MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Saturday, January 1, 2011

Siapa Wee Soo Yen?

bismillah....entry pertama utk tahun 2011

sape wee soo yen?

pelakon hong kong ke?
penyanyi korea ke?
bukan..bukan...

wee soo yen ialah seorang Pelajar Berbangsa Cina Cemerlang Bahasa Arab PMR 2010
hah..amek ko..jangan main2...pelajar cina cemerlang bahasa arab wei...
serius kagum! ni gara2 tgk MHI smlm la...terus aku google nama dia, fitri call budak ni,pastu suh wee soo yen perkenalkan diri dalam bahasa arab...wah...terer gile
aku pandai cakap ANA ENTE, pastu ngira WAHID, SALASA, ARBA'A pandai la kekekek....
ala dulu masa darjah 1-6 memang la pegi sekolah agama...tapi tak semestinya g sekolah agama bole pandai cakap arab kan(malas blaja tu pasal xpandai2...) subjek arab mesti dpt markah cukup2 makan je masa kt skolah

pas je wat entry ni..tiba2 aku buka youtube nak blaja bahasa arab..muahahaha..dan2 je.oh yea..budak ni asal dari kelantan ye...pasan tak satu menda?orang klate ni seme bijak2 kan?contoh?carik la sendiri hehhe...salah sorang nye MZ ..bijak hasilkan entry2 menarik utk contest2 yg memerlukan kreativiti yg tinggi...tu la... sebab makan BUDU kot..tu pasal bijak kan?muahahah...

mak ayah aku org klate juga(tp lama dah bermastautin kt KL ni 40 taun dah)...& aku pon makan BUDU tetiba nk nyelit..nk juga tu BIJAK hahaha....


h.a.p.p.y n.e.w y.e.a.r !!


seme entry2 yg pagi2 buta seme autopublish..

13 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

happy new year nana!!p ke dataran semalam??mcm nmpk dlm tv :p

nana, kita bru je bljr mkn budu tetiba beberapa dpt thu pregnant trus xblh bau budu..hahaha

kagum seh org cina pndai arab..kita ni bca surah dlm arab pon tk thu bhsa arab..hehe

mama tisya said... [Reply to comment]

marah ore bkn klate kalo ckp camtu...hehehehhe..kita pn make budu...hahahha

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

dlm suka org tau bhsa arab, ada takutnya gak kan..yelah..hbs di explore nya kak..bhya gak tu..pape pun bangga la org boleh nk pandai bahasa arab kita..

saye pun mmg peminat BUDU ekekekekeke

Mrs.Imran said... [Reply to comment]

ikut pangkal hati....kalo rajin n minat...mesti blh dpt yg terbaik...kalo tak ada, no komen la...

ieda said... [Reply to comment]

fuh kagum gile kita kan dikk ..
tabik spring lah kat budak nie .. tu pemberian allah dan dgn kuasa dia .. nak tunjukkan kat kita org islam nie .. bahawa bangsa asing boleh menguasai dgn izin dia ..

syabass gurl :)

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

lor, mak ayah nana ore kelate ker.....siyes me baru tau ni heheh

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

heheheh me jrg kn budu tau, tp kalau ada dpn mata, me mkn jer :) ala2 kicap jer fungsi budu tu :)

zAnNa@mAMaBaTriCE said... [Reply to comment]

wah tabik spring ler kat dia...
aku tahu "jun jun matun " = tengkorak..keh keh keh..tu jer lah yg aku hafal time belajar dulu2...

e.l.i.z.@ said... [Reply to comment]

tu ah..memang impressed gile ngan budak ni..mmg otak bijak betul la dia

erkkk eli x makan budu.ptt la haku x bijak²

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

wah dasyat budak ni...memang bijak betul la

tehr said... [Reply to comment]

saya pun makan budu
tapi tahu bahasa arab p ramlee je
hehehe

Nana said... [Reply to comment]

fiza-tq..haha mana ada g dataran tgk dataran kt dalam tb jek haha eh fiza pregnant??tahniah!!

eryn-hehheeh tp tu la kenyataan nye kan...ramai pelajar2 cemerlang seme dtg dri pantai timur heheh

fara-wah makan budu gak ek ssh nk cari org bukan klate makan budu tau

mrs.imnra-stuju...mmg dr kecik xbp nk minat bahsa arab sebab susah heheh

Nana said... [Reply to comment]

kak ieda-tu la nye kita ni org islam pon ramai xreti bahasa arab ni org cina bole pandai

mz-ahh...dah lama xbalik kg...nenek belah abah je ada lagi tp sedara mara mmg ramai la kat sana

zana-hahaha...baru tua ni tengkorak dalam bahsa arab

eli-nape xmakan budu?hehe pelik nih oghe klate xmake budu heheh

anje-kan?kagum plak...org bangsa lain terer bahsa arab

teh-hahah ahmad albab ke yg awk tau kekekek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...