MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, February 11, 2011

kalau dah REZEKI :)

kalau sape2 yang follow blog aku mesti ingat lagi kan kisah aku jumpe skuad SURIAfm bulan 12 tahun lepas...hari tu mmg kebetulan aku jumpe diorang..xde kuasanye aku nak kejar diorang..heheh..semalam...sekali lagi..jodoh aku dengan skuad suria ni...mmg ada jodoh btol la aku ngan skuad2 radio ni kan

nak dijadikan cite balik keje semalam aku tak dengar suria..selalunye mmg aku dengar suria..semalam ptg dalam kete aku dengar radio ERA..masa lalu je depan LRT Setiawangsa tu aku nampak skuad suria ni..pastu aku terus tukar channel suria..aku dengar linda onn cakap nantikan lintasan skuad suriafm..dah alang2 tu aku berhenti la...time aku benti tu mmg xde orang..dalam 10 mnt ada la dalam 10 orang je yang berkumpul depan skuad tu..

klw orang tak ramai..makanye peluang cerah la..nak menang hadiah bez2...heheh..& yang paling bez..semalam hadiah dia 2 keping tiket wayang filem SINI ADA HANTU.dah la hari tu masa jumpe skuad SURIAfm aku melepas 2 keping tiket wayang gulivers travel, pastu masa kat sabah aritu ada jumpe skuad ERA pon melepas 2 tiket wayang sebabnye masa kt sabah tu tiket nye hanya valid dalam sabah je...

jadinye..memang dah 2x aku melepas peluang menang tiket wayang ni ..kali ni aku saje la cuba nasib..mana tau ada rezeki kan...nak tau ke aku dapat ke tak tiket wayang tu??jom tengok gambar2 ni...

aku rasa kan mesti ramai yang cakap alah aku suka kejar ngan skuad2 ni...
idok la sampai mengejar ye kawan2...banyak lagi keje lain aku nak buat dari nak kejar depa hehe...balik basuh baju, kemas umah, ngadop blog lagi bagus dari nak kejar diorang ni

komen dari si NANA kt fb semalam..dia pelik aku manjang je terjumpe skuad2 radio...
hahahah jangan kata dia..aku pon pelik...ada je jodoh aku ngan skuad2 radio ni asik2 TERSEREMPAK
menjawab persoalan NA..aku ni suke kejar ke skuad2 ni?
jawapan nye..semua tiap kali aku terjumpe tu aku tak pernah pon KEJAR
semua tu kebetulan & terserempak...mcm semalam la...mmg kebetulan aku baru g amek duit dekat area2 LRT tu...time nk balik nampak skuad singgah la...lagipun itu mmg laluan aku pergi balik keje...
xkuasa la aku nak kejar2 ni kan..klw ada depan mata aku berenti la..hehhe
shiemz..heheh apa yg ghajin nye?aku rajin la benti klw aku nampak diorang..xde la sampai jadi hobi aku nak kejar2 diorang ni

suria wheelsmasa ni diorang tengah susun2 barang xde orang lagi sampai time ni
budak ni juga la yang aku jumpe aritu..mmg keje dia ngan skuad je kot
antara hadiah2 yang ada lotion halia dunia herbs, kopi al habsyee mak dara, keropok monee, mouse pad, 2 keping ticket wayang, cd dirly & kumpulan sofaz
soalan dia tanya : apa warna rasmi suria??
aku jawab oren...dapat la mouse pad ni ngan lotion apa ntah..
entry jumpe suria ni pon aku jawab soklan yg sama juga hehe...
bagus gak dpt mouse pad ni bole pakai ngan lappy yg baru tp xberapa nak baru tu hahah...
yang ni dapat kopi al habsyee mak dara..
dia buat game, sape yang bagi kat dia cincin ada batu permata/diomand
aku orang yang pertama kasi cincin tunang aku..hehe
pastu dia kasi la balik cincin tu..
biasanye klw jumpe skuad radio ni memang dia akan buat game...minta bukan2
tengok harga kopi ni...bukan RM2.50..hehe RM25..jadi la.sape nak kasi barang free?
cd DIRLY artis indonesia..sape dia ni?tak la plak aku kenal haha...
soalan dia..time petang2 sape DJ yang bertugas?aku jawab linda onn
hehe..mmg aku dlm kete klw balik keje buka radio suria pon..tu pasal tau jawapan

