MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, December 31, 2010

menang Lucky Blogger Contest.

wee..rezeki hujung tahun ni...tak sangka plak ada lagi rezeki menang contest sebelum tahun 2010 bakal melabuhkan tirai (apasal ayat skema sangat ni hahahha).harap2 ada lagi rezeki utk tahun 2011 nanti...

tq kat cutemum...insan yg selalu kasitau klw aku ada menang apa2 giveaway, contest & lucky draw.hehe...dah la semalam aku dok gtau cutemum dia menang GA arini dia plak kasi tau aku menang..bez la ada kawan mcm ni..

klw nk tgk result meh masuk blog HANAZIRAHhaih..ni la yang buat aku lagi semangat nak join CGL ni...kepada kawan2 yang tak pernah menang tu jangan sesekali putus asa yea....satu je tipsnye kena RAJIN berusaha...chaiyok2x....


kemenangan ke-11 utk bulan dec


aku mampu buat GA adiah kereta

eh aritu kan ada orang kata kalau adiah GA sebijik kete baru dia nak join kan??ok...aku cabar meh la join GA aku ni..adiah dia sebijik kete ferarri kale merah lagi...
cara2 nak join GA :
ketuk ketampi 1000x sebab statement itu telah membuatkan ramai orang naik angin hahahaha....
pastu layak la terima hadiah ferrari...

tapi bukan la ferarri mcm diatas yea..kalau ferrari dibawah ni aku mampula..seketol RM40 je... bukan RM40 juta hehehe
bukan nye apa...tadi terjalan2 kt fb kawan lama..tgk dia ada jual mcm2 replika, ada kete, kapal terbang..helikopter..wah helikopter??tu paling aku berminat tu..tp aku nk carik helikopter yg askar punye tu..
mana nak carik?model heli mcm agusta ni?tingin nk wat kasi adiah bezday kt amrul..xdapat nk kasi yg ori kasi replika pon jadi la kan


Thursday, December 30, 2010

header baru utk tahun baru

amacam korang?cun tak header baru ni??
sebenarnya aku telah di hasut oleh seorang insan yang sangatt jah... eh tak..tak dia tak jahat hahahah..dia sangat2 baik..dia la yg tlg kasi cantikkan blog aku ni..DIA yang di maksudkan tak lain tak bukan IZAN sengal

Izan yang hasut aku suh tempah header ni..hehe..puas juga la fikir design & ayat apa nak letak kan..aku main belasah je la..janji kaler pepel gambar ni. untuk hasilkan design ni, tulisan 2x tukar bunga pon 2x tuka...hahah gile cerewet sian MYRA kena layan kerenah aku hehe sorry ye dear..

hasil keje MYRA mmg sangat cun! i like it! sgt puas ati
kot2 la kalau korang nk tempah header meh la jumpe tuan blog MYRA
cakap je korang nk design apa..seme dia bole buat..harga header aku ni RM10 ribu je..
eh silap 10 hengget...heheheh

kalau korang nk tgk contoh2 design header yg penah orang tempah ngan MYRA jom tgk SINI
ni header sempena tahun baru la ni..nak kasi cantik2 kan umah baru menarik skit mata memandang kan...

menang tempat ke-3 contest gambar menarik 2010

yeay..tak sia2 bersakit2 badan naik broga..gambar ni aku anta utk contest gambar paling menarik 2010 menang tempat ke-3 tahniah cute mum menang no 2, dah banyak kali gak kalau aku menang, cute mum pon menang hahaha...geng tegar CGL nih..

nak tgk senarai pemenang klik sini areliff-mastermindz

kemenangan ke-10 utk bulan dec


be ke-4 & menang teka2

cite pertama :

pertama sekali nak ckp ni bukan la entry menunjuk2...alah bape sen sangat la aku dapat kan..nak menunjuk2 kat orang..heheheh....nk pinjam ayat kengkawan yg bese tulis kat entry BE diorang.."ni hanyalah utk catatan peribadi...."

amount terpaksa di padam..segan...sebab ciput sangat hahaha....xpela...janji ada..walaupun amount dia 11 sen, cuba bagitau sape yang nak kasi duit free kat kita btol tak? aku blom nk cashkan lagi..kalau ikut kan dah bole cash kan dah..xpe la tunggu dia beranak pinak.

