MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, February 10, 2011

char kuew teow sg. dua terbaekk!!

lepas je balik ronda2 kat queensbay mall, aku ajk la amrul g makan kt sungai dua...sebenarnya kami tak tau pon mana kedai char koay toew yang sedap tu...lagi skit nak sampai simpang sungai dua, amrul pon call la kawan dia tanya mana kedai CKT yang pemes & sedap tu?kata kawan dia lepas trafic light belah kiri, btol2 tepi jalan...

memang tak susah la nak cari kedai ni..mmg btol2 tepi jalan je...punya lah ramai orang kat sini...kedai ni mmg hingaq skit la..kalau kata orang penang hehe..aku pun xtau pasai apa mmg bising skit la kedai ni dengan bunyi kung kang kung kang koli depa masak..tapi xde hal la...sebab nye...CKT dia memang sedappp!! terbaekk la pernah aku makan ni...

sg. dua char koay teow
telur ayam dibasuh
ha...dia tulis gitu tau..telor ayam dibasuh hehehe
amrul oder nasi lemak...CKT pon makan juga..ish kuat makan tol
pemes kedai ni penah masuk paper tu ha..dia wat jadi banner
ni la aku nye CKT special ada telor mata sebijik, udang 4 ekor..RM4.50 sepinggan..serius la..xcukup..nk oder 2 segan plak ngan MIL, kang dia kata ish menantu aku ni kuatnye makan hahaha...
harga kecik RM3, beso RM4
aku kasi markah 10/10 sangat perfect!! sedap giler!

aku ada google 5 kedai char kuey teow terbaik kat penang..nak tau tgk SINI
kalau kat KL plak tempat ada 2 kedai CKT sedap yang aku suka makan, agak2 rasa nak makan CKT sure aku g carik kat sini:

1. nz corner wangsa maju- nz bawah tu sebelah affin bank BM Char Kuew Toew nama dia
2. malis corner kat taman bunga raya setapak, ada branch kat danau kota dekat2 ngan uptown tu

eh camne ejaan CHAR KUEW TEOW yang betol ek?hehe aku dari dulu konpius ngan ejaan CHAR KUEW TEOW btol ke ejaan aku ni?? klw tgk singboard tu dia tulis CHAR KUEY TEOW

masa kami tengah makan ni ada 2 orang artis tengah shooting kat kedai ni utk rancangan makan ala2 JJCM..nak tau sape? tunggu next entry

p/s : izan pon wat entry pasal makan2 kat sg. dua, tapi dia makan mee udang, xpe nanti aku balik penang lagi aku nak try makan mee udang plak

34 ribu orang memberikan idea bernas:

zaikulim said... [Reply to comment]

Restoran Puncak mutiara cafe plak pas nie..try mmg sedap

ciKmOt said... [Reply to comment]

ko nak balik bila tu...aku nak ikut...hahaha...tetiba...:p

ita cutevirus said... [Reply to comment]

hohoohoh...
jalan sakan ko ye nana...
ehehhehe...
ala.. belasah je.. jadila selamba kodok... walaupun dpn mak mertua...
ehehhehe

LiErOSe~QiEmi said... [Reply to comment]

alamak..bagi markah 10/10 pulak tu.. ish..ishhhh bile nak gi penang ni... nak kena rase ni.. huwaaa meleleh dah ayaq liur tgk

~ana~ said... [Reply to comment]

nana, hr tu pun ms raya, kita balik penang, kita g kedai ni la..sedap kann...:)

♥ Mrs.Eady ♥ said... [Reply to comment]

belasah jek asal ade bunyi char kuew tiaw itu!kekekeke...ini la mkanan kegemaranku ade 1 tmpt kat kwsn ampang mmg terbaeeeekkk..:)

[-suziey-] said... [Reply to comment]

maveles..hehe..lawak plak siap ade tulis telur ayam dibasuh..hope btl2 dia basuh dgn bersih la..

