MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, August 30, 2010

susahnye nk amek gambar damia skang ni

ni gambar2 semalam masa buka puasa kt intai-intai...cite lanjut nanti la ek..dah wat auto publish 1.9 hehehe..

sesambil tunggu buka pose tu suh la damia pose skit kt tepi kolam tu kan..adoyai...korang tgk la 6 keping gambo..xde satu pon yg semenggah...suka nau buat muka skang ni...mmg payah nk suh dia senyum dah...

whatever la damia...janji damia ttp comel di mata ibu mu hehehehe...


klw anita sarawak tgk ni..mau nanges dia...hahaha

aktiviti ari sabtu

sabtu lepas g kelang kebetulan nk g bawa anak buah yg duduk kt klang sana shopping baju raya...pastu dah alang2 turun klang, nganto sekali la kuih raya kawan2 yg mana dok area shah alam & klang.

tp on the way nk ke klang tu singgah kerinchi dulu anta kuih kat suziey a.k.a mama aqeel.pastu kt klang plak jumpe kak heze & tetty (dua2 kenal kt alam maya) pastu tlg pass kan sekali fara dhelina nye kuih kat kak heze & diana mama adam & aidil plak bagi kat tetty.alhamdulillah....seme ni aku kenal kan alam maya...tq korang..sebab sudi oder dari aku...kalau korang rasa kuih tu ok thn depan bole oder lagi k...

dah alang2 ke JJ bukit raja tu, shopping la skit baju raya utk damia...so skang ni baju raya damia dah settle dah..tinggal nk cari lagi 2,3 helai baju kurung aku & baju melayu amrul je.
pastu petang tu kawan amrul dtg umah anta kek lapis, (oder tros dari kuching, ktorg kirim kt kawan amrul yg keje kat sana, yg jadi pemandu pelancong ktorg masa g kuching ritu.hamek...24 biji amrul bli...



Sunday, August 29, 2010

ramadhan raya giveaway

nak join klik sini

Friday, August 27, 2010

zakat fitrah

xabes2 cite minggu lepas..hehehe...ari sabtu lepas pas buka je ajak amrul g soping kt JJ nk cari kasut crocodile tujuan utamanye...tp xde plak kaler yg aku suka tu..abes dah..benci tol la...kasut boya ni klw ada design cun2 sure cepat abes.

ronda nye ronda ternampak kaunter zakat..so amrul pon g la bayo...lepas bayor tu dia cite. "tadi saya tanya kt orang tu" eh bang saya pakai suar pendek ni bole ke nak bayar zakat? hehe.. lawak plak aku dengar...suar pendek tu xde la atas lutut pun..tapi mayb amrul rasa mcm xsopan je nk bayor zakat pakai suar pendek.heheeh...

dah tu orang tu ckp "xpela..bole..xkan nk balik umah salin suar panjang pulak kan.." hee....kt kelumpo ni zakat fitrah RM7 sorang.negeri2 lain xsama kan harga nya?korang dah bayor ke zakat fitrah?klw lom bayor lagi..xpe..banyak masa lagi..heee



Thursday, August 26, 2010

berbuka @ peppercorn

ahad lepas amrul ajk buka kt luar...pes time buka kt luar sama2 pose ke-11 baru dpt buka sama2..ciann..

ronda nye ronda cari buffet yg murah2 (kekek..aku kedekut xmau g makan tmpt mahai2 padahal amrul yg banje..hahah..xpe2 tlg save kan duit laki) so teringat la satu restoran kat UK perdana nama dia PEPPERCORN.buffet berbuka RM29.90 Nett utk dewasa.

ok la..banyak juga pilihan makanan nye, ada udang petai, sotong kunyit, ayam msk merah, ikan kicap, sayur kailan, dalca, kerabu mangga, char kuew tiow, bubur lambuk, spegati, pastu segala mcm dessert. ok la berbaloi..puas hati la dengan bayaran dia tu.

orang pun xramai..xde nk rebut2 amek makanan...suasana pun ala2 romantik je lampu suram2.tunggu minggu last puasa nanti nak g buka kt luar lagi sekali xtau la mana plak nk pegi

muka orang penat puasa kekekek..
ntah hapa2 gambar aku xready dah la ada 2 keping je..tu pun blur amrul la amek..
budak ni suka nau wat muke

dua gambar makanan ni aku goggle jek hehe segan plak nk amek gmbr makanan...google nama restoran tu ada plak kuar buffet ramadhan dia

penah masuk JJCM kedai ni rupanya xtau pon

baju raya

ari jumaat tu pas buka gerak g jalan TAR, kengkonon saje la nk sebey2 je..kaler apa yg menarik utk tema tahun ni...pastu tiba2 terpandang kat satu baju kurung budak kaler merah kain jenis cotton sulam.pastu terdetik dlm ati..eh tahun ni kaler merah pon ok juga ni...

ok xpela..saje sevey je kan..round nye round aku xjumpe plak bj kurung budak kaler merah yg kira berkenan di hati..cuma satu tadi tu je la yg aku jumpe..bila patah balik kt kedai mula2 tu tros aku decide nk bli je la baju tu utk damia..lgpun senang la skit ada guide kan utk aku carik kaler baju aku & amrul plak pasni.

