MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, February 21, 2011

kena 'TINDIH'

selama ni aku dgr cite kawan2 je kena TINDIH kan...sekali...awal pg tadi aku pun dah mrasa mcm mana kena TINDIH...cite pasal kena TINDIH ni bukan la amrul yang TINDIH ye...hehehe...xkan la aku nk cite kot..dosa..dosa...kekeke...

ok gini kisah dia...pagi tadi aku rasa lebey kurang kul 2-3 pagi kot kejadian ni..sebab aku sedar amrul masuk tido kul 1.50 pagi..xlama lepas amrul msk tido..tiba2...aku rasa dada aku kena tekan, mcm ada orang duduk atas dada aku..tp aku still bole bernafas mcm biasa cuma rasa berat je la...aku terkejut ingatkan mimpi...tapi masa tu aku blom buka mata lagi....lepas je aku rasa dada berat tu aku dengar dengan jelas sejelas2nya ada orang bisik tepi telinga aku...

dia tanya SIAPA NAMA?? suara dia bunyi mcm keras.. mcm nenek2 tua.aku yakin aku xmimpi..sebab lepas aku terkejut dengar suara tu..teros aku tersedar...lepas tu..aku tros baca ayat kursi, fatihah seme....(eei..berdiri bulu roma aku ni klw ingatkan suara orang tua tu) tak teringat plak aku nk kejutkan amrul, ala lgpun klw aku kejut dia, bukan dia sedor..tido mati...

lepas habis aku baca ayat2 tu tros aku sambung tido...pehtu pg tadi aku cite kan amrul..dia tanya ngape xkejut dia?aku ckp mls...nanti sure dia xbangun...

kalau korang nk tau nila pengalaman ke-2 kena tindih, masa mula2 dulu kena time siang2...kat rumah senior amrul kt kluang...bilik tingkat atas rumah senior amrul tu mmg diorang xpernah naik..diorang duduk bahagian bawah je...time kena dulu mmg xleh nk kuar suara..xleh nk gerak..kaku tros..aku rasa aku dah jerit sekuat hati tapi suara tak kuar..

sebelum ni mmg bese aku tido berdua pon ngan damia..xde plak kena...bila amrul ada plak kena..nak dijadikan cite sebelum aku masuk tido malam tdi aku ada baca satu kisah seram kt dalam fb...klw korang berani nak baca korang baca lah..cite ni agak panjang...


*****************************************************
cite yang dicopy dari FB edi shokubutsu sebenarnya kakak aku pon penah cite..psl rumah berhantu kt seksyen 2 kt shah alam ni, masa dia study kt uitm dulu, katanya rumah tu area2 SIRIM

9 tahun lepas aku dpt smbung bljar kt uitm shah alam. So,perkara pertama yg kna fikir ialah aku nk duk mn sbb ak xdpt hostel. Oleh sbb kerajinan & keperihatinan yg ada kt aku n kwn2,maka dpt le aku ngn kwn2 aku umah sewa.....dekat2 area seksyen 2. Berhampiran ngan wet world [kalo korang tau la].

Uma tu bunglow 2 tingkat ngan 4 bilik. 3 bilik kt atas n 1 bilik kt bwh. Kitorg semua berlapan,kiranya 2 org utk 1 blk la. Aku ringkaskan je la,kitorg msuk umah tu ngan perasaan berbelah bahagi. best, suke, pelik, rimas, takut semua ada.

Pertama,tuan umah hanya amik rm50 je sbg deposit n sewa prtama hanya byr bile msuk bln kedua kami duduk uma tu. Kiranya bln prtama ni free la....[?]

Kedua,tuan umah x bg kitorg bwk brg bnyk2 sbb nnt pnat nk angkat blk katanya...

Ketiga,pokok ara tepi umah tu bsr sgt smpai dahan dia bleh msuk kt tingkap blk atas.

Mlm pertama duk uma tu kitorg xtido sbb sibuk punggah n kemas brg+lyan dvd korea . Citer seramnya start ms hari kedua. xpayah nk tunggu mlm,siang2 pon kitorg dah kna kacau. Azmi "dagu" org first kena.

