MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, January 6, 2011

bila dia dah pandai melawa

camni la kalau dah ada anak kan...nak2 ank pompuan...dah beso sket mula la nak melawa...damia suka sgt kalau tgk aku siap2 nk g keje..sebabnye??bila part pakai lipstick kang sure dia cakap NAK PAKAI MITIK sambil muncungkan mulut...

kalau tiba2 dia masuk dalam bilik senyap je kan..sure ada projek dia dalam bilik tu..MESTInya dia kejekan lispstick aku...abes dah alat makeup (alat2 asas je yea..aku xmakeup2 sgt pong..) mcm lipstick, bedak & blusher jahanam di kejekan damia...haih seb baik la seme murah2 je..watnye seme tu brand MAC huwa..mau nanges mak ko damia..

lipstick patah
bedak hancur...
blusher terkopek..
make over la kengkonon...
lawa la tu??
aritu tengah siap2 g kenduri..dah siap2 makeup kan..aku tgk la cermin sambil betul2kan tudung..sambil senyum2 depan cermin sekali damia sound :

"eh...GEDIK mama...."

muahahahha....kuwang asam damia dia kata aku GEDIK??ye la sebab dia tgk aku dok senyum2 sorang2 depan cermin kot kan hahaha..bese la org pompuan kan suke tgk cermin. aku tanya balik...eh nape lak mama gedik??

damia jawab : yela..mama cenyum...heheheh..tiba2 aku terasa mcm damia ni dah umur 4,5 tahun je...xpadan langsung budak umur 2 tahun 9 bulan nak saun aku mcm tu hahhaa...


33 ribu orang memberikan idea bernas:

juelee said... [Reply to comment]

muahahha.. she grow too fast, cepat je masa berlalu.. mesti rindu time damia bb dulu2.. hehehe

Adlin a.k.a Kyra MomS said... [Reply to comment]

hahaha part brg makeup jahanam tu dah biasa...part pas make over tu tk tahan hehehe klakar la damia ni..sam je ngan kyra kalau nk pi jalan sure hulurkan muncung dia siap cakap nk pakai lipstik penuh lak tu dia sebut..pas pakai kompem xnak minum susu hahhaa...alahai anak..

~ain said... [Reply to comment]

hayooo.. habislah mama kena control lepas ni.. kang kena gedik ngan anak plak dah.. hehhe

so, sweet!

Ena said... [Reply to comment]

ahahhaha..

akak pun ada gak draf entry cenggini nana..

alahai anak kan.. mcm2 hal..

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

hahaha..Zara pon dh pndai mintak makeup klu nk kuar..nak liptik (lipstik), mata (eyeshadow), ngan pipi (blusher)..tp die mmg tak berani nk pegang2 benda tuh..die soh mama buatkan jek..bedak compact jekla stakat ni die berani nk buat main smpai hancuss..skang mak die pakai bedai Silky White jekla sbb murah..sng nak beli br klu dh hancur kan..uhuhuhu

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

ahaha
sakit perut aku
sekali damia sound mak dia laa
ahahha
tak agak2 tu punya sound
huhuhhu
terikut - ikut ler nih

[-suziey-] said... [Reply to comment]

umangaih..abis le ko nana..sume kena share dh brg kosmetik..seb bek la aQeel boy..ekkek;D

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

akak pon dulu masa kakak sebaya damia cmtulah... abis mekap dikerjakannya..

cntik hape damia mekap... lagi satu bab saun tuh bkn ape... menurun mak dia la tuh kot??? hahahaha... lariksssssssss....

Ciklinn said... [Reply to comment]

wahh bestnyer ada anak dara leh kongsi2 mekap.. huhhuhuhu....

hehehh pandai lak dia tau tu kat mana letak lipstik bagai.. hahhahah

Hezesuze said... [Reply to comment]

hihihihi lawak ler damia nie...mesti dia tiru gaya uols tu hehe

SyaNa said... [Reply to comment]

abis hancur sume
amboiii kecik2 da pandai mekap ek
GEDIK la damia ni
hahahaa (balas utk ko)

mummy_ayu said... [Reply to comment]

alamak nie scary gak..Iris pun dah mula gak tunjuk bakat...nak 'a-kup'
(make up)..last2 kasi dia main compact powder yg dah abis dah..so takde la risau pecah..dia ko je..janji dpt span tu, ada cermin.
jadi la dia sengih sorang2..he he he...

zAnNa@mAMaBaTriCE said... [Reply to comment]

kan kan kan..
anak dara mmg camtu kan...
gamaknyer lepas nie nak kena beli khas utk dia...

batrice kalau duduk diam2 kat bilik tak berbunyi...hah! tanda2 dia mengerjakan barang2 make up mama dia ler tu

Hidayah said... [Reply to comment]

tu anak dara takpela..ni anak bujang umo 17m bulan ni nak pakai cekak,pakai tudung,sapu blusher hehehe

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

pasni amrul kena beli serba 2 la kan.. kalo tak cm gini la jdnya.. hahahaha

gedik?? agknya dia heran napa mama duk sengih dpn cermin sorang2..hahaha

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

cute betul bila damia ckp gitu--me baca pun tersengih2 dpn lappy ni hehehe

BIONIC WOMEN said... [Reply to comment]

adoiii..Dhiya pun gini jugak..bila siap2 nak g jengjalan muleler mintak lipstik, bedak..plaktu kena lengkap package..kalau bagi bedak sajer, xmo..kena lengkap..haha

tapi ngan mama dia ni, dia takut2 jgk, tp adik eily yg belajar kat UM tu suka benor melayan dia..mulerlah Dhiya dah pandai segala jenis makeup..

