MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, February 2, 2011

kenduri kawen @ penang lain dari lain

ari sabtu lepas g kenduri kawen jiran area umah MIL, mcm rombongan cik keah jalan kami beramai2 g kenduri...hehehe..dah ler aku xbawa baju kurung..tibai la pakai baju MIL..seb baik sama saiz..heheheh...gile slim kan MIL aku...boleh gilir2 baju...

dah 3x aku g kenduri kat penang ni, aritu g sedara amrul kawen, yang aku perhatikan kat penang ni kan...depa xde buka lagu2 tapi dia jemput orang nyanyi lagu2..tp biasa kalau kt KL mmg la ada orang karoke2 kan..tapi sini lain skit sytle dia..


jom kita g makan kenduri..klw oghe klate kato make gula (sebut dia mmg gula..tapi bukan makan gula yg manis tu tapi GULAI atau pun bese aku dgr mak aku cakap nok g NGELE...ngele tu maksud dia mcm g kenduri pastu bagi duit hahah ntah ye kot cam gitu la aku rasa...aku paham tapi tak reti nk xplain la.. hehehe)

nampak kiut plak damia pakai topi murah ni..topi ni beli masa g serikin kat sarawak last year..5 hengget je rege dia, beli saje tapi xpakai2 damia ni jenis xsuka la pakai topi ke eksesori2 bagai...kejap dia tahan atas pale kang dia cabut la
minjam baju MIL, hee muat tau..sama2 slim la kot muahahha...baju ni aku kasi MIL 2 tahun lepas
tu dia rombongan cik keah

ok sebab apa aku cakap kenduri kat sini lain dari yang lain? 3 kenduri kawen sedara yang aku pegi sebelum ni masa kt kampung ketiga2 rumah pengantin ada orang nyanyi yang sama...mcm dalam gambar ni...aku agak diorang ni pemes la kan..area2 sini tu pasai ada je muke depa kt kenduri2 kawen heee...

diorang ni bertiga memang anak beranak...pastu kan diorang nye stage performance tu kira bagus la...walaupon xde stage kan..nyanyi atas tanah je haha...maksud aku diaorang nye penampilan la...klw nyanyi lagu rock siap pkai baju ala2 rockers & siap ada gitar karen..walau..pon gitar tu xde tali...hahahah dalam erti kata yang lain..eksyen je lebey..tapi aku suke...

time ni budak ni baru salin baju nyanyi lagu YUNK plak..tak tau la aku berapa pasang baju dia bawa hehehe
ni plak abang & ayah budak kecik yang nyanyi lagu YUNK tu..sebelum segmen lagu hindustan ni depa nyanyi lagu 60-an siap pakai suar bel bottom lagik..masuk je lagu2 industan..tara..kuar ngan baju kurta & siap ada serban industan tu lagi heheh...pastu abes nyanyi2 ada la segmen lawak2...walaupun aku xberapa paham sebab slang penang depa pekat sangat..ada la sket2 aku bole gelak..bila mana part yg aku paham jek..hehehe
ok dah kenyang jom kita pulang...


25 ribu orang memberikan idea bernas:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply to comment]

wah sama size dgn MIL mesti selim melim dua2nya...lama dah tak pi kenduri kawin

~♥ iella ♥~ said... [Reply to comment]

best nie...kenduri siap ada nyanyi2....sya duk Penang pun tak penah g kenduri ada nyanyi2 nie...

mama tisya said... [Reply to comment]

bole share2 bj ngan mil sama size...yela blk kg jrg bw bj kurung ye tk..hehehe

Cute MuM said... [Reply to comment]

nasib baik muat.. kalo uyun nak pinjam baju sapalah agaknya.. heheh..
tak pernah pergi kenduri kawen kat penang.. menarik jugak eh..

zaikulim said... [Reply to comment]

Ok zai kawen dgn org penang..

mmg org penang suka buat gitu.terkejut gak sbb org kulim mana ler ader buat gitu...

time zai dulu siap haryati tasrip dan L.Ramlee lagi nanyi .cam pengantin zamn dulu2 plak..kahh..kahh

tapi Fil zai pengajar muzik orkestra rumah P.ramlee penang..
mmg best ler..

ok dijemput nana ke kenduri adek ipar zai nanti kat Penang pd 12 mac nanti ok..kot nak rasa g nasi kenduri penang.

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

cuti CNY nih mmg ramailah org BEKWOH... beh tu mkn GULA kawoh... hehhe... akak pon byk dpt kad kawen... huhu...

nana.. NGELE tuh betulla org klate dan ganu sebut... klu org luar besenya diorg sebut salam kaut...

Myra Jay said... [Reply to comment]

Yup.. I Luv Penang..
Memang diorang bertiga ni femes.. Ikut tuan rumah nak soh diorg nyanyi lgu pe, siap berlakon bagai.. tp best, terhibur.. :)

Fieza79 said... [Reply to comment]

lorr..dahsyat..muat baju MIL..lawo pulak tu...

mummy_ayu said... [Reply to comment]

dasat ko..siap leh pinjam baju MIL lagi...
wah..pernah gie wedding kat penang nie tapi tak pernah la tgk ada nyanyi2 siap tukar2 baju lagi...happening tu..

lia said... [Reply to comment]

selim sgt MIL ko tu nana kalau tgk dr baju ko pakai... & citarasa MIL ko sgt vogue ;p

[-suziey-] said... [Reply to comment]

amboih bestnye kugiran!

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

weeee..sama saiz..senang nak pinjam2 baju kan..hehe..time terdesak jer lah tak...

Nana said... [Reply to comment]

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis
hehe MIL mmg slim...anak 6 maintain je

Nana said... [Reply to comment]

@~♥ iella ♥~
heheh yeke tak tau la sy 3 x g kenduri ada org yg sama je nyanyi2

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
hahah tau xpe...mmg tak xde la bawa baju kurung blk kg..melainkan mmg tau ada kenduri aritu ktorg pon ada kenduri seb baik muat mahu MIL

Nana said... [Reply to comment]

@Cute MuM
hhehehe tu la adik2 ipar lagi kurus sure xleh nk pinjam nye pinjam la baju MIL

Nana said... [Reply to comment]

@zaikulim

wah bez tu ada penyanyi btol2 mai nyanyi
alamak zai 12 mac tu kami kt kl dah tu hehe xbalik kg lagi kot dlm masa terdekat

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
hehhe tu la nye ramai bekwoh deh
hehe btol kan ngele?

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
haha myra pon kenai depa ek bez kan

Nana said... [Reply to comment]

@Fieza79
heheh ekceli baju ni baju kita belikan utk MIL masa 2 thn lepas

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
heheh tu la siap bole minjam...seb baik kecik...
tu la mmg happening mcm artis wat konsert dah tukar2 baju

Nana said... [Reply to comment]

@lia
mmg slim pon wei...kecik je MIL aku
baju tu mmg aku bli kasi kat MIL 2 thn lepas heheh

Nana said... [Reply to comment]

@[-suziey-]
tu la happening sini depa nye kugiran

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me dh sethn lebih tak makan 'gula' hehehhe

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

uniknya..mcm arts buat shw..tuka2 bju ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...