MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Saturday, January 15, 2011

bos lelaki vs bos pompuan mana korang suka?

saje nak share pengalaman aku yang penah merasa bekerja dengan 6 orang boz lelaki & 2 orang boz pompuan, aku rasa...kalau di bagi pilihan antara boz lelaki & boz pompuan...

aku akan pilih utk bekerja ngan boz lelaki

1. boz lelaki lagi bezzzzzzzzz sebab..kebanyakan boz aku yg jantan2 ni kan diorang xde la jenis particular sangat....& tak berkira bab2 keje...maksud aku janji kita buat apa yang dia nak xde nak leceh2

contoh : (kes suh taip surat)
kalau boz lelaki - janji isi surat tu sampai maksud dia..ok dah..beres

boz pompuan - kalau bole ayat tu nak kasi bunga2 berbelit2...pastu sgt2 particular setiap perenggan kena kasi 2 line spacing...(memang pon format surat gitu kan) pastu kalau wat satu surat tu sure berhelai2 rejek..ada je dia nak tambah dia nak kurang...leceh btol

tp klw boz laki?ada dia kira seme tu?xde...janji dia tgk margin surat tu center ok suda...

2. kalau boz lelaki diorang ni lebih caring...

contoh : (boz lelaki)
dulu masa aku pregnant kan damia..boz aku lelaki...langsung dia xkasi aku angkat2 barang walaupun A4 paper yang satu ream tu (ala satu ream A4 baru ada 500 helai) mati2 xkasi aku angkat menda berat...padahal xde la berat mana...sangat2 dimanjakan..wat itu xleh wat ini xbole...dia suh aku duduk je ngadap pc xyah wat keje2 filing bagai...hehehe...

contoh (boz pompuan)
aku penah la ada kawan yg pregnant juga..& boz tu boz pompuan..dia ckp gini..boz saya ingat saya nk amek cuti awal sebulan la..saya dah xlarat nak g keje mengah sangat2
tau apa boz tu jawab???
ala...saya pun mengandung juga...lagi la..hari due date tu pon saya still ada kt opis...

korang paham tak apa yg aku cuba sampaikan??kalau kita dapat boz pompuan...dia akan banding2kan situasi yg dia penah lalui ngan situasi kita....dia sure ckp ala ngada2 la budak ni aku dulu pon pregnant juga.....cuba kalau boz lelaki...sure dia kesian kat kita kan..pasal apa??pasal lelaki mana ada pengalaman mengandung...tapi dia nye caring tu mcm dia pernah je rasa mcm mana mengandung...

tak tau la boz korang mcm mana..tp tu seme dari pengalaman aku la...haih..aku rindu sgt saat2 aku keje ngan boz2 lelaki...lagi seronok....& enjoy



26 ribu orang memberikan idea bernas:

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

yerp so far mmg bos laki lagi best..pmpn ni ikut moody..hangennn tak tentu pasaiii

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

akak pun sng ngan bos laki gak. bab surat tu mmg betul sesgt. akak skang dpt bos baru, lelaki. tunjuk draf je, dia gi sign. da la tu mmg guna draft paper kan. hihi.
tp bos pompan kena edit byk kali. sbb tu akak sker buat surat sendiri je. tak suh assisstant buat. nati takut derang ngomel2.
eh. tp akak bkn la bos. ngeeeeee :D

puan nina said... [Reply to comment]

lg best keje ngan bos lelaki

qemaishak said... [Reply to comment]

ya setuju..lagi best boss lelaki..
skrg ni mmg boss lelaki tetapi bininya masuk campur..kadang2 nyampah gak byk songeh.

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me sgt setuju 100%
sbb masa me keje kat UOB dulu, me sempat rasa dpt pengalaman boss perempuan+lelaki--ladyboss yg me dpt tu sgt lah cerewet +strict ok!! siyes me tension heheh
boss lelaki plak sempoi :) tu pengalaman me lah :)

ieda said... [Reply to comment]

yes dikk .. bos lelaki nie x cerewet .. sbb kita perempaun pekerja dia pun dah cerewet , biar lah bos lelaki .. senang dia pun leh terima pandangan kita sbb dia easy going .. heheh :)) bos akak lelaki ...

