MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, June 30, 2010

karate kid

ari jumaat lepas g tgk cite ni...so far dari 5 bintang aku bole kasi 4.5 bintang..heheh..mmg bez cite ni, nak2 aku ni mmg peminat jackie chan, so far filem2 jackie chan blom pernah ada yg menghampakan aku lah...seme nye bezz.

dalam pada ada kisah kelakar2 dalam cite ni ada gak part2 sedih yg buat aku mleleh gak la hehehe..aku ni mmg xleh klw ada part2 sedih sure nanges nye...malas la nk tulis sinopis dia..hehe tp aku nk bg komen skit jek

1. pelakon kanak2 dalam cite ni anak kepada will smith cute gile...walaupun dia negro tp muke dia sweet sangat & tak berapa hitam sgt kulit dia..kekeke
2.jackie chan dalam cite nampak tua sangat2 (ala mmg dia dah tu pon kan..)
3.pelakon kanak2 yang pegang watak budak jahat tu pandai tol berlakon dengan memek2 muka dia mcm samseng tu menjadi je...
4.bila tengok je pemandangan kat great wall of china tu hati ni tiba2 mcm meronta2 je nak pegi sana hehehe..bila ntah dpt pegi sana kan...
5.cite ni bg aku penuh dengan unsur positif...sesuai la klw nk bawa anak2 g tengok...



secara keselurahanya apa aku bole kata cite ni sangat bez!! & tak rugi bayar tiket couple seat (RM15 sorang) utk tgk cite ni.mmg berbaloi...

p/s: aku dah tau sebab apa TGV wangsa walk lagi mahai dari mana2 TGV, rupa2nya TGV wangsa walk no 1 kat malaysia.no 1 dari semua2 segila...paling ketara dia nye seat yang luas tu esp couple seat

SELFISH!!!

kejadian berlaku ari jumaat lepas, masa aku balik keje...fyi, aku kan duduk ngan mak, tp bukan satu rumah, rumah aku kat atas pintu masuk plak kat belah belakang, pintu umah mak aku kat bahagian depan,pastu lorong umah aku tu ada 2 lorong, satu lorong utama & satu lagi lorong belakang.

aku ni mmg pengguna setia lorong belakang la sebab pintu umah aku mmg kat belakang & aku parking kete pon kat belakang...nak dijadikan cite...ari jumaat tu aku balik keje tiba2 tgk ada kete blocking kt tengah2 jalan...sebenarnya menda ni dah lama jadi pon...aku sabar je..diam je...& selalu aku mengalah je..klw nampak ada kete blocking aku terpaksa reverse & masuk ikut lorong depan.

tapi hari tu tahap kesabaran aku mmg dah sampai tahap maksima, aku masuk lorong tu & aku tgk ada sorang pompuan terhegeh2 dok masukkan barang2 dia dalam kete.pompuan ni anak kepada tuan umah, jiran selang 2 buah dari umah aku.aku ingatkan dia dah nampak aku masuk, dia nak alihkan kete dia kebelakang sikit, sebab kat belakang tu ada space utk parking.tp dia bole buat derk je korang tau....aku tgk je dia dengan muka yg masam mencuka...dia plak bole tgk aku & buat2 xpaham bahasa je....dekat 10mnt aku tunggu ingt dia nak reverse & parking kat belakang skit..haram..dia tak keluar2 dari rumah dia.

ok la..aku mengalah..aku reverse kete tu & masuk ikut lorong depan.sampai je depan umah, aku nampak pompuan tu tak berambos2 lagi ntah apa dia buat terhegeh2 dalam kete.aku pun geram...keluar pintu kete hempas sekuat2nya & aku teros sound

"kak..lain kali bole tak jangan parking kat sini????"
pompuan tu jawab : "ala..kejap je lah!!"
aku jawab balik : "kejap apa kejap???aku dah tunggu dekat 10minit dalam kete ko bole wat derk je..."fikir lah orang lain sama....jangan jadi SELFISH bole tak???? ramai lagi orang lain nak guna jalan ni...bla..bla..bla...aku membebel sampai aku naik kat atas umah & aku hempas pintu umah kuat2 bagi dia dengar aku mmg marah gila...