BE ke-4 ni datang dari blog contest..wah...blog contest lagi pemes ek dari personal blog hehe...silakan la masuk blog contest tu..sementara aku tgh rajin..mana tau esok lusa blog tu tak aktip sebab aku dah malas nk join segala bagai mak nenek contest hehehe...

mekaseh kepada nuffnang..mekaseh kepada semua...ish..ni yang wat aku rasa nak carik lagi penerima ole2 ni hahahha.....



cite kedua : arini menang teka2 kat blog angah hehe jawapan serius main tibai je..jawap sambil tutup mata hehehe
adiahnye kerongsang..molek la tu...kerongsang aku banyak dah ilang ni

kemenangan ke-9 utk bulan dec

HYE khaiful fahmi & jejariruncing HEHE...

esok cuti yeay!! alamak..memang esok aku apply cuti pon..ada lagi 1/2 day cuti tak amek...haih nampak gayanya untuk tidak kasi aku rugi..terpaksa la aku amek cuti 1/2 day arini cuti tambahan sebab malaysia menang kekekek...ye la..rugi je cuti klw aku esok..dah pm kasi cuti free kan...

agaknye sebab PM baca blog & fb aku kot malam tadi sebab aku dok mention pasal xdapat cuti ke??hahahah...



malam tadi masa bw blog jue ternampak la jue kasi link blog ELIA awek khairul fahmi gol keeper malaysia tu masa aku buka blog ELIA malam tadi baru 980 follower sekali pagi ni bw lagi kt blog elia tengok2 dah 2000 lebeh yang folllow dalam satu malam! pergh..femes la elia pasni setanding hanis zulaikha heheheh....tambah lagi satu blog yg aku suka baca..bahasa dia mcm ada aura gitu..heheh...

hye jejariruncing..jari2 saya tak runcing...gemok2 seme tu tanda jari orang malas mak saya kata hahaha...kem salam sama apek deh...(tettiba..)heheh..eh kita sama daerah la setiawangsa...baru je semalam g giant xjumpe pon..hahahah

haih lambatnye kul 12.30..nak balik...

kembang kempis lubang idong...

pagi semalam...dapat la message dalam inbox fb dari seorang insan yang tak di kenali...

nak baca message dia..klik utk tumbesaran...
adei...sengeh2 aku baca message tu sampai tak buat keje sehari hahahah (tipu je..) serius la rasa mcm artis fofuler yang xberapa fofuler muahahah....aiseiman...gumbira tau bila orang bgtau dia suka baca blog kita...apa yg buat aku rasa terharu nur fardziana fadzil add aku kat FB hanya semata2 nak kasi tau yang DIA SUKA BACA BLOG AKU

ada gak 2 orang kawan yg penah mention gitu..masuk opis on kompeter.. pehtu perkara pertama sekali diorang mesti buka blog aku..hehehe...nk gelak pon ada dengar pengakuan diorang..oleh sebab mereka tak de blog kan..aku nak mention nama mereka yg selalu kata kalau xmasuk sehari kat blog aku hidup rasa tak lengkap..muahaha..ni bukan aku siok sendiri kata tau..ni mereka yg kata

mereka2 tu ialah :
HUDA - kawan opis branch sungai petani
KAK ANIS-xofficemate
(aku sure 100% diorang tgh baca entry ni heheh hye korang...jgn malu2 kamben yea nama korang di mention kat sini haha)

oh yea..sebagai tanda perkenalan..dengan ini aku nk umumkan nur fardziana fadzil ialah penerima ole2 seterusnya dari sabah...hehe kan aku dah kata aku akan pilih sape2 saje ikut suka ati aku la...awak..sila emailkan address kat nanamrul@yahoo.com tak pon pm je dlm inbox fb tu yea..tq..

oh yea..lagi sorang penerima ole2
ET..sebabnye?aku bole tak perasan dia jawab bear..hahah padahal dialah orang pertama jawap btol dalam entry teka2
hehe..sorry ET terlepas pandang..nanti emailkan address yea

korang pon sure suka kan..kalau ada orang cakap saya suka baca blog awak...
wah.. apakah perasaan aku??mcm melayang2 di udara...muahahah

ok korang..ada lagi satu penerima ole2 seterusnya..nanti aku akan wat cabutan utk sape2 yang ada vote damia masa contest sinar raudah yg melayakkan damia menang semalam tu.tunggu ek..nak kena kelebek satu2 nama korang dalam FB aritu..

