MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, February 18, 2011

suka makeup?

korang suke makeup tak??aku suka...tak masalahnye tak pandai makeup...hehehe..seme pekakas2 makeup ada, blusher, eye shadow, mascara, eye liner..tapi aku rasa jadi perhiasan je seme barang2 makeup aku...

kalau g keje mmg xde la beria nk makeup...malas sebab xdan...kecuali klw ada event apa2 kt opis ha..sanggup la bangun awl dari biasa nak makeup hehee...bese klw g keje pakai bedak & lipstick je, kalau kuar jalan2 pon gitu juga..bedak + liptik...klw g oliday..aku mmg xde la nak bereye shadow bagai....janji dlm beg aku ada bedak+liptik cukup...

penah ada sekali tu g kuantan ada kawan kawen beg makeup lupe bawa..sanggup singgah farmasi kt kuantan tu bli bedak& liptik hahah..dua tu je penting..klw tak xde mmg xbole idop....

kalau g kenduri kawen...ha..wajib makeup heheh..ntah la pesal...klw nk g kenduri kawen mesti spent 1/2 jam utk makeup (skejap je kan..) aku mana reti sgt...tepek2 sket janji ada rupa orang bermakeup jadi la...

bulu mata palsu??langsung tak pernah beli...skali je mrasa pakai bulu mata palsu time kawen dulu ala2 mata unta je aku rasa hahaha....tp bila tepek je bulu mata palsu teros jadik xkenal ngan muke sendiri..serius..mmg beza kan muke bila pakai bulu mata palsu mcm rozita che wan tu..

lipstick?? aku xpernah ada lipstick kaler MERAH hehe...cam segan nk pakai kaler terang...bese mesti amek pink lembut or coklat cair2...nampak mcm xpakai lipstick je...

gambar btol2 makeup masa kawen
time ni aku rasa paling cantek abes la..hehehe...makaseh kepada pak andam bagi aku merasa wanita cantik masa ni hahaha...
gaya makeup g kenduri kawen
tu pun ala2 mcm xmakeup je kan...xnampak makeup sgt, tak reti meh...
gaya aku yang sebetol2nya...gini la juga aku g keje bedak+liptik je
pehtu tudung kelepet2 hahah.. selekeh...
xpela..selekeh2 pon laki sayang...(tetibe..)heheh...
tingin nak blaja makeup...tapi skang youtube pon ada kan..tuto cara bermakeup...rajin tak rajin je nak try...jeles tau ngan orang pandai makeup..nak2 kalau orang tu LELAKI, kenapa ek?sentuhan lelaki ni sangat magis banding kaum pompuan?heheh....tgk la...tukang2 makeup orang kawen..kebanyakan nye LELAKI...masa aku kawen pon LELAKI yang makeup..lelaki sejati bukan auw..auw....


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

31 ribu orang memberikan idea bernas:

zura@iwan said... [Reply to comment]

aku x suka make up..tp kalu g knuri tu gigih la make up wpon x taw teknik2 make up ni..ku hentam kromo je..

sbb dl laki aku pon..suka kt ai sbb tgk neutral beauty kan..hahaha...

mama tisya said... [Reply to comment]

tk suka sgt makeup tk kdg2 teringin gk cuma tk brp reti...tgk org lain rajin je..kita slalu p kj bedak & lipstik je..kalo kenduri tu rajin skit la eyeshadow ke,blusher ke..tp bole kira sgt la...

.:mama dhia:. said... [Reply to comment]

suke mekap tp x reti jugak..yg basic jer ..tu pun main tenyeh jer.. tp skarang kalo kluar umah suke pakai blusher selain bedak n lipgloss..

*mase kawen dulu pak andam jugak yg mekeup mase majlis bertandang..lg cantik dari mak andam make up mase majlis kat umah ..

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

nana sama la kita.kita lg ar beli je lipstick tp tk pnh pakai last2 berkulat.haha

bli lipgloss knonnya nk pakai la bg nmpk kilat sikit tp terperap jgk.tp make up rajin.

tp lipstick kita tk suka la merah nampak muncung mcm mulut tikus je.ekekeke

InaAchik said... [Reply to comment]

wa suka make up sebab aku xder natural beauty! hahahhaa...
walo x pandai mana, tp lepaslah utk basic2 tu. kalo nk mancungkan hidung, kasik naik chick bone segala mmg kelaut! hehehhee...

tapi wa tak suka lipstick. wa pakai Lip Ice cukup!

atty's said... [Reply to comment]

kty pun tak pandai makeup..tp time muda dulu rajin gak ler..lor nie malas dah .turunkan ilmu kat si kakak pulak

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

akak pon mcm nana... dlm beg mekap mcm2 hado... tp x reti nak mekap... yg wajib pakai bedak dan lipstick jer... tuh mmg wajib hado kt dlm henbeg...

mekap yg paling gojes, masa kawen jerlah, siap bulu mata pelesu... hehehehe....

