MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, February 28, 2011

dinner saya : keropok ikan terengganu

ari sabtu lepas mengagau carik kopok ikan ni...g pasar kedai tutup...g giant kopok abes..g kedai juai yg ada juai kopok ni kat area2 umah kedai tutup!! masyalah....dugaan btol nak carik kopok ni...kalau lah aku pregnant majuk bb dalam perut kan...xdapat makan kopok hehehe. korang mesti penah kena mcm aku kan..kalau time kita mencarik tu susah gile nak jumpe...cuba kalau kita tak cari bersepah je...

udah nye ari ahad tu misi mencarik kopok bermula...huh! naseb baik la kedai kt area2 umah tu buka...gini la...pangai burok aku..kalau time peod mesti tekak tu jadi mengada2 ngalahkan org mengandung! kalau rasa tingin nak makan mesti aku akan cari dan2 tu juga

kopok ikan ni aku paling suka yang teregganu punye..mmg sedapp...kalau nak beli tu tengok dulu kaler kopok tu gelap tak..kalau gelap tu tanda banyak ikan & sure sedap..kalau tgk kopok tu kaler putih je sure tak sedap sebab banyak tepung.

kopok ikan tamban
sekilo RM7
makan plak ngan sos pencicah cap Kak Wan..terangkat..
oghe klate / ganu kate colek...heheh
ni lah dinner aku malam ni jemput makan..
wah..btol2 berusaha untuk kurus nih hahah..makan kopok je...bole kenyang ke?hehe...bole..baca bismillah dulu musti kenyang


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

11 ribu orang memberikan idea bernas:

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

selamat mengkuruskan diri hehe

pstt : me kira total winning utk 2011 tu ujung bln jer nana :) motivate diri sendiri :) bln jan ada few lg yg tak dpt hadiah ni..penganjur buat bodo jer...emmmm

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply to comment]

aku suke kepok cekedis, yg panjang2 gitu.. ekekek, takde makna tersembunyi ye.. :P
re: hahaha.. tipu la ko nana..
plg tadak, 3 saman.. kan, kan.. =D
KPP JPJ dh sms aku, ko de 3 saman.. hahahaha..

tiefazatie said... [Reply to comment]

wah...best kan sis mkn nie..hihi

Zana_MamaBatrice said... [Reply to comment]

wah...kalah org ngidam nie nana
selalu kalau balik tenggaroh lalu mersing..sure singgah beli keropok..mmg betul..kalau kaler hitam tu, ikan byk dari tepung..so sedap..kalau cerah jer...sure lebih tepung...hurm..tak best

zana suka cicah ngan pencicah umie...he he

Anakku Comel Giveaway by LittleStoryFromLittleFamily

ieda said... [Reply to comment]

dah lama x makan kopok keping ne .. selalu kalau makan , balik kg je .. sbb mak akak rajin grgkan huhuh

bab2 grg kopok nie maleh sikit .. sedap tuu makan ngan cili sos dia kan :)

Fieza79 said... [Reply to comment]

wahh sedap2 kopok...mmg leh selim melim ni...

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

kalo kat umah akak, selalunya akak goreng byk2 simpan dlm tupperware, kejap aje dah licin

mummy_ayu said... [Reply to comment]

uih..layan nie kalu makan kopok ni ngan sos tu..memang cedap...
HB kat sini

maya amir said... [Reply to comment]

saya sukak sos kak wan tu...merata m'sia rupenye ek die jual..perghh sure dah masyukk kak wan tu:)

SyaNa said... [Reply to comment]

lor..umah aku ade sepekt lg kopok ni
ILIA kasi aku tp xgoreng2 lg
hahaa pemalas ok

MamaRifqy said... [Reply to comment]

wah..kurus ni nana!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...