MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, January 17, 2011

pes time jejak NSK

ni la pes time aku pegi NSK, selalu dgr org kata barang2 murah kat sini..tp aku xtau la murah ke tak rs mcm sama je..tp apa yg aku tgk klw bli bawang kuantiti yg banyak tu murah la..ntah ler xreti bab2 bli brg dapor ni..sebab aku bukan nye masak kt umah hehe..selalu makan umah mak je..dah tu berdua je ngan damia kan buang karen je nak masak..

mcm nila rutin aku tiap2 bulan mesti bawa mak g bli brg dapor slalu g giant je bli brg2, tapi kali ni saje ubah angin g NSK kat wangsa maju..eh NSK ni stand for apa ek? Nana Shopping2 Kot..hehehe...


bahagian barang2 kering
tu mak aku pkai tudung pepel tu
bahagian sayur2 segar2 juga sayur kt sini
sekali aku terjumpe buah ni...cuba teka buah apa??tak de adiah pon hahah...saje2 la suh teka
aku beli sekilo..sape terer baca bahasa cina sure dia tau buah apa ni.nak tau buah apa & camne nak masak?tunggu nxt entry..

30 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

yeayyy nana pon dh beli buah ngaku ni..ekekeke.. nana masak ape??masak lemak ke?:p

zura@iwan said... [Reply to comment]

aku pn bkn reti sgt beli brg2 dapur ni..sll beli sket2..hahaha..

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

oh buah ngaku, sedap kan ??sukaaa..

last sat hr tu nk bli, tpi semua dh lebam, tak ctk..yg ctk2 smua cine2 dah angkut..

haha nama nsk tu, tak boleh belah..hahaha nana shopping2 kot?? hahaha ade2 je kak nana ni tau

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

tp 2.99 tu mcm mahal je, fra tgok kat eocnsave, baru je 2.38..ni kira mahal lah ni kak nana

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

sedap ker buah tuh???? x pnah mkn pon...

Mama Khairan aka Rudy said... [Reply to comment]

buah tu klu sejuk sedap .. klu demam insyaAllah kurangkan rasa panas kat dlm badan .. kupas kulit pastu cuci & rendam dlm air yg ade ice .. fuyooh :)

ita cutevirus said... [Reply to comment]

kalo nengok kat katalog tesco, katenyer buah ngaku..
tp, tak tau camne rasanyer...

BIONIC WOMEN said... [Reply to comment]

mahal jugak ek 2.99 sekilo. kat giant rm2.29 jer kat tesco rm1.68 jer sekilo..kita beli wat kerepek..memang tiap2 tahun makan kerepek ni. bos dulu yg ajar

SyaNa said... [Reply to comment]

ngaku tu buat kepek je ke bleh??
ke bleh msk benda len??

Ena said... [Reply to comment]

best kan p NSK tu.. akak suka.. terus rambang mata.. hehe

aMyErInAiMiE said... [Reply to comment]

org ckp NSK mahal gile SEKARANG. taun lepas b4 ia terbakar..mmg murah nana. cam yg nanak leh baca kt atas tu..ramai dh wt price comparison. mayb NSK nk cover up kerugian dorg mase terbakar rtu.bulan lpas rasenye

[-suziey-] said... [Reply to comment]

oooo buah arrowhead ke ek nama dia..hiris nipis2 goreng sedap buat kerepek..hehe

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply to comment]

kita selalu pi NSK rawang, wah semua pernah makan buah ngaku ni ek?

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

so conclusionnya--murah ke tak shopping kat sini Nana?

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
haha gara2 tgk blog fiza..terpegaruh

Nana said... [Reply to comment]

@zura@iwan

kui2 sama la
slalu teman mak je bli

Nana said... [Reply to comment]

@Farra Dhelina

ahh sedap
hahah ...

Nana said... [Reply to comment]

@Farra Dhelina
tu la mahai kan
kt nsk 2.99 ok la

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
sedap kak mcm kerepek pisang rasa dia

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Khairan aka Rudy
owh bole kurangkan panas badan ek
wah menarik ni

Nana said... [Reply to comment]

@ita cutevirus
ahh btol2 buah ngaku
rasa mcm kerepek pisang sebijik!

Nana said... [Reply to comment]

@BIONIC WOMEN

tesco ada masa dia je murah..
klw tak harga dia mahai juga
ada ek kt giant
tak penah jumpe lg

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa
ha itu aku xsure...kena tanya org cina ni heheh

Nana said... [Reply to comment]

@Ena
hehe ok la...bawang2 dia murah kan

Nana said... [Reply to comment]

@aMyErInAiMiE
owh yeke
tak tau la sebab pes time dtg hehe
dah terbakar pastu buat balik baru smpai ekkeke

Nana said... [Reply to comment]

@[-suziey-]
ahh..sian aku br tau hahah

Nana said... [Reply to comment]

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis

yes buah ngaku
try la
rasa mcm kerepek pisang

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
lebey kurang je mz
bawang2 dia tu la murah kot..
sebab kena bli dlm kuantiti banyak

mama tisya said... [Reply to comment]

kita pn jrg p NSK tp org kata NSK ni murah brg2 basah..bila kita pegi murah gk la

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

nana..
pad pengalaman aku yang selalu shopping kat sini(selayang la)
rega brg2 kat nsk ni mmg murah sebab dia tak boleh mahal dari pasar borong yang kat sebrang ni jer..
btw..
aku selalu shopping 2rat mmg dapt lauk,bwng2,minyak,gula,susu,ayam lagi n mcm2 lagi lah..
termasuk pampers..
dulu ade member opis tak mahu pergi sbb tmpt mcm tak best
tpi bile anak dah ramai..
huhuhuh..
hamek ko...
dia pergilah dan selepas itu dia tak jejak tesco or giant lagi sbb belanja brg dapur 2rat kat nsk sama mcm belaja brg dapur 4 rat kat tesco or giant
bukan promo yer..
tpi jaga ekonomi...
sekia
terima kasih
seperti bese aku suke buat mini2 entry.
ahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...