klw korang nak tau jiran aku ni mmg berlagak gila...ye la diorg keturunan syed saripah yg mmg btol2 berlagak! klw anak2 dia datang umah bapak dia tu kan..sure diorang akan blocking jalan tu kdg2 smpai 3,4 buah kete blocking kt situ..jgn cakap kete, motor pon xbole muat nak lalu.kadang2 anak2 diaorang tu selamba je parking depan umah mak aku, & kebetulan mak aku ada kt luar time diorang parking haram...nak ckp cik saya tumpang parking kejap ek...huh..haram....

aku sebenarnya xsuka la nk sound2 orang ni kan, nanti nampak mcm kita ni bagus2 je..tp oleh sebab diorang ni xreti2 bahasa buat lorong tu mcm lorong bapak dia...klw korang pon sure hilang sabar...selama ni dekat 3 tahun aku sabar je ngan perangai diorang ni.

esok nye kan..bapak budak yg aku sound tu tanya jiran seblah umah dia, aku ni keje PENGARAH apa?? nak sound2 orang??owh...kalau aku keje PENGARAH baru aku bole sound la ek?kepala letak kat lutut betol pakcik tu, aku tau la anak ko keje bagus2 ada doktor, ada pengarah, ada pensyarah so kalau aku bukan keje pengarah aku xbole tegur ke?? BANGANG!

lorong belakang yg di salah guna oleh jiran yg sengal nak MAM!
tu orang xde otak sepak sekali baru tau!ni part yang paling bez..hari sabtu, ada sekor lagi anak pakcik ni datang umah dia selama ni mmg dia akan parking tengah2 tu nye blocking jalan, tp aritu dia parking ke tepi sikit yg mana mmg ada space utk parking, muat la dalam 2 kete klw nk parking belakang kete aku tu.(aku sure bapak dia la tu yg suh jgn blocking jalan lagi)hah! pandai pon nk parking situ kan..selama ni pesal ko berlagak sangat blocking jalan orang??xguna la klw seme pelajaran tinggi2 tp otak letak kat lutut...

tu kete biru tu kete aku mmg port aku selalu parking, xpenah pon aku blocking jalan belakang tu sebab tau ada orang lain nk guna juga.
moral of the story..

jangan la kita bersikap pentingkan diri sendiri & respek la orang lain sama..walau pun orang tu keje sapu sampah sekalipun dia tetap ada hak utk bersuara.jgn la nk beza kan pangkat & kedudukan..kalau anak kau tu berpangkat tinggi sekali pon,kat pejabat bole la kau nk eksyen2 tp klw kt umah & dlm hidup sebagai berjiran ko tetap sama je mcm orang lain yg ada hak juga utk dihormati!

marah sgt aku ni bahasa2 pon lawa jek hahaha...lantakkk janji aku puas hati, sangat puas hati!!

Tuesday, June 29, 2010

KNIGHT AND DAY

alamak tertekan publish plak....sebenarnya nk publish esok..ntah tertekan apa ntah tros publish hehe belasah je la

tgk ari ahad lepas...sebenarnya aku tingin nk tgk cite THE A-TEAM tp amrul ajk tgk cite ni plak..xpe la layan jela..janji tgk wayang hehehe...

alamak...cite ni pelakon je bez tp cite kureng bezz la...yang bezz pon part2 aksi la, tgk tom cruise beraksi ala2 cite james bond tu bez la..cite dia slow la.. pastu cameron diaz yg biasa ngan watak2 komedi & part2 komedi & aksi je yg aku suka yang lain2 bg aku tak berapa umphh..

sinopsis?google la sendiri ek..sebab jalan cite pon aku tak berapa nk paham...heheheh...




kek dah naik harga...

