MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, October 29, 2010

birthday mereka2 di bulan 10

ari rabu lepas opis wat makan2 sempena bday bulan 10 & majlis meraikan perpisahan staff yg nk resign.makan kt restoran area2 opis je..memasing oder nk makan apa...tp mcm bese kek SR wajib ada..kali nii try kek CHOC STOBERI ni la 1st time aku makan kek SR yg rasa xsedap rasa mcm kek murahan je...pelik aku..pesal xsedap?kek pun xabes..selalu zasss zasss dah licin..ni ada lg dlm lemari es tu xabes2 lg..

ok tu je cite...xtau nk cite apa dah hahahah

jemput makan..
yg kiri tu staff yg nk resign
seme dah lapo
makan xhengat dunia hehhe
dah amek2 gambar kan aku baru pasan gambar aku xde mana bole tuan tanah xtepek gmbr kt blog kan aahhaah..amek la skeping kt dlm opis pas balik makan tu wat syarat heheheh....
p/s: kot sesapa ada adik badik ke sedara ke yg tgh cari keje receptionist cum admin meh ler email kan resume tu kat email aku ek nanamrul@yahoo.com

My First Blog Giveaway


nak join klik sini

Buat satu entry berkenaan pengalaman pahit manis mendapatkan follower mula2 bukak blog dulu.. (GA ni tujuan nak dpt follower kena tanya kenangan2 kawan2)


ok kalau nak cite pengalaman mcm mana nk dapatkan follower kan…memang susah juga mula2nya..aku rasa masa sebulan baru ada blog follower baru 10 orang, lepas tu makin lama makin banyak, tu pun sebab ramai antara follower aku datang nye dari kawan alam maya kat forum PCM (perkahwinan.com.my) dulu2 sebelum aku ada blog & fb tu la PCM la website yang wajib dibuka setiap hari tau..tapi sejak demam FB bermula, & sorang2 geng2 PCM dah pandai berblog dari situ aku pun beralih buat blog juga…

antara yg aku lakukan untuk dapatkan ramai follower antaranya rajin la terjah blog kawan2 baru & follow diorang..tapi aku tak paksa untuk diorang follow aku balik..kalau diorang rasa nk follow, bole follow.tapi kebanyakan kwn2 blog yg mana kita follow dia rata2 diaorang akan follow aku balik.

Selain tu antara tips2 untuk dapatkan ramai follower rajin2 la buat Giveaway & Contest yang mana syarat wajib utk join GA & Contest tu korang mesti lekak WAJIB FOLLOW hehehe…kata nk follower ramai kan…tu je la caranye.

Pastu kalau korang rajin join GA & contest pon aku tgk ramai antara kwn2 yg join contest2 kt blog orang lain tu akan follow korang nak2 orang yg memang rajin giler join seme2 GA & contest sebabnye dari situ orang bole tau mana GA & contest2 terbaru (faham x apa aku tulis ni?haha..aku rasa mcm pening plak ngan tulisan sendiri kekeek…)ops..lagi satu rajin2 la buat mcm teka teki ke ala kira GA sempoi2 yg xperlu nak buat2 entry just suh kawan2 komen kt kat entry tu pastu sape betul dapat la adiah..ala kira bahasa ringkas nye..selalu la kasi hadiah ke souvenir ke kat kwn2 blog kira mcm kena murah hati la ….mcm contoh yg aku pernah buat teka mana aku pegi jalan2 & adiahnye frigde magnet pastu lagi satu aritu aku saje2 nk bagi magazine free pastu suh je sape2 yg nk magazine tu komen NAK kan ruangan komen pastu nanti baru decide sape yg menang.

So itu saje la pengalaman aku mcm mana nak dapatkan follower…alhamdulillah..setakat hari ni baru 2x aku anjurkan giveaway kan..follower aku dah ada 409 orang..kira ok la tu kan…dari xde ehehe….


Catlinaflybaby Celebrates......Beautiful Mom-To-Be


nak join klik sini

gambar ni time g jenjalan kt KL TOWER masuk dlm hutan simpan adeh penat bawa perut dah ler pregnant 7mths time ni hehe...
tarikh melahirkan : 13 April 2008
nama anak : nurul damia amnan bt mohammad amrul fazlee

tq kepada seme penaja..




anak-anakku comel bergaya contest

nak join klik sini
cik nurul damia..hehehe
nak tag :
1. ibu damia / ayu
2. mummy ayu

Daia 1st GiveAway From Over The Sea

NAK JOIN KLIK SINI
Mana destinasi honeymoon ujung tahun saya bersama hubby buat kali ke-4 thn nie??
Aku teka Pulau Tioman kot hehe sebab dulu aku animun kt situ

HOR MOK - sejenis makanan.apa kebenda nye tu?

ni citeari isnin lepas, time amrul dtg keje kt kl 3 ari, malam isnin tu amrul ajak makan kt SUKHUMVIT lagi kat kampung baru tu....