MOOD : kembang pungkok muahahahaha...

Wednesday, December 29, 2010

gol!!!

tiba2 malam ni aku nk wat pengakuan..
aku minat bola..
ok la...dah bole sambung berblog walking..
kompom malaysia menang...
esok aku istyihar cuti...hehehehe
wat penyokong2 indon..xyah la korang nk guna bra laser ke apa...
xlut dah wei...
teringat kata sorang pemanggil kat radio era ptg tadi

dj : agak2 berapa score malam ni
pemanggil : msia 4 indon 1
dj : kenapa indon satu je
pemanggil : sebab laser diorang dah abes battery hahahha
i like itu pemanggil...


damia menang contest Si manja Bersama Anakku Di Sinar Raudah

alhamdulillah..rezeki damia nampaknye....ingat lagi tak gambar ni yang aku minta korang tolong vote aritu??

oleh kerana vote dari korang..damia menang contest ni..kategori 2-3yrs...
senarai top 10
tahniah juga buat cute mum..dania menang kategori 1 hari - 1 tahun
tq sangat2 kat korang....hanya allah yg mampu membalas jasa korang...oh yea..hadiah damia bakal dapat?barangan ANAKKU xtau la apa barang tu tunggu posmen anta nanti kita tengok sesama hehehe...

kemenangan ke-8 utk bulan dec


jawapan teka2 & pemenang nye

ok jom kita tengok apa jawapan teka2

soklan nye apakah menda yg ada dalam beg ni kan
Align CenterAlign Center jawapan dia
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tara..seketol bear berwarne oren
bear ni adi adiahkan kepada damia sebab dia sgt2 behave dalam wayang..ada ke dia saun aku??
tgh tunggu wayang nk setat tu kan..aku borak2 la ngan amrul...sekali damia ckp :
"syyh...mama diam..bicing la." wah...tau plak ek dlm wayang xbole wat bicing kekekek....
beg yg dah dilipat jadi mcm gini
ok pemenangnye ialah :
izzatul mai emailkan address yea...kat sini nanamrul@yahoo.com
hadiahnye harap bersabar..bulan depan baru bole pos..balik dari holiday hehe..sabar ek

wat masa ni aku ada 2 orang yg nak di kasi ole2 dari sabah
1. kak zue
2. izzatul iman

misi mencarik penerima ole2 akan diteruskan..watch out!!

teka2 mencari pemenang ole2...

ok seme dah ready ngan jawapan masing2?
soklan nye...
apakah barang yg ada di dalam beg wangsa walk ni
?
beg ni aku dapat masa g wangsa walk ahad lepas
mcm biasa..bole jawab banyak2 kali...tapi satu komen satu jawapan saje...

clue : kecik je tak besar
bewarna oren

once dah ada yg jawab betol..aku announce sape pemenang k
untuk kak zue..akk xbole try teka ek..sebab akk dah kompom dapat ole2 dari sabah tu.akk bole tengok je..heheheh...

oh yea..teka2 ni utk follower aku saje...bukan follower tak bole jawab yek arap maklum...ni adalah salah satu cara utk menghargai follower..walaupon bukan la dengan kasi adiah sebijik kereta kan...anggap la..ole2 tu nanti sebagai tanda terima kasih kerana menyupport aku selama ni

pst : andai kata la aku xjadi g sabah ni..pemenang ttp dapat adiah juga tau..ye la mana lau tau kan..kita hanya mampu merancang..kot2 terkansel ke trip ke sabah...nanti aku kasi la adiah lain yek..

gulliver's travel

cite ni mmg peberet aku masa kecik2..masuk je library amek cite gulivers travel...20x baca pon xpe..hehehe... lebey kurang gini la buku cite gulliver's travels kat libry skolah

nak kasi synopsis skit

alkisah..gulliver ni kena wat satu assigment tempat keje la..dia dihantar ke bermuda triangle utk jangkamasa 3 minggu...on the way nk ke bermuda triangle tu...gulliver dah disedut masuk dalam pusaran air (yg kengkonon orang kata bermuda triangle ni misteri kan?)

