MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, January 4, 2011

mcm mana aku ada masa join semua CGL??

kisahnye bermula petang semalam....aku pm dua org geng contest ayu ibudamia & mz cakap diorang menang looking great smile contest sebelum tu tahniah lagi sekali yea korang...tiba2 tengah dok balas membalas message...ayu ibu damia tanya satu soklan ala2 on behalf encik suami dia la..photographer yg hebat tu ENCIK KHAI

soklan yang suami ayu ni tanya korang bole tengok kat dalam kotak yg aku highlight tu...
soklan nye NANA ni keje apa ek?ada banyak masa nak join seme contest bagai???


lepas tu rupa2nya MZ pon selama dok wonder aku ni keje apa?banyak sgt masa join seme CGL tu


oleh kerana aku dah jawab kemusykilan mereka dalam FB, tiba2 aku terasa mcm bez plak nk wat isu ni jadi entry kat blog hehehe.ok la..untuk mereka yang nak tau aku ni keje apa??banyak nau masa kan join contest segala..pastu blog plak update 3,4 entry sehari....baik meh aku jawap :

1. aku rasa ramai dah tau kan aku ni PJJ ngan amrul..jadinye aku memang banyak sangat2 masa terluang...aku xde nak kena masak, xde nak kena gosok baju suami, xde nak kena MELAYAN suami (apasal tiba2 melayan tu urup besar???hahaha)...bukan la kata xde buat keje rumah langsung...mcm bese la..basuh baju, sidai baju, lipat baju, kemas umah tu seme aku buat..ala klw nak basuh baju apa susah?masuk je air dalam mesin basuh jap lagi tau2 dah siap...so sementara tunggu baju dibasuh bole la wat keje2 lain..ngadap blog join contest sebarang dua.....hahahha

2. keje aku kat office xde la dari 8-5 tu ngadap pc wat keje je..besela..kadang2 ada masa kita bz gile..kadang2 ada masa kita xde keje...jadinye pesen aku, aku wat keje siap2 dulu pastu melangok xde keje..ha time tu la aku curi2 buka blog kejap join mana2 GA yang senang2....klw ada contest yg banyak syarat2 tu besenya aku buat kat umah.....

3. aku bukan ada anak kecik...damia pun dah besar...xde nak kena melayan2 dia sangat..seme menda dia dah pandai buat sendiri..lain la klw aku ada bb kan..kang anak uwek..uwek...xkan la keje nk ngadap blog je kan?so wat sementara aku xde bb kecik ni bole la concentrate join contest segala bagai....esok2 dah ada bb ntah2 blog contest aku berkubur hehehe....

4. aku selalu luang masa join contest ni time malam...time tu la aku pulun abes2 mana2 CGL yang tak dan aku nak join masa kt office..andai kata korang penah nampak aku join GA masa time opis hour tu seme sure GA2 yang simple xde banyak cekadak nak syarat itu ini...pastu kalau weken tu amrul xbalik & aku xde g mana2 ni jela keje aku merayap cari contest2 yg baru

5. aku jarang2 keluar lunch....(kata nak diet kekekek...) so dalam masa sejam lunch hour tu la peluang aku pulun join CGL...(cuba korang bayangkan dalam masa sejam agk2 berapa GA aku bole join??kalau syarat senang2 mau 10 GA aku bole pulun) biasanya aku sampai office pukul 7.30 so dalam masa setengah jam sebelum kul 8 tu banyak juga la GA yg simple2 aku bole join & aku biasanya balik kul 5.30 walaupun time opis abes kul 5, sebab 1/2 jam tu aku bole spent time utk join mana2 CGL yg senang2....

6. ok mcm mana plak ngan personal blog yang kadang2 ada 3,4 entry sehari??ada ke masa aku nak tulis2 seme tu??? kalau korang nak tau semua entry aku, SEMUANYA AUTOPUBLISH....hanya entry menang CGL je yang tak AUTOPUBLISH...andaikata aku ada menang mana2 CGL aku terus taip & publish...lagipun entry2 aku menang CGL bukan la panjang2 berjela...ringkas2 je.....

tengok mcm kat bawah ni ada 5 entry yang menunggu masa utk di publish..seme aku dah wat siap2...kot2 kalau ada idea je terus aku taip & wat autopublish...



