MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, January 19, 2011

dah nak masuk 3 tahun

xlama lagi dah..nak masuk 3 tahun. sesuai sangat2 dah jadi kakak kan?hehehe...
bukan xde keinginan nk tambah ahli kelorga....ada...tapi nanti dulu la...
mana tau kan...kuar sorang 12.12.12 muahaha..
semalam ita suh start pojek mega....jemaah beramai2 dapat bb 11.11.11 hahhaha...xpela..
korang jemaah la dulu...aku tunggu 12.12.12 tak pon 13.13.13...eh mana ada bulan 13 hahaha.. bengong

alo..alo....lawanye muke..asal nanges ni??
aku tanya nape damia nanges?
patukan kucing geget mia.. (permulaan ayat utk berbicara...mesti cakap patukan (pastukan)
sekali dia nampak anak kucing yg geget dia kat luar umah kan..tros dia g kat kucing tu ketuk ngan penyapu....hahaha
aku tanya...nape mia pukul kucing??sian dia..
yela...dia geget mia...muahahah (berdendam rupanya kamu ye)
ala..sket je kena geget...cakar skit je
selama damia berjaya melepaskan diri dari pampes, ni kejadian yang tak tak diingini berlaku
xtau la pesal..damia ngigau ke apa...dia tersedar...time ni blom angkut msk blk lagi dalm kul 10 tros dia tido tertonggeng gini..pastu time nk angkat masuk bilik tgk2 suar dah basah...hehe seb baik atas toto..kalau atas tilam...masak aku nk cuci
petang2 damia dah start mengaji tapi xbole lama...nanti bukan orang yang ajar dia
tapi dia yang ajar orang hahaha....(cepat bosan ni camne nk g sekolah gini klw cpt bosan)
kelas ngaji secara percuma..dari tukang ngajar yang tak bertauliah - adik aku
orang cakap alif...dia ckp BA..orang cakap BA dia cakap TA
hehehe.. degil btol bukan nk ikut orang ajar...tau la lepas ALIF tu BA, lepas BA tu TA
nk tunjuk eksen la tu konon dia tau
harap2 sampai besar nanti rajin ngaji tau...
semalam aku dgr la adik aku ajar damia...
damia ni apa??
DA....DA apa?tanya adik aku (orang nk suh dia ckp DAun)
DA.................MIA (damia jawab kekeke...)


36 ribu orang memberikan idea bernas:

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

patu? hahahaha klaka la dmia ni..

smga rajin2 mengaji ye..

ape gambo daun tu? motip?

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

oh tunjuk daun..dia jwp damia ek? hehehe

Ujang9897 said... [Reply to comment]

comelnya die nangis..hee

Miza Yusof said... [Reply to comment]

comel lah gelagat dami ni. patukan patukan ptukan. hehehe.

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

sgt comel hehehe
nangis pun comel ajer :p

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

tq nana sbb inform psl result contest deqlis tu :)
me lupa nak tulis tq dlm entry tu :)
kalut dok pikir kena fish votes lg ni aisehh sungguh me tak gemor :p

ieda said... [Reply to comment]

adehh ada jemaah ker dikkk ish2 .. semua ketentuan tuhan .. :) tapi x salah usaha kan kekekekek

alah2 cumeinya damia tuu pakai tudung ngaji lagi .. hermmm sejuk mata aunty tgk :)

mama tisya said... [Reply to comment]

suka tgk gmbr damia nangis...tisya pn dh kenal damia cz dk tringat video klakar damia nmpk tuttttt...hehehehe...smoga rajin ngaji

zAnNa@mAMaBaTriCE said... [Reply to comment]

kejap jer dah 3 tahun
gambar atas tu nampak damia dah besar sangat dah nana..ha haha

marathon utk baby 12.12.12 yerk
takpelah..sama2 usaha k..insya allah ada rezeki nanti...dpt ler anak2 kita adik.

kelakar oookkk bc citer damia mengaji
dia plak ngan mengajar org yerk..
batrice belum start lagi
bulan 2 nanti coz' cikgu ngaji dia busy this month..takpe..slow kayuh

mama rifQy said... [Reply to comment]

amboi damiaaaaa!! bukan main lagi nangess!comey je muke cenggituu

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

pastukan rajin btol damia ngaji..pastukan tgn saket ye..pastukan damia ni bijaklah! hahahaha