CaDLyNN said... [Reply to comment]

char keuw tiaw....sedapnye

ummi sofiyyah said... [Reply to comment]

ermm... kalo dpt markah perfect 10 tu mmg sedap la tu...selalu nmpak kedai ni bila blk penang tp x pernah singgah sbb ramai sgt org...sekali lg blk mesti pastikan en hubby singgah...

sW33tdARLiNG said... [Reply to comment]

kebanyakkan orang meniaga ni mmg tak basuk telur ayam... kang ada yang melekat najis.. selamba jer pecahkan telur, terus masak...

juelee said... [Reply to comment]

CKT telor dibasuh ni mmg sedapp... tetiap kali turun penang memang akan gi makan sini..

ada lagi satu port ikan bawal goreng.. mmg sedap tapi tengahri je ada..

GoJeS said... [Reply to comment]

ade wat cte psl CKT kt affin tu...:)

tgh mensearching2 lg mn port yg menarik smp bdn pn rs mcm dipam2...huhuhu

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

ko buat aku lapo arr pgi2 nih

eLYies said... [Reply to comment]

fuyooo..leleh siot...

aku skang tak yah jauh2 nak pi makan CKT..dpn umah ade budak tu jual..mmg terbaikkkk....

SyaNa said... [Reply to comment]

dem!!!
lapor

aku suke CKT kt malis
sedap kan

ntah aku eja ikut suke aku jek
rasa btol la tu ko eja

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

mmg suke sgt char kew tiaw... pendek kata sgala jenis yg berkuew tiaw akak akan telan... muahhhaaa....

Nana said... [Reply to comment]

@zaikulim

alamak kat mana tu zai?

Nana said... [Reply to comment]

@ciKmOt

hehehe raya la plak kot paskita g langkawi hahaha

Nana said... [Reply to comment]

@ita cutevirus

hahahah segan la ita..nk tambah sepinggan lg
klw g ngan amrul je
harus tambah lg heheh

Nana said... [Reply to comment]

@LiErOSe~QiEmi

kasi markah penuh la
sebab sedappp

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~

hehe ana pnh g ek
mgm sedappp
nanti blk penang harus g sini lg

Nana said... [Reply to comment]

@♥ Mrs.Eady ♥

wah mana kedai tu
ampang bkn jauh sgt
ngan kita..kat kramat ni

Nana said... [Reply to comment]

@[-suziey-]

hehe tu ler..
dia nk kasitau la
dia pembersih kan
klw org lain ada dia kesah
nak basuh ke x

Nana said... [Reply to comment]

@CaDLyNN

hehe mmg sedapp
my peberet

Nana said... [Reply to comment]

@ummi sofiyyah

ahh kdai ni mmg ramai orang
lenkali singgah la
mgm puas ati
sangat sedapp

Nana said... [Reply to comment]

@sW33tdARLiNG

tau xpe..
taik2 ayam kering melekat kt telor xbasuh kotor..

Nana said... [Reply to comment]

@juelee

wah korang pon g sini ek...
eh kat mana kedai ikan bawal tu
xpe lenkali kita blk sesama g makan sana hehe

Nana said... [Reply to comment]

@GoJeS

wah yeke
sedap kan kat situ..
terbaik juga

Nana said... [Reply to comment]

@Sidratul Muntaha

hahaha ampon..sekali sekala..

Nana said... [Reply to comment]

@eLYies

hehe yeke
aku ada gak dkt umah
tp kena naik kete la
xdekat sgt mcm ko je dpn umah

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa

yezza...
malis pon sedap kan
antara peberet aku tmpt tu

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya

heheh saya dulu suka CKT je
kuew teow sup mmg xmakan..
kuew teow ladna makan plak
pelik kan heh

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

proses menghatam blog ko

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

Nana,
ada lagi 1 yg bes kat KL ni. Dkt blkg Istana Budaya. Kedai merah yg nama dia Sany CKT.
Akak yg tak sker CKT pun leh mengidam woh. Tp sket je lah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...