Ms tu br kol 10.30pg [anggaran aku la], si Azmi ni bgun nk memerut. So dia g la toilet bwh tu tp dlm toilet ada org [sbb pintu tutup]. Toilet atas plak rosak, tuan umah kta nnt dia btulkan. Tunggu punye tunggu, xkuar-kuar org dlm tandas ni. Jd Azmi ni memekik la soh cpt sket kuar sbb dia xtahan. Akibat jeritan c azmi ni, abis satu umah bgun gi tengok peehal. Yg peliknya, kitorg berlapan smua ada, abih tu sape yg kt dlm tandas ni? Pintu toilet lak berkunci siap ada bunyi org flush jamban lg.... Dlm reramai ni,Lan sorg je yg berani sket [mgkin psl dia ni keturunan bugis kot], dia g rentap pintu toilet tu smpai trbukak. Xde org tp dr kesan yg ad,pintu tu mmg dikunci dr dlm. Last2 si azmi xjdk berak...mngkin psl takut kot.

Mlm tu kitorg kna lg teruk. Ms aku nyenyak tdo mlm tu tetiba jek ad org tarik dua2 belah kaki auk sampai jatuh dr katil. Kepala aku terhentak dulu kt lantai!! Ape lg,hangin la aku sbb ingat bdk2 nk wt pedajal kt ak tp bl aku bangun xde org plak. Yg ad cume c Lan yg ngah membuta kt katil atas. Ak x rs Lan yg buat sbb confirm dia tdo mati. Bl ak kuar bilik, ak dgr bdk2 ngah ketawe. Rupenya diorg ngah layan dvd kt hall bwh. Ak pon msuk blk balik sbb still bingung lg tp br ak terperasan ms ak ngah jengah kebawah td ak perasan Lan ada!! Bukan ke td ak nmpk dia ngah membute dlm bilik? Ahh suda...

Dgn perasaan berani2 takut ak tgok atas katil Lan ada bonjol bwh selimut,kiranya mcm ad org la. Ak tarik kain selimut tu n guess what? ad batu nisan yg da retak2 dn otomatiknya blk ak diselubungi bau hapak+hanyir yg sgt2 kuat.

Ms ni korg jgn tnya ak la ape aku buat sbb kalo menda ni jdk kt korg pon xkan korg nk stay lg dlm blk tu btol x? Ak rs kaki ak da x jejak tanah da sbb lari laju sgt. Aku lari kuar dr bilik tu & g ke hall sbb nk gtau member2 ak la kononnya tp yg mcm haram jadahnya member ak sorg pon da xde kt hall. Nk tau diorg kt ner? semua da duduk kt luar umah!! Rupanya diorg awal2 lg da kna kacau. Yg lakhanat nye, xde sorg pon kejutkan ak....taik betol diorg ni.

Lepas diorg tenangkan aku, kitorg decide nk buat ape skang sbb skang ni da pkul 3 pg. Nk mtk tlg tok imam,umah tok imam pon kitorg xtau. Nk mtk tlg jiran, kiri kanan umah kitorg cina. Last2 salleh ajk lepak restoran hakim jek smpai pg. Bunyinya mcm senang tp memasing semua xpakai baju pastu pakai boxer ngan kain pelikat jek. Mau x mau trpaksalah jgk kitorg msuk uma tu balik sbb nk amik suar, wallet n kunci motor.

Oleh sbb bilik c Bob ngan Naim je yg kt bwh, maka kitorg decide le nk pinjam baju n suar dia. Masing2 tkut nk naik tingkat atas. Wallet pn ak tinggal. Masing2 pakat gn duit naim lu. Nasib baik kunci motor kitorg sangkut kt dinding [tmp penyangkut]. Ms nk kuar dr rumah tu, Wak plak perasan ad bdk pompuan kt pintu dapur ngah senyum sambil babai tgn kt dia. Yg ak plak bole trperasan bdk tu jgk sbb ak tgk muka wak da kejung+pucat lesi. Sekali bdk tu senyum rs mcm nk trkincit dlm suar la... Kepala lutut ak menggigil sampai kt restoran hakim!!!!

