MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, January 28, 2011

sabah : gunung kinabalu

tak banyak pon gambar aku berlatar belakangkan gunung kinabalu..sebabnye...sekejap je bole nampak gunung ni...dalam pukul 9 gitu dah hilang kena tutup ngan kabus...tapi naseb baik juga sempat snap gambar nampak view gunung tu..klw tak rasa mcm tak bermakna la datang jauh2 hehehe...

kitaorang kuar hotel kul 7.30..nak bergerak ke pekan kundasang sebab nak g tgk lembu yang suziey kata ala2 new zealand tu kan..sepanjang perjalanan dari chalet nk ke pekan kundasang dalam 15-20 minit gitu, sepanjang jalan tu bole tengok betapa cantiknye gunung kinabalu....berdiri gah depan mata...

sepatunya aku kena ke kinabalu park dulu utk amek gambar nampak view gunung kinabalu ni...tp aku silap..aku terus ke pekan kundasang dulu..ye la aku ingat dalam kul 9 mcm tu bole singgah kinabalu park dapat la tgk gunung tu dekat2..sekali kabus dah..awal lagi dah tak nampak gunung tu..

kira aku bernaseb baik juga la dapat snap beberapa keping gambar yg nampak gunung dalam 1/2 jam lepas aku snap gambar2 nampak gunung ni kan...pastu gunung tu dah hilang kena telan kabus.jadi pesanan kepada korang yang nak g tgk gunung ni kuar la awal2 pagi..lepas tu terus ke kinabalu park utk amek gambar nampak gunung ni..ikut naseb la..orang kata waktu terbaik nampak jelas gunung ni dalam kul 9-10 tp aku aritu kul 9 dah tak nampak gunung dah...





on the way nak ke desa cattle makin banyak kabus tutup gunung
aku tanya nak naik gunung tu kena bayar berapa?
dia cakap dalam RM100-200 juga la...naik tu amek masa sehari, nak turun amek masa sehari so bayaran tu complete ngan makan & tmpt tido kat atas gunung

21 ribu orang memberikan idea bernas:

iNa said... [Reply to comment]

best kan tgk gunung..tp mmg susah nk tgk dr jauh..kabus...klau leh pnjt lg best..ehe..

SyaNa said... [Reply to comment]

best nye
mmg gunung tu mcm chips more
mula tu ade sekali nk otw balik terus ilang
kekee

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

kena fit bebtul baru leh pjt gunung neh. kalo mcm akak yg da gomok ni, mau sebulan 2 training tnpa henti. kut tak..ada yg heli kena kutip lak kang. miahahaha.

mebi kita pegi ni musim ujan kut nana, pepagi da berkabus. akak retu pun dpt tgk dari kul 7 smpai 9 je. Huhu

Hezesuze said... [Reply to comment]

walaweeiii cantik gambo2 ko nana..apakata buat gathering blogger panjat gunung kinabalu..??? huhu

zAnNa@mAMaBaTriCE said... [Reply to comment]

yup dear...tp kan..aku dulu dari KK pukul 9 sampai kundasang pukul 11 gitew....still nampak lagi gunung tu ko....pergi kat kinabalu park tu..aku lupa apa nama tempatnya...mmg jelas ler kalau nak tengok gunung kinabalu tu....

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

memang indah ciptaan Tuhan tu..
tu yang lecak2 pun tetap nak amik gambar...hehe

Aleyn said... [Reply to comment]

Salam Kenal..

Wa..dah menapak ke Sabah...biler lah kaki ini hendak ke sana pula...

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

sieys sgt lawa pic berlatarbelakangkan gunung tu...

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

heppy gler tgk gamba2 ko nana..xsaba nk tgk gamba pulau plak..insyaAllah kitorg g KK kot bln 7 nih..huhu

Cik Jue said... [Reply to comment]

macam duta pelancongan nie..harus mintak bayaran....kalau nak pi KK buka je blog nana pasti dapat tahu punye...nanti bagi tahu bajet keseluruhan ye...

Nana said... [Reply to comment]

@iNa
tu la mmg sekejap je bole nampak..
panjat?heheh fikir 100 kali dulu la kot

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa

ahh tau xpe..kejap ada kejap xde
org kat kinbalu park tu ckp klw ptg2 bole gak nampak tgk ikut luck la

mummy_ayu said... [Reply to comment]

subhanallah..cantik sgt view tu...
bestnye...

Nana said... [Reply to comment]

@PUANSTOBERI

hahahah.kata abang saya kena training atleast sebulan turun naik tangga 300 anak tangga...adeh lagi tinggi dari tangga batu caves tu
ye la kak..time kita g musim ujan tu pasal la kabus manjang

Nana said... [Reply to comment]

@Hezesuze

heheh sape la yang nak g panjat gunung tu kak..eheee

Nana said... [Reply to comment]

@zAnNa@mAMaBaTriCE

aku rasa time ko pegi cuaca baik kot..
time aku g mendung je...pastu ptg lak ujan..tu pasal kul 9 xnampak dah gunung

Nana said... [Reply to comment]

@ibuayahdamia
haih xkira la dah..lecak pon lecak la..
bukan senang nak tgk gunung tu
rugi la dtg jauh2 kan xde gmbr ngan gunung heheh

Nana said... [Reply to comment]

@Aleyn

heheh ala tunggu airasia wat promo free seat time tu bole la rembat banyak boleh save

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan

cantik kan?tgk la gmbr saya yg jakon tu hehee

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam
wah korang nak ke KK ek
saba ek nanti aku wat entry pulau
pastu aku kasi harga pakej ke pulau sekali

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Jue

hahahah tu dia..mcm duta ke
sebab ramai yang minta wat details mcm ni.sya buat la..share apa yang patut..senang kawan2 boleh refer kan
ok nanti last entry penutup pasal sabah saya akan buat entry bajet keseluruhan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...