MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, January 10, 2011

seprise!!!!!!!

masa picnic aritu kan deah dah tetapkan suh pakai baju putih & suar jeans, dlm ati aku fikir..eh deah ni nk wat beday dia ke?bertema2 bagai...tiba2 datangla idea gile aku..nak kasi seprise kat deah..beday deah dalam lama dah 1 januari aritu...aku wish kt tipon je..xde belanja2 makan lagi..

dah tu aku sms la si Nana kecik, ckp eh aku fikir nak buat kek coklat la.kita kasi seprise kat deah nak tak?si nana tu plak bole cakap "eh...aku baru terfikir nak buat mcm tu..hahahha" sama la plak idea kitaorang...dah la nama pon sama..hehehe...

jadinye ari jumaat balik keje tu gigih la aku buat kek...ingt nk wat kek coklat kosong je xde deco2..sekali tgk dlm peti ais ada lebih krim wat cuppies beday anak buah aku 2mgu lepas..krim tu plak satu bekas kale PINK & satu bekas lagi kale BIRU..untuk xnak kasi membazir...aku campo la PINK+BIRU tu dalam satu bekas (sebelum tu aku google dulu kalau PINK+BIRU=kale ap?tgk2 jawapan dia pepel lembut heheh..)

oleh sebab kale pepel lembut tu xberapa menarik, aku pun tambah la lagi pewarna PEPEL kat dalam krim tu kasi menarik sket kale..heheh redho je la kau deah dengan krim kale peberet aku tu hahaha...deah ni mmg peminat setia kek coklat aku..dia siap pesan kalau aku wat kek call dia..nanti dia nk datang umah amek..muke xmalu hahaha...

masa aritu tu nana kecik tu sorang je tau plan aku nak bawa kek tu..kek tu plak aku letak dalam beg beso, beg balik kampung tu hehehe..dah tu xkan nk bawa lenggang2 mcm tu je kan..kan deah nampak xjadik la seprise..time aku kuarkan kek seme budak2 terkejut hehe diorang tanya eh ko buat ke kek ni?

kek air tangan untuk sahabat, aku blasah2 je deco ni, wat ala2 rumput kale pepel keliling kek pastu tabur la hiasan kecik2 tu ada bentuk love, star hiasan ni pon lebey time beday anak buah aku aritu
sila abaikan tulisan yg burok tu haih aku ni mmg fail la bab2 tulis atas kek mmg huduh
sebelum kitaorang seprise kan deah ajk deah posing2 dulu hehe..
dari kiri deah, nana kecik & aku lak diorang panggil nana damia heheh dah tu ada 2 nana kang panggil nana dua2 nyahutkorang nampak x mcm mana keadaan deah time aku tgh sebok2 kuarkan kek dari dalam beg dia mengadap ke tempat lain time ni deah bz nk start game..budak2 lain plak aku dah suh standby kat meja
masa ni aku cakap Deah..tlg pusing belakang kejap
tara..ni la muke deah bila deah pusing belakang..
kui2..kui..tgk la muke orang tekejot monkey elok je deah ngadap belakang aku pon kasi command 1,2,3 happy birthday to you...yg lain2 pon sambung hehehe...
korang ni bengong la...ada seprise2 plak...gitu la deah kata hehehe
sorry la ek lilin ada sebatang jek wat syarat haha...dah tu pagi2 buta kedai kek mana buka tibai mana ada je api2 skit
tgk muke deah malu2 kamben heheh..deah tanya aku eh bila masa ko buat kek ni NA?? aku cakap SHADAP...tiup lilin cepat...kekekekek...
aceh2 tiba2 deah tros peluk aku terharu la tu kekek...
potong kek
malam kang nk g tgk wayang ngan deah, dapat tiket wayang free..nanti aku cite esok hehe...tq zety kasi tiket wayang tu..bole la wat adiah bezday deah kekekek..kalau korang nak tau ni tahun ke-2 aku buat seprise beday deah...heheheh....aku bab2 menyeprise kan orang ni memang aku suka...

masa kali pertama aku wat seprise kat deah dulu time kenny rogers ada promo pakai baju merah pastu buy 1 free 1 nak tgk seprise tahun lepas ada kat entry seprise untuk deah

eh korang...sabar ek..ramai yang tanya kt mana warisan rimba ni?kejap lagi ada satu entry khas untuk menjawap soalan2 korang...harap bersabar hehehe....

15 ribu orang memberikan idea bernas:

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

bestnya ada kwn yg suka buat surprise ni :) kek nana buat tu cun ajer!!

mummy_ayu said... [Reply to comment]

bestnye dpt suprise...

ida said... [Reply to comment]

best laaa ada orang buat seprise2 gitu heheeh

[-suziey-] said... [Reply to comment]

aku pn suka wei surprise2 kan org..especially hubby aku..hiks:p

wei klu aku xheran dh tulisan tu...yg penting kek itu sedap..huhu geram ni xdpt rasa lgsung kek ko time gathering dulu..hhuhu

lia said... [Reply to comment]

errr aku bgtau scr ikhlas la nana... besday aku bulan jun... jgn malu2 la wat surprise utk aku lak nnt he3...

zura@iwan said... [Reply to comment]

sonok2..aku pon suka wat surprise..hahaha..

sure tharu la kwn ko tu..hikss

SyaNa said... [Reply to comment]

hepi bday deah
aku 2 january bagus la ko 1 january ye

BIONIC WOMEN said... [Reply to comment]

nak jugak surprise kek coklat...saper lah nak buat kak saya..huhu

Lelord said... [Reply to comment]

cayalah nana...aku nak blajau la wat deco2 cenggitu.ko ajor aku ek hehehhee

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

wah bestnya dpt seprais gitu erk... hehehe...

nana ckp shadap tuh tingat plak si faizal ismail ckp kt AJL semlm... shadap not shadap... maksudnya diam tak diam.... hahahaha.... klako la...

LiErOSe~QiEmi said... [Reply to comment]

suke juge surprise2 ni.. mesti terharu sampai nanges2 hihi

Nana said... [Reply to comment]

mz-hehe tq...bole janji ada corak2 sket heheheh

ayu-hehe kan?kita pon suke klw dpt seprise

ida-hehe tu lanye tgu gak bila org nk wat kat kita heheh

suziey-hehehe kan?aku mmg suka wat seprise kat amrul gak hehehe.gathering?apa lg sila pertimbangkan nanti menu kompom aku bawa kek heheh

Nana said... [Reply to comment]

lia-hahah aku pon nk ckp beday aku bln 6 ko xmau ke wat seprise kat aku haha

zura-hehe sgt2 terharu tgk la sendiri muka dia kekeke

syana=lor bez sehari je yea

eliey-haah suh encik suami wat kan seprise haha xkan nk suh plak kan

lelord-simple2 aku reti la wei hehe

kak zue-eh ada ek ft ckp shadap haha xpasan

lierose-hahah kan?terharu mmg ye nanges xkot hahah

mama tisya said... [Reply to comment]

wah surpise lg utk deah...sure terharu

Nana said... [Reply to comment]

eryn-heheheh tu la nye mmg terharu gile nanges pegang2 kaki hehehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...