MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, March 9, 2011

ayam penyet wong solo @ kg baru

lagi cite basi...kejadian masa ari sabtu, sebelum gerak g dataran nengok pameran ATM tu singgah ler kampung baru isi tank dulu...kg. baru ni mmg la syurga makanan...tapi bab mencarik parking masyallah rasa mcm neraka je hahahha....ya ampun susah giler nak parking...tu je la..tak best nye klw datang makan kt kg. baru ni...jenuh musing carik parking.

mcm bese..pengaruh dari rancangan Jalan-Jalan Cari makan lagi..tingin nk try makan kedai ni..lama giler dah masuk JJCM baru skang try...mula2 masuk tu mcm tak konpiden je..sedap ke kedai ni?nape tak ramai orang?bila dah duduk makin lama makin ramai orang..

sedap tu memang sedap..tak dinafikan ayam penyet dia memang sedap..sebab di ada extra sos kat atas meja tu ada sos cili (yg ala2 rasa udang kering dalam dia) & ada sambal kicap untuk kita cicah klw ada oder set ikan. gambar sos tu xamek plak..sebok dok kipas mulut mcm kuar asap je pedas hehe...

tapi tobat la wei...cili dia yang dia tepek atas ayam tu masyallah...pedas nak mati nanges aku makan..serius! makan sambil air mata meleleh...telinga plak rasa mcm dah kuar asap...haih..bole putus usus aku gini pedas gegila...dah la aku ni ala2 manja xtahan pedas2 melampau hehehe...sape2 yg mmg kaki pedas tu aku suggest korang dtg sini...mmg power gile dia nye kepedasan...

muke sebelum menanges kepedasan
ngape la postur badan ni bongkok gile :)
set ayam penyet RMm10.90 termasuk air mineral
tu nampak tak cili atas ayam tu berdesingg tlinge aku pedas
wong solo

kedai ni letaknye opposite masjid kampung baru, sebelah pusat perubatan pakar al-islam kampung baru tu

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

27 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

nana warung ka wong??ekekek lain tu mksdnya..alamak dh lupa la mksd wong..kt entri kita dlu ada..

sedap kan aym dan smbal cili dia..sedap sgt..tp pedas tahap gaban la mcm nana cakap tu mcm nk ngis.haha.tp sebab mahai jgk nasi ciput giler kita mkn sekali tu je.haha

Lelord said... [Reply to comment]

ekekekeke wong solo...bile la aku nak g keyell ni, ms makin suntuk

Cik Wanie Ghani said... [Reply to comment]

kat Alor Setar ada satu,
tapi blum bukak lagi,
sbb mereka masih lagi mencari tukang masak dari Indon kowt,
huhuhuhu...

nanti bila dah bukak,
wanie plak nak pegi:)

IEZA said... [Reply to comment]

Bestnya...dah lama tak pegi kampung baru..,masa bujang dulu selalu pegi,sekrg ada anak tak pegi..tak ada masa kot...macam best jer suasana kat warung tu..

Chempaka Aurora said... [Reply to comment]

baru tau kat kg baru ada wong solo..huhuh..ngalahkan froggy bawah tempurung je chem ni, tp mmg suka makan ayam penyet wong solo..dia punya sambal tu mmg kaw :)) berdesing pon berdesing tp pingganku musti licin :D

atty's said... [Reply to comment]

owh nama kedainya wong solo..kira branch wong solo ..kot nie ..sbb bangi pun ada wong solo .

eLYies said... [Reply to comment]

nana...sedapnyaaaaaa..nanti nak torai jugak la!!

rATu kEBaYA said... [Reply to comment]

cili tu memang menunjukkan betapa berdesingnya telinga

✿ etiey erywan ✿ said... [Reply to comment]

hmmmm ayam penyet ayam goreng sedap diratah begitu saje. hehe

~ana~ said... [Reply to comment]

nana, sambal terung tu mantop kan...sedap sungguh la kita rs...

kita kalau nak mkn wong solo, selalu pergi wong solo taman dagang..situ besar sikit rest. dia compare kg br ni....

azura samsuddin said... [Reply to comment]

ayam penyet wang solo ni mmg feveret kami sekeluarga (slalu g yg kat bangi jer) sedap sgt2 kalah ayam penyet AP tu.. complete sedap tu ada terung lada+tempe+tauhu, kalo x meleleh air idung mmg x sah ;)

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

nana jadik duta JJCM plak ker??? asyik review pasal mkn jerk... hehehe...

SyaNa said... [Reply to comment]

adoi lapar nye
aku takat ni suke ayam penyet the curve jek

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA

hahaha
salah eja la fiza
dah btulkan hehehe
ah mmg sedap
tapi pedas gila babun la hehhee

Nana said... [Reply to comment]

@Lelord

hehehe
mai la sini
bila2
bole kita jumpe hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Wanie Ghani

owh yeke
harus pegi
tp hati2 ngan cili dia hehee

Nana said... [Reply to comment]

@IEZA

hehehe
ok la..
ada port duduk bersila
tp saya xamek
sebab nanti cpt kenyang
klw duduk bersila hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@Chempaka Aurora

hahah
tu la pasal
berdesingg telinga
pedas yarabbi
tapi sedp kan

Nana said... [Reply to comment]

@atty's

hehe
kak aty
banyak gak kdai2
mkn yg saya post kt blog
ada branch kt bangi kan
senang kaka aty
xyah g jauh2

Nana said... [Reply to comment]

@eLYies

nanti try tau
sedap
tapi ati2
jgn mkn cili banyak2
berapii

Nana said... [Reply to comment]

@rATu kEBaYA

hahaha
serius
paling pedas penah saya makan ni
pedih perut

Nana said... [Reply to comment]

@✿ etiey erywan ✿

tu la
klw kena tempat dia
mkn ngan sambal dia tu
mgm power

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~

ahh la ana
kita ni xmakan terung pon
suke ngan sambal terung dia
sedappp

Nana said... [Reply to comment]

@azura samsuddin

btol2
lgi sedap dari AP stuju tu
tp amrul lak kata
AP llg sedap hahaha
mmg meleleh air idung ngan air mata sekali

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya

hahaha
idok la selalu kak...
duta jjcm mamatisya hehe

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa

hehe
nanti ko try plak mkn sini
sambal kicap & sambal udang kering dia sedapp

tiefazatie said... [Reply to comment]

pergh..bila leh rasa nie..hihi..ifa suka pedas nie..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...