MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, February 11, 2011

penang memang tak kasi plastic bag

baru tau...negeri pulau pinang memang dah tak kasi plastic bag..heheheh sian..ketinggalan jaman..

ritu balik kampung ikut ler MIL g bli brg dapor kat econsave,..dah bayar2 aku tanya mana plastik??skali cashier tu tunjuk kat depan kaunter tu....di tulis : pihak econsave tidak akan menyediakan beg plastik mulai 2011 atas arahan kerajaan negeri pulau pinang..

ye la..kalau kt KL & Selangor hari sabtu je seme pasaraya tak kasi plastik kalau nak juga kena bayar 20 sen..sini mmg langsung xkasi dah...aku rasa mcm ni la bagus...langsung tak de plastik..pandai2 la ko nak idop camne nk carry barang2 soping tu hehe...tp depa ada sediakan kotak...sumbat je la apa susah..

tp bila dah tak dapat pastik kan, makanye pastik utk kita buang sampah kecik2 dalam umah pon xde la kan..hehe...aku gitu la..bese klw sampah kecik2 kt umah tu, aku pakai pastik giant, jj, k4, tesco or segala bagai...tp skang kan...klw kt KL aku mmg jarang la soping ari sabtu hehe...klw nak soping g ari ahad..tak pon g ari keje..sebab nye mmg lupe manjang nk bawa beg soping sendiri tiap ari sabtu



gambar2 kurang berkualiti tangkap pakai nset cap ayam hehe..ok abes la sudah entry pasal penang...xtau la bila lagi nak balik penang..raya ni la kot..giliran beraya kat penang hee..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

23 ribu orang memberikan idea bernas:

SyaNa said... [Reply to comment]

GO GREEN!!!
hahaaa
bagus la gini
terus hapuskan plastik
ewahh kobar ni

♥ manje ♥ said... [Reply to comment]

salam ziarah

kalau kat jusco perai pulau pinang pulak dia bungkus baju atau benda yg kecik 2 ngan kertas... pandai2 la nak bawak macamane.... hehe

kot kasut takde bungkus2... jadi takut orang kutuk kena beli kasut yang berjenama =) ~

Izzatul Iman said... [Reply to comment]

wah...senang...masuk kotak, angkut semua masuk kete...

ole2 dari sabah dah sampai... terima kasih...

nnt me wat entri, me gtau k...

wantie said... [Reply to comment]

hahaha.. sejak dikuatkuasakan. handbag aku mesti ada beg palstik.

utk persediaan. yer la mana la tau tetiba rasa nak soping. tak der la kelam kabut. hehehe.

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply to comment]

kita pun selalu pi econsave jugak tapi lastweek pi ada lagik....adei selalu je terlupa bawak beg plastik la...

shera haifa said... [Reply to comment]

wah setahun terus xkasi plastik..
bgus2x,,

Kaseh said... [Reply to comment]

fuiyooo kira sampai bila2 la takde plastic eik? yg skang ni setiap sabtu je tkde plastk pun da seksa..ni kan pulak sampai bila2..

anyway salam kenal nana.. :)

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

kat aloq staq, hari jumaat n sabtu, mmg tak dak beg plastik. kena bwk guni la lepas ni..hehehe besaq ckit

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

oooo..ye ke?? baru tau ni..hehe

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

elok lah mcm tu..tp utk kita yg pelupa bwk plstik ni mmg hangin jugak lah ekekeke..jenuh tu nk angkat kotak, berat dia lain mcm

ieda said... [Reply to comment]

uish yer ke dikk
waa memang bagus lah mcm tukan ..
ermm di pahang nie cuma ari sabtu jer plastik kena bayar 0.20 .. ari lain still mereka bagi plastik huhuhu

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa

ahh tu la
mcm ni la bagus
langsung tak de beg plastik
dari kt kl ni tetap ada bag
tp kena bayar 20 sen

Nana said... [Reply to comment]

@♥ manje ♥
heheh...payah kan nk soping klw xde beg
tp tu la
asik selalu lupe nak bawa beg

Nana said... [Reply to comment]

@Izzatul Iman
heheh tu la sumbat je masuk dlm kotak senang je
owh dah dapat ek..ok2 nati inform tau

Nana said... [Reply to comment]

@wantie

hehe bagus hang..
aku selalu lupe nak bw beg
padahal stiap ari sabtu je..
pon bole lupa heheheh

Nana said... [Reply to comment]

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis

heeh anje g kat mana tu
mmg btol
manjang lupe nak bw beg sendiri

Nana said... [Reply to comment]

@shera haifa

bukan stakat setahun ni
selama2nya xkasi pastik

Nana said... [Reply to comment]

@Kaseh

ahh...rasanya smpai bila2 xde pastik...
heheh tau xpe kan..
kita ni tiap sabtu je xde pastik
dah mengeluh

Nana said... [Reply to comment]

@♥MAMASYAZA♥

hahaha bawa guni dah mcm nak kutip buah durian kat kebun la plak kekekke

Nana said... [Reply to comment]

@ibuayahdamia

ahh...
sama la kita
baru tau juga
kekekek

Nana said... [Reply to comment]

@Farra Dhelina

hahahh sama2
mmg xpernah teringat nak bawa beg soping sendiri tiap ari sabtu

Nana said... [Reply to comment]

@ieda

ahh kak..
sama la kt KL ni pon
tiap sabtu je
xd epastik
klw nak juga
kena bayar 20 sen

norakhtar said... [Reply to comment]

sama konsep seperti shopping kompleks kat Moscow ni...takde plastik..bawakler camanapun..korang..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...