bg da bersosial skit hehehe


19. Aku suka shopping menda murah2…baju klw harga seploh hengget pon aku beli kalau lawa…


20. Xsuka kalau orang nak tumpang kita tapi dia lambat pastu hegeh2 menyirap je


21. Aku jarang membunyikan hon kete…ntah la ek xsuka..


22. Aku pakai kasut saiz 6


23. Berat aku paling gemok 62kg skang 53kg rahsia???xpenah diet pon…ntah mana ilang seme lemak2 aku pon aku xtau

mmg panjang gile kan tp xpe..lagi banyak lagi merepek heheh..tp tu seme fakta bukan auta hahaha...

tag from fiza

alamak...dekat sebulan aku peram tag ni hahaha..sorry la fiza baru nk publish ekekek...janji buatkan...

Apakah anda mempunyai lesen memandu?

Ada..lesen kete & moto tp lesen moto dah lama mati lupe nak idopkan hehe… almaklum la dulu2 minah rempit hahah


Bilakah anda mengambil lesen memandu?

Masa form 5 amik lesen moto masa umur 22 amik lesen kete


Berapa lamakah pengalaman memandu anda?

Masuk tahun ni baru 4,5 tahun gitu


Pengalaman pahit ketika memandu?

So far xde la pahit2 sangat ada la penah kete mati tgh2 jalan jem sebab battery kong pastu xde sape pun sudi tolong


Pengalaman manis?

Mana nak manis ari2 ngadap jem depan umah sengsara


3 Tabiat ketika memandu?

1. Suka nyanyi kuat2

2. Suka tak pakai seat belt

3. Suka membebel sorang2 klw ada pemandu lain yg suka wat taik ats jalan

4. Suka tukar2 channel radio (paling elergik tiba2 terdengar suara halim Othman) hahah..ntah nape aku xsuka dgr suara dia..


3 Pantang bila memandu?

1. Tiba2 orang menyelit padahal aku dah Q sikit punye lama

2. Orang langgar side mirror aku pastu tros berambus mcm tu je..


dah sekian homework hehe nk skip xmau tag orang hehe bole?sape rasa nk buat tag ni sila la amik hehe..


terjun tiruk

ahad lepas pas amrul balik keje tros dia ajak g mandi sungai kat teratak angah @ kemensah..dah tu yang paling2 dekat ngan umah kan..lagipun time dia ajak tu dah pkl 4ptg dah..nk g jauh2 kang kul bape lak nak sampai..jadinye pg kat kemensah je udah la..dapat juga mandi

kali ni rombongan agak ramai..7 orang abang2 askar, aku & damia jek pompuan..heheh amrul bawa dia nye boz yang last day keje kt kl mandi sungai..ye la kata amrul orang KL so mcm biasa la..kena la membawa orang2 kluang yg trn kl g jalan2 kl kan...gitu la tradisinya...

ni kira kali ke-2 la aku mandi sini, amrul?dah masuk kali ke-4..dia mmg suka mandi sungai ni...klw kat kl ni cakap je apa nama sungai seme dia dah jejak.pastu kan rasa mcm bangga plak bila orang2 kluang ckp "mcm xcaya je kt KL ni ada tempat mandi2 mcm ni..ada sungai kt tengah2 kota..."ha..tu la..banyak tau kalau nk di listkan sungai2 kt kl ni...cuma nye seme tu jauh2 dalam sejam perjalanan tu yang maleh...heehhe...

grrr...sejokk
abah damia dekat stengah jam dok amek gambo je hahah...naseb la awak..
aksi tunjuk ayah pin kekeke..
kami memang suka mandi..
sejuk tak tipu...
aksi bapak budak yg over dari budak hehehe
terjun papan anjal yang tak berapa nak anjal hahah...
berlatih utk sukan olimpik berangan la korang...
tarzan malaysia ooouuuuoooouuuu....aku tingin nak naik tp kan xde org pompuan pon naik hehe malu la plak
p/s: sape rasa nk wat fish spa murah mek lah sini..bayar masuk 2 hengget jek sambil2 mandi bole wat fish spa..heheh letak je kaki kat tepi2 kolam kang ada anak2 ikan kecik2 mai gigit kaki korang, nak extreme lagi kena pegi kat benteng tempat dalam paras leher tu..ha kat situ bapak ikan mai datang wat fish spa...hehehe..aku xkena plak geget amrul asik2 kena..geli katanya..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...