MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, January 21, 2011

student kena hempap batu @ broga hill

tkejut tgk paper arini , pasal pelajar UiTM yang cedera parah dihempap batu di Bukit Broga...terus aku teringat kan ekspedisi aku ke broga bulan 11 lepas...dari pengalaman aku g naik broga aku dapat agak..kat mana lokasi budak tu dihempap batu...sebenarnya ni bukan pertama kali kes orang cedera kat broga..ada budak student mana ntah..patah kaki..lepas dia buat aksi2 melompat..sekali tergelincir...

dulu masa aku naik aku pernah terdetik dalam hati..ish..batu ni la..buatnye jatuh..mampos orang kena hempap..sebab nye batu2 kat lereng bukit terutamanya jalan utama nak naik ke puncak tu bukan batu kecik2 tau..mmg bapak beso batu2 dia...

korang nampak tak batu2 beso kt belakang kitaorang tu..ha besar2 tu la batu dia...
nk nyelit skit gambo masa nk mendaki gile mencabar
kat sini la part yang paling bahaya..cerun dia 90 darjah...mmg gayat gile..aku agak kt sini la batu besar tu jatuh hempap budak tu
ye la..menda2 ni kita tak jangka kan..walau mcm mana kita dah berhati2 sekali pun..kalau menda dah nak jadi kita mana bole nak elak..cuma satu je la pesanan aku...kalau sape2 teringin nak naik broga tu..extra careful la ek..terutama masa nak dekat2 sampai puncak tu..yang cerun dia 90 darjah tu..situ la yang paling bahaya pon..sekali orang atas terjatuh la misalan kata..abes orang2 lain bole terjatuh sama..

38 ribu orang memberikan idea bernas:

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

tu lah pasal.ayu pun terkejut baca tadi..tapi nak buat cam mana kan..malang tak berbau..

zura@iwan said... [Reply to comment]

ishhh...takut kan..menda tak jgka blaku....bahya tgk pn kt cini...

[-suziey-] said... [Reply to comment]

ooo btl ek..aku terbaca headline blog tadi..tp xbaca.ingt gimik jek..ish ngeri nya...

Cute MuM said... [Reply to comment]

memang cerun 90 darjah tue bahaya.. nasib nana selamat kan.. kesian budak tue..

arina said... [Reply to comment]

kite teringin gak tau nak g broga hill nie:) tak pegi lg lorh .ingatkan hari khamis lepas nak pegi. naseb baek tak jadi . huhu

Gieyana said... [Reply to comment]

mmg bahaya kan..tmbah lak budak tue nek sorang2..adeeiii!..ku kalau bahaya camni mmg x brani nk amik risiko..:)

Melati said... [Reply to comment]

alahai,.. kesiannya student tu... tak baca paper pun ri ni... ;'( hopefully dia selamat, InsyaAllah...

i tak pernah lagi pegi broga tu sebab i tak minat nak daki2 takut nanti halfway ajak balik dah. huhuu

Miss Bluepinkiey said... [Reply to comment]

baru je nak plan g broga hills this chinese new year...seram da nak g...wuwuwuwuw

Hezesuze said... [Reply to comment]

alamak!! baru jek nak plan ke sana...nampaknye pospon

ibuayu said... [Reply to comment]

baru plan nak panjat bukit broga...takut lak

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

ish...sgt bahaya tu...me memang tak de nya nak pegi tempat gii--jenis tak adventure hehehhe

ieda said... [Reply to comment]

ish tu lah .. semua nie xtvt lasak sbnrnya .. bila dah sertai kena ada mental dan fizikal yg kuat .. dah bersedia hadapi semua kemungkinan .. akak tk budak tuu relax jer .. dah di latih walau sakit x eh glabah :)

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

nana one of winners :

http://azleenenglishdeco.blogspot.com/2011/01/senarai-pemenang.html

HaNa HoNeY said... [Reply to comment]

la...xtahu pown bite tuh
jap nak google
baru nak pegi broga..
p jadi gini takot plak
^_^

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

nana, jgn lupa join contest ni
hadiah beshh--and u ada byk pics yg besh dgn ur frens kat broga hills tu kan

me tak de plak pic yg sesuai ni adess

http://limelog.blogspot.com/2011/01/contest-kami-pose-comey.html

Ummi Dania Yasmine said... [Reply to comment]

cantik tempat ni. Broga kat Semenyih kan? ada tempat rabbit kat sini...

shera haifa said... [Reply to comment]

sbb malang tak berbau..tu lah yg ditakutkan

mummY2Y said... [Reply to comment]

malang x berbau.. klu da qada' dan qadar mcm tu pasrah jek la..woohoo

Nana said... [Reply to comment]

@ibuayahdamia
sama la..
dah la kita penah pegi
lg tkejut dgr

Nana said... [Reply to comment]

@zura@iwan
mmg bahaya klw tak ati2..
menda2 ni kita tak jangka kan..

Nana said... [Reply to comment]

@[-suziey-]
btol sziey
sian budak tu
patah tulang belakang

Nana said... [Reply to comment]

@Cute MuM
bahaya kan
sgt2 menjunam..

Nana said... [Reply to comment]

@arina
hehe bole je nk pegi
tp kena beringat2 & ati2 la

Nana said... [Reply to comment]

@Gieyana
aku rasa dia naik ngan kwn2 dia tau
mmg bahaya skit sini

Nana said... [Reply to comment]

@Melati
heeheh
sini sesuai utk org yg suka aktviti mencabar je
sebab dia agk mencabar

Nana said... [Reply to comment]

@Miss Bluepinkiey
owh..
klw gitu ati2 tau

Nana said... [Reply to comment]

@Hezesuze
hehe xyah la pospon kak
ok je
tp kena lebih ati2

Nana said... [Reply to comment]

@ibuayu
owh nk naik gak ke
bole je nak naik
tp kena ati2 la tu je

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
heheh sy suka mz..
dulu2 masa anak dara lagi la gile
wat menda2 ni

Nana said... [Reply to comment]

@ieda
btol kak
mental & fizikal kena kuat
agk lama la dia kena tahan sakit tu
tgu bomba dtg selamat

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
tq mz..

Nana said... [Reply to comment]

@HaNa HoNeY
menda2 ni seme takdir kan..
jgn la sebab ni
seme org jadik xberani nak pegi
insyallah xde pape

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
ahh la mz
adiah lumayan
nanti blk oliday smbg blk join cgl ehehee

Nana said... [Reply to comment]

@Ummi Dania Yasmine

yes kt semenyih
bawa tu ada rabbit park

Nana said... [Reply to comment]

@shera haifa
tu la nye
kdg kita dah berhati2 & beringat
dia bole jadi juga

Nana said... [Reply to comment]

@mummY2Y
btol2...seme dah ditakdirkan

ARIFFDA said... [Reply to comment]

saya merasa naik bukit tegak mcm tu masa cari durian kt kg...kot tergolek mau dihempap buah durian...hihi

atty's said... [Reply to comment]

gambar yg kedua tu..

kat situ mmg mencabar..dah mcm putus asa je kty time nak naik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...