oleh sebab senin tu amrul gaji kan so makan besar la kiranya...amrul main tibai je pilih set C kot kalau xsalah total menu tu RM59 tak masuk air ni menu utk4 orang makan, kebetulan aritu ada sorang kawan amrul join makan kan tu pasal kitaorang amek set 4 orang ni.antara menu2 nya...mcm kat bawah ni..sorry la aku amek pakai nset je xlawa pon gambo nye tp aku nk share ngan korang satu makanan yg lain dari lain

ayam goreng kunyit
udang goreng kari
sayur asparagus
tom yam siakap (1st time makan menu ni) besenya makan siakap 3 rasa, siakap steam
gambar2 aku mmg xde hehe sebab malas nk snap amek gmbr damia je...
ha ni la dia menu yg aku nk share ngan korang...HOR MOK seafood kot nama dia aku pon xingt dah....dalam tu ada ketam, sotong , udang & lala dia masak ala2 kari gitu pastu bungkus dalam aluminium foil time dia hidang kat kita dia bakar sekeliling aluminium tu ada mcm lilin ke hapa ntah dah abes api baru bole makan.menda tu sebenarnya dah masak pon api2 tu saje la kasi eksen kira mcm food presentation la..hehehe rasa dia ok la..not bad menu baru xpenah aku makan sebelum ni.kat sini banyak sgt menu2 yg aku xpernah nampak kt tmpt lain tu yg menarik nk try tu
ni sempat aku amek video tp time ni api dah nk padam dah baru teringat nk record hehehe....
video

Thursday, October 28, 2010

contest percutian yang menarik lagi tertarik!

nak join klik sini
ok gambar ni masa kitaorang cuti2 kat kuching bulan 4 lepas, ni gambar depan bangunan adun sarawak.sebab apa aku suka gambar ni? sebab gambar ni gila2 hahaha.. kitaorang boleh beraksi mcm ni sebab damia tido dalam kete...tu pasal amek gambar hura hara gini kekekek....& gambar ni pernah menang contest cuti2 juga anjuran sorang blogger..xingt dah sape nama dia..

NINA'S COLLECTIONS GIVEAWAY

nak join klik sini
nak tag :
1. lelord
2. kak heze
3. mama zharfan

1st Lucky Draw by Atie Aizam

nak join klik sini

BABY & TOYS CONTEST

nak join klik sini
nama : nurul damia amnan binti mohammad amrul fazlee
umur : 2 tahun 6 bulan
nak tag :
1. lelord
2. ayu ibu damia

LUCKY DRAW ANAK AYAH

NAK JOIN KLIK SINI

kentut untuk kekal sihat

alamak tertekan publish plak...hehe xpela....saje nk share

so moral of the story xyah la nak tahan2 kentut tu kan rasa nk kentut, kentut je kang tahan2 kang migrain plak kekekeke...



adyshariz awk dapat magazine free

sorry terlewat plak nk announce sape yg dapat magazine free semalam tu...oleh sebab 14 orang je yg berminat ngan magazine ilmiah ni kan aku decide nk pilih mcm gini :

arini 28 hb kan? 2+8 +=10

so orang yang ke -10 jatuh kepada adyshariz


meh cepat emailkan address awak kt email saya nananmrul@yahoo.com, nanti saya poskan magazine ni kat awak ye...tq kepada kwn2 lain yg berminat..tunggu bulan depan plak kot ada lagi magazine free kan hehe nanti aku wat lagi ek...


kaki damia kena gigit buaya!

cian damia..kaki luka kena geget ngan buaya....
ni dah kering skit dah..masa mula2 terkopek kulit dia..pedih...pedih...dia cakap

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ni la dia buaya yang geget kaki damia....kasut croc tiruan bli kt tesco..kekekeke...
sorry la yek damia..ibu xmampu la nk bli croc yg original...seploh hengget ni ok la ibu bole bli seploh...satu ari satu pasang bole pakai..kekekek....2mgu lepas time amrul balik la bli kasut ni sebab sandal damia tiba2 tercabut..so rambat je la kasut yg ada kt tesco tu kan..tgk mcm comei je...pakai sehari je dah melecet..agaknye kalau croc ori xde la melecet2 ni kan..heehe

ingt lagi time kecik2 dulu besenye bli kasut2 baru esp time nk raya kan..mak suh gigit dulu belakang kasut tu...takut nanti kalau tak gigit kita pakai melecet kaki..heheh..memang dulu2 time kecik2 kan asal ada kasut baru dah terbiasa...sebelum pakai kasi geget dulu hahaha...klw ingat2 balik kan..ntah hapa2..apa kena mengena ngan geget kasut kaki xmelecet?ehehhhe...dah tu mak suh buat kan kita ikut je la..

Wednesday, October 27, 2010

sape nak magazine free??

semalam aku dapat lagi magazine I-Sihat utk bulan November punya...masuk ni dah 4 magazine aku dapat pastu satu pon aku xsempat nak baca lagi ...heheheh oleh sebab aku xmau la membazir dari dia dok saje tak dibaca kan aku ingat nk bagi je kat korang kalau ada sape2 yang nak.nak tgk entry magazine2 free yg aku penah wat masuk SINI

syarat??xde syarat bukan follower aku pun bole join..
just komen kat entry ni tulis NAK..
kalau xramai aku bagi je sape2 yg ada, kalau ramai plak..nanti aku akan fikirkan mcm mana cara nk pilih org yg bakal dapat magazine ni, mayb guna RANDOM kot...tarikh last anta komen sampai kul 12 tengah malam ni sahaja...esok pepagi aku announce sape yg bakal dapat magazine ni ok...

kt dalam magazine ni ada iklan ubat yg company ktorg buat


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...