*∽ IZAN ∽* said... [Reply to comment]

ha ha ha..!lawakk la dengan gelagat Damia ni.. leh tahan jugak keletah nyerr! hehe

Gieyana said... [Reply to comment]

dh besar dh Damia yer..dulu time kita jmpa kecik jer dier..:D

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

damia, damia..
sungguh kelakar la kamu ni, hehe...
bile la agaknye aunty dpt jumpe damia..geram nengoknye! ^_^

mummY2Y said... [Reply to comment]

bagusnye da tak pakai nappy ek..yaeesh tdo mlm still weols pakaikan.. x koser nak cuci tilam..
comeynye pakai tudung!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply to comment]

alahai. ciannye nanges..
bab tition tertonggeng tu tak tahan, cacing ke cik adik, hihihihi..
bagus, dh start ngaji..
my alya pn ai dh start train gak ni..

zura@iwan said... [Reply to comment]

jap je dh nk masuk 3thn ye....x per la...plan pelan2 kn nk tmbh ahli...ada rezki x ke mn kan...

bdk2 cpt boring...betui tu..hehe

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

patukan... pandainya damia, chumel pakai tudung...
patukan... jom bagi adik kt damia...

patukan... akak pon tgh planning nak org baru gak nih.... nak gegirl sorg lagi... hehehehe...
patukan... jom projek mega ramai2... hahahaha....

seme nak patukan... ckp pesen damia... kihkihkh...

Nana said... [Reply to comment]

@Farra Dhelina

heheh gambo daun tu
orang nk suh dia ckp DA..aun
tp dia cakap Da..Mia heheheh

Nana said... [Reply to comment]

@Ujang9897

haha muke sememeh tu comei ke

Nana said... [Reply to comment]

@Miza Yusof

hahah tu la damia
asal nk mula cakap je
patu kan...

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan

heheh tq mz..
ala small matter je tu..
saya pon terperasan result contest tu
tgk2 adik ipar pon ada menang juga
adiah saguhati
tros inform kt dia sama
sama la mz...kdg2 tu masa mula2 wat contest xde lak ckp nanti kena vote2...
pastu bila nk umumkan keputsan ada lak vote..

Nana said... [Reply to comment]

@ieda

hahaha
kita usaha je kak..
hehehe kejap je di abole sarung tudung tu
kang xlama dia cabut la

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya

hahaha
adoi lawak la tisya ni
kenal damia sebab video nampak tutt...kekekeke

Nana said... [Reply to comment]

@zAnNa@mAMaBaTriCE

tu la nye..
dah nmpk mcm anak dara dah
hahah...kengkonon la nak marathon
heheh damia ngaji gitu la...
org ckp alif dia ckp ba hahahah

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy

hehe muke sememeh abes

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam

hahahah patukan tq aunty zt..
patukan aunty nak tau x
maksud nama damia tu ialah BIJAK
hrp2 sebijak mcm namanye...hehhee

Nana said... [Reply to comment]

@*∽ IZAN ∽*

haih..penghibur hati saya ni..

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan

hehe nak jumpe ke..
insyallah nanti kita kasi dia jumpe sama adik zakwan

Nana said... [Reply to comment]

@mummY2Y
heheh....tu la ramai org tak sanggup nk cuci tilam..
damia tak mnm botol
tu psl dia tak kencing malam

Nana said... [Reply to comment]

@♥Leily|Ummi Alya Husna♥

hahah ntahnye
ngigau gamaknye
tido tonggeng
aku cpt2 amek kamera snap hahaha

Nana said... [Reply to comment]

@zura@iwan

hehe tu la..
ada rezeki xkemana
mmg pon...
xleh paksa2 dia sgt..
lagi la dia cpt bosan

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya

hahahaha...
seme dah ikut pesen damia cakap...
haih....xpe kak..akak jalan la dulu
projek mega
saya menyusul kemudian hahhaha

e.l.i.z.@ said... [Reply to comment]

jom ah nana..13.11.13..tu tarikh utk adik eiymann ekekkeke

bagus ar ada tukang ngajar free hihihi

Nana said... [Reply to comment]

eli-hahaha tu dia...cantik date ek
xpe2 jalan dulu
pas pekena sup belut + teh halia burung puyuh hahahah

Sukma SuKkma said... [Reply to comment]

clever girl..

muke nangis tuh sgt cute hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...