MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, January 27, 2011

sabah : perjalanan bermula

ok..perjalanan kami bermula pukul 6.15 pagi..gile ko..kul 5.30 pagi dah bangun kejut damia sekali je dia dah bangun hahaha..eksited kot nak g oliday gamaknye....oleh sebab kali ni kami nak berdikari nak g sendiri naik LRT & shuttle bus ke LCCT tu pasal la kena bangun awal2...walaupun tiket flight pukul 11 pagi hehehe...aku xmau...kena tinggal flight..aku lebih rela bangun pagi2 buta..

kami start naik LRT pukul 6.25 pagi..time ni dah penuh orang...yang aku geram kan sekor pon buat2 tak nampak je aku ngan damia..kasi la kami duduk...dah ler aku ngan beg sandang lagi, beg galas lagi...aku & amrul masing2 bawa beg sendiri sorang beg sandang & amrul bawa beg kamera...

agak lama...dari stesen jelatek sampai la stesen kg. baru damia kena berdiri...dah sampai kg. baru tu baru la ada sorang makcik tu bangun & kasi aku duduk...aku mmg benci tol ngan orang2 yang tak de kesedaran sivik ni la..dah terang lagi nyata ada signboard kt tempat aku & damia berdiri tu..priority sitting zone...utk ibu & anak, utk ibu2 mengandung, orang tua & orang cacat..diorang ni ak reti baca kot

tp aku tgk seme orang mcm buat2 tak nampak je, ada yg buat2 tido la..eii geram nk sekeh je rasa...ok..sambung2 bebel plak hahaha...sampai kl central kul 6.55 pagi pastu terus turun kat shuttle bus to LCCT, tiket dewasa RM8/head damia free je....perjalanan dari KL central to LCCT amek masa ngam2 sejam...so ampai LCCT dalam kul 8 pagi.seb baik jalan tak jem...


damia eksited nak LRT...baru 2x bawa dia naik LRT tu pasal dia tak kisah kena berdiri pong..tp aku kesah hehehe
 sampai epot singgah Mcd dulu bekpes..siap bli nasi lemak..damia request hehe..



amek gambar curik2 je ni..kang staff dia nampak mau kena saun
dah start terbang

dah selamat mendarat kat terminal 2 KK ni pon amek gambar curik2 hehhe..
sebelum nak kuar tu..korang kena g kat sini...amek pas lawatan sosial..kalau nak g sarawak & sabah mmg kena ada pas ni...amrul tak yah sebab dia askar...so yang kena ada pas lawatan sosial aku & damia je la



35 ribu orang memberikan idea bernas:

atty's said... [Reply to comment]

Itulah kan sekarang semuanya buat tak tau je ..tak de rasa simpati pada anak2 kecil, orang tua atau yg preggy

sonok baca pasal kisah nana g sabah ni .kot lain taun ada rezeki ke sana kan .

Myra Jay said... [Reply to comment]

Bestnyer dapat jalan2..
myra tak penah sampai Sabah lg..
Sarawak penah ler.. :)

Oh yam dah klik HB tau :)

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

pas lawatan
simpan mcm nyawa sendiri weih
aku pergi sarawak thun sudah tuk benchmarking simpn bedna ni elok2
siyes klu takde
ko consider mcm PTA
huuhu

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

Dulu ketas dia tebal sket. Kaler kuning. ini da nipis. asben akak taruk dlm wallet dia. nak balik tu jenuh carik2. mujur tak hilang. kut tak satu hal lagik.
akak cop paspot sajork. tau la kalut aku ni, kang merata aku letak, takut igt resit apa2 terus terbuang. mieheheheh :D

Cute MuM said... [Reply to comment]

teringat pulak holiday kami 3 tahun lepas...

SyaNa said... [Reply to comment]

entry yg aku tunggu2
cepat lagiiiiiii

puan nina said... [Reply to comment]

ala xpuas baca haha

zAnNa@mAMaBaTriCE said... [Reply to comment]

uish...tetiba aku terimbau kenangan pergi KK last year....huwaaaa.....ceh....betul kata ko, biar bangun pagi2...dari kena tinggal flight..cam kami...tak pasal2 terbang rm1.5K ko semata nak beli tiket baru..ikut aku, baik balik tido jer kalau dah cam tu...tp laling hubby ku excited nak pergi KK katanya.....tu yg terbang rm1.5k tu...hu hu hu nanesss ok

betul tu ko....pas lawatan sosial tu mmg kena simpan2 elok..kalau hilang..naya jer.....