Lepas smp kt restoran hakim tu,memasing sibuk buka cerita trmasuk ngan ak skali la. Memula Wak cerita la,mlm tu lebih kurang kol 12 lebih,dia sibuk download lagu tetiba ad bunyi mcm org baling batu kt tingkap bilik dia. Bl dia jengah,dia nmpk ad sorang pompuan duk kt atas pokok kayu ara sblh umah tu,pakai bju putih + kekuningan+ koyak2+ rambut panjang. Yg sadisnya,pompuan huduh tu boleh senyum kt dia plak. Wak ni ape lg tutup tingkap bilik dia n terus nk kuar g bilik ak la kononnya. Malangnye, lg sekor plak hantu duk kt dpn pintu bilik dia tp kali ni antu budak. So dia amik keputusan terjun dr tingkap bilik dia ke bawah. Akibatnya, kaki dia terkehel. Nasib baik jek xpatah.

Azmi "dagu" plak cter la yg dia nmpk ad bdk pompuan babai tgn kt dia[yg ni, ak pon kna gak ok]. Ak confirm yg bdk ni bkn manusia sbb ak tgk kaki dia xde!! Sam plak cter dia nmpk hantu tu kt siling umah! Bile buka mate jek, antu tu bebetol "eye to eye" ngan dia. Kiranya memasing semua kena kacau la ni. Dan ak org yg last cerita.

Ak ckp la yg aku kna tarik dua2 kaki ms tido smp kepala ak terhentak kt lantai. Pastu ak ckp le yg ak nmpk diorg ngah layan dvd kt hall tp c Azmi tetiba nyampuk "bile ms plak kitorg tgk dvd ni?". Rerupanya xde sorg pon yg tgk dvd pg tu!! Dah tu, sape yg ak nmpk? haru betol.....kaki aku yg dr td menggigil makin brtambah kuat menggigil.

Ngah sibuk2 berborak,aku terbau sesuatu yg kurang enak. member2 ak yg lain pon bau gak. Rupanya si Azmi ni td da terkencing dlm suar sbb takut sgt. Nasib baik mlm tu xramai sgt org kt Restoran Hakim tu. Malu betol. Ak plak bleh ternampak si Sam pakai selipar sebelah lain. Dr sibuk2 cter seram terus jdk cter klakar plak.

Tengah sibuk2 ketawe, br kitorg perasan yg si Salleh ngan Naim xde ngan kitorg. Yg ad cume kami berenam. Ak, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan. Dlm ramai2 tu cuma Bob sorg jek yg bwk hp, so kitorg try call Naim tp xde org angkat. try call Salleh plak, sama gak xde org angkat. Pastu Lan amik hp Bob tu, dia bc apa ntah agaknye pastu dia soh Bob call naim lg skali. Bob call n bukak loud speaker. Korang tau ape jd? ad suare pompuan ngilai. Gila2 punye ngilai la sampai meremang bulu roma aku. Kami berenam terus terdiam. Last2 kitorg sepakat akan tunggu smpai pg esok br blk umah tu semula n cari Naim ngan Salleh. Lepas dgr suare pompuan ngilai kt hp tu, xde sorang pon antara kitorg brckp....smp subuh!!

Pukul 7.30pg br kitorg blah dr Hakim. Hati aku masih lg kuat berdebar-debar.Yg lelain ak xtau la. Smp kt dpn umah, ak tgk pintu umah ngan gate da trbukak seluas-luas nye. Ni kalo pencurik masuk ni, memang dia kaye sbb laptop,wallet ngan hp kitorg semua tinggal camtu aje. Bulu tengkuk aku masih lg meremang.Xde sape berani msk umah tu dulu...Aku ingat, ada la 20-30 minit kitorg duk tercanggak kt dpn umah sbb xde sape berani masuk. Ntah camne agaknye hp Bob berbunyi. Hati aku da x sedap. Jgn la kate antu tu call kitorg soh msuk umah. Lan yg angkat. Sebenarnya dlm reramai geng ak ni, Lan la yg paling berani tp kekadang dia jd penakut jgk la. Pihak hospital call, katanya Naim ad kt wad emergency hospital klang. Eksiden katanya. Pihak hospital kata, ada miss call dr no.hp Bob ni, tu yg dia call no.hp Bob ni...ooo00 br ak phm. Yg peliknya Naim eksiden?