ha..ni la hadiah yang ditunggu2 semua orang..2 keping tiket wayang filem SINI ADA HANTU
(ala yang pasha sendat berlakon jadi hantu pokok pisang tu)
ok soalan dia...berikan 2 digit terakhir no siri tiket wayang tu..
ha...yang ni memang confirm la semua main tibai je kasi jawapan kan...dia kasi clue
antara no 0-40

setelah menjawab dengan 4x percubaan...akhirnya nombor aku teka tu betol....
makanye dapat la aku 2 keping tiket wayang ni bole tengok kat mana TGV dalam malaysia..haih...mana lagi TGV pilihan aku mustila aku nak tgk kat wangsa walk nanti..TGV paling mahai & no 1 dalam malaysia heheh....
2 digit terakhir yang aku teka ialah no 8
sebelum balik budak2 suria tu suruh aku pose ngan tiket wayang yang aku dapat tu..
nak bubuh dalam website suriafm katanya...wah..glamer i...hehehe....dah sesambil budak tu amek gambo aku kan, aku pun suh la dia amekkan sekali gambar pakai kamera aku sendiri...heheh seb baik la kamera tu aku memang bawa ke hulu ke hilir...
pasni korang bole la masuk website suriafm mana tau ada muke aku ke hahahah...
huduh bebenor muke orang balik keje nih kekeke...ngan bedak secalit pon xde...liptik apa tah lagi
pucat lesi mcm hantu...sesuai la dapat tiket SINI ADA HANTU hahahha....
hadiah2 yg aku dapat semua ni kan..kalau di convertkan kepada RM dekat2 RM80 juga la kot..(harga tiket wayang, kopi, & cd) tunggu amrul balik minggu depan lah..nak g tengok cite ni..heee..siok! dah lama tak tengok wayang ni. izan..sorry entry yang ko tunggu terpaksa di anjakkan ke entry ke-2 utk arini hahha...

31 ribu orang memberikan idea bernas:

mama rifQy said... [Reply to comment]

ehhehheee..rzeeeki nan!! banyak rezeki..dalam blog n dalam realiti..hebat bebeh!!

Echa said... [Reply to comment]

makkk aiii.. ko memang muka bertuah la nana... jangan kata GA kat blog... tapi kat luar pun dah memang ko salu dapat adiah.. meh bagi aku sket meh..

hehehehe.. kalau ko takde buat '/' diamond tu.. aku tak tau batu peramata tu apa.. hehehehehe..

ita cutevirus said... [Reply to comment]

memang rezeki ko murah la nan utk tahun 2011 ni...
tahniah.. tahniah..

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

betul2
klu dah namanya rezeki
ko tak pyh kejo
mmg dpt jer
insyaa Allah

Zana_MamaBatrice said... [Reply to comment]

rezeki mmg rezeki tu nana...
dpt tiket wayang free..sapa nak bagi kan...bukan susah pun soalan2 diaorg tu..jawab jer lah..ada untung menang ler kan..

he he he....ada ker yang sanggup kejar2 skuad radio nie....takde kerja kot boleh ler....

zana pernah terserempak ngan skuad radio era time tu dia berhenti kat dataran kluang....tp sebab time tu mmg ada hal nak ke bandar....aku tak berhenti pun...lagipun...aku nie cam malu2 sikit ngan benda2 camnie...he he he

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

haishhh... bertuah sgguh... lgpon soklan senang2 jer kan??? sape nak bg tiket wayang free... klu akak pon nak...

skuad suria atau mana2 radio bila nak turun kuantan plak??? akak nak kejor... jeles weii nengok nana dpt sokmo... hehehehe....

b a m b a m ' s said... [Reply to comment]

leh geng ngan kiter lar kak nana nie..akak kejar adiah suria wheels..kiter dok kejar adiah kat contest radio suria..ehehhehe

amiey lee said... [Reply to comment]

wahh best2..murah rezeki...

sama pnah gak terserempak skuad pagi era..

huhu dpt le air kekekekek

eLYies said... [Reply to comment]

ko memang bertuah nana...rezeki ko...alhamdullilah!!