LiErOSe~QiEmi said... [Reply to comment]

sgt suka mekap.. tapi jarang pakai.. pakai asas jela, bedak lipstik, blusher.. tp kalau gi makan, tak topup balik pun lipstik.. malas huuhhuh...

tapi suke sgt kalau dimekapkan.. hihihi

✿etiey erywan✿ said... [Reply to comment]

nana comel gambar ketiga tuh. suka! make up? kdg suka juga kdg langsung tak suka.. camner tu. tengok mood dan keadaan.. n tengok pakaian.

ada tag contest for u ngeh ngeh

Myra Jay said... [Reply to comment]

Sama la kita Sis suka mekap gak, semua perkakas mekap ada tp maleh nak mekap, p keje ckup pakai UV ngn lipstik je, kalau p kenuri je mekap 'gah' sikit.. :D

Bulu mata lak ada beli masa nk bertunang, tp smpai sekarg tak pakai2 dah.. :)

norakhtar said... [Reply to comment]

saya mmg tak suka mekap2 ni..lipstik kekadang jer oles kat bibir..kalau tak..biar camtu ajer..

Cik Wanie said... [Reply to comment]

sekali sekala bermake up apa salahnya kan....

Wanie yg "CIK ANDAM" nie pun x berapa suka make up utk diri sendiri tau,
cuma bila ada event barulah make up,
kalau x,
cuma tempek bedak,lipstik & glos saja,
hihihi:)

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

akak pun tak pandai makeup sgt, biasa2 je, tapi mesti makeup seblom g keje, kalo idak nampak pucat

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

nana dah cantek tanpa make up- natural beauty :) :p

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

a'a la mekap laki lagi ctk kan..nmpk natural je..

org nk mekap2 ni ikut mood..haha...

Lelord said... [Reply to comment]

hahahha aku pun tingin nak makeup tapi xreti

Nana said... [Reply to comment]

@zura@iwan

haha sama2
wlpon xtau teknik
maiin bedal jek..

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
hehe sama la..xreti gak..
kdg tu main tenyeh je

Nana said... [Reply to comment]

@.:mama dhia:.
sama la kita..main tenyeh je ntah apa2
btol kan?
pak andam lg superb sentuhan dia

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
hehe fiza xyah makeup seba dh cantik...
sama la xsuka kaler mrah nmpk mcm berusia pon yea

Nana said... [Reply to comment]

@InaAchik
hehehe klw smpai teknik nk mancung idong mmg xreti la..
stakat boh bedak litpik , eye shadow basic2 je bole la

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
hehehe...
skang kena ajar anak dara plak ek..

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
hahah tu la nye
plg gojes rasa
time kawen je la kan..

Nana said... [Reply to comment]

@LiErOSe~QiEmi
heheh sama2
klw g opis pas smyg pon xtopup bedak & liptik malas nau
sy po suke dimakeup kan..
kakak slalu wat eskperimen kt muke sy
klw dia nk blaja teknik baru

Nana said... [Reply to comment]

@✿etiey erywan✿
hehe tq larik topik plak kekeke
ok nanti sy wat

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
hahah sama2
kenduri kena lelawa..
klw bese2
bedak liptik je

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Wanie
tu la..mmg sesekali kena gak makeup tp xreti la wannie..
beznye jadi mcm wanie
pandai makeup orang...
mak andam lagi

Nana said... [Reply to comment]

@♥MAMASYAZA♥
hehe g keje harus la boh litpik skit kan..
klw x xde seri

Nana said... [Reply to comment]

@AyuArjuna BiGoshh
heheh..malu2 la..
mekaseh kerana memuji hahaha

Nana said... [Reply to comment]

@Farra Dhelina
ahh btol2..
nampak natural

Nana said... [Reply to comment]

@Lelord
tu la
pasni kena blajo kt youtube la hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...