MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, January 28, 2011

sabah : chalet j.residence

oleh sebab tgk blog suziey chalet ni murah je kan..weekday RM80/nite tapi kalau weken RM200/nite gile beza kan???so aku malas nk cari tempat lain dah..tgk dalam website pon mcm lawa je chalet dia..blasah je la..takat nk tido satu malam je pon..xde hal la...tapi ok la chalet ni...bagi aku sgt selesa..luas bilik dia

chalet ni kalau dari jalan besar memang tak perasan sebab dia jauh kebawah..kena menurun bukit yang sangat2 curam..gile cuak amrul takut brek tak makan heheh jalan dia mcm curam 90 darjah gitu...

oleh sebab kami pegi time weekday kan..so memang xde sekor umar pon kat chalet tu..kami 3 beranak je hehe....pastu paling bez aku bole pilih chalet mana yang aku suka..so aku decide pilih yang ala2 anjung tu mcm dalam website dia....bilik dia mcm agak seksi la...pintu dia cermin..heheh...
bilik kami


kalau area chalet j.residence ni, ada satu je kedai makan yg dekat, kitaorang jalan kaki je ke restoran tu...dah ler gelap xde lampu jalan..sejukk plak tu..amek nset suluh jalan...heheh amrul takut nak bawa kete sebab jalan nak balik chalet sangat menjunam.ok la kat sini makan mcm2 ada..harga pon mcm kat KL je..aku amek chiken chop RM12, amrul amek nasi ayam halia RM6.50 total dinner RM23.00

oleh sebab aku memang tak tahan sejuk, so aku dah siap2 bawa stokin & sarung tangan..baju pakai 2 lapis ni sejuk lagi...seb baik ada bantal peluk orginal kekekeke...
kat anjung..xleh duduk lama2 sejuk nak mati
aku tak tau plak tepat kul 7 pagi, elektrik dia matikan...dah tu...kitaorang 3 beranak tak mandi pagi la masa ari ke-2 tu..gile nak mandi? air dia mcm air batu....nk basuh tangan pon terketar2 basuh muke je la wat syarat muahaha...beria2 la siap lawa2 tapi tak mandi....
so pesanan tuan tanah..klw sape2 dok sini sila mandi sebelum kul 7..sebab kul 7 je water heater tak leh pakai api dia matikan...
kete yang berjasa utk 3 ari selama di KK
 


kalau nk tgk view sekitar chalet ni bole masuk website dia
http://jresidence.com
p/s : aku tak tau la aritu letrik tak de ke or memang tempat tu dia matikan api kul 7pg hehe sebab aritu aku mmg check out awal, so aku pon tak tanya kat recept dia pasai apa xde api..

22 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

byk info yg blh dijadikan panduan ni..hajat nak p kali kedua..kna tggu darwisy leh jalan kuat cam damia..kalo tak penat la nk usung..bkn smua tmpt sesuai ngn stroller kan..hihi
cntik n romantik ar bilik tu..kekeke

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

best, best..
we want more, we want more! =)
sabar menanti next entry ni, hehehe..
tambah bersemangat nak pi kk dah, hahaa!

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

aikk...asal dia ttp lak letrik after 7pagi?
tp oke la tpt tu kan. dkt ngan restoran lagi.

[-suziey-] said... [Reply to comment]

ye ke kol 7 elektrik dia off..aku dulu xde plak..layanan mmg mcm ank raja..bagus sgt dorang..hehe

Cik Jue said... [Reply to comment]

tengok kabus lalu depan mata..jue pulak ras sejuknye...
bagus n3 nana boleh buat panduan

MamaBatrice said... [Reply to comment]

cun erh bilik dia....yang penting sumer cermin ooo..nak skodeng org bilik sebelah pun boleh...tp aku nie penakut....tengok bila sebelah kosong..bila ler kepala hotak aku nie pikir yg bukan2..nak2 tempat camtu kan..ha ha ha.....

ye ker pukul 7 am dia matikan letrik...wah...kena bangun awal2 gamaknyer camtu utk mandi..fuh!...aku boleh bayangkan sejuk dia camne nana...mmg giler sejuk arr....

dulu naik kundasang dah tengahari...pergi toilet nak kencing..nak cuci pun kemain lagi....mau aku rasa nak lap pakai tisu jer time tu...tp tak sampai hati ....jirus gark ler air cam air batu sejuk nyer tu.....

mama tisya said... [Reply to comment]

wah best la dk chalet yg tkde org lain..mcm dunia kita yg punye...hehehehe....adik kita pn br blk dr KK....yg kes blogger kena saman tu kt restoran kt KK tk silap

e.l.i.z.@ said... [Reply to comment]

eh ok sgt2 la bilik tu..murah pun murah..nana cite pasal sejuk, terus terasa sejuk..dah la tak mandi lagi ni :P

kul 7 letrik dh tutup? kedekut ke berjimat ni tuan punye chalet ;P

qemaishak said... [Reply to comment]

yang baca ni pun cam terasa2 kesejukan gak hehe bestnya..kn plan ct2 ke sana gak ni.

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

walaaa bestnyaaaa..tak sbr nk bc entry yg tertinggal ni..blh wat rujukan ni.. nnti nk ym lah ;p nk tya bape semua hbs kos..nnti kita ym eyh..tgu free :-)

SyaNa said... [Reply to comment]

oo bleh plak dia mati letrik kul 7 ek
tu posing muka xmandi la ye
heehee xpe sejuk sana
so peluh xde kan

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

mmg cantikla chalet tuh... murah plak... bez ar klu pegi time xde org, mesti dpt layanan bagus kan???

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

walaupun murah, tapi services tetap not bad kan...hehe

wahh..tgk gambar pun dah tau kesejukan kat situ..

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

cantik chalet tu--tp seram plak sbb tak de org selain nana..

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA

ahh fiza btol2 bila anak dah pndai jalan sendiri xyah dah kita nak dukung2

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan
heheh owh nak g kk gak ek
sabar tau kita wat entry yang sgt2 berguna utk nad

Nana said... [Reply to comment]

@PUANSTOBERI
akk saya tak tau la
baru nk masuk blk air tiba2 tup api padam hehehe

Nana said... [Reply to comment]

@[-suziey-]
haha aku xsure la dia matikan ke or blackout hehehe
xde orang kan bole la layan mcm anak raja

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Jue
heheh mmg sejuk pon nak beku rasa

Nana said... [Reply to comment]

@MamaBatrice
ahh seksi blik cermin hahha
eh sama la zana aritu pon ada gak fikir eh sebelah ni kosong seram je dah la ktorg ber3 je kat situ seb baik xde pape

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah..sgt cantik bilik tu...bagus tul ko..banyak info berguna tu share kat sini...

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
hehe senang nanti kawan2 bole refer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...