Memasing da serba salah jadinya. Bingung pon iye jgk. Xtau samada nk melawat Naim kt hospital klang or cari Salleh yg hilang. Akhirnya kitorg call tuan rmh utk tgk ape yg patut. Ak ngan Sam plak g hospital klang tgk keadaan naim cmne. Kalo mmg tenat sgt, ak inform yg lelain soh dtg la. Yg lain ak soh cari salleh kt keliling umah, takut2 dia kna sorok. Kami masing2 tawakal aje. Ms otw g hspital klang ni, ak xtau la c sam pecut smpai berape tp hati ak masih lg kuat ckp yg hal ni x abis lg.

Smp hospital,aku terus cr Naim. Sebak betol hati ak tgk Naim serius parah. Kaki dia teruk. Doktor kata kena lenyek ngn keta or something else la. Kes dia ni langgar lari. Naluri ak kuat ckp yg umor Naim ni x panjang sbb darah bnyk gile kuar. Sam plak xsanggup tengok, air mata dia da berjurai-jurai cam air terjun. Doktor pon ckp yg dia ni da nyawa2 ikan,xdpt nk tlg bnyk. Ak duduk kt tepi Naim, dia bole brckp lg tp sangkut2. Dia mntk maap sbb buatkan kitorg jdk susah. Berulang-ulang kali dia mntk maap tp ak msh lg xdpt tangkap ape yg dia ckp ni. Akhirnya dia meninggal gak...Ak gagahkan hati ak tepon kengkawan lain gtau psl Naim da meninggal. Ak tgk Sam da trduduk kt tepi balkoni ngan mata merah sbb nangis bnyk sgt. X lama pastu parrents Naim dtg. Ak x sanggup nk tunggu lg n ajak sam balik shah alam.

Smpai kt umah, aku tgk ramai gler org ngah cari salleh tp xjumpe. Abis satu umah dia geledah. Lastly,ad org tua kt situ mntk tlg ngan sorang ustaz. Ak tak ingt pe name ustaz tu tp lepas asar br kitorg jumpe salleh duduk kt atas busut blkg umah. Yg herannya, da 5,6 kali org cari tp xde plak jumpe dia kt situ. x kisah la janji jumpe balik salleh ni. Kitorg pnye la suke jumpe c salleh ni blk. Memasing amik keputusan pindah dr umah tu haritu jgk. Kebetulan plak kt sek7 [pintu blkang uitm] ad satu umah utk disewa, kitorg pindah situ la. Brg2 naim kitorg angkut skali. Terus terang ak ckp, mmg ak hangin gile tgk muke tuan umah sbb xgtau yg umah ni "keras".ptut la dia soh byr rm50 jek dl pastu xbg bwk brg bnyk2. Chisss......

Aku demam 3 hari. jenazah naim selamat dikebumikan kt Raub,Pahang.Seminggu lepas tu,keadaan da ok sket cume salleh jek yg sakit2 bdn. Akhirnya mulut aku trgerak nk tny salleh pe yg brlaku sbnrnye sbb sblm naim meninggal tu dia ada ckp kt aku soh tnya salleh satu rahsia. Rupenya ms hari 1st day kitorg msuk umah tu, Naim ngn salleh da wt hal. Dia g cangkulnya busut kt blkg umah tu. C naim plak boleh kuis2 ngan kaki dia. Mgkin psl tu la kaki dia eksiden kot [dlm hati aku la]. Pastu salleh cter la,kn ada mlm yg kitorg satu uma kna kacau tu dia ngn naim pon kna gak. Tp antu tu siap kejar diorg lg smp kt jln. Diorg punya la cuak smp lari ke tengah jln. Ntah mn dtgnya keta tetiba da hentam diorg. naim trcmpak kt tgh jln, yg dia plak kt tepi. Dtg keta lain terus lenyek kaki naim. Pastu,salleh kata dia terus xsedar pape smpailah kitorg jmpe dia atas busut tu. Yg peliknya,cmne dia boleh duk kt atas busut sedangkan dia kata dia da lari kt tgh jln bsr? Nape naim sorg yg kna teruk sgt tp salleh x?