Gieyana said... [Reply to comment]

aku mcm2 bos dh dpt..tp x kisah ler laki ker perempuan as long as dpt ikut rentak diaorang..:D

zahidah dihaz said... [Reply to comment]

takutnya nak menempuh alam pekerjaan ni....risau sangat2....huhuhuhu


New enter: Aku rindu drama korea

mzhany said... [Reply to comment]

hurmm betol gak kata nana tu. pompuan ni emo lebih sikit kan, then kekdg bila emo menguasai diri, keputusan yg dibuat akan jadi berat sebelah or tak betol...

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

hahaha..patut ler staff ayu lagi suka berbincang ngan ayah damia...wakakakaka...biasalah..berlainan jantina ni lagi serasi kot...

Nana said... [Reply to comment]

@Farra Dhelina

tau xpe..boz pompuan agk bossy & moody

Nana said... [Reply to comment]

@PUANSTOBERI
tu la nye kak..pompuan ni mmg selalunye details dlm apa menda sekali pun
lelaki xkose la nk details2 kan...sy buat surat sendiri pon at last kena tunjuk kt boz juga...mmg selalu rejek je hahah

Nana said... [Reply to comment]

@puan nina

kan?kan?

Nana said... [Reply to comment]

@qemaishak
heheh tu la nye boz laki lg bez
aik over plak bini msk campo ek..

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan

sama la mz..tu pengalaman sy juga..
mmg rata2 org suka dpt boz lelaki dr boz pompuan

Nana said... [Reply to comment]

@Gieyana
gie..kdg2 tu mmg bole ikut rentak diorang
tp bab2 nk bandingkan karektor antara laki ngan pompuan tu..haih..aku ngaku la..boz pompuan mgm xbez

Nana said... [Reply to comment]

@zahidah dihaz

heheh ala xde apa yg nak dirisaukan..
kalau wat keje perfect xde sape nk marah tol x?
boz marah tu sure sebab kita ada wat salah
xde la saje2 dia nk marah

Nana said... [Reply to comment]

@mzhany

hehehh kan?bese la.pompuan ni dia ada angin dia..klw kena angin kus2 dtg menyerang..abes la seme org yg xsalah pon kena marah kekeke

Nana said... [Reply to comment]

@ibuayahdamia

hahahah yeke?so skang ayu dah tau la nape mereka lg suka discuss ngan ayah damia kekekeke
stuju2....berlainan jantina lg serasi

mummy_ayu said... [Reply to comment]

me too...of coa suka boss lelaki..
tak pernah pun jaga boss perempuan...
selama nie jadi PA pun kpd 3 boss..
semua lelaki...
tak pernah jaga boss perempuan, tapi kalu kita jadi boss pun..of coz kita cerewet..so...faham2 sendiri la kan..
he he he..

ita cutevirus said... [Reply to comment]

oh nana,
ita memula suka gak bos lelaki...
TAPI!!!! kat opis lama ita ni, bos lelaki sangat particular & details...
kekadang tu tertinggal 1 noktah pon die perasan...& paling penting diorang ni jugak lagi CEREWET dari bos pompuan!!!! sangat skema, sangat last minit & sangat kelam kabut..
yukss!!!

mama tisya said... [Reply to comment]

kita dua2 pernh kj ngan bos lelaki & pompuan..ada gk bos pompuan yg ok tp ada gk cerewet..bos pompuan ni kdg2 moody terlebih....tp best lg ngan bos lelaki:)

e.l.i.z.@ said... [Reply to comment]

harus la bos lelaki hehehhe
eli punye supervisor pun eli pilih lelaki hahaha..kalu buleh, lecturer semua subjek nk amik lelaki :P

zura@iwan said... [Reply to comment]

aku majority dpt bos laki...bos laki so far ok lg aa..hehe

Mama Khairan aka Rudy said... [Reply to comment]

pesal gender is no problem tetapi personaliti boss tu~klu pompuan ni teliti sket klu laki ade karisma so ape yg penting seseore tu punya kaliber, br bule dikatakan BOSS. Kdng tu nama je BOSS tapi x reti buat kje .. yg ni sakit laa klu dpt! :(:(:(

Gerakan said... [Reply to comment]

Kalau sakit hati dengan bos, baca kat dia pantun ni (dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’) hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...