MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, March 18, 2011

bila anak makin besar

bulan depan damia nak masuk 3 tahun..bila dah beso ni.. lain plak la peel & ragam dia..so far damia ni xde la banyak masalah, tak de la aktif tak tentu pasal..masih under control la omputih kata hehehe..

ritu kan masa g tgk wayang, kawan deah ingatkan damia ni anak buah aku hahah..saje bikin aku kembang..kwn deah tu dengar aku bahasa kan diri aku mama, pastu dia cakap lor..anak ke??ingat anak buah...

ada sekali tu g giant...masa kat kaunter nak bayar..cashier tu dgr damia panggil aku mama..tros dia cakap..la kak..selama ni saya ingatkan akk bawa adik...rupa2nya anak akk yea...hehe..aku ckp la..ni anak saya...bukan adik..nape?saya ni xnampak mcm mak orang ke??budak tu ckp klw tgk cara akk ngan anak akk ni nampak mcm adik beradik je..pastu tengok akk layan dia mcm kawan2 je..xnampak mcm akk ngan anak hehehe...

tapi seronok la bila anak dah besar2 gini kan..dah bole dibuat kawan.dah bole buat teman berborak...buat teman bergaduh.. bole buat teman utk pegi sopping2 hahahha....nak2 aku ni jauh ngan amrul...ada la kawan kat rumah tu..




- klw dulu bila bawa tgk wayang dia tgk je xde kata apa2..skang klw tgk wayang jenuh nk kena jawab soalan dia..mama kenapa dia tembak?mama kenapa dia darah?mama kenapa dia sakit?kenapa..kenapa..& kenapa..kadang2 tu letih aku nak jawab..tapi aku jawab je la...walaupun jawapan aku tu kadang2 tak memenuhi soalan hahaha...
tapi satu yg bez bila bawa dia tgk wayang..dia mmg diam xbuat bising lepas tu cara dia tengok wayang tu mcm dia paham je cite tu hehehe

- damia cukup anti klw aku tengok cermin..dulu dia kata aku GEDIK klw nengok cermin skang ni klw dia nampak aku tgk cermin dia cakap mama tak comel...hehehe..

- aku xpernah berebut channel ngan damia..nak2 channel 611 sebab dia bukan minat tengok katon, dia suka upin & ipin je..selamat...hehehe

- dah bole diharap la...tlg angkat baju kat sidai (sidai rendah je) pastu klw tgk kita sidai kain dia pon sebok la tolong..ntah hape2 dia sidai ntah hehe...

ha ni paling bez....semalam punye cite..tengah2 dia nak tido..damia pegang perut aku
damia tanya mama dalam perut mama ada baby kan??alahai...nak baby ke?tunggu la dulu ek..kasi mama rasa kurus dulu kekekekeke....

gambo panaz2 lagi ni..arini damia aku bawa dtg opis...tokwan ada hal..xde orang jaga
dok tengok cite hantu kak limah balik rumah dah 3x ulang dah ni mula dari kul 8 pagi tadi..xpuas2


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

42 ribu orang memberikan idea bernas:

♥ Mrs.Eady ♥ said... [Reply to comment]

sweet swett dh pandai bergaya..*wink*wink*

cikmOt said... [Reply to comment]

damia bosan dah ari2 asik nengok ko jek...tu dia nak adik baru tu...hehehe

Cute MuM said... [Reply to comment]

bestnya bila nak leh jadi kawan..
harap dania pon leh jadi kawan uyun...
kesian damia nak adik tue..
tayah kuruskan badan..
lepas dapat adik barulah kuruskan..
taklah sia-sia jer..
hihihi..

MRS. K said... [Reply to comment]

entah ko ni.. beranak pinak dulu puas2, then baru pasang badan blik..huhu

atty's said... [Reply to comment]

owh ari ni nana ada PA ..Baru ye..

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

bila anak makin bsr..makin mcm2 kan kerenah/telatah diorg..

wahh tu mknanya kak nana nampak muda lah..auwwww

Pn. Zana said... [Reply to comment]

die nak adik tu.. bosan duk umah ..:) comel damia.good gurl eh kat opis mama yer..:)

SyaNa said... [Reply to comment]

masin mulut damia
hahaa..lepas bersalin ko pantang kaw2..boleh la kurus nnt

best la tgk ko & damia..mmg dia ni jenis behave jek
ari tu org da balik br dia sebok nk berlari main2
hahaa

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

ramai yg soh tambah ni..ape lagi, haha! Pb tu sewakan dulu la kat kite..ahahaahaha!! ngarut jek!

muke damia sejibik muka amrul la..heheeh anak bapak :)

Nida said... [Reply to comment]

Lama Kak Nida tak singgah sini... besar dah Damia, pandai bergaya macam mamanya juge..hehe

b a m b a m ' s said... [Reply to comment]

seronoknya ada anak ekk kak nana..

*verangan jap laaaaa..

^^,

lia said... [Reply to comment]

aku suka tgk dia bergaya dgn topi tu.... cute giler...