Kelako ler damia sebut gedik..hehehe

eT said... [Reply to comment]

haha...xpadan damia tu...
tp ok la dia cakap camtu...mmg padan pon...:p

.:mama dhia:. said... [Reply to comment]

damia pun nak la mekap cantik2 cam mama die kan?
hehehe..cute jer damia sound mak die...

*dhia pun dah pandai amek span bedak, tepek2 kat muke..mane tumpahnyer kuah kalo tidak ke nasik kan??? (^__^)

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

make up lynn sampai lepak atas peti sejuk la xmo kasik aliya main... huhuhuhu

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

kemain vocab damia yee..pasni nk g klas mekap dgn damia lah ;p

Nana said... [Reply to comment]

jue-ahh mmg pon nak2 time dia notee2 tu kan rs haih beznye klw damia ni bb ikut je apa org buat haha skang ni kita lak kena ikut dia

lyn-hahah kyra pon gitu ke mmg la dah nama pon anak dara kan nk mlawa jek

ain-hahaha adoila budak2 ni, akibat pengaruh rakan terlebey baya cam ni la jadinye

ena-heheheh ye ke...sure jahanam gak kan kak makeup tu

lily-haih..gitu la kan??sama la kita bedak murah2 je..klw hancus tak la sedey sgt kekeke

ayu-tau xe weh..damia ni dibesarkan di kalangan org2 besar anak2 buah aku mak aku jaga kt umah..seme anak buah aku ckp or buat seme dia tiru..

suziey-hahah pasni aku bli hok murah2 je la kasik kat dia satu xyah dia kcau aku nye dah

kak zue-muahahah ye kot..mak dia suka sgt nak saun2 kan anak pon sma

ciklin-hahah tau xpe...xde plak dia ltk liptik kat mata kan haha asik dok tenung je mak dia siap2 nk g keje pandai la

kak heze-heheh dia mmg suka perati kita bersiap....pastu tiru

Nana said... [Reply to comment]

syana-hahaha tau xpe...haih klw pakai liptik tu kan aku sapu bibir bawah je dia ckp ATAS sekali!

ayu-hahahaha adoi la iris dah pndai nak akap yek...nama pon gegerl kan..abes la makeup mak dia

zana-heheh tu la nye..nak2 batrice dah beso kan sure nak bergaya2 kan

hidayah-muahahah anak bujang nk makeup gak ke heheheh bdk2 mmg suka nau meniru

fiza-hahah tau xpe tu kita tanya nape lak mama gedik dia jawab sebab mama cenyum kekekek

mz-heheh xpadan ngan umor deh nk saun2 orang

eily-hahah kan?klw org ltk bedak je dia ckp mana mitik?nk pakai seme2.pkataan gedik tu dia belaja dr anak buah suka dok ckp2 gitu dia tiru

Nana said... [Reply to comment]

et-hahah mak dia la tu dok gedik2 depan cemin kan padan muke kena saun

mama dhia-hehe mmg rata2 budak2 klw gegerl suka nau nk try makeup2 ni.part saun tu ntah la dia mm suka saun mak dia gedik, kita cium2 dia pon dia kata gedik kekeek

lyn-amboi kemain tinggi sorok yea kang cair plak ats peti kan panas kekeke

zt-hahah ko nak masuk kelas ke?damia wat kelas makeup jadi hantu bole la

Miza Yusof said... [Reply to comment]

damia dah pandai nak melawa.
hehe. budak kecik mesti suka bila kita pakaikan dia lipstick :)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

kah kah kah....lawak lah damia ni..

aleesya pulak kalau nampak ibu dia senyum2 depan cermin, dia yg siap join sekaki tau...siap over dia dari kita...hehe

mama tisya said... [Reply to comment]

abis dh brg2 makeup di kerja kn damia..hehehehe...gtu la kalo ank gegurl

zura@iwan said... [Reply to comment]

hahaha...sbr je damia ni...bdk2 pompuan mmg normal suka make up ni kan..tmbh2 kalu tgk mak dia make up..ikut je..mcm anak saudara aku...aku pakai lipstik dia pon sebuk srh pakai..hahaha...

abis la make up ko nana...beli len arr...

Lyana said... [Reply to comment]

lawak giler nana kene sound..hikhihkik

ainul ngan ayra pun camni...la ni mekap2 aku dah letak atas almari....

cikpuanhady said... [Reply to comment]

hihihih....so cute..comel lah, macam kawan2 pon ada..

Tolong saya boleh? :Jom vote saya..^_*

CuTeMiUt78 said... [Reply to comment]

aahhaaakksss... gelak beso aku ngan gelagat damia... :D
nana.. cam damia takpe la.. dia femfuan.. ni anak aku lelaki tau.. skeee main lipstik gak...

Nana said... [Reply to comment]

miza-haih ni baru umr 2 thn esok2 20 thn xtau la hehe

ayu-heheh kata anak ratu kan..sure pandai nk join ibu ratu ekekek

eryn-hehehe tau xpel tisya mesti mcm tu gak kan

zura-heheh xpela makeup aku abes xyah makeup dah senang kekeke

lyana-kdg2 aku geram je bila dia saun2 mcm dia besar sgt je heheh

has-hahah tu la rmai kwn2 ckp mcm tu..eh nana ko ngan damia ni mcm kawan2 je kan

rina-heheheh mirul pon minat gak ek pkai mitik

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

hahaha damia damia...mmg lawak lah damia ni..mgkin sbb dia bkwn dgn org tua kot kak..tu yg ckp mcm 4,5thn..mmg bijak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...