MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, February 2, 2011

beras nasi dagang tak de ke kat penang?

sebelum kami balik penang MIL pesan suh blikan beras nasi dagang, so aku beli la 2 kilo kat pasar keramat, sekilo RM7.kata MIL kat jawi, penang ni mmg xde jual beras nasi dagang..ada juga orang jual nasi dagang untuk breakfast, tapi depa xpakai beras nasi dagang ni. tapi bese la orang meniaga mana pakai beras ni..mahai kan...bese org meniaga pakai beras pulut +beras biasa je kan??

eh orang2 penang bole tolong jawab tak betul ka kat penang ni xde jual beras nasi dagang?aku tak tau la kat tempat lain..tapi kalau kat tempat MIL kat jawi ni katanya memang xde jual.

google saje gambar ni...mcm gini la juga rupanya beras nasi dagang yg aku bawa dari KL
kenyang sudah..lunch arini MIL masakkan nasi dagang...khas utk anak, menantu & cucu dia..hehehe..aku mmg xreti la wei masak nasi dagang ni...aku reti wat acar tu je (tu pun baru first time aku buat heheh...)seb baik la MIL aku ni sporting orangnye..idok la mcm mak2 mertua dalam cite mami jarum tu yea..kalau menantu xreti masak abes kena fire,mulut laser2 berapi...kekkeke..

abaikan la mangkuk yg comot tu ek..dah abes makan baru tingat nak amek gambar..tu pon dah kena saun ngan MIL hai..ni pon nk amek gambar??hahaha..dah ler semalam masak belut dia saun lg aik..belut pon nk amek gambar??saje la ckp wat kenangan..muahahah.....
aku paling suka nasi dagang yang MA aku masak....haih tetiba teringin ni...balik KL nanti nak suh MA masak la hehe...

ok la nak siap2 mau pegi batu ferringhi jalan2 carik pasal...selama beberapa ari kat kampung ni mana ada pegi jalan2 lagi...esok nk g piknik kat pantai lagi..lusa nak balik KL dah...hrp2 ada rezeki nak jumpe sorang blogger arini..

5 ribu orang memberikan idea bernas:

Myra Jay said... [Reply to comment]

wAHH NAK P bATU fERINGGI YE, BEST TUH, TP KENA P MALAM2 ESPECIALY MLM MINGU BARU BEST SHOPING..
NASI DAGANG KT SINI TAK PASTI ADA JUAL KE IDAK..HUHUU

qemaishak said... [Reply to comment]

kak, sedap nasi dagang tuh..
balil klantan mesti beli beras nasi dagang ni..

Nati balik semenyih roger2 kak, nati leh jupa umah saya kat semenyih gak.

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

ni my wish list food nak mkn bila balik msia hehehe

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

kt kuantan nih pon jarang yg guna beras nasi dagang nih nana... bese beli beras biasa jer, murah kan????

akak pon suke benor nasi dagang nih...

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

jumpa kak g ke??

suka lah mkn ns dagang..kuah daging pon best..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...