MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, January 31, 2011

sabah : pasar kraftangan / pasar filipin

balik dari kundasang ktorg terus singgah pasar filipin nak beli souvenir utk kawan2 & family...oleh sebab kami xde GPS bagai kan..kami juga cara manual je..g amek map kat travel agent mana ntah pastu jalan ikut map je...hehe seb baik la kete auto xde sebok nk tukar2 gear..sambil drive sambil tgk map...tp aku xreti nk tgk map hahaha mmg fail...amrul la yg bawa kete sesambil tgk map

tapi aku xde la shopping apa sangat pon...seb baik la aku bukan peminat eksesori..heheh so xde la rambang mata aku tgk mutiara2 sabah tu....ada la juga beli kerongsang utk mak & MIL pastu beli gelang mutiara utk adik kembar amrul...aku sebok dok borong fridge magnet je...sampai RM50 heheh amrul tanya nk buat apa banyak2 ni???

dah tentu la aku nak kasi kat blogger2 yang bertuah aritu kan...ada 5 orang semenye pastu ada orang kirim lagi, fm nak tukar suka sama suka lagi..hehehe (orang tu mesti tgh sengeh2 baca entry ni) amrul plak borong fm& keychain utk kasi kawan2 dia.

pastu singgah sebelah pasar filipin tu ada mcm pasar juga jual kerepek2 & makanan..aku beli la 5 bungkus kuih cincin, wajib beli kuih ni tau klw datang KK...sepeket ada 25 keping RM4 saje..satu je la yang payah..parking memang susah nak jumpe..sini parking dia mmg terhad la



ni nama dia kuih cincin sabah aje ada menda ni tempat lain xde







26 ribu orang memberikan idea bernas:

[-suziey-] said... [Reply to comment]

cayala terror ko tgk map..ekekek:D wei aku pnya jenis besi ek? bgs aku xde lagi jenis besi..tp aku nk rafflesia..hehe aci x request cenggitu:p

[-suziey-] said... [Reply to comment]

klu dpt plak ko kirim ngn kuih cincin tu lagi best..haahahaha

[-suziey-] said... [Reply to comment]

mgm sengih2 aku baca n3 ko ni..ekekek:D

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

aku pun sengih..
tpi dpt ker?!
huh
part fm tu ler!!
ahaha!

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

bracelet tu comel tau--yg pic last tu--rugina me tak kirim --dh sgt2 terlambat :p

zura@iwan said... [Reply to comment]

fm utk aku la tu? haha...

alahai beb...byk tul n3 ko ketinggalan ni..aku pon bcuti2...

nnti aku mai blk ye..

klik HB ko satu..

Hezesuze said... [Reply to comment]

hope ada ole2 tuk akak...mihahaha

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

wahhh... best tuh soping... fm tuh satu utk akak kan???? muahhaaaaa....

deAnza-wAnda said... [Reply to comment]

memg terkenal sbah ni dgn kraftgn... dlu mase pegi sampai x cukup tgn kitorg bli hihi...

Ya ALya said... [Reply to comment]

cantiknyer FM....

zAnNa@mAMaBaTriCE said... [Reply to comment]

nana, pasar malam tu pasar jalan sinsurai kot kalau tak silap aku..sebelah hotel apa ntah...
mmg lagi murah mutiara2 kat situ berbanding kat pasar philipine.....tp tak sure ler bab qualiti ...pada aku sama jer...janji murah...

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

kuih cincin

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply to comment]

cantik gelang tu...kita pun ada tapi bukan beli sendiri la kirim kat orang....hye syok nya pi Sabah Bah

Nana said... [Reply to comment]

@[-suziey-]
hahah bukan aku yg tgk map amrul yg tgk aku mmg fail la hehehe
ok..nanti aku kasi tu

Nana said... [Reply to comment]

@[-suziey-]
hehe lambat la wei abes dah kuih cincin bg2 kat org

Nana said... [Reply to comment]

@[-suziey-]
hahah nk rafflesia ek tunggu

Nana said... [Reply to comment]

@Sidratul Muntaha
hhehe dapat ler..dah asing dah ko punye

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
aiseh mz...murah je tu tau 2 RM15

Nana said... [Reply to comment]

@zura@iwan
hehehe adeh beb xdak abes dah org kirim ja banyak tu

Nana said... [Reply to comment]

@Hezesuze
hehehhe ada ke

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya

hehe pandai dia..btol2 akk nye ada 1

Nana said... [Reply to comment]

@deAnza-wAnda

wah banyak soping ek
sy soping skit2 je hehee bajet xde

Nana said... [Reply to comment]

@Ya ALya
eheheh len mcm je bunyi nye

Nana said... [Reply to comment]

@zAnNa@mAMaBaTriCE
ahh btol2 pasar mlm harga lagi murah dair pasar filipin. bab kualiti tu tak tau la plak ala janji murah kan xde hal la hehe

Nana said... [Reply to comment]

@.::Lynn::.
hehe suka ek

Nana said... [Reply to comment]

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis
lawa kan?murah je gelang tu 2 rm 15
mmg siok la rasa nak g lagi nanti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...