MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Saturday, February 19, 2011

doyan


dulu2 kan aku ni mmg hantu la buah durian...xkisah makan berbiji2 pon..sanggup la tido bogel2 sebab panas....muahahah....btol..dlu mmg suke gile..sampai kan balik sekolah aku bli durian 4 biji pastu sumbat dalam beg sekolah...ala ada la beso2 kepala damia sebijik singgit..

dah ler nk berjalan dari tempat jual durian tu menuju kerumah dalam 1km aku tahan je la duri2 buah tu kena kat badan aku ni ha..sebab hantu durian punye pasal kan...heee...tapi..ada terjadi satu kes masa aku tingkatan 3....

masa tu balik kampung kat kelantan ( kampung abah & ma aku) kena plak musim durian...umah nenek plak ada kebun durian, aku ni giler nye jakon la tgk durian yang menimbun2 bawah rumah kan..apa lagi..celik mata je ngadap durian, lunch durian, minum petang durian, makan malam durian, supper durian...hoh...mmg gile...

hari2 berikut plak g umah makcik2 kat area umah nenek ada gak buah durian, g umah jiran dia kasi buah durian...makan punye makan sampai tak hengat...sekali.....

aku sudah termuntah durian dengan jayanye....lepas je muntah tu aku terus tak bole bau buah durian hahaha...sampai bila g umah sedara2 yang lain mana2 ada jamu durian tu aku terpaksa tutup hidung ngan tudung...gitu la dasyat nye...

agak lama aku tak sentuh durian...lepas dari kejadian masa tingkatan 3 tu aku rasa umur aku dah 25 tahun baru lah aku bole makan durian sikit2 tu pon setakat 2 ulas je aku bole pegi...masa mngandung mmg aku langsung tak pernah makan durian..bau pon tak boleh...

sudahnye damia mmg tak makan durian skang ni...hehehe aku try kasi dia rasa sikit durian masa damia umur 8 bulan tapi dia luahkan balik pastu buat muke geli haha...dasyat kan?oleh sebab masa pregnant aku xmakan durian, damia pon sampai skang xmakan durian..

tapi aritu masa balik penang aku sendiri terkejut dengan pencapaian diri sendiri..aku dah bole makan lebih dari 2 ulas buah durian!! hoyeh....heheh...semangat buah durian dah datang ni...aku dah mula suka buah durian balik..syabas..syabas...haahah...klw sape2 yang pernah baca blog aku korang mesti perasan aku tak pernah ada entry pasal makan durian hehehe....


tempoyak plak aku baru2 je cuba makan..ingatkan tak sedap..heheheh tak sangka plak sedap rupanya..paling aku suke pucuk ubi kayu masak tempoyak boh petai pergh...mantappp
gambar dari DTS
suke giler masuk sini mcm2 resepi ada..sesuai la utk aku yg mmg xpandai masak ni...nak masak je buka blog DTS hehehe
eh tingin nk try msk ni...ngidam..ngidamtapi ada tau spesis orang tak suka & xleh makan durian...contoh paling dekat ahkak ipar aku..bau pon xleh...rugi la kan...raja segala buah tu..

21 ribu orang memberikan idea bernas:

umialya said... [Reply to comment]

tgk gambar durian, wat terliur aje.. sabo ajelah

maira said... [Reply to comment]

terliur tengok pic doyan tu.. :)

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

shodapnya....kat mana nak cari doriyan time ni...giler boleh meroyan tengok durian :)

Cik Wanie said... [Reply to comment]

So skg nie akk x mkn doyan dah lah yer,
mcm wanie plak,
wanie mmg "HANTU" doyan,
mcm baru nie,
sanggup pi carik satu Loq Staq buah doyan,
alhamdullilah,
sudahnya dpt jugak,
tapi x sesedap mana pun,
skg nie tgh tunggu musim doyan kat "Balik Pulau",
yg tue mmg tiptoplah sedapnya...
hihihihi

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

owhhhh.... akak adalah hantu duyan okehhhh.... tetiba rasa nak mkn duyan la.... huwaaaa....