ENCIK KHAI jange maroh deh..isteri demo yang suh kawe MENTION namo demo dale entry ni hahah...sila tgk bukti dibawah...PEACE
(mesti tgh dok senyum2 kamben tu kan hahahah....)

jadinye..tu la jawapan kepada persoalan mcm mana aku ada banyak masa untuk join semua CGL...harap sapa2 yang pernah ada kemusykilan yg sama berpuas ati ngan jawapan ini..hahhaha..gile dalam rancangan al-kulliyah plak ada sesi menjawap kemusykilan hahahah...

yela..dari aku duduk umah makan, tido, tgk TV je kejenya baik la aku join contest ada juga paedah nye..kan...(mmg banyak pon paedah nak2 kalau dah menang) haih..tak sangka plak ada rupanya orang dok tertanya2 selama ni heheheh....

fuh..panjang gilos....

(entry ni ditaip dirumah yea..& mcm biasa di AUTOPUBLISH kan)

34 ribu orang memberikan idea bernas:

fa10 said... [Reply to comment]

tok, tok.. jumpa blog nana.
saya pun terfikir juga.... dah terjawab!

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

ekekeke..jawapan nana tu kita dah tau.. sebab semua jawapan nana tu memang sangatlah berbeza situasi kita..tu sebab tk terpk pon nana ada masa nak join contest..ekekeke

cuma terpk larat nya nana buat entri banyak siap².. hahaha kalo kita kebuntuan nak bercerita..mesti nak amik masa dulu..biasala lain orang lain caranya.

*pd jwpn nana tu plk, mmg sangatlah byk masa kalo fiza jd nana pon.yelah tmbh2 ank dh besar bukan nk kna layan sgt kan.dh semua blh bgrak sdri..dr tido baik lyn blog..hehe

ciK mOt ©™ said... [Reply to comment]

yang anehnya aku tak pernah pun wonder ko keje apa...hahaha...

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

huhu
keje aku lebih korang cam ko nana
jaga lab time ade student
tu pun ikut ari..
ari2 lain...
aku service mesin..
so..
tu pun dlm 2 3 jam ler paling lama..
selebihnya?!
ade masa sikit2 tu ler tgk pc...
kdg2..
pagi layan bw la..contest ler..
pastu petang pulun keje..
kdg2 plak..
selang sehari takde sbb dari pgi smpai ptg keje
tapi nak melangut dari pagi ke balik takdelah..
mlm2 kdg2 sempat bw jer..
\nak join contest..
huuhuh..
berebut dgn setot.
last2 matikan jer komputer!!
padan muka dua - dua!
ahahaa

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

gunakan masa yang terluang secukupnya kan, kalo ada time free2 tu curik2 la update blog, kalo tak selalu wat auto je, tapi nana memang sentiasa bertuah k, banyak menang GA

eT said... [Reply to comment]

hehe...
sama la dgn...
asal time free ngadap blog...
tu je la hiburan wat masa nih...
kalo dulu free jek main game...dah xder feel main game la ni..:p

me pon rajin wat autopublish...hehe

Hezesuze said... [Reply to comment]

oh baru beberapa bulan berjinak2 baut autopublish sebab baru tahu camne hahahahahaha

[-suziey-] said... [Reply to comment]

aku mmg tau dh ni sbb dia..mmg logik..maklum la..xperlu 23cm selang sehari..hahahahahah:p so mlm2 tu mmg bole sgt la melayan blog n join contest..ank pn xbyk ragam dh..at least twrubat la sket kesunyian ko kan..

amiey lee said... [Reply to comment]

halu nana..tang no 3 tu yang buat kta fail nk berblog sepanjang masa huhuhu..takpa2 tunggu ashraf dh besar baru buat fulltime blogger kkakakakakakakakaakakakakakak

suka tgk nama nana ada kt suma contest..rasa semangat aja heee

zura@iwan said... [Reply to comment]

ye la..ko ada masa kan.....mmg kdg2 org confius la...awat la nana ni deret join GA....ngan n3 tiap2 ari update....aku pon x dpt nk buat cm tu...sbb x de masa wpun x de bb lg nie....sbb aku ni bkn ada byk idea mcm ko...hahaha...then kena LAYAN suami...kahhhhhhhh..

aanie said... [Reply to comment]

nana, kat mane ek nana jumpa contest2 ni??sebab kadang2 dari blog baru gak yg buat...tp cepat je nana tau...:)

Cute MuM said... [Reply to comment]

me dah boleh agak bila nana online..
betul cakap nana, bila da masa terluang, baik gunakan join CGL nie..

