MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, February 7, 2011

sabah : jesselton point

hari ke-3 di KK, kul 8 pagi kitaorang dah check out & terus ke travel agency kat jesselton point tu…kami amek pakej ke pulau manukan saje..ekceli pakej tu bole pilih nak pegi 1,2, 3 or 4 pulau..amrul kata amek 1 pulau je dah la…lagipun orang travel agency tu pon advice amek pulau manukan yg paling cantik, paling best & banyak facilities.lepas tu masa kita bayar kat travel agency tu dia akan tanya pukul berapa kita nak balik, so korang pandai2 la..bajet time yea..aku pegi manukan 2 jam je..kul 9.30 pagi gerak kul 12.30 tengahari dah balik…
Harga untuk pakej ke pulau manukan, meh sini aku kasi pecahan berapa kos utk ke pulau manukan :
Boat rate adult : RM17/person x2 = RM34
Terminat fee : RM7.20/person x 2 = RM14.40
Sewa snorkel+mask+life jacket = RM15 (aku amek satu set je pakai gilir2 sebab kang klw dua2 g snorkel sape mau jaga damia?hehe..)
Bayaran masuk kat jeti pulau manukan : RM3/person = RM 6.00
Total untuk 2 orang dewasa ke pulau manukan termasuk semua kos2 diatas : RM69.40
untuk kanak2 plak umur 3 tahun ke atas baru dia cas…damia tak sampai 3 tahun lagi kan..so free la.
jesselton point
Sebelum bertolak ke pulau aku tapau nasi goreng ayam 3 bungkus, ye la sure harga makanan kat pulau manukan tu mahai kan..so baik bawa siap2 bekal kita sendiri.lagipun bila dah berendam2 ni sure lapar kan…beli tapau kat jeti tu je..banyak kedai2 makan.
 lepas bayar harga pakej kat travel agent, staff dia bawa ktorg g kat kaunter khas utk bayar terminal fee
sementara tunggu amrul settle bayar terminal fee jumpe plak port cantik utk bergambar
menunggu boat dengan penuh kesabaran
lama gak la nk tunggu bot gerak..selagi tak cukup korum dia tak jalan...

16 ribu orang memberikan idea bernas:

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

byk info berguna..hrs jd duta ni..

tiefazatie said... [Reply to comment]

wah!rindu!ifa dulu pun ada gi gak..hihi


psst..owh pondok tepon ksukaan ifa tgkp pic dulu..haha

ibuayu said... [Reply to comment]

ibuayu tak sempat ke pulau manukan..ada alasan nak ke sabah lagi lepas ni..keh3

Fiza Nordin said... [Reply to comment]

hari ni je dah 2x akak mai sini nana... tertarik dgn n3 sabah....kot2la nnt nak jejak kaki kat sane heheheee i'allah ade umur, ade rezeki....pe salahnye kan....

tahniah, sbb banyak menang giveaway....rajin sungguh & berbaloi pulangannya :D

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

teringinnnya nak gi pulau ni..

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

gambo damia kt public fon tuh mcm kt obesi plak... hehehe...

Em's Family said... [Reply to comment]

thanks for the info.. laki i suke info2 macam ni

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply to comment]

wah banyak info berguna ni, kalo nak pi leh baca balik entry ni...sangat2 membantu

Nana said... [Reply to comment]

@Farra Dhelina
hahah jadi duta pelancongan sabah

Nana said... [Reply to comment]

@tiefazatie

hehe lawa kan pondok tu
ala2 obesea

Nana said... [Reply to comment]

@ibuayu

la ye ke kak
nape tak sempat?
ktorg rush juga ni..
sampai juga

Nana said... [Reply to comment]

@Fiza Nordin
hehehe insyallah moga2 akan akan sampai sni juga satu ari nanti
tq kak

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan

heheh bole mz..kumpul duit nuff & hb wat g oliday

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya

ahh tu la nye
tu sebab saya amek gmbr damia kat situ
menarik je nampak dia
mcm kt genting
pon ada public phone mcm ni

Nana said... [Reply to comment]

@Em's Family

hehe ur welcome..
xpe nanti kot klw u all nak g bole refer sini je senang

Nana said... [Reply to comment]

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis
heheh tu la ...
atas permintaan kawan2 la juga ni
kena wat entry2 yang berinfo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...