Akhirnya aku dpt jawapan sbnr. X lama lpas salleh cter ngn aku, dia jatuh sakit. Xtau la sakit pe tp 3 bln pastu dia meninggal. Famili dia sndiri bingung sbb doktor pon xtau sakit c salleh. Tp ak yakin, kes ni ada kaitan ngn busut yg diorg gi gali tu. Ak ngan geng2 ak yg lain smpat ziarah arwah salleh. Paling xbole tahan Bob sbb dia roomate ngan Naim. Mmg ak tau dia sedih sgt......Yg xbole ak lupe, kitorg semua nangis masa angkat jenazah salleh. Rs sedih sgt ms tu..

Aku, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan, semua skali slmt abiskan pgajian kt uitm ni. Buat naim ngn salleh, kitorg tetap akn ingat ko smp bebila...al-fatihah ..



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

37 ribu orang memberikan idea bernas:

InaAchik said... [Reply to comment]

aku pengalaman kena TINDIH ni kena TINDIH ngan orang jerk... hahhahahahahahaa~

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

kita dulu msa kt kpg selalu kena nana..siap rsa lg rambut berjurai kena betis kita..ngeri ar bila igt balik

*ada bca gak psl rumah seksyen 2 tu..

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

aku tak pernah kena TINDIH lagi, tapi kena PELUK... aduss... terus tuka tido kat tepi dinding pulak

cikmOt said... [Reply to comment]

ko mesti terpengaruh ni...hehehe

Iela Fazielah said... [Reply to comment]

selalau gak kena tndih ms kat koleh dulu n kat rmh sewa.. tp yg nyata, jgn tido telentang... kena mengiring.. kalau telentang mmg kena tindih..

pasal citer yg nana masukkan ni sgt2 sedih smapai 2 org meninggal sekali gus.. mula2 mcm lawak tp xde lawak dah bila ending dia sgt trajis

I-sya said... [Reply to comment]

nana.. aku ni dok la mati2 igt.. mesti ending nnt ko ckp ko mimpi ke.. or imaginasi ko ke.. tp betul eh member ko tu meninggal? ni bkn citer bohong ni kn?

sbb aku terasa mcm tragis giler ok cerita hantu ko nih. mcm betul x betul je. smp bawa kepada hal kematian.

really true story eh?

aku selalu gk kene tindih. dulu la time blajo. pas dh xde presure dgn study semua back to normal.

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

huhuhu...hantu kak limah sudah mari.... ^_^
kite penah gak kene tindih..masa kat umah wangsa maju seksyen 4..

citer seram umah seksyen 2 shah alam tu penah baca kat blog eT

ksian kan..sampai ada yg meniggal

Ena said... [Reply to comment]

dulu sebelukm kawin selalu gak kena tindih camtu.. sampai berpeluh2 dibuatnya.. esoknya chek lebam sebesar1nya kat lengan.. huhu.. dah kawin ni ada sekli kalo x silap..

seyes memg ngeri semacam je baca n3 ni.. huhu

Myra Jay said... [Reply to comment]

Akak, citer akak copy nie mmg seram giler.. smpai meninggal 2 org tu kan.. :) Takziah buat mereka berdua.. :(

atty's said... [Reply to comment]

baru kty dpt baca citer sebenar kisah budak uitm nie..along ada citer haritu kt kty ..

♥cik cahya♥ said... [Reply to comment]

first time kne tindih dkat hostel. mmg seram. demam smggu. baca entry sis ni da naik bulu roma. prnh gak dgr org cter kt seksyen 2 tuu

ARIFFDA said... [Reply to comment]

ngeri nye rumah kat seksyen 2 tu...

