MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, September 30, 2010

soklan wajib..

eh…damia dah besar..bila nak kasi adik??dah ok dah tu besar dah..bole jadi kakak…

ni la soklan yang wajib kwn2 tanya asal berjumpa….aku mcm bese la..sengeh2 je la..sambil jawab nanti la dulu..tunggu damia beso skit…so far aku xde la kecik hati kalau orang tanya soklan mcm ni…sebabnye mmg aku plan tunggu damia besar skit tak pun..tunggu aku pindah dok kluang ngan amrul mayb dalam masa 3 tahun lagi…(hoh! Lama lagi tu…)

yela..xkan aku nk canang satu kampong plak kan…”wahai orang2 kampung..aku blom ready nak tambah anak lagi…”hahaha….klw orang tanya aku jawab..tp kalau kata la kan..aku ni memang nak sangat2 tambah anak lagi tapi rezki xde lagi..agk2 apa aku rasa klw orang dok keep tanya soklan mcm tu?? Mesti la sedih kan….

Sebab tu la..aku sendiri tak suka nk tanya kawan2 eh bila nk tambah anak lagi???…nak2 kalau ada kawan2 kita yang dah lama kawen tp blom ada rezki nak dpt anak.sebabnye..aku sgt2 faham…mcm mana perasaan nye bila kita dah lama kawen tp blom ada anak…

Contoh masa aku baru2 kawen dulu la..mmg ktorg plan utk ada anak pas setahun kawen…so bila jumpa sedara ke kawan2 ke, orang asik dok tanya bila nk ada isi ni…memang mula2 aku xheran pon klw org tanya2 mcm tu sebab mmg aku plan kan..tapi bila dah lama2 tension juga asik2 orang dok tanya je kan…so lepas dari tu aku dah amek iktibar xmau tanya soklan bab2 bila nk tambah anak, bila nk ada anak kat kawan2.

Ingat lagi baru2 ni terjumpa ngan kawan lama..sebaya ngan aku anak dia dah 3 orang yang sulung dah darjah 1 dah pun…kawan tu relax je sound aku eh! anak ko baru sorang???ko tgk anak aku dah 3 orang dah pon…aiseh man….berlagaknye statement ko..tp tu la..aku xkecik ati pon..sebab aku blom ready lagi nk tambah ahli keluarga kan..so xde la rasa apa…mcm aku ckp tadi la..klw aku ni jenis beria2 nak anak lagi kan..agak2nye mau aku sekeh2 pale budak tu kan dok eksen2 ngan aku dia anak anak 3 orang hahaha….

Menda2 ni seme rezki…mana la kita tau kan..bila2 allah tu nak bagi rezki kat kita..mcm aku la…dalam dok plan2 ni aku xkisah je.. kot2 kata ada rezki tiba2 allah nak bagi kan..syukur Alhamdulillah…jeles juga sebenarnya tgk kawan2 yang dah tambah anak..antara nya bez pren aku aina: dah ada 2 orang anak, hani & shiera: anak dah nk masuk 2, rindu..sangat nak rasa bb dok kick2 dalam perut..rindu nk cium bau bb yg seharum syurga tu..mmg rindu..tapi apa kan daya…

Dengan keadaan aku yg PJJ ngan amrul tu je la sebab musabab utamanya kenapa aku blom ready nk tambah ahli kelorga dalam masa terdekat.kalau korang kat tempat aku sanggup??jaga anak sorang PJJ ngan asben?ni baru sorang esok masuk 2,3 sanggup??apa2 pun aku tabek kat geng PJJ yg ada anak 2 orang & PJJ ngan asben antaranya AFNE & WANI..hanya aku yg tau mcm mana kepayahan korang membesarkan anak dengan keadaan PJJ. Go..go supermom!!

Kepada kawan2 yang belom ada rezki lagi & tengah berusaha utk dapatkan anak..aku doakan semoga korang juga satu hari nanti dapat merasa mcm mana nikmat jadi seorang ibu & ayah.

P/s: sebenarnya kan..soklan mcm ni xkan berhenti pon...bila blom ada anak orang tanya bila nk ada anak, bila dah anak ank sorang, orang tanya bila nk ada no 2, dah ada no 2 orang tanya plak bila nk ada no 3...hehe lumrah la tu kan...