alhamdulillah...bulan 6 ada 4 orang oder kek...jadi la kan...dari duk saje2 dapat gak duit poket hehehe..

start dari bulan jun aku dah naikkan harga kek, sebabnye aku dah start guna buttercup, sebelum ni guna butterlite tp of coz la..rasa guna buttercup lagi sedap dari butterlite & harga buttercup pun agak mahai, RM4.20 seketoi + harga kotak & papan & bekas plastik pon dah lama naik tp aku ttp maintain ngan harga tu...

sebenarnya harga aku ni baru sekali je ada naik masa tu harga gula, tepung & barang2 kek yg lain dah start naik & ni plak kira 2nd time aku naikkan harga dalam masa 3 tahun

yela..demi nk memastikan kek ni rasanya tu di jamin la orang kata...kena la wat perubahan skit kan...kepada kwn2 yg sudi order tu tq la ek...kek aku somot je..tp rasa insyallah di jamin....hik2x

kek oder dari deah
kek oder dari lyn utk bezday hubby dia
oder dari ain sempena fathers day dia wat seprise kat hubby dia
kek oder dari sheira sempena fathers day & wedding anniversary

Monday, June 28, 2010

selamat pengantin baru shahirah & husband

Tarikh : 26 June 2010
Tempat : Pangsapuri Bukit Baru, KL

ni majlis kawan aku masa zaman kecik2...pengantin pompuan muda 3 tahun dari aku.lawa pelamin dia..kelas....baju pun cantik...

way ya & husband selamat pengantin baru semoga bahagia hingga akhir hayat...





lappy jahanam..

huwa....sedih...lappy aku jahanam, screen nye pecah..sebab terjatuh.tu pasal la kt umah skang ni xleh on9 dah...nk masuk blog kawan2 pon mana sempat je..ye la kt office time lunch la baru dan nk blogwalking...

ntah bila nk repair ntah..tu klw bole repair...klw kos repair mahai sgt jawabnye xde la repair2 dah...mmg bosan gile kan klw tetiba tak bole on9 kat umah...menda lain xkisah sgt...tp sebab xbole buka blog..mmg meroyan je rasa...uwa....

Friday, June 25, 2010

Testing pakai henpon

PERADUAN "AKU TERIMA NIKAHNYA"

nak join meh klik sini


gambar ni masa 4 tahun yang lepas...saat aku dinikahkan oleh bapa aku sendiri...yang buat aku tak bole lupa saat hari nikah tu, tok kadi kami yang very sporting & kelakar gila....

mmg banyak sangat tok kadi ni buat lawak...maybe utk hilangkan neves pengantin lelaki..yang tak bole blah sekali time nk serah mas kahwin ni...tok kadi tu ajar kitaorang cakap mcm ni:

tok kadi suruh amrul cakap " ini mas kahwin nya, dari kanda sebanyak RM80 untuk adinda...."

hahahah aku dah tak leh tahan nk gelak time tu sebenarnya...amrul plak malu2 je nak sebut kanda, dinda..kekekeke...orang2 lain dalam surau tu pon dah gelak terkekek2 tgk kami kena buli ngan tok kadi...hahahah

time aku terima mas kahwin plak...tok kadi suh ckp mcm ni "dinda terima mas kahwin dari kanda sebanyak RM80 tunai..."

pastu last sekali tok kadi tu cakap "TERIMA" pastu aku ikut ckp "TERIMA"..pastu tok kadi ckp haa TERIMA apa??? aku mcm blur je...hah??sambil garu2 kepala...

