MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, February 9, 2011

eksiden atas jambatan pulau pinang

rata2 blog kawan2 minggu ni seme cite pasal holiday & jalan2 kan masa cuti CNY aritu..aku tak g oliday mana2 pon..balik penang je seminggu....bajet tak de nk oliday.. sebab br blk sabah kan..
sambung lagi kisah2 kat penang...aritu ada cite sket2 kan kisah2 kat kampung..ni kisah jenjalan plak.

sehari sebelum CNY ajak amrul jenjalan kat pulau..sebab kami dari jumaat 28.1.2011 tu sampai kampung mana ada g jalan2, duduk rumah je...klw dari jawi rumah MIL tu nak ke pulau ada la dalam 45 mnt..kira jauh gak la kan.. tu pasal la tak pegi2 pulau sejak dari hari pertama sampai penang...pastu nk masuk pulau kan kena bayar tol..tu pasal klw bole malas nk g berkali2...

tengah2 dok menikmati pemandangan dari atas jambatan..tiba2 dengar ne..no..ne..no...kete bomba nak lalu...ketepi seme..ketepi beri laluan
sampai je depan sket tgk ada orang terbaring
kalau tengok keadaan kereta dia yang berpusing melawan arah trafik tu mmg teruk juga la
hidup ke mati ke wallhualam...
cewah..dah mcm reporter plak aku kan..dok snap2 gmbr eksiden...dengan sepantas kilat bawa kuar kamera main tangkap je apa yang sempat

pesanan kepada kawan2..bawa kete elok2..ingatlah insan tersayang..aku selalu pesan gitu kat amrul sebab amrul ni mmg jenis xreti bawa kete slow2...klw aku plak mmg xreti la nak bawa kete laju2..pastu xreti la nak hon2 orang...heheh...selalu klw ada orang buat taik ke...orang tu dah blah aku baru teringat nak hon heee..


15 ribu orang memberikan idea bernas:

Myra Jay said... [Reply to comment]

Pesanan utk ku jua.. TQ ku terasa..hahahaa..
Sebabnya Myra bwk keta laju gak sikit2, hubby selalu marah.. tp takdela pecut sampai 140km/j, mau bergegar keta kancilku..hehee

ciKmOt said... [Reply to comment]

sebab tu aku jarang ikut jambatan p penang...

LiErOSe~QiEmi said... [Reply to comment]

wow... sport rim pon bengkok.. dasat tuuu.. takot tgk eksiden.. insaf kejap

Hezesuze said... [Reply to comment]

pergh mesti kete mahal tu nana....tengok rim pun dah tau heheeh...

atty's said... [Reply to comment]

kty lom penah lagi naik jambatan tuh

wantie said... [Reply to comment]

Kat atas Penang Brdige tu memang galmour ngan accident. Kalau time jam lagi teruk, kekadang 2-3 accident serentak.

Gieyana said... [Reply to comment]

kt jmbtn nie mmg tiap2 ari da xcident..j,btn maut psl mostly owg yg nek ats nie suka bersiar2..bw keta slow giler tp dok lane kanan skali then tetiba je tukar lane..pernah gk tgk xcident maut atas nie yg mnjdkan bridge nie jem giler!

zahidah dihaz said... [Reply to comment]

selalu jumpa eksiden yang teruk tapi tak dapat nk ambik gmbr sebab selalu drive sorng2..huhuhuhu...


new entry: 2011: Tahun yang ajaib

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply to comment]

teruk gak tu eksiden tu,,
rabak tgk dpn kete tu..
hishhh, mintak dijauhkan.. takut kalo selisih ngan eksiden, mesti keto kapla lutut haku kalo kena aku drive.. huhuhuhu

AngahSayang2314 said... [Reply to comment]

uittt agaknya diorang bawa laju kotttt

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

hehehe kita plk cpt je nak hon..naman plk jnis susah giler nk hon pstu kita yg ajr naman cpt la hon napa tak hon..hahahaha

Nazz@Purple said... [Reply to comment]

ye sesama la kt beringat..hati2 dijalan raya..

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

dah dapat bahan2 nak buat coklat kat cake tu...

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

berhati2 di jln raya...

kat UK sgt jrg kes2 accident mcm kat msia

wAnIe said... [Reply to comment]

klu x xcident bukan nama jambatan pulau pinang la....hari2 excident

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...