MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, February 15, 2011

suka tak mencuba makanan yang baru?

salam maulidur rasul untuk semua...

korang suka tak try makan, sesuatu yang baru yang korang tak pernah makan?aku ni selalu tak bape suka mencuba...sebab aku takut tak sedap..hehe...nak2 kalau g makan kat luar..biasa aku akan makan kedai2 makan yang aku biasa pergi je...tak nak cuba kedai2 lain..KECUALI ada kawan2 suggest, or aku penah tgk kawan2 wat review kat blog pasal kedai2 makan yg best ha...then baru la aku berani nak try..

kalau amrul plak..lain dia suka sangat try makan menda2 baru...pantang la nampak apa makanan pelik2 mesti dia nak cuba..macam aritu kat sabah dia try makan rumpai laut ntah apa nama menda tu...lalu je tekak dia tu nak try hahah..aku tengok je la..cuit sikit2 je nak rasa..klw tgk aku makan menda baru2 tu seme nye sebab pengaruh dari amrul hahah...klw aku sendiri yg nk try mmg tak dela...dah cuit2 dari dia klw sedap baru aku makan

rumpai laut ntah apa nama dia xtau

mcm minggu lepas..aku ada nampak hotdog besarrr punye..mmg panjang btol sosej dia..terkeluar2 dari roti pita tu
yang ni perasa MEXICANO dah siap dia letak sosej tu dia lipat roti tu jadi mcm ala2 kebab
ni memang sedapp...xabes pon makan...heheh kenyang giler..nk makan menda ni kena btol2 lapa
stakat ni aku baru jumpe 3 tmpt jual sosej gergasi ni
1. kat pasar malam jelatek
2. kat pasar malam depan JJ Au2
3. kat pasar malam jalan TAR
yang ni plak kentang goreng yg makin pemes kat pasar2 malam sekarang ni..
ntah xde la sedap mana pon sebab tak garing...


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

19 ribu orang memberikan idea bernas:

♥cik cahya♥ said... [Reply to comment]

baru je beli sosej gergasi jumaat lepas dkt p.mlm jelatek. sedap la jugak. ;)

juelee said... [Reply to comment]

haha saya sama cam kak long, tak suke try yg pelik2.. sbb imaginasi bterlampau.. hahaha makan je apa yg bese mkn..

ibuayu said... [Reply to comment]

belum pernah cuba lagi sosej gergasi tu..tak jumpa ada ke jual kat melaka ni..

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

klu pasal mkn ni kan, tka soh ckp lah dgn oeg..mmg perut tong sampahhh..semua boleh balonn...haihh..sebab tu lah gemokkk... makan makan makannnn..pendek kata semua makannnn!!

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

heheh..samelah kite..slalu tk berani nk cube benda baru sbb takut tak sedap..=p..nway, sosej gergasi tu tk pernah jumpe lagi. tp yg kentang pusing2 tu mmg kite suka..sbb kite mmg pencita makanan berasaskan kentang..heheh..

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

mknn2 baru yg berasaakan kentang or sosej aku brani la cube, klu rupe pelikk je aku malas nk cube sbb riak muke aku akan beria2 tunjuk x suke klu x sedap,hahahah

tiefazatie said... [Reply to comment]

pjgnya sosej tue!xpenah jmpe...tp pnah buat sendiri la..gne sosej biasa je pun..hihi

kentang teu plak..ifa cm ada je jmp resepi die..nk try buat nie..hihi

mama rifQy said... [Reply to comment]

na pulak susah sket nak makan bende yang pelik2..sb kebiasaannyya na mmg takkan sukee..hehhehe

azura samsuddin said... [Reply to comment]

zura mmg suke mencuba makanan baru kalo ok teruskan kalo x ok teruskan juga tp pastu x mkn dah hehehe.. sosej gergasi tu mmg de nmpk tp lum cube sbb x b'kesempatan ;)

Nana said... [Reply to comment]

@♥cik cahya♥

heheh sedap kan
satu kawasan la plak ek

Nana said... [Reply to comment]

@juelee

heheh bese try mkn pas along yg try bli
klw sendiri nk bli xde la

Nana said... [Reply to comment]

@ibuayu

hehe ala bole wat sendiri kot..
tgk mcm kebab je style dia

Nana said... [Reply to comment]

@Farra Dhelina

hahaha fara
camtu la bagus..
senang dibawa kemana2
seme bole makan

Nana said... [Reply to comment]

@lily azliyana @ mama zara
hehe sosej tu baru lg...
bulan lps br nmpk stat jual
sedpa gak la
kentang tu xrangup tu rasa kureng

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam
hehehe
rugi org mcm kita ni kan
xsuke mencuba
mana nk tau sedap ke x

Nana said... [Reply to comment]

@tiefazatie
hehe bole je wat sendiri
guna sosej biasa
kasi cantum jadi panjang heheee

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy

hehe kdg2 menda2 pelik tu sedap tp kita xtau kan sebab xnak try

Nana said... [Reply to comment]

@azura samsuddin

hehe bgs camni..
suka try
hehe sedap sosej tu

zura@iwan said... [Reply to comment]

spring patato tu ku penah mkn..x sdp mn pn..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...