MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, January 27, 2011

sabah : lunch @ tanjung aru & menuju kundasang

kami sampai airport KK dalam kul 2 petang..pastu call abang aku suh datang amek...lepas amek kat airport kitaorang g lunch dulu kat medan selera tanjung aru, tak jauh dari epot..makan tepi laut...tp makanan mcm agak mahal...abang aku memang keje kt KK...so senang la sket..transport xyah sewa...hehehe.. klw sewa mau rm60/day kan?jimat dah situ....

oleh sebab kami pinjam kete orang so kena la ikut time orang kan..heehe...agak lama lepak kat tanjung aru..sebab abang aku tunggu wife dia sampai dari KL...flight wife dia sampai kul 4ptg..so lepak2 la sampai kul 4 kat tepi pantai...dah amek kakak ipar aku kat airport, kitaorang anta abang aku kat umah dia area inanam...pastu terus gerak g kundasang...time nak gerak tu pon dah agak lewa...kul 5.30ptg baru gerak dari KK....

dari KK amek masa 2 jam untuk ke kundasang...oleh sebab kat sabah ni dia pukul 6 pon dah gelap mcm kul 7 kat semenanjung kan..so sepanjang jalan tu berkabus la...serius cuak....dah la jalan dia bengkang bengkok..ala2 mcm simpang pulai nak g cameron tu mcm tu la jalan dia..tapi xde la bahaya...cuma kabus tebal je la...

so pesanan aku kot sape2 yang nak g kundasang bergerak la awak sket..dalam kul 4 petang tu kira ok la nak gerak...kalau gerak kul 5 jadi mcm kitaorang la...kabus tebal sepanjang jalan....pemandangan sekeliling jalan tu mmg cantik la..gunung ganang menghijau...memang cantik sgt2...

bila sampai je kat satu kawasan yang bole nampak jelas sejelas2nya gunung kinabalu tu kan..tiba2 kagum gile aku tengok!! YALLAH...cantiknye...dok ulang 20x cantik hahaha...time nampak gunung kinabalu tu dah malam pon nak amek gambar pon tak nampak...tapi tiba2 meremang bulu roma aku tengok gunung kinabalu depan mata....kagum dengan ciptaan tuhan rasa kerdil je aku ni.....serius..teruja gile bila dpt tgk gunung kinabalu depan mata rasa mcm tak caya je...

budak kecik oder air cilap bandung hehehe
 damia & pak long dia ( ni abang aku)
comei je pasir bulat2 amek tepi lubang ketam hehe
 
dari darat bole nampak pulau manukan yang kanan tu yang besar sket
 
dari kaki bukit nak mendaki ke kundasang
jalan bengkang bengkok & berkabus
 
pemandu kami :)

31 ribu orang memberikan idea bernas:

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

beshh nay baca entry ni heheh nak gi gak lah kalau ada bajet :)

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

Nana..samelah feeling kite dulu.tk tau apsal mcm2 psaan muncul bile tgk gunung kinabalu depan mata..rasa kagum sgt ngan ciptaan tuhan..rase gerun pon ye gak tgk gunung tu besar gile n berbatu2 kan..hehehe

kotak said... [Reply to comment]

nana ni nora yang minta no taman warisan tu...bestnya jalan ke sabah...

Adyshariz said... [Reply to comment]

nana..ko kene panjat gunung tu..baru feeling..ngeheee..happy holiday..amik gambo cantik2 tau

Cute MuM said... [Reply to comment]

kitorang pergi pon kabus jer... langsung tak nampak gunung.. sedih .. :(

ieda said... [Reply to comment]

oo adik balik bercuti ya ..
best2 .. kalau ada FM .. leh belikan utk akak tak ?? :))

Gieyana said... [Reply to comment]

bestnyer..leh ku flashback balik percutian we all kt sini..hihi

zh-ena said... [Reply to comment]

klu ada rezeki nak pergi la
seronok baca citer nana

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
heheh nanti saya buat entry berapa bajet yg perlu ada..senang mz refer

Nana said... [Reply to comment]

@lily azliyana @ mama zara
hahah tu la nye sama la lily
gerun kan tgk gunung yang besar tu
rasa takut pon ada
kagum pun ada
seme la...ehehe

Nana said... [Reply to comment]

@kotak
owh hehehe
sabah mmg bez

Nana said... [Reply to comment]

@Adyshariz
hehe dah balik la..tinggal nak buat entry je ni

Nana said... [Reply to comment]

@Cute MuM
ala sian nye...
datang jauh2 tp xdpt tgk gunung ek..
kena g awal pagi bole la tgk

Nana said... [Reply to comment]

@ieda
hehe dah blk la kak

Nana said... [Reply to comment]

@Gieyana
hehe bez kan wei?
rasa nak g lagi

Nana said... [Reply to comment]

@zh-ena
tunggu airasia wat promo ena..
ktorg pegi bajet sikit je..

Cik Jue said... [Reply to comment]

nana jue pula rasa teruja ....mahu pergi sana gak...

MamaBatrice said... [Reply to comment]

ko naik kundasang pukul 5 nana...mmg dah lewat sangat ler tu..sana kan cepat malam kan....tp mmg ngeri ar..ko ok lagi coz' naik...we'll dulu turun dari kundasang pukul 5.30....ko bygkan ler..ngan jalan camtu..ngan kabus, ngan gelapnya....dah tu turun bukit plak...mmg kaki aku krem kengkonon tekan break...adoi ler....sampai bawah rasa lega gilerrrr...selagi tak sampai bawah..selagi tu ler rasa cuak ko..

dulu we'll makan kat tg aru masa nak balik dah.....ada 1 kedai yg susun buah2 kemain cantik kat situ....ko perasan tak?

mama tisya said... [Reply to comment]

oo abg kt KK senang la..byk save tu...hehehehe...kita p sabah tk sempt jln2 cz p main netball tp sempt singgah psr kundasang

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

oo ade abg..senang lah kak nana nk bercuti..

SyaNa said... [Reply to comment]

aku time pegi dulu ade driver org sana
so xde la mencuak nk pegi ke kundasang tu
sbb time aku pegi tu pn mcm da lewat gak tp still siang hari la

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

oklah nana ader abg kt sana... blh gak tanya2 mana yg tak tau kan???

mummy_ayu said... [Reply to comment]

meriah sungguh..cik abg pun sgt sporting..

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Jue
heheh teruja ek..bez kak nak2 pulau dia

Nana said... [Reply to comment]

@MamaBatricea
ahh mmg lewat sini kan cpt gelap..dah tu kami pjm kete orang kan kena la ikut time orang hehe
ko bawa kete sendiri ke g kundasang? serius cuak kan kabus tebal
xpasan la kedai lawa tu area mana

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya

tu la mmg save banyak.
wah sempat lagi ek g kundasang
jauh tu dari kk

Nana said... [Reply to comment]

@Farra Dhelina
heh tu la nye
sampai epot ada org amek nk balik ada org anta..banyak senang ehehehe

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa
hehhe amrul yg bawa kete gila2 tu pon kecut masa kat kundasang slow giler dia bawa kete hehee

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
ahh kak..ktorg banyak tak tau jalan call je dia senang hhee

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
hahah amrul mmg gila2 sket bab2 amek gmbr ni

~SaHiDa~ said... [Reply to comment]

Apesal gambar dah tak boleh tgk ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...