MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, February 18, 2011

belajar dari pengalaman orang lain

semalam ada dapat email..konon2 dari maybank...
hah! silap besar la..tak kuasa aku nak klik sebarang link yang dia bagi...sebab dah ramai kan..orang terkena...klik link tu sekali abes duit lesapp..

pehtu lagi satu...banyak sangat kes kita dengar orang kena rompak, kena ragut sebab nye letak beg dekat tempat duduk penumpang, perompak pecahkan tingkap pastu amek beg..selalu jadi bila kete benti kat traffic light....(mcm kes nasha aziz aritu dia letak beg kt atas riba dia)

aku sangat2 beringat bab2 ni..masuk je kete, beg aku ltk kat tmpt kaki bawah seat penumpang..ala beg murah je pon..xkisah klw stakat nk letak kat alas kaki heheh..janji tersorok & orang xleh nampak

pastu orang selalu kena rompak sebab beg bubuh dalam bakul motor...sangat bahaya kawan2...kalau la dia sepak jatuh...mcm2 bole jadi...ramai dah jadi mangsa yang meninggal pon ramai kan...

paling2 bahaya pakai sling beg naik moto...kalau bole sorok la beg tu..pakai jaket ke, beg tu masuk dalam jaket, jangan la terang2 tunjuk kat orang..aku klw tgk orang2 pompuan bawa sling beg naik moto seriau je...ada tau kawan aku kena ragut sebab pakai sling beg peragut tu putuskan ngan pisau, nasib la dia xde luke apa...

tp tu la...ramai orang tak belajar...dari pengalaman orang...mungkin tak kena kat diri sendiri...sebelum terkena tu baikla kita amek langkah berjaga2 kan


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

25 ribu orang memberikan idea bernas:

MamaRifqy said... [Reply to comment]

aaah la nana..na mmg tak pernah kene lagik bende2 macam ni..mintak dijauhkan!!

Ummi Aisyah || Cik Yah said... [Reply to comment]

yang maybank tu saya pun ada dapat smp penuh inbox..tensen..

~ana~ said... [Reply to comment]

ana pun pernah dpt kat email yahoo..tp xde makna nya nak klik..mmg delete terus..x bc pun..

ana pun letak hbag bawak kaki..tp kdg2 letak kat tmpt kaki kat sebelah..bahaya gak tu ana rs sbb org bleh nmpak...

ieda said... [Reply to comment]

hermm setuju sgt2 .. tapi kdg2 tu akak lupa jugak masuk2 keter jer terus letak beg tangan sebelah tmpt duduk penumpang ... ermm dah jadi habit kan ..
dah banyak yg kita dgr kes2 mcm nie .. insyaalah kita kena selalu beringat .. :)

Kaseh said... [Reply to comment]

kadang2 kat sms pun ada dorang anta.. mcam2 dah tektik jenayah skang nih.. kaseh letak beg kat bawah kaki seat belakang..hehe..

BIONIC WOMEN said... [Reply to comment]

Rekemen, yg pompuan bawak motor, letak box kat blakang, leh letak henbeg. xpun beli skuter, henbeg letak bawah seat. hehe
kitapun memang letak bawah seat. takut ler kalau benti trafic lite.

lia said... [Reply to comment]

aku slalu dpt tp sbb ada bos aku penah kena, siap ilang 7k, aku terus delete kalau dapat...

✿etiey erywan✿ said... [Reply to comment]

mintak dijauhkan dari kita semua. tapi kan saya hampir dua kali dah jdi mangsa ragut. yangs atu pun memang depan rumah,. yang dua.. hampir tapi penjahat tu tak smepat menyerang. dok pandang sampai org sekeliling pun perasan. bodoh punya penyangat!!!

Hezesuze said... [Reply to comment]

sbb tu weols gerun nk naik moto skrg ni event nak pegi kedai

SyaNa said... [Reply to comment]

aku pernah kena ragut
time tu ngan BF gi kuar naik motor
bleh dia letak purse aku dlm bakul motor
elok je org tu himpit motor tu terus amik
meraung aku!!!

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

setuju tuh nana... akak pon letak henbeg kt bwh seat penumpang tuh.... baik beringat sblom kena.. org ckp, malang tak berbau kan???

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

memang kena sgt hati2 kat msia ni...

Nana said... [Reply to comment]

@MamaRifqy

tu la...selau dgr org cite, orang kena..
hrp kita di jauhkan

Nana said... [Reply to comment]

@Ummi Aisyah || Cik Yah

saya jrg dpt rasanya baru 2,3 kali

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~
heheh bagus ana
tros delete je kan
lgpun maybank mana ada email kat kita kan?
kita bese ltk kt bawa seat tu mmg sorok2 kalau bole masukkan bawah seat btol2 mmg xnampak

Nana said... [Reply to comment]

@ieda
sy mmg amal mcm tu kak..
masuk kete
menda pertama sekali
sorok beg bawah seat

Nana said... [Reply to comment]

@Kaseh
haaa lagi selamat klw mcm tu
ltk seat belakang
mmg xnampak

Nana said... [Reply to comment]

@BIONIC WOMEN
klw skuter tu mmg ada tmpt smpm brg
klw moto bese
mana nk letak kan?kena sorok2 la..
lain la klw ada box

Nana said... [Reply to comment]

@lia
mak aii
banyak gile
aku duit dlm myb xpenah smpai 500 pon haha
gaji bnk lain

Nana said... [Reply to comment]

@✿etiey erywan✿

eiii takutnya
naseb xdan kan
sy pnh tgk
dpn mata
org kena ragut

Nana said... [Reply to comment]

@Hezesuze
sy klw g kedai
mmg ltk duit dlm poket je
klw naik moto
xde bawa beg

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa
mak aii
seb baik dia xsepak jatuhkan motor
bahaya nye...

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya

tu la..
beringat sebelum kena..
minta dijauhkan

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
tu la..
g mana2 pon mmg xselamat

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

ee mmg makin berleluasa skng ni..kena hati2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...