Bulan said... [Reply to comment]

syoiton sunggoh terkujat aku kusyuk dok mmbaca umah seksyen 2 tuh, enpon berbunyik, hahaha.. ade pangalaman kene tindih, byk kali, gaya mcm betoi, eeiii tapi nana punye seram tuh kemain bisik2, kat ahkak, mmg tindih jek, dulu2 mmula mmg takot, skrg nih aku lawan jek balik, seboleh2 kuatkan hati nk jerit sampai kuor sore.. iskhhh..

SyaNa said... [Reply to comment]

aku selalu rasa kena tindih
rasa mcm da jerit kuat2 tp xkuar sore
pastu rasa mcm aku bukak mata nmpk keliling sume..
tak tau la realiti ke mimpi

*cerita ko tu mcm menarikk..nnt free aku baca

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

adehh..serem wehh..aku mase kt hostel dulu penah kene gak,x tercerita lah rasenye..klu citer pon org mcm susah nk caye..hmm..tp citer ko aku caye sbb penah mengalaminye..bab suara tanya nama tu haih..gile takot

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

tak pnah lagik alami kena tindih gitu... tp dgr pengalaman member tuh adalah...

seram gak baca citer tuh... smp 2 org meninggal... Al-Fatihah buat arwah..

~ana~ said... [Reply to comment]

erk...kisah benar ke ni nana?
serius takut gile bc...

Nana said... [Reply to comment]

@InaAchik
hahah tu seme org ada pengalaman kekeke

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
mak aii
rambut berjurai?
seram!

Nana said... [Reply to comment]

@.::Lynn::.
hahah
kena peluk tu bese dah kekeke

Nana said... [Reply to comment]

@cikmOt
hahah ntah la
tp aku xde la
teringat2 pon
ms baca tu

Nana said... [Reply to comment]

@Iela Fazielah
alamak..
mmg bese tido terlentang..
tu la xsangka plak smpai meninggal

Nana said... [Reply to comment]

@I-sya
ni aku xsure btol ke tak
budak ni kawan kepada kawan
katanya btol
wallhualam...

tapi rata2 org kata cite ni btol

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan
tu la...
sampai meninggal kesian btol

Nana said... [Reply to comment]

@Ena
siap ada kesan ek kak
takut btol kan

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
tu la seram kan?
ntah2 sebab bc cite ni dok imaginasi kot kena tindih haha
tp serius xde la khayalan mmg btol jadik

Nana said... [Reply to comment]

@atty's

ramai dah tau psl cite ni kan kak

Nana said... [Reply to comment]

@♥cik cahya♥

mak aii smpai demam ek
aku ms kena tindih
still bole gerak2

Nana said... [Reply to comment]

@ARIFFDA
tu la
patut la sewa murah
keras rupanya

Nana said... [Reply to comment]

@Bulan

hahahahhaha
adoi kak
jgn bc entry ni malam2
mau terkencing klw dgr bunyik tipon

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam

org tak kena
mgm dia xkan caya
esok dia kena br dia tau camne rasa
gile tak takut wei
suara dia jelas sgt
tp telinga aku

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya

kak..saya dulu kena time siang
mmg xleh gerak
semalam kena bole gerak tp siap ada dgr suara lg

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~

ana..katanya btol
wallhualam

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me pernah kena-tp zmn sek men dulu2--memang siyes rasa lemas, helpless, tak de suara..

CuTeMiUt78 said... [Reply to comment]

pernah gak dgr citer pengalaman member2 yg kena tindih2 ni

watyz said... [Reply to comment]

huhuhu...seram la baca citer mamat tu...sian kan kat kawan dia jd mangsa...apa ble wat kadang2 menda2 ni btol...tp bab tindih tu pernah baca artikel pasal ni doc ckp itu kekejangan kite semasa tido..tp bergantung pd kite jugak nk percaya or tidak kan...pd tuan punya bdn dia tau la apa dia rasa masa tu... ;P

.::Lynn::. said... [Reply to comment]

hey aku kena peluk dengan org yang tak dikenali..mcm bayang itang gitu. seram, seram bila di ingat balik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...