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

kt lak mkn doyan ni ikut mood..ada ms2 tu mmg tk leh mkn lgsg doyan..smpai leh pening, dmam semua..

ibuayu said... [Reply to comment]

ibuayu pun hantu doyan gak...

mama tisya said... [Reply to comment]

kita dlu kecik2 suka bangat mkn durian tp bila dh beso ni mmg tkleh mkn..bau je nk muntah...family kita,family inlaw smua tau...kwn2 pn tau....tp kalo mkn pulut ngan durian ok plak tp skit je la..nk ratah durian camtu je tidak la...tktau la naper jd gtu...tisya pn ngikut gk jp ok jp tk ok die mkn...hehehehe..rmi yg ckp rugi cz durian rj buah tp apa nk buah??

eLYies said... [Reply to comment]

aku kalo makan cam gitu tak byk pun..paling kuat 2 ulas je..aku lebih suka makan durian tu letak dlam budu..ya allah..sedapnyaaaaaaa

pastu tempoyak memang aku HANTU..hahaha...laki aku plak..hantu makan durian tapi tempoyak dia tak makan..cukup marah kalo aku makan sebelah dia..wakaka

wei..mak ayah ko orang kelantan la yer..sama ngan aku..hahahaha..ko kawin ngan orang penang..aku plak ngan orang kedah..hahhaa..byk persamaan..

BIONIC WOMEN said... [Reply to comment]

Alamak semalam baru bagitau hubby, teringin nak makan doyan.
kita plak dulu x makan doyan, memang xleh makan, tapi masa pregnantkan Dhiya teringin nak makan, tgk2 leh plak makan. jadi start dari itu jadi penggemar tegar durian. X sbr nak tunggu musim durian

qemaishak said... [Reply to comment]

mengancam jiwa tgk gambar isi doyan tuh...best.

CiK JuE said... [Reply to comment]

jue pun sama hantu durian sekarang turun kat farisyah jugak...tapi kan hubby jue makan durian bila dah kopek n masuk peti ais kasi sejuk dulu...

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

kita kecik mmg tkleh bau duyan..bila dh sekolah tkleh tgk durian smpai skrg..kalo bg 4bji saiz biasa pon habis..huhuhu terlebih pd org lain plk skrg

shahjiehan said... [Reply to comment]

haaa... elok sgt2, shah mmg tgh cari org yang x bg address.. nnt sent alamat rumah kat email shahjiehan@gmail.com

hadiah tu ade kat rumah di perak, klo shah gantikan hadiah lain boleh kan...sbb shah kat langkawi sekarang nih..huhuhu

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me mkn setakat 2-3 ulas, dgn syarat durian yg kelas A ie isi kaler ala2 gold and keras/pejal gitu isunya hehhe giler memilih, sbb me bukan penggemar durian :p

dh click HB!

Mas-Azi-Mah said... [Reply to comment]

hadoy hadoy TAK BOLEH TAHANNNNN!!!

~ana~ said... [Reply to comment]

sedap nya doyan....terliur hokeh...

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

aku tingat mase preknen umar aku cam tingin sgt nk mkn doyan,seulas pon jadikle..kn org kate doyan ni tajam bahye mkn awal2 preggie..las2 dpt jugak..bkn seulas aku bantai,nk dekat 2 bijik aku sorg je ;p..alhamdulillah xde ape..

anaiha yusof said... [Reply to comment]

salam ana nak buat promosi nie,
Dapat RM100 - RM500 Sehari Dengan Bisnes Segera!
Dapatkan Laman Web Anda Sendiri & Nikmati Keuntungan 100% Milik Anda.
Murah hanya rm 49.90
kalau nak maklumat lanjut sila layari link nie=)
http://www.dmshop.netii.net/
tq.100%confirm

lagi2 promosi kalau nak resepi resepi yang sedap & menarik sila layari link ini
http://mynoraza-resepiariffbonda.blogspot.com/
follow sekali pun chumel2 juga =)
tq

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

EN KHAI PEMINAT SETIA DOYAN...
AYU SUKA SIKIT2
ANAK2 LANGSUNG TAK SUKA
CAM MANA TU??

Echa said... [Reply to comment]

alaaaa. nak durian jugk... memang nak sangat... :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...