Wednesday, September 29, 2010

syhh....ajan...

sebelum tido mcm biasa la rutin damia..kena main gameboy dulu baru bole lena...game peberet dia barbie, bukan pandai main pon...dia tibai2 je tekan2 janji barbie tu gerak dah....asik2 dok game over je hahahah...


semalam tgh2 damia dok main2 game ni, pastu terdengar azan isyak kt surau depan umah tu, so terjadi la dialog seperti di bawah:

damia : mama..bicing (bising)..tutup la game...ajan (azan)

aku : ok..xpe2 kita slow kan skit sound dia yea...

damia :tak nak main game la... tutup la..xbaik...ajan (azan) syhh...ajan (azan)

aku : heheh..ok la..kita tutup....

lepas abes azan aku pun on balik game tu kasi dia main

damia : mama...bicing (bising) la...tak baik..ajan (azan)

kalau kata time azan tu aku ada kt umah mak dia akan sound "tok yah...cebayang....dah ajan...heheeh..mentang2 arr tok yah dia imam kat surau kan..mana bole g surau lambat hahah..kan cucu dah sound

hehehe..dah abes azan pun xkasi buka game takut bising katanya...kdg2 bila borak2 ngan damia aku tak rasa mcm borak ngan budak umur 2 tahun setengah..membebel2 mcm mak nenek..nak2 klw dengar dia call abah dia..lagi la..ntah hape2 tanya..antara yg selalu dia cakap:
abah dah makan ke??
abah buat apa tu??
ada helikopter tak??
ok la..tak nak cakap la..dia malas la...
hehe...mcm mana la perasaan amrul kan,bila dgr suara anak dlm telefon.selalu klw aku call amrul, aku kasi loudspeaker, aku dapat dengar suara dia ala2 terharu gitu bila ank dah pandai borak2 dlm telepon...

dah mcm pagi raya

last week ari ahad tgk2 kt umah mak breakfast makan lodeh+kuah kacang.pergh...tiba2 je ni mak aku rajin wat kuah lodeh...selalunye jumpe kuah lodeh ni setahun sekali je..time raya...klw kuah kacang tu mmg rajin juga la mak aku wat bfast.

complete...kuah lodeh+sambal ikan bilis, kuah kacang tinggal xde rendang je...klw x dah mcm pagi raya dah..ehehehe....eh..penah aritu kan g open house umah kawan, mak dia masak kuah kacang pastu ada sambal ikan bilis, aku makan nasi impit xpenah la letak sambal ikan bilis sekali makcik tu cakap kenapa makan kuah kacang tak letak sambal ikan bilis??sedap tau..makcik tu kata,tiba2 mcm jakon di situ..xpernah dengar orang makan kuah kacang ngan sambal ikan bilis..hehehe...aku xtry pon..sebab xbiasa...selalu makan sambal ikan bilis ngan kuah lodeh je

pastu penah juga makan kuah kacang dalam tu ada dia tumbuk ikan bilis sikit, ha..yang tu aku penah try, memang sedapp! pastu penah juga jumpe kuah kacang dia letak daging skit (daging mcm dia hancur2) sedap juga..tp xpernah plak mak aku buat mcm gitu

klw tanya aku antara kuah kacang & kuah lodeh..aku lagi suka kuah lodeh...amek tempe banyak2 pergh....mabeles!antara menu2 kt bawah ni kuah kacang je aku xreti masak..blom belaja lagi...hehehe..tunggu la nanti2 belaja

kuah kacang
sambal ikan bilis
masak lodeh

Tuesday, September 28, 2010

nota cinta dari bekas kekasih!

sampai office tadi buka pesbuk tgk2 ada nota cinta....dari ex boypren!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
hahaha..jangan ler salah sangka...mmg dia dulu ex-boypren aku..tp skang dah jadi suami dah pon...tetiba je....cakap lebiu2 kt pesbuk musykil juga haku....dah tu..amrul ni bukan la jenis romantika de amour gitu kan..hehehe


tapi kan sesekali dia romantik gini...tersenyum kamben juga aku hahahah..aih..tiba2 terflash back plak zaman2 cinta2 dulu..kan bez kalau bole ulang balik...hahaahah..gatai