"TERIMA KASIH"....dia ckp hahahah lagi semua orang gelak kt aku malu gile!

ish..pejam celik pejam celik bulan depan dah masuk 4 tahun aku kawen...cepat nye rasa..

tak sabar nk mengundi

tadi aku saje2 cek tgk nama aku dah ada ke blom dalam senarai semakan daftar pemilih kt website SPR

akhirnya...ada pun nama aku dalam senarai mereka2 yang dah bole mengundi, punya la lama..aku register dari bulan 2 aritu, bulan 6 baru ada dalam list.

tetiba rasa tak sabar plak nk mengundi..hahaha...umur dah 27 tahun tak pernah mengundi seumur hidop...heheh..xpela atleast aku ada kesedaran nk mendaftar kan...baru la bole kata rakyat malaysia yang bertanggungjawab...hehehe

bukti...


tak menang pon dapat adiah

ni hadiah yang sampai ari selasa ritu, ekceli aku xmenang pon giveaway ni...heheh tp xmenang pon dapat juga hadiah...tq yek puan penganjur...ni hadiah2 utk GA sedondon with dady.. malas plak nak cari link GA tu...

yang beznye..bukan satu adiah, tapi 2 hadiah...datang dalam 2 envelope berasingan, mana ntah lg satu envelope damia dah buang agaknye...

isi dalam envelope pertama, Detox Foot Patchisi dalam envelope ke-2, tudung
tuan tanah menggayakan tudung pagi2 nk g koje tadi amek gambo ni, oleh disebabkan aku xpakai tudung ni, so aku bg kat mak aku je la...suka dia lawa katanye..
terima kasih banyak2 kepada puan pengajur...semoga dimurahkan rezki buat anda sekeluarga...lenkali jgn lupe buat GA lagi ek..sure aku join sebab xmenang pon dpt adiah kekekke....


Wednesday, June 23, 2010

training...

1st time keje kt sini kena anto g training...nasib baik kt KL aje...kalau kena g training kt kilang @ sungai petani nun mau nanges aku tinggal damia...hohoho..

arini & esok aku xleh on9..nanti aku lawat umah korang ek..skang ni masa terhad gila la..kt umah xdpt nk on9 mcm biasa dah lappy dah jahanam...tq ek korang yg sudi singgah sini..

kita jumpe balik ari jumaat...

aku akan ke sini, holiday villa subang...argh..sure jalan jem kan pagi2 huwa..azab2...xpela demi mencari ilmu gagahkan juga lah...

Tuesday, June 22, 2010

menang GA mommy ain's 1st in 26 yrs

yeay...menang GA...dari mommy ain's
temanya MY FAMILY IN ACTION

ni la dia gambar gila2 yang melayakkan ktorg utk menang..hehehe...tq puan penganjur..

tahniah juga utk pemenang2 yang lain yg mmg aku kenal, Zt, kak nida, suziey mama zharfan & cadllyn

Monday, June 21, 2010

contest anda bersama si comel


nak join klik sini
nak tag 3 orang
1. suziey
2.kak zue
3.afida

contest mata menawan

nak join klik sini
lawa btol penganjur kita ni..cantik matanye...sekali pandang mcm norjuma heheh patut la dia ckp saya bukan norjuma, heliza sebab mmg ada iras2 pon..cute!

ni la dia gambar konon2 perasan mata menawan hehehe...
nak tag 2 orang

1. ros ibu ayra
2. ayu a.k.a ibu damia

REFERRAL : EPI-AIN

kalau korang nk join jgn lupe letak nama aku NANA sebagai referral ek...tq..

entry khas utk en.amrul...

walaupun terlewat 1 hari.tp aku ttp nak wat entry khas ni utk en.amrul..yang masuk tahun ni dah kali ke-3 sambut fathers day..buat encik amrul:

HAPPY FATHERS DAY sayang...
tq sebab jadi ayah yang terbaik buat damia...walaupun waktu awak & damia sangat2 terhad...tp awak tetap cuba bagi yang terbaik buat damia...sorry saya xde hadiah utk awak..cukup la dengan kasih sayang yang saya bagi selama ni, tu lah hadiah dari saya & damia untuk awak..

p/s: aku tau amrul mmg baca blog aku hehehe...tu pasal aku buat entry khas ni utk dia..kasi dia terharu sket...

rindu gile kat awak yang...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...