Tapi me kat rumah agak terbatas sikit. sebab ada Dania.. tapi kalo Dania dah tido.. cepat2 pulun join CGL..

mama tisya said... [Reply to comment]

isi ms ngan CGL bgs2...byk faedah kn...dr tgk tv...bab kata suzie...23cm tkpyh pk sgt:-p

Miza Yusof said... [Reply to comment]

tahniah kak nana :) baru tau yang akak ni belajar lagi buat pjj patut lah ada masa join segala contest. heheh. tahniah kak. banyak kemenangan untuk akak :)

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

hebatttt....kita tak leh jd mcm kak nana.. uwaaaaa... pape pun taniah ats usaha akk sendiri!! :D

sW33tdARLiNG said... [Reply to comment]

hehehehe.... kalau tak banyak masa pun, apasalahnya join semua contest dan GA kan...?
Jom Join GA PILIH THEME BLOG

ieda said... [Reply to comment]

adehh kenapa akak x pernah terfikir nak tanye nana .. hehehe

hak masing2 kan .. tepuk dada tanye selera .. janji kita x nyusahkan hidup org .. susah senang tangung sendiri :))

AngahSayang2314 said... [Reply to comment]

ooo baru lah angah tahuuuuuuuu....

apa pun hadiah nana ngah pos hari ini yeeee

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

hehhe i like this entry!! :)

miza yusof confused tu--PJJ bukannya nana study, tp dok berjauhan dgn hubby dia :p

e.l.i.z.@ said... [Reply to comment]

hehehhe...jawapan² tu sama je ngan eli..kira eli mmg duk umah je kan..keje nya p amik n hantar ank sekolah..pastu main game kt fb..layan laki tu biasa la..bukan lama benar pun kan..plg lama pun 30min..pastu sambung la keje kite, nk layan blog ke apa ke kan..cuma eli je la mls nk join GA hehhe

Khai Mohd Photography said... [Reply to comment]

oittt...kenapa nama en khai ada kat sini? saya tak ada kaitan ye dengan konspirasi nak meng'glamour'kan saya ye....tak sanggup saya nak terima panggilan telefon nak minta autographs ..hhahahaha

btw, terima kasih kerana telah menjawab segala persoalan yang sangat susah saya jumpa di abad ini..hahhaha....bab kata suzi salah satunya nana tak yah 23cm selang sehari..hahhahaha

Khai Mohd Photography said... [Reply to comment]

elliza: kejap benar...syahmi kena gi menuntut ilmu lagi ni..hahhahahaah

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

ayu dah singgah baca pagi tadi..tapi tak sempat nak tingal jejak!!! ni petang2 baru free sikit.

hah dah keluar pun entry terhangat di pasaran....wakakaaka..nasib baik en khai balas komen yer...tak sia2 nana buat entry...tu dah perasan dah tu..kengkonon ader org nak minta autograph pulak...cehhh

yg tak tahan tu, siap komen 23cm youuu..pastu terhegeh2 tanya ayu, 23 cm tun apa....wakakkakaka..

mak aiii eliza...30 minit jer...cepatnyo...hahaaha...kita foreplay pun 30 minit doh...hahha

[-suziey-] said... [Reply to comment]

nak tambah jugak..gatal tgn nk taip ni..ayu mmg ganas..nk tau rahsia si ratu ni slim tu la dia..foreplay 30 minit..selang sehari..perghhhhh mana xslim..ekekekek:p