Season 5 Cute Baby in Baju Raya

nama : nurul damia amnan bt mohammad amrul fazlee
umur : 2tahun 5 bulan

" GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSOR BY MALINASIAM.COM"

giveaway from ibu teka duit syiling 50 sen

nak join klik sini
jumlahnye RM 196.00

kenduri kawen+open house

ari ahad ada 2 jemputan wedding sebenarnya...tapi aku dapat g 1 je...tak sempat nk rush la...sebab ada 2 open house juga ari yg sama...selagi belum abes syawal ni..weken je mmg penuh open house sana sini kan..weken ni pon ada dah jemputan...sabtu & ahad ada open house..pergh...lemak...membiak dengan jayanya...hahahah...

ni cilok kt fb tasya, apit & sue..selamat pengantin baru...sayang xdapat pegi...dah ler pegantin bagi kad by hand

ni plak wedding kawan sebelah office, anyra.. lawa pelamin dia kan
anne sgt cute pas makeup..
anne & dr.ramdzan selamat pengantin baru...
me & wan junior time kt sekolah dulu sekali keje office sebelah2 hehehe..(sama2 wakil rumah sukan masa 4x400m dolu2)
dah abes kenduri kawen g open house umah mas, kawan skolah @ ampang
pastu gerak plak ke open house linda kawan masa keje tmpt lama dulu @pinggiran batu caves
gegeh aku memenuhi undangan kan?hehhe..dah tu bila lagi nk jumpe kawan2 kan..klw bukan time2 raya ni...amrul xde pun last weken..aku ngan damia je berdua jalan2


Monday, September 27, 2010

sesi membesarkan perut

sabtu lepas kira pecah rekod la..paling banyak undangan open house aku penah dapat..7 buah rumah semenya! hehehe...tp aku dapat pegi 5 buah je...sebab nye xcukup masa...jalan jem sana sini...klw jalan clear sure seme2 rumah aku terjah...aku kan suka jalan hehehe...

tq la banyak2 kepada kwn2 yg sudi jemput...lain kali jgn lupa jemput aku lg ek..semoga di murahkan rezki para tuan2 rumah yg menjemput aku tu....tak seme umah sempat amek gmbr..sebok makan sedap2 kan..terlupa nk snap pic hehe...

sebelum gerak harus la posing..baju raya ke-2 yang xpakai2 lagi...pastu syawal ke -16 baru sempat melaram baju raya eheheh....
raya umah ira @ putrajaya
open house umah shana @ prima damansara
bb iman yg betul2 good boy la..diam je dia..klw gini syana..tiap2 taun bole wat open house...ehehhe
dari pagi membawa ke malam..open house umah yana
last sekali open house umah kakak

Friday, September 24, 2010

hola..

arini malas wat en3..seme en3 contest je..hheehe mood mengontest suda mari....

esok nak g beraya & open house sebanyak 6 buah rumah! hohoh..mana mau sumbat makanan banyak2 hehehe..xpela klw xlarat nk makan datang tunjuk muke je dah kan..orang dah jemput kena la datang...ehehehe


** ada tambahan lg satu rumah open house esok..baru dapat sms hahaha gile punya banyak!

contest hari raya aildilfitri

nak join klik sini

gambar hari raya saya :)

candid camera contest

nak join klik sini
gambar ni masa majlis kawen adik amrul last year...time ni aku pun xsedar kawan amrul dok snap gmbr ktorg tgh beraksi2 manja suap buah limau hehehe..pastu limau tu plak masam..tu pasal muke amrul menyengeh mcm gitu.

nak tag 5 orang :
1. kak zue
2. kak heze
3. nil
4. ros rusli
5. ayu ibu damia

Baby Raya Baby Bergaya Contest

nak join klik sini
http://maisyzcollection.blogspot.com/

nama anak : nurul damia amnan bt mohammad amrul fazlee
umur: 2 tahun 5 bulan
tarikh lahir: 13 april 2008
email : nanamrul@yahoo.com

u & me rayer together2 contest

nak join klik sini

ni gambar raya tahun ni punye...tema merah..tp xcukup korum..sebab abah damia keje dihari raya...so hari raya tahun ni mmg aku & damia je la ada dlm gambar masa 1 syawal.sangat2 la sesuai ngan tema u & me...sebab mmg tahun ni aku berdua je ngan damia...tahun depan la plak mayb bole raya sama2 ngan abah damia sekali.

AKSI CERIA SI MANJA

nak join klik sini
Nama : Nurul Damia Amnan Bt Mohammad Amrul Fazlee
Umur : 2 Tahun 5 Bulan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...