baju damia dah settle..dari RM40 tawar2 dapat RM35.pastu pusing2 lagi..dari mula sampai ke hujung tiba2 ada satu kt kedai tengah2 aku ternampak baju orang dewasa yang sama sejibik mcm baju damia yg aku bli tadi.dengan tanpa memikirkan apa2 aku tros rembat je baju tu...sebab tgk tinggal 6 helai je..nk cari last mnt takut xde saiz plak kan...so baju raya aku pon dah settle...

tinggal baju melayu amrul je blom carik lagi..tunggu amrul balik cuti raya 3hb nanti nak g jalan TAR lagi, pastu nk cari la 2,3 pasang baju kurung buat raya ke-2, & 3

baju raya cik damia merah nye mak ngah hehe..

baju raya aku fuh! dah lama gile xpakai kebaya ni..sebab xde bj kurung kan..kebaya pon kebaya la..nk sedondon ngan anak punya pasal
baju raya kami dua beranak.material sama cotton sulam
dah lama gile aku xg anta baju kt tailor mmg stiap kali raya bli baju siap je..senang..

Wednesday, August 25, 2010

jalan tar-uptown danau kota-downtown cheras

last week kan amrul balik..so tiap2 malam pas buka start dari ari jumaat tu ktorg berjalan usha baju raya.

ok, ari jumaat malam pas buka aku tros ajak amrul g jalan TAR, kengkonon saje la..nk usha2 dulu..sekali ternampak baju kurung damia...berkenan plak tgk...tros bli...pastu jalan2 lagi..ternampak plak orang tua yg sedondon ngan bj kurung damia tu..tak fikir panjang lagi tros rembat (baju tu nanti en3 lain heheh)

tgj harga dah start turun dah...orang pon bole tahan ramai gak yela..klw g malam xla penat sgt kan..g siang2 wat kering tekak je..

malam sabtu plak...g danau kota...ada satu kedai tu jual baju shifon sepasang tu mak aii murah gile! naik gile aku dibuatnye..nasib baik xgaji lagi...klw x mau aku rembat.kt danau kota bli blouse je..
pastu tgh2 jalan tu ternampak QUE HAIDAR & LINDA JASMIN.hah...jgn main2 artis pon soping uptown ehehe...(gambo xamek..kang dia ingt aku ni paparazzi plak)
malam ahad plak g downtown kat cheras,ada la rembat kasut aku pastu amrul wat bekam
barang2 yg di rembat
tunggu amrul blk cuti 3hb baru nk g carik baju melayu amrul plak, pastu nk cari baju raya sehelai dua lagi.Jln TAR mmg tmpt soping wajib aku ngan amrul tiap2 kali nak raya.

popia kemboja

semalam aku blaja wat popia dari maid jiran sebelah.maid dia ni orang kemboja, selalu masak sedap2 nak2 bulan puasa selalu je ktorg dapat makanan dari jiran sebelah.klw tgk style masakan dia tu sama je mcm rancangan Rasa Halal Orient Kemboja kt Astro Oasis tu.

biasanye bulan puasa mmg dia rajin buat popia, pastu klw dia bg umah ktorg seme pakat berebut2 nk makan popia tu dulu pasalnye...sedapp sangat.tak puas dpt makan sikit je kan, aku pun suh la maid jiran aku tu ajar mcm mana nk buat popia dia tu.sos dia plak aku suh mak aku buat hehe..aku xreti..

ok la meh tgk bahan2

Bahan A
2 biji bawang besar
7bj bawang putih
1/2 sudu lada hitam
2 sudu sos sotong
1/2 peket ayam hancur
garam, gula, & perasa

Bahan B
2 bj kentang (potong halus2, lagi halus dari nak buat karipap tu)
1 biji carrot diparut (xyah dimasak sekali ngan inti2 lain, masukkan masa nk gulung inti tu nanti)
1 paket suhun (di rendam dalam air pastu nanti potong 3)

potong kentang & parut carrot
tumis bawang+lada hitamsuhun di rendam & potong 3
inti dh siap msk
cikgu tgh ajar..
hasil tangan saya....heee
simpan dlm peti ais
ni la cikgu nye...maid jiran seblah
ok selamat mencuba..sedapp tau gerenti nih..dah tua2 bangka baru nk blaja wat popia..kekeke..

Monday, August 23, 2010

adiah contest dah sampai

ni dapat khamis last week, adiah contest cik aleng indah.adiahnye frame siap ngan gmbr yg aku anto utk contest, gambar mak org tergedik2 kt air terjun.hehe..

kepada cik aleng..tq yea...dah tayang dah pon frame ni kt umah.hee...


damia..damia..

ari jumaat lepas...amek damia kt umah mak tros bawa blk umah.time nak mandikan damia tu suh la dia buka baju sendiri..bila dia buka baju tros aku bantai gelak senak2 perut.

sebab apa??damia g pakai spenda sendiri...pastu salah sarung plak tu..dia g masukkan dua2 kaki dalam satu lubang pastu terus tarik sampai pinggang..

hahahah...aku sure mak aku xsedar tu damia pakai spenda sendiri...adoi..naik keras perut aku gelakkan damia...apa lagi...tros amek hanset amek gambo..damia siap leh posing lak tu ngan spenda salah sarung tu kekekekek....
pandangan dari depan
pandangan dari belakang
wah siap pose2 seksi kekeke...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...