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me tumpang excited baac entry ni tau hehehe

syariza09 said... [Reply to comment]

awalnya kluar rumah, tp tu lah, kang lambat kena tinggal pula

Hezesuze said... [Reply to comment]

ishh apalah dowang tu kan..tak bagi uools duduk pun hampeh jek!! kalo weols ada kt situ dan2 weols bagi dami yang duduk not uols hahahaha

wah beshnye pergi holiday kt Sabah huhu

ibuayu said... [Reply to comment]

nana dah balik...tak sabar nak bacah kisah sabah yang selanjutnya

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

kene baca btul2 ni...
bleh wat rujukan..
bulan 6 kami plak gi... ^_^

eT said... [Reply to comment]

Huhu..teringat eT honeymoon kt KK 2 thn lps.teringin nk p lg..

eT said... [Reply to comment]

Huhu..teringat eT honeymoon kt KK 2 thn lps.teringin nk p lg..

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
kan?sakit ati je rasa.....
insyallah kak aty...nanti bila2 ada rezeki dpt g sabah..
nanti bole refer kat sini tau

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
myra..ni pun pes time akk sampai..
masuk je sabah kira seme negeri dah pernah pegi heheh

Nana said... [Reply to comment]

@Sidratul Muntaha
tu la nye...menda nye dah la mcm resit je
risau je ilang
kan?mcm PATI je rasanye kena ada pas kekek

Nana said... [Reply to comment]

@PUANSTOBERI
hahah tu la sy mmg beringat2 simpan elok2 tkt ilang...

Nana said... [Reply to comment]

@Cute MuM
tapi xdpt tgk gunung ek
rugi kan

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa
hahah sabar tau

Nana said... [Reply to comment]

@puan nina
hehe ada lagi..banyak lagi cite ni

Nana said... [Reply to comment]

@zAnNa@mAMaBaTriCE
mak aii kena beli tiket baru 1.5k??klw aku xde la kot hahahha
tu la aku rela bangun pagi2 takut gile klw terlepas flight
btol pas tu kena smpan elok2..

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
hahahah....tunggu lagi gambar2 kat new zealand tipu lagi eksited

Nana said... [Reply to comment]

@syariza09
hahah tu la xmau tertinggal flight
baik kuar awal

Nana said... [Reply to comment]

@Hezesuze
mmg bengong seme orang
wat bodo jek

Nana said... [Reply to comment]

@ibuayu
heheh
banyak lagi part ni nak cite

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan
hehe kena khatam btol2 kisah sabah ni
tunggu ada lagi part
kita bagi nad senang nk holiday nanti

Nana said... [Reply to comment]

@eT
wah beznye animum kt KK ek

Cik Jue said... [Reply to comment]

baru nak baca kisah sabah nana...
mcm seronok je...pasal LRT..memang selalu itu...kadang2 tak paham mereka ni lansung tak de hati dan perasaan...

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg org msia tkde kesedaran sivik...mmg saje wt2 tdo..

laki maiza tu nak p KK gk ke?

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

o kena ada pas lawatan jugak ye..

org msia ni mmg mcm tu..zero sivik!

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

hahaha... lawak tgk muke amrul wat peace tuh... muke donno gitu.... hehehe...

Nana said... [Reply to comment]

cik jue-hehe teruskan membaca banyak lagi entry ni takut muak je kang

eryn-ahh laki maiza tu kan orang KK

fara-yup..sarawak pon sama

kak zue-hehehe tu la nye dia tau sy nk amek gmbr siap wat peace lagik

amiey lee said... [Reply to comment]

nana - aku tgh mengkaji entry sabah ko ni...sbb bulan 4 nnti aku plak mneyusul ke sana... masalahnye suma gmbar2 ko hilang...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...