Cute MuM said... [Reply to comment]

rasa nak gelak baca muka pucat lesi mcm hantu.. sesuai dapat tiket SINI ADA HANTU...

tahniah yer nana.. selalu ada rezeki terserempak dengan diorang.. tah2 diorang pon dah cam muka nana tue.. mana tau ada rezeki kerja dengan station radio pulak ke.. huhu..

✿ etiey ✿ said... [Reply to comment]

cam ner ni nana. asyik terserempak je. agaknya memangd ah rezeki.jangan nanti bertukar profesion pulak lepas ni, ehheheh ;)

SyaNa said... [Reply to comment]

aku dulu pernah menang tgk wayang
tp bkn tiket
dia bg date suh dtg tgk wayangngan deme
dua kali dpt, 2 kali tu aku xdpt join sbb malam ari keje kan
huhu
mmg rezeki ko ngan dorg ni pjg
hahaaa bleh jd duta ni aku rasa

eT said... [Reply to comment]

waaa...mmg rezeki nana sungguh...
bertuah badan..:)

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

siyes beshh tu nana!! tix wayang tu yg paling best :) me balik msia memang plan nak gi tgk wayang dating berdua dgn mR hubby-anak2 antar nursery hahahhaa

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy

heheh alhamdulillah...
mcm tkejut gak sebenarnya
sebab aritu baru je jumpe diorang ni
sekali jumpe lagi

Nana said... [Reply to comment]

@Echa
hahaha...
ntah la wei..
muke aku ni muke bertuah kot hahahha
eh silap eja la
permata sebenarnya

Nana said... [Reply to comment]

@ita cutevirus
tu la bole kata
tahun 2011 ni mcm2 rezeki dapat

Nana said... [Reply to comment]

@Sidratul Muntaha

hehe tu la...
aku nak kejar idok la..klw jumpe bole la benti

Nana said... [Reply to comment]

@Zana_MamaBatrice

tu la pasal..
soalan bukan susah pon...
aku ni mmg jenis muka tak malu zana..
haha tu pasal aku selamba je join
klw ada lintasan skaud ni

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
biasala kak
diorang mmg tanya soalan senang2 je
saje mmg nak kasi kita hadiah tu

Nana said... [Reply to comment]

@b a m b a m ' s
wah join ek contest demam suria tu
akk malas..
sebab kt opis xdpt channel suriafm

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee

hehe bese la tu
klw ada stok air
dia kasi je
xyah jwb soalan pon

Nana said... [Reply to comment]

@eLYies
hehe alhamdulillah..rezeki

Nana said... [Reply to comment]

@Cute MuM
hahaha
btol la
mmg muke pucat pon
baru blk keje
mcm gitu la mukenye

keje stesen radio?
hehhe xde la...

Nana said... [Reply to comment]

@✿ etiey ✿
hahah tu la nye
sendiri pon heran
asik2 terjumpe diorg ni

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa
sayang nye
aku tiket ni
xde date
bole g tgk bila2 je

Nana said... [Reply to comment]

@eT
hehe..tu la rezeki lah

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
hehe yezza..
saya dah la suka tgk wayang
mmg bez adiah dia
wah nk g tgk wayang berdua ek..
sekali2 date ber2 siok tau

tiefazatie said... [Reply to comment]

wah..best btol sis!tahniah2!berbaloi2..hihi

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

nana memang murah rezeki...suka tumpang hepi

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

eee mmg murah rezeki sungguh lah kak!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...