MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, February 21, 2011

wahab's cendol

ingat tak lagi aritu aku ada wat entry pasal wahab's cendol ni, yang kengkonon nye nk g makan...sekali tgk beratur sampai kat jalan raya tros kensel...

sebenornya...sebelum kami singgah sini g la wangsa walk dulu..nk tgk wayang..lps dah bli tiket wayang lambat lagi shownye g la makan cendol dulu...tak xde la beratur sampai jalan mcm aku pegi usha aritu...tp penuh la meja tu..

try dia nye cendol, memang sedap..cukup santan dia, lemak dia lepas tu paling bez dia TAK MANIS bese klw bli cendol kat area2 rumah sure aku pesan jangan manis2 sgt..ye la mmg bese gitu kan..cendol sure manis likat perit tekak...cendol pak cik wahab ni sedang2 je...xmanis sgt...sedapp

sini bukan ada jual cendol & rojak je..mcm2 ada..nasi lemak, masakan goreng2, nasi lemak eh seme ada la...


cendol kacang merah, kacang dia tawar bukan mcm kacang dalam tin yg manis tu
tapi cendol dia sedap!!
mangkuk dia sempoi jek pakai polystyrene (eh btol ke eja ni?hehe)
dah mcm g open house umah orang je
rojak biasa RM4
tak tau la sedap ke tak aku xmakan...mmg xsuka makan rojak mamak suka rojak buahpeminat nombor 1 cendol
jemput tengok..heheh
ok dah kenyang jom g tengok wayang
damia mmg berlagak gile kalau abah dia balik KL...xmau aku pegang, xmau aku dukung, xmau tido ngan aku, makan xmau aku suap..seme nak ngan abah dia...tapi bagus gak...relaks skit aku...dah dia xmau ngan aku hahaha...pehtu pagi isnin bangun tido mula la mencarik abah dia sampai ke dapor..padahal abahnye mcm bese dah berangkat balik kluang.

sian plak tgk kenkadang..wlpon dah 3thn dia dibesekan dgn keadaan mcm ni..kdg2 tu mmg dia slalu gak tanya abah mana?? nak jawab apa..keje je la...bese aku jawab nanti 2minggu abah balik tau..."OK"...damia ckp...heheh mcm paham je apa maksud 2minggu tu

eh kalau nak tau wahab's cendol ni kat mana, kedai ni kat seri rampai..nak tgk address korang bole tengok FB wahab cendol, aritu ada masuk dalam rancangan JJCM @ tv3

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

34 ribu orang memberikan idea bernas:

Echa said... [Reply to comment]

ni yg masuk jjcm aritu kan?? yg itam tepi cendok tu apa nye?/ cam kismis pun iye.. kismis ke?

ita cutevirus said... [Reply to comment]

cendol memang sedap kalo makan time cuaca panas...
ita pon, kurang layan rojak mamak ni..
kalo rojak buah 2 pinggan pon leh abis skali hadap..

Cik Wanie Ghani said... [Reply to comment]

x silap wanie,
ari tue ada masuk JJCM kan,
tgk pengacara tue mkn pun,
dah mengiurkan tau,
hahahahaha...

eLYies said... [Reply to comment]

aku suka makan rojak mamak..sedapnya!!

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

kat tempat akak pun ada gak cendol yg best, org kedah kata, cendoiiii,
bestkan makan time panas2 ni

lia said... [Reply to comment]

cendol tu wat aku meleleh air liur hu3...

~ana~ said... [Reply to comment]

nana, kita pun pergi hari sabtu br ni..heh3x..

✿etiey erywan✿ said... [Reply to comment]

wah dah lama tak pekena denganw ahab cendol ni.

memang sedap kan dan pak cik whab ni dari tahun 70 dah berniaga cendol nih..

ibuayahdamia said... [Reply to comment]

wahhh femes yer cendol wahab's ni...
dah masuk JJCM mau tak femes kan..
boleh try ni!!

I-sya said... [Reply to comment]

oo...dh gi try eh? pasni nk gi gakla. mmg tingin nk mkn cendol. rojak dia awat x try? kalo idak leh bg kmen sket. kita sker rojak2 ni.. apa jenis rojak pun tarammm.

CiK JuE said... [Reply to comment]

wahid cendol...nampak mcm best jekan..rupanye bias je....

kesian damiakan..

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

dpt jugak mkn ye..cendol ni klu lemak, kompem sedap!

SyaNa said... [Reply to comment]

nnt nak try la
asyik lalu xpernah singgah

*sedih plak ko cerita psl damia tu
korg ni mmg girl power la
:-)

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

sedap tuh mkn cendol pnas2 gini... akak mmg suker sgt cendol pulut...

Nana said... [Reply to comment]

@Echa
ahh yg msk tv aritu
yg itam tu kacang merah hehe

Nana said... [Reply to comment]

@ita cutevirus
sama la ita..
mmg xsuka bukan takat kureng
tp xsuke rojak mamak
rojak buah je suke

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Wanie Ghani
ahh btol2
msk tv aritu

Nana said... [Reply to comment]

@eLYies
eheheh
aku xsuka..
rojak buah je suke

Nana said... [Reply to comment]

@♥MAMASYAZA♥
tu la pekana time panas2
mmg heaven

Nana said... [Reply to comment]

@lia
hehehe..sorry la

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~
eh sama la
kita g sabtu gak
ptg kul 3 gitu

Nana said... [Reply to comment]

@✿etiey erywan✿
ahh sedap..
lama gile dah pakcik ni nege

Nana said... [Reply to comment]

@ibuayahdamia
tu la nye
msk tv nye pasal
femes dah
hehe nanti dtg kl bole try

Nana said... [Reply to comment]

@I-sya
aku xsuke rojak..
tp amrul kata kureng hehehe
aku suke rojak buah je

Nana said... [Reply to comment]

@CiK JuE

sedap..
tak manis sgt

Nana said... [Reply to comment]

@Farra Dhelina
tu la aritu q pjg
xkose nk try hehe
kali ni xramai ok la

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa
try la sedap wei
em..tu la aku pon sian gak
klw dia tanya2 abah dia

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
sy xsuke pulut hehe
lain2 bole

CuTeMiUt78 said... [Reply to comment]

wah.. terpegun jap tgk cendol tu.. mau terliur aku tau..
eemm tu la kan.. kesian kat anak bila berjauhan ngan ayah dia

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

entry ni buat me meleleh air liur tau..me suka cendol :p

siti nurkhijah said... [Reply to comment]

nana, ni wahab yg dulu gerai kat tepi tasik sri rampai tu ka? dah buka kedai dia no...

Nana said... [Reply to comment]

rina-heheh terpegun ke terliur..
tu la..mgm sian.
tp nk wat camne kan
mencarik rezeki
kena bkorban

Nana said... [Reply to comment]

mz-hhe nanti blk msia try mkn sini tau

siti-ahh...pandai la dia..hehe penah ek makan cendol pakcik ni kedai tepi tasik je kan

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply to comment]

perh...nampak menyelerakan la menu tu...cendol my peberet tapi husband tak bagi sangat sebab manis nanti makin gumuk plak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...