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

kah kah kah...sabo jerlah suzie ni...owhh ye ke kalau foreplay boleh menyebabkan slim..nampak gayanya kena up lah sikit, jadi 45 minit - 1 jam foreplay...confirm slim mlim lagi kan...hahahhaaha..masa tu kalau blog tak berupdated, faham2 sendiri le tuan blog bizi buat apa....ekeke

nana, sila baca dengan perasaan biasa2 jer...jagan penuh perasaan pulak..kang malam ni cakar damia pulak...kah kah kah

Khai Mohd Photography said... [Reply to comment]

suziey: hahahah...itulah rahsianya, kalau nak slim cubalah..hahha

LyNn'Azlina said... [Reply to comment]

oo..itulah rahsianya..bagus! pandai curik masa..tp mmg pun kan..kalo CGL yg sng2 tu leh buat smpai 10 post dalam sejam..hahaha..kalo hok ada syarat rumit sikit tu yg amik masa...apapun tahniah pd sis nana..bertuah badan...

Nana said... [Reply to comment]

fa10-heheh xsangka plak ada lg ek yg tertanya2

fiza-hehe tau xpe..anak dah beso bole la ngadap blog kan..anak kecik masa mesti terbatas

izan-shadap! hehehe

ayu-tau xpe..ada masa melangok xde keje kan time tu la bw n join contest segala

anje-tq...mmg masa yg ada tu gunakan sebaik mungkin masa tu kan emas hehe

et-heheh sama2 dulu2 mmg time free je main game skang free je bw free je join contest

kak heze- klw org2 bz selalu wat autopublish je...klw time tu nk fikir time tu nk naip jenuh la x berupdate

Nana said... [Reply to comment]

suziey-ko mmg pandai..atleast kan terubat kesunyian btol weh & masa tu cpt je berjalan aku rasa..tak de la aku teringat kt amrul sgt

amiey-hem..klw ada ank kecik mmg slow skit la aktivti berblog ni...hee tq la klw amiey rs sy pembakar semangat..nasib je ni amiey ada masa menang ada masa xde menang

zura-hahahah sabo jela..ala kdg2 idea nk buat entry tu mcm2 je dalam kepala otak isu kecik pon bole jadi bahan

aanie-semalam sy dah jawap dalam komen kan..hrp dpt membantu

uyun-tu la..situasi kita sama la kan..keje kt opis bukan la belambak mana..hehehe patut la klw mlm uyun slow skit xpe esok2 dania dah beso bole la ligat skit

eryn-ahahah ye la dah tu korang dpt 23cm aku ni melangok je keje nya tu psl la keje dok pulun cgl

Nana said... [Reply to comment]

miza-PJJ perkahwinan jarak jauh la hahah bukan study dear..tq yea

fara-ala..xde hebat mana la..nasib je seme tu hehe pastu usaha ada la hasil ye x

ieda-hahaa.....stuju kak

angah-ok tq yea saya tunggu

mz-heheh kita dah bincang menda ni kan semalam hahah tu la nye miza salah tu bukan study

eli-muahahah statement berani mati 30mnt je ke hahahhaa

khai-muahahah tu la nye kejap bebenor isk dah masuk 18sx nye komen nih.

eh soklan terbaik abad ni ke?entry ni la paling panjang & paling banyak komen terima kasih la kerana menyoal...kan dah xpasal2 keluar entry terhangat di pasaran ni

ayu-hahah adoila..entry ni paling terbaek la..ngan laki terjebak mengomen..bukan beromen yek hahahhahahah lawak la korang ni

Nana said... [Reply to comment]

suziey-ehh suka ko menyelah bab2 23cm kan hahah lajuk je nk komen lagi
wei aku ni jarang je 23cm tp slim jek muahahah jawab!

ayu-adakah itu rahsia kurus?kita ni lak merana kerana kekurangan 23cm pun kuruih gak hahahhaha perasan

Nana said... [Reply to comment]

khai-saya ni xyah pon guna rahsia tu..bole gak kurus moekekekkeek

lyn-kan?klw GA simple mmg sejam bole dpt 10 entry hehehhe btw tq lyn

Jieda said... [Reply to comment]

biasanya kalau saya nak tau GCL yang terbaru saya akan ke blog nana atau cutemum.

Nana said... [Reply to comment]

jieda-heheh tq..ala saya pun selalu tgk blog cutemum juga klw nk tgk contest baru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...