MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, January 28, 2011

sabah : desa cattle a.k.a new zealand tipu2

pertama kali sampai sini terus stuju kata kengkawan..desa cattle ni ala2 new zealand..heheh sebab ada lembu tompok2 taik unta tu....hehehe...sejukkk kat sini..masa sampai tu kul 8 lebih gitu...kabus saje...jalan nk g sini memang berbukit, tinggi tempat ni..jalan nk masuk bukan jalan tar mmg berbatu2 gegar pundi kencing..hahah dah ler aku dok tahan kencing..kekekek...seb baik ada toilet kt sini

harga masuk sorang RM3 saje...kat sini tempat proses susu terbaik dari ladang...tapi sebab kami pegi pagi tak dapatla nk tgk susu lembu di perah..klw nk tgk susu lembu kena datang kul 3ptg...masa sampai sini kami still bole nampak lagi gunung kinabalu tu..tapi tak lama..dalam setengah jam je gunung dah hilang di telan kabus....so pesanan aku..klw korang pegi awal kat sini amek la gambar banyak2 nampak view gunung tu..sebab mmg skejap je nampak gunung tu...belah pagi je biasanye...tengahari kim salam la ko nk tgk gunung tu

dah nama pon tempat lembu kan..taik lembu merata2...mcm pesta taik lembu kekekek...tu pasal aku lipat kaki suar damia tinggi2 klw tidak kang abes dia sapu seme taik lembu...dah ler lecak..abes kasut aku bertanah2 bagai...plak tu abes kete akak ipar aku berlumpur2 heheheh...

kakak ipar aku ada tanya..g kundasang jalan2 mana lagi?aku ckp memorial war, pastu g tgk lembu..dia pon tak tau desa cattle ni...heheh..dia tanya apa yg ada kat sini?aku ckp la..ala2 new zealand..eksited dia dgr...heheh..sian duduk KK tp tak tau ada new zealand tipu2..sure pasni dia ajak abg aku g new zealand palsu ni hehee....












haih..banyak lagi ni gambar2 kat sabah...kalau tak sempat nak upload tunggu la ek pas cuti raya cina nanti bersambung kemudian hari...hehehe...jangan bosan plak ek...aku nak kasi korang senang je refer klw nk g jalan2 KK korang bole baca dari pengalaman aku tak gitu?hehehe..

korang..sorry sangat2 serius aku xdan nk jalan2 blog korang...bz meh.....sorry ek...tq sebab sudi singgah sini

30 ribu orang memberikan idea bernas:

SyUhAdA said... [Reply to comment]

wah...
besnye, gi Sabah..hehe~

Miza Yusof said... [Reply to comment]

bestnya. kalau camni lah miza pun nak gi sabah jugak :)

Hezesuze said... [Reply to comment]

psstt gambo kt batu tu sangat cantik uols...haruss framekan letak kt rumah heheheeh

DYLA said... [Reply to comment]

cantiknya tempat ni.. leh tak emelkan detail mcm ne nak gi tempat ni. sbb sebelum ni dah tgk ada blogger gi.. tapi dah lupe dah blog mana....

dalila_ir@yahoo.com

InaAchik said... [Reply to comment]

tgk gambar2 awk, terus rasa nyesal sgt x gi sini dulu... :(

cantik sgt!

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

waa...besh dpt susu cekelat. kekda retu beli yg ori je sbb susu cekelat da abis. sedey tau..!

ibuayu said... [Reply to comment]

seronokkan nana..bc entri nana ni akak terasa nak gi lagi..huhuhu..

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

siyes sgt beshh--me still excited nak tunggu part snorkeling ni...

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

mmg persis NZ gitu!! byknya lembuuuu...

SyaNa said... [Reply to comment]

mmg mcm oberse la
kagum sgt
nape la aku xtau tempat ni dulu??
why??why???
xguna pny tour guide
ciittt
da kena pegi sabah lg gini..

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

kalo dpt gi sni pon best ni..ada lembu NZ.. sblm ni kta blk kpg jmpa lembu NZ! giler jakun terus..tk sgka ada igtkn kt sabah je msia ni

Gieyana said... [Reply to comment]

wahh best nyer..tpt yg ko snap picture tang batu tue da nmpak kesan jejak kasi suziey tak?hihihi

Cik Jue said... [Reply to comment]

betullah sebijik mcm NEW ZEALANDS...tengok batu tue teringat kat suzie....

mummy_ayu said... [Reply to comment]

cantik sgt...kalu ckp new zealand betul pun, leh aya..tapi yg nie tak leh la sbb suziey pun pernah gie sana & posing kat situ kan..he he he..

mama tisya said... [Reply to comment]

cantik viewnye...kita tanye adik kita die tk p kt tmpt ala2 new zealand ni kalo tk silap

**gmbr adik kita nmpk view gunung kinabalu tu katanye resort die dok tu dkt situ..die stay TM punye resort

Nana said... [Reply to comment]

@SyUhAdA
heheh..bez..rasa xmau balik
rindu pulau dia

Nana said... [Reply to comment]

@Miza Yusof

bez miza sabah mmg cantik...

Nana said... [Reply to comment]

@Hezesuze
hehe framekan ek..good idea tu hee
mmg lawa kt situ kak

Nana said... [Reply to comment]

@DYLA

ok dah email dah..
hrp dpt membantu

Nana said... [Reply to comment]

@InaAchik
heheh xpe nanti len kali pegi sabah singgah sini plak tau
sy tau pon tgk entry blogger juga

Nana said... [Reply to comment]

@PUANSTOBERI
heheh yeke ritu melambak2 susu coklat kak..susu kamben pon ada kan hehe

Nana said... [Reply to comment]

@ibuayu
heheh tu la nye
lawa kan kak kat sini
teringat2

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
hahah tunggu ek snorkeling minggu depan

Nana said... [Reply to comment]

@Farra Dhelina
yes banyak taik lembu juga heheh abes kasut damia kena taik kekeke

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa
hahahah aku ni tau sebab tgk blog suziey
pastu ramai gak blogger g oliday kt sini sebelum aku sampai..
kira mcm ramai gak la tau pasal tempat ni

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
heheehh lembu tompok ni jrg nk jumpe kan

Nana said... [Reply to comment]

@Gieyana

hahah xde dah kesan jejak suziey kesan taik lembu banyak la kekeke

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Jue
heheh kan sy tgk batu tu pon ingt suziey hehe

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
haha tu la xleh nak tipu sebab suziey dah penah posing sini

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
owh tm resort ek..adik ipar keje tm klw dia g bole duduk situ free heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...