MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, February 7, 2011

sabah : seafood yang fresh

bersambung lagi..cite pasal sabah..nak abes dah..esok abes la kisah sabah..
Sepatutnya ikut plan asal hari ke-2 kitaorang tido umah abang aku kat Inanam, tapi sebab amrul nak jalan2 kat Bandar KK malam tu, amrul ajak tido kat hotel je…lagipun dari bandar KK ke rumah abang aku amek masa ½ jam juga la nak sampai…
Oleh sebab kami tak nak lewat pegi pulau esok harinya, tu pasal amrul ajak checkin hotel murah2 je…ala..stakat nak tido semalam je.so pusing2..carik hotel yang paling dekat ngan jesselton point (jeti untuk ke pulau).ronda punye ronda jumpe la garden hotel…RM80/nite…blasah je..janji bilik ada ekon+air panas..hehe….xkose aku nak amek hotel mahal2 sebab time check in dah kul 7 malam..pastu mmg otel tu kira transit nak ke jeti je utk ke pulau...ktorg checkout kul 8 pagi mmg otel tu utk tido je so xyah la amek mahai2 kan rugi je

hotel garden : http://www.hotelgarden.com.my gambar2 ni aku google je lupe nk amek gmbr otel



lepas je checkin kul 8 kitaorang kuar nak dinner, g la carik seafood..orang kata klw datang sabah tak sah kalau tak makan seafood kan. sebelum tu kitaorang dah tanya orang2 kat pasar filipin tu kat mana tempat makan seafood paling pemes?diorang tunjuk kat belakang je pasar filipin tu dia buka mcm kedai2 makan time malam
banyak juga la kedai2 juai seafood ni..seme dah siap2 masak bila kita dah pilih apa yang kita nak dia tinggal panaskan je..kalau nak pilih & masak time tu pon ada juga tp sebab dah kebulur punye pasal kan ktorg malas nk tunggu.ketam je aku tak oder..sebab aku kan elergik ketam kang tak pasal2 badan aku bengkak2 kang...tempat makan ni btol2 kat tepi laut
lobster & udang
 arwah paul bakar ehehhee
 
ni satu lagi menda pelik..pinggan makan dia bungkus ngan pastik..sebab diorang xmau basuh pinggan..just tukar je plastik tu kalau orang dah makan..heheh
dinner kami ikan jenahak, udang & sotong seme yang fresh2 belaka...total seme termasuk air & nasi 2 pinggan RM35



32 ribu orang memberikan idea bernas:

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

ngences aku tgk seafood!
ko kejam la nana!

lia said... [Reply to comment]

pepagi ko idangkan aku dgn sotong bakar yg besar gilak... ko kijam.... uhuks.... (meleleh air liur wehhh....)

Hezesuze said... [Reply to comment]

adeehh bak kata ayu ngences tengok seafood ni....huhu

atty's said... [Reply to comment]

berbunyi perut kty nengok ikan bakar ..sotong bakar..

SyaNa said... [Reply to comment]

mmg sni best
teraek & murah
aku mkn sini 2kali ari tu
ko xamik ye rumpai "pop2"
yg bijik2 tu bile makan kunyah mcm meletup2 dlm mulut
yg tu sedap

mekchu said... [Reply to comment]

huii.. fresh2 nyee... ikan jenahak tu manisssss kan.. tapi tak pernah rasa yg panggang... terliur nyeeee....

Izzatul Iman said... [Reply to comment]

nana menang Ga Opismate...hadiah utama lagi...

baik g cek,...

http://feedproxy.google.com/~r/MomentoAkmafaizal/~3/XyxIBufTgic/pemenang-tempat-pertama-opismate.html

tahniah....

eT said... [Reply to comment]

time p sabah dulu xtau nak carik mana fresh sea food..huhu

~ana~ said... [Reply to comment]

nana, kita pun tgk botol kicap tu mcm botol budu je..hah3x..

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

lobster tu sungguh menggiurkan heheh mahal tak lobster tu nana?

NM02 said... [Reply to comment]

seafood kat sabah memang terbaik. huh... teringat kenangan yang tertinggal di sana. sumpah akan jejak lagi, tapi tak tau bila. hehehe

Ena said... [Reply to comment]

mengecurkan iur betul tengok sotong dan ikan jenahak tu..adeihhh!!

juelee said... [Reply to comment]

sotong die nampak sedappp... tapi mmg sedap pun hahah

Nana said... [Reply to comment]

@Sidratul Muntaha
hehe ngences tu bahasa jawa ek?

Nana said... [Reply to comment]

@lia
hahah ampon2...aku pon smpai la..xmakan2 lagi ni sendiri pon telior hahaha

Nana said... [Reply to comment]

@Hezesuze
heee sama la kita ngences juga
blom makan dari pagi ni

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
heheh pagi2 seme marah klw upload gmbr makanan hehehe

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa

xde la wei rumpai tu
mmg amrul nk sgt try menda tu
jenuh pusing
seme kedai xde
terbaeek kan??
murah lak tu

Nana said... [Reply to comment]

@mekchu
heheh tp ikan jenahak tu kulit dia keras btol la kan

Nana said... [Reply to comment]

@Izzatul Iman
ahh dah tau tadi..tq tau

Nana said... [Reply to comment]

@eT
heheh kami ni puas tanya orang la..
nak tau mana nk makan seafood

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~
hahah kan?
kita pon tanya akk kedai tu
ni budu ke kak?hehehhee

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
saya xmakan lobster tu mz harga sekor RM20

Nana said... [Reply to comment]

@NM02
kan?mmg murah gile..nak2 yg blom msk...
bez btol org sabah dpt bli seafood murah2

Nana said... [Reply to comment]

@Ena
heheh ampun..pg2 wat kecur

Nana said... [Reply to comment]

@juelee
hehhe sedapp manisss

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

haishhhh... perut lapo bila tgk entry nih... tp xleh mkn udang dgn sotong tuh... klu mkn jgk, bersin jerlah jwbnya... huhu...

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

memang ayu n hubby peminat setia seafood tau..masa gi batam aritu pun sama..cara tuang kicap sama macam kat sabah ni...hehe

Ogy said... [Reply to comment]

Ya Allah...terujanyaa tgk sotong..lobster...agaknya lobster tu berapalah harganyaa sekor...

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

adoi k.nana oiiii..tak thn tgok sotong tuu..tlglahhhhhh

[-suziey-] said... [Reply to comment]

tu la mcm2 jenis pencicah ade..rumpai laut la..tp sume tu aku xmkn..geli..ekekeke;D

Nana said... [Reply to comment]

kak zue- elergik ek say alak xleh mkn ketam nanti gatal

ayu-heeh sama la kita..tp kita ketam je xleh makan..owh style dia sama ek

ogy-lobster tu harga sekor RM20

fara-heheheh..tergoda kan beso2 sutun dia

suziey-heheh amrul tu mmg suka mencuba aku pon geli gak mula2 tp dah mkn sedap plak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...