MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, January 10, 2011

picnic @ warisan rimba part 1

ari sabtu ada picnic ngan kawan2 kat warisan rimba @ kemensah hulu kelang, ni kali ke-2 la aku g sini, ingat lagi tak kolam hijau yang cantik penah aku cite dalam entry WARISAN RIMBA part 1, part 2.10 orang semenya 8 pompuan 2 lelaki, klw ikutkan aku g berdua je ngan damia dah amrul balik kan..kena la bawa sekali.hehe xkan nk tinggal plak kejam punye bini

kalau masa 1st time aku pegi sini dapat chalet kat belakang, kali ni awal2 aku call owner chalet tu nak yang chalet yg belah depan mengadap kolam.nasib baik la dapat juga chalet depan kolam, harga chalet RM50 semalam, tapi kitaorang book dari kul 9pg smpai kul 2 petang je..mandi sampai lebam...

so far memang seronok la...ingat kan ada aktiviti BBQ je..sekali ada game la..deah la yang organize ni..ada game carik selipar, ( nama dicabut utk cari mangsa yg kena cari selipar) sekali kena nama aku! game dia seme kena buka slipar kumpul satu tempat, pastu dengan mata aku yang tertutup aku kena cari selipar belah kanan, sambil di guide oleh kwn2..heheh...last2 dapat juga carik tapi salah...aku dapat belah kiri...payah juga nak cam dah tu kena rasa ngan kaki xleh bole sarung plak tu selipar tu ..just rasa2 ngan kaki je..

pastu ada juga game teka movie..acara mewarna utk budak2, acara cari teman sejiwa..memang bezz gile outing kali ni..sebab kolam tu mmg kitaorang kongker dari pagi sampai ke tengahari..xde orang..geng2 kitaorang je...

aku dah intebiu owner chalet tu tanya kenapa AIR DALAM KOLAM NI KALER HIJAU?dia jawap dasar kolam ni dia pakai pasir putih, pastu air kolam ni plak di salur terus dari bukit, jadinye efek dari air bukit yg terkena ngan pasir putih tu yang buatkan air kolam tu jadi kaler hijau...oleh sebab gmbr2 picnic amek pkai kamera biasa je kan..air dia tak la nampak hijau sangat

air kolam yg sangat2 jernih..bole nampak dasar dia
masing2 ikut tema putih & jeans
bfast dulu
depan kolam yg jernih gile
suami isteri berganding bahu panggang ayam
ayam dah masak
aku memang suka bab2 bakar nidh mcm posing dalam majalah mangga je kan..majalah mangga kan suka amek gmbr artis2 kat tepi kolam hehehe..ni posing utk majalah manggis bukan mangga main game kena carik selipar sendiri aku plak tu kena! dah la aku ckp jangan la terkena nama aku heheh...slipar aku yang kale biru tu...
posing depan chalet baikk punye depan kolam
bila kaum2 hawa berposing
posing ayu2
aksi lompatan teramai & terbaik
bersidai kat jambatan
eh sama plak aku wat peace kemo wat peace
budak sewel jumpe budak sewel ehehhe

oleh sebab banyak sangat gambar2 picnic ni tu pasal kena wat 3 part..ni baru part white theme..blom masuk black theme lagi..pasni entry dalam air plak.

warisan rimba ni letaknye kat belakang zoo negara..kira dari zoo tu ada la dalam 4km ke dalam jalan je sampai hujung jalan, nanti jumpe la.lagi satu tempat ni dia ala2 privacy gitu kalau nak mandi kat kolam dia kena sewa chalet, kalau tak, enggak bole masuk.kang kalau sape2 nak no tipon warisan rimba ni aku kasi kat next entry yea

26 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

nana..kalo dalam majalah mangga tu sampai dh thu kan trade mark dia..mesti pakai seksi mcm bogel tu pastu laki plk tak pakai baju posing kat swimming pool... hahaha kira korang mmg xleh la mangga..ekeke

*smlm kita tgk kt fb nana pon heran napa air dia cntik n jernih gilerrrr

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

e e ctk lah kak nana tempat ni..kat area mn ni ek?lalu ikut mn?

Ummi Dania Yasmine said... [Reply to comment]

air macam air laut kat tioman jer...cam best jer tempat nih....