bila dia sedar2 je dia kena ikat ngan rakyat kerajaan liliput yg mana penduduk dia seme nye kecik2..gulliver ni dah jadi gergasi la..mula2 rakyat liliput ingat gulliver org jahat...smpai la satu ari...gulliver tlg selamatkan raja dari mati terbakar...dengan padam kebakaran guna air kencing hahaha..lawak gile...yela..dia kan gergasi..sekali dia kencing abes padam kebakaran.start dari tu gulliver dah jadi wira kat kerajaan liliput

banyak la kisah lawak2 dlm cite ni..kang aku cite seme kang tak seprise plak korang nk g tengok kan...pendek kata cite ni bez la..mmg lawak..gelak sepanjang masa...


oh yea..nk cite skit sebelum tgk wayang tu kan..ada la DJ dok tanya soklan....mmg xde ramai orang pon kat ruang legar tu time dia tanya soklan, oleh sebab xde nk rebut2 jawap ngan orang kan..aku jawab je la..

soklan dia:

TGV cinema stand for??
aku dengan selamba badaknye g kat dj tu :

dj : yes..what's ur name?
aku : nana in the house....heheh (acah je..jawab elok2 la..nana)

dj : ok..tgv stand for??
aku : tanjung golden village cinema (jawap sambil tutup mata sebab senang sangat soklan dia hahaha...)

dj : are u sure??
aku : yup 110% sure hehehehe

dj : are u sure or not?? (eleh saje la tu nk gertak2 aku..tanya soklan tak mencabar minda..hahha...mmg la aku sure...sekeh kang baru tau)
aku: yes im sure..bcoz after this im going to tgv..sambil kuarkan tiket wayang tunjuk kat dia...kekekeke

dj : gelak mcm nk terkuar anak tekak...muahahaha..

jadi nye sebagai balasan jawap soklan yg tak mencabar minda tu kan..dapat la adiah ni:
beg wangsa walk mall..bole la pakai time ari sabtu..kan ari tanpa pastik

ada isi sebenarnya dalam beg ni..aku nk wat entry teka2 heheheh tunggu ek
misi mencarik penerima ole2 seterusnya..bersiap sedia..ngan jawapan..
entry teka2 bakal menyusul
suka tol wat teka2 bez plak rasanya hahah

butterfly park @ lake garden

pas je g mlawat kawan2 kt belakang KDE tu..xde idea nk g mana...sekali aku main ckp jek..jom kita g taman rama2 nak tak?xpenah lagi masuk rasanya selama hayat saya ni 27 tahun hehehe...amrul pon on je la..sebab dia pon xpenah masuk

sampai je situ tgk tiket harga RM8 wa..h bole tahan mahai gak ek..aku ingat tiket singgit jek..heheh..xpela..xpenah masuk pon kan..masuk sekali pon jadi la...kanak2 rasanya RM4 klw besar damia free je..kalau bawa camera dia cas RM1

tak besar mana pon butterfly park ni...kecik je..dalam dia agk panas mcm bird park sebab dia ada jaring2 so angin xmasuk.tp bez la..sebab lawa kt dalam tu..ada kolam ikan...cantik gak la..pastu dia nye rama2 tu jinak2 je ada je yg terbang hinggap atas kepala, atas baju

gambar2 ni banyak sket ek..jgn bosan hee..silakan menonton

aku klw nampak org2 tgh free naseb la aku panggil je tlg amekkan gmbr hahah
mia & abah
mama & mia
wat self timer je
original kerongsang hahah..tengok tu setepek beso butterfly dok hinggap atas tudung
hahha poyo mamat ni suka nau wat aksi lebey2
butterfly kaler pepel mai hinggap atas tangan..dia tau je kan aku suka pepel
seb baik aku xkidnap dia bw blk umah
damia mmg takut nk pegang..
aku agk butterfly ni jantan la..sebab lama dia dok hinggap kt tangan aku xmau terbang pon gatal nye butterfly
mcm2 jenis ada..lawa kan
dlm kolam ni ada ninja turtle
abes ronda kt luar..nk msk dalam plak
ni plak kt ruangan pameran dlm bilik ada ekon sejuk skit
haih lawa gile butterfly pepel nih
nk balik tu ada kedai souvenir bli la satu FM butterfly park..gile mahai RM9.90...klw kt pasar malam 3 10hengget jek..tp pasar malam mana ada jual hehehe..kata pengumpul tegar FM wajib la kena bli
ok dah...mari kita balik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...