MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, February 10, 2011

batu feringgi

ni tak tau la nak kata plan mengejut ke apa..hehe.. asalnye nak piknik ngan geng blogger kat bagan ajam..sekali blogger tu kata bagan ajam xbole mandi..hee..sudahnya aku kensel la date ngan blogger tu kat bagan ajam..(kami date kat tmpt lain) oleh sebab amrul dah beria2 nak mandi laut, aku ajak la dia ke batu feringgi..kami ke pulau lagi sekali...

2x la kami ke pulau sehari sebelum CNY & masa ari CNY...xramai sgt orang...kami pilih kat port depan taman herba tu.situ ada pasir tak mcm tempat lain banyak batu2 kan...kalini rombongan ke batu feringgi ktorg angkut satu family, MIL, FIL & adik ipar 3 orang..sardin skit la kete..heee seb baik seme kecik2..muat la sumbat2 kekek..malas mau bawa 2 kete lah...

aku xmandi pun..amrul, damia & adik amrul je mandi..lain2 seme lepak2 je..sambil makan laksa, rojak, abc, kopok lekor mengadap laut tq kat FIL yang banje kami seme.....ingatnye nk g try makan laksa janggus kat balik pulau...tapi xpela..lain kali la....

asal damia wat muke camgitu
bersama adik ipar yg turut menggedik bersama kakak iparnya hahah...
kami
tunjuk ayah pin kekeke....
model seksi tepi laut
malas nk mandi nk posing je hehe..
verangan ala2 model kelender kude
alamak tudung terselak, ternampak sket dada i hehe..
kami sangat happy
xpuas nak mandi lagi, yg tgh dok korek pasir tu paksu damia, adik amrul plg kecik
dua beranak yg mmg suka mandi laut
pekena rojak buah sedapp
laksa penang..akhirnya jumpe pon laksa kuah dia pekat...selama beberapa ari aku kat kampung g bli laksa kat area rumah MIL seme kuah cari2 belaka...masa g piknik ni ktorg pilih port kat depan taman herba tu ada kedai makan...situ ada jual mcm2 laksa dia mmg sedap...mcm puan stoberi makan aritu kat sini la juga tempatnye..
air kelapa RM3 sebiji
kyusuk pekena laksa xkose dah nk tgk kamera kekek...

20 ribu orang memberikan idea bernas:

ciKmOt said... [Reply to comment]

hehehe...neks citer plis...hahaha

Myra Jay said... [Reply to comment]

LAksa Balik Pulau memang best.. hehee.. tu tok sedara tue.. leh ar nak lepak2.. :)

juelee said... [Reply to comment]

next kiter bk kg sesama gi try laksa janggus... jum!

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

mmg klu aku terjah penang, no 1 nk telan laksa..

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

cikmot tk sbr tu nak tgk gmbr bukti jmpa dia..ekekekeke

Cute MuM said... [Reply to comment]

rasanya dah dapat spot lah satu trademark nana... boleh dikatakan kat semua tempat nana pergi amik gambar.. mesti ada gambar melompat2 tue... tul tak??
heheh..
yang bestnya kawan2 n adik2 nana semua sporting.. sebab tue gambar lompat tue semua cantik2...

nana.. cuba check penyertaan cute baby with book.. ada yang tak lengkap lagi kot..

http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/01/senarai-peserta-cute-baby-with-book.html

✿etiey erywan✿ said... [Reply to comment]

wahhh.. bestnya! baru tingin nak pergi feringgi.

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply to comment]

tahniah nana memang contest lagik
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/02/like-zakwan-fb-siapakah-yang-bertuah.html

SyaNa said... [Reply to comment]

wey laksa tu sgt la sedap dipandang
apelagi kalo dimakan ek
lagi sedapppp

eLYies said... [Reply to comment]

aku sungguh jeles ngan ko nana..asyik berjalan je kejanya..hahaha..best woo..aku ni leceh nak jalan2..anak suka buat pangai..tension mak noks..hahaha

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

bila baca entry+tgk pic, dpt aura happy2 tau--sbb semua pic happy2 ;)

amiYo said... [Reply to comment]

oh..air kelapa 2... -.-

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

meleleh air liur nengok laksa

atty's said... [Reply to comment]

baju mandi damia cantik

laksa tu mcm sedap je..huhuhuuhu

Jom baca: Bertahun2 Tersalah Tarikh Wedding Anniversary

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

sedap kan laksa tu. pekat gilak lah. tp akak ni jenis tak berapa sker laksa pekat. tp boleh je makan. kalo kat laksa jangguih tu sedap gak.
bila tahun la nak pi makan lagik. tggu outstation sanun je lah. hihik...

MamaBatrice said... [Reply to comment]

terbaikkk arrr gambar korang..suka tul aku tengok gambar ko lompat2 nana...ringan ker nampak badan tu dok melompat2.....adik2 pun layan sama...best oooo

uish.....laksa penang mmg termantop ler...aku lagi suka laksa penang dari laksa johor even aku nie anak jati johor....he he he

Nana said... [Reply to comment]

izan-hahah sian tnggu esok ek

mj-wah sedara ke..bole la dapat diskaun hahaha ok nxt time ek hehe

jue-hehe harus ok...tingin sgt dah ni nk try laksa tu ramai dok kata sedapppp

zt-hahah kan?xde menda lain dah nak carik laksa laksa laksa

fiza-hahahah tu la nye...esok baru kuor...en3 yg dia tunggu2 tu

Nana said... [Reply to comment]

uyun-hahhaa..tu la dah kata dah..tiap kali amek gamba sure ada gmbr lompat..tgk tmpt juga la..kwl sesuai ok la hehehehe
nak2 plak selalu ada je geng yg suka amek gmbr lompat2 ni kan tu yg siok...

tq ek kasi tau...dah edit dah en3 contest tu

etie-heheh bez la lepak2 tepi laut sambil makan laksa, pasembor, abc

anje-tq inform..

syana-serius beb mmg sangat2 sedappp

yies-heheh xde la rajin mana yies..ada duit jalan..xde duit dok umah lgpun damia dah besar senang nk bawa jalan sana sini esok2 klw aku ada bb kecik xde la aku nk jalan2 lagi..tgu anak dah besar mcm damia la baru jalan2 balik

Nana said... [Reply to comment]

mz-wah...baca pon dah tau ek aura hepi hehehe

amiyo-sy xsuka sgt..lgpun org tua2 kata air kelapa pompuan xbole mnm sgt kembang nanti hehhe

lyn-hehe peberet aku tu...mmg sedapp

kak aty-hehe serius kak mmg sedapp laksa dia
baju mandi damia tu dah lama bli tp beso..tu pon siap pin2 lagi

kekda-hehe terbalik plak kita..kali ni kita xde kimia hahaha..saya suka kuah pekat2.tu la nye tingin nk try laksa janggus nxt time la

Nana said... [Reply to comment]

zana-hahahah nampak ringan ko kata..semput kau lompat banyak kali..asik2 xjadi je....
aku suka gak laksa jhor tp plg peberet laksa penang la..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...