[-suziey-] said... [Reply to comment]

hahahah lawak plak aku baca pasal mjlh mangga tu..ye la bole anto kt mangga ni..eh ade lagi ke mjlh mangga ek?ekeke:D

Nana said... [Reply to comment]

fiza-tau xpe..majalah mangga trademark dia kasi bogelkan orang klw artis pompuan amek gambar kt kolam kai bj seksi2, klw lelaki lak xpakai baju adeh geli lah
heheh kita pon heran nape air dia jadi kale ijau tu tanya owner dia tu

Nana said... [Reply to comment]

fara-hehe sure terlepas baca entry thn lepas...hehehe nanti study ek entry thn lepas tu kekeke

umi dania-ahh mmg ari dia jernih ala2 tioman...air buki tu, kat hulu kelang je belakang zoo

suziey-hahahah btol la kan
majalah mangga klw page belakang2 tak sah klw xde aksi2 gedik2 kt swiming pool pkai baju seksi meksi. ntah aku rasa ada lagi wei magazine tu xpenah beli pong hehhe

atty's said... [Reply to comment]

Cantik lah tmpt dia nana..air pun nampak bersih .

Cik Jue said... [Reply to comment]

cantik tempatnye...
***gambar lompat wajib ade....hapening gile....**

sW33tdARLiNG said... [Reply to comment]

syiokk nyaa dapat join xtvt gini...!
Jom Join GA PILIH THEME BLOG

ZanaNordin said... [Reply to comment]

phewwittt
cun ler nana tempat nie..
tenang damai jer....

SyaNa said... [Reply to comment]

bestnye!!!
rugi xjoin ko time ngan shiera tu
kat sini kan??

lia said... [Reply to comment]

lawa giler kolam tu....

err apsl ko slalu sampai ke tempat yg aku x penah dgr? he3.... tp tempat2 tu smua best2 lak tuh...

zura@iwan said... [Reply to comment]

cantik beb tmpt dier..kenan la aku..kalu bposing kt cini bestnya....murah plak tu chalet dia..

BIONIC WOMEN said... [Reply to comment]

wahhhhh...syokk giler tempat nih, dah agak lama x berkelah nih..mesti terjah nih..kat menr..silalah bagi alamat..hahahahha

Nana said... [Reply to comment]

kak aty-ahh kak mmg bersih air dia

cik jue -hehe kami mmg trademark amek gmbr lompat

sd-hehe mmg siok nak2 ngan kawan2

zana-ahh mmg cun zana..sgt2 relax

syana-ahh temapt aritu

Nana said... [Reply to comment]

lia-heheh lawa kan?hahah ntah la ek aku xreti nk jawap soalan ko..mayb sebab aku kaki jalan kot hahaha

zura-hehe mmg lawa..harga pon murah je tp chalet dia ala kadar je...ok la nk relax dlm utan xyah selesa2 sgt

eily -sabar ye kejap lg ada entry pasal soalan2 korang akan dijawab ehhehe

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

tempat ni sgt beshhh rasa nak pegi gak lah--dekat2 jer dgn area umah me(me kat gombak ajer) :)

mummy_ayu said... [Reply to comment]

memang best la tempat nie..mcm nak gie la..

Nana said... [Reply to comment]

mz-ahh xjauh pon dekat je ngan gombak tu hehehe

ayu-eheheh sila terjah ayu..

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

rm50 jer semalam nan?
mcm best jer.
huhuhuh..
syiok!syiok!

Nana said... [Reply to comment]

ayu-ye..ada 30,40.50 & 80

Biqque said... [Reply to comment]

ish menarik nih! macam nak kena terjah je :D

mama tisya said... [Reply to comment]

amboi aksi majalah mangga ye...hehehehe..mmg pn skit2 gmbr sexy tepi pool...wah kemain smua berposing..paling suka gmbr aksi melompat

Nana said... [Reply to comment]

biqque-hehe mmg menarik...tak tipu punya...

eryn-hahahah tu la nye mangga kan suke aksi2 tepi kolam.heheh gmbr lompat tu kita la yg suh buat..diorg mmg suka bab2 lompat ni

eima said... [Reply to comment]

mmg besh gile ...aku suka ...

Maslina Rosdiana said... [Reply to comment]

Cantiknya tempat ni...:-)

Menenangkan je rasa kalau berada kat sini...betul x nana?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...