Aleyn said... [Reply to comment]

wow...keja bleh bawak anak gi offis yerk....bestnyer..mesti boss ni...hehe

GoJeS said... [Reply to comment]

oo...damia teman mama die kt opis eh...siap lyn movie lg...nk tmpg tgk jugek la:)

wantie said... [Reply to comment]

Aku lebih rela ambik cuti jaga Amirul katumah. Kalau aku wak mai dia kat office ni, hancusss..

Tak der nak duduk diam punya.Untung ko si damaia tu leh duduk diam.

Ena said... [Reply to comment]

dah banyak yg damia ni pandai kan.. hehe..

akak kan tak pernah bawka anak2 mai opis lagi.. risau sbb tak keruan nanti abis kang menggangu ketenteraman awam.. ahahha..

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

nana, lawaklah alasan nk rasa kurus dulu..mcmlah nana tu gemuk melampau..kekeke

*kita suka tgk gaya damia msa tgk wyg tu..cap dia tu cantik!!!nmpk bergaya sgt!

Adyshariz said... [Reply to comment]

owhh..masih muda remaja lagik aper..hehe

kejap jer damia dh besar,esok lusa jadik anak dara la pulak

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

klu anak pompuan mmg best wat kwn nana... sbbnya anak gegurl nih dgr ckp sket... klu anak boboy nih nak main sajer....

tp bab suke bertanya tuh mmg... airel pon suke sgt tanya itu ini... kdg2 smp dah xde jawapan nak bagi... hehehe...

~~@lyci@~~ said... [Reply to comment]

dah besar dah damia.. bila damia nk dapat adikkk.. opsssss hehe...

p/s : pakai PB tu subur tauu.. jeng jeng jeng hehehe...

Nana said... [Reply to comment]

@♥ Mrs.Eady ♥

hehe dah beso kan
baju suar seme pilih sendiri

Nana said... [Reply to comment]

@cikmOt

hahaha
nak tak nak dia kena gak ngadap muke aku
utk tempoh 2 thn lagi kekkee

Nana said... [Reply to comment]

@Cute MuM

hehe
klw anak pompuan bese org kata
mgm bole jadi kawan
sebab bb girl bese
dgr ckp
tak buas sgt hehe


hahah nanti la
dapatkan adik damia
pastu kena fikir strategi nk kurus blk
seb baik ada PB

Nana said... [Reply to comment]

@MRS. K

hahaha
tu la kan
kang elok2 jadi kurus
nanti kembang blk

Nana said... [Reply to comment]

@atty's

hehehe
merangkap receptionist
ada ke dia nk jawa tipon tadi hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@Farra Dhelina
tu la..
letih nk layan
soalan dia
hehehe
wah mude ke..
xde makna..
nk msk 28 dah hehee

Nana said... [Reply to comment]

@Pn. Zana

tu la nye
dah banyak kali
dia ckp bb, bb
hehe dia mmg good girl..
diam je
main game
tgk movie

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa

hahaha
ko nih
nanti la dlu
pas bersalin apa lg
sarung PB la kekekke
dia mmg gini
klw org xkenal
mana dia nk ckp
diam je

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan
hahhahaha...
nad PB tu bole meningkatkan kesuburan tau
kang kita kasi nad pakai
nad plak melekat hahahha
tu la mmg muke dia sama mcm amrul

Nana said... [Reply to comment]

@Nida

hye kak nida
dah lama tak g blog akk juga
hehehe
dah beso
seme nk pilih sendiri

Nana said... [Reply to comment]

@b a m b a m ' s

heheh
xyah verangan cb
kawen cpt
nati ada anak
br tau camne
bez nye ada anak

Nana said... [Reply to comment]

@lia

heheh
mekaseh
cap tu jrg2 dia nk pakai
kena paksa baru sarung

Nana said... [Reply to comment]

@GoJeS

hahaha
tu ler..
naik hapal dialog
kak limah ni

Nana said... [Reply to comment]

@wantie

hahaha
aku xleh nk amek cuti
sebab lst mnt
lgpun arini boz xde
damia pon diam je
ok la kan bawa

Nana said... [Reply to comment]

@Ena

hahhaha
damia so far dia dok kacau
sebab nk makan la
nk kencing la tu je
xde wat pangai

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA

hahah
dah tu
PB baru je sarung,,
tunggu la dlu nk rasa
kemujaraban pb ni kekeke

hehe tq cap tu dia kena paksa pakai
klw tak mmg dia xnak pkai

Nana said... [Reply to comment]

@Adyshariz
haha
mude ke
dah 28
tak mude dah hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya

ahh la kak
ramai ckp gitu
gegerl ni
dgr kata
xmcm boy kan
hehhe
letih kan kak
nk jwp kdg tu jwp juga la..
main hentam je jawapan asal dia puas ati kita jawab hehee

Nana said... [Reply to comment]

@~~@lyci@~~

hahah
tu la pasal
ritu baca
PB ni bole kasi subur
kang tetiba bulan depan
ada plak kekeke

Nana said... [Reply to comment]

@Aleyn

eh xde lah..
ni emergency ni
xde org jaga hehe
boz xde plak bole la bawa hehee

tiefazatie said... [Reply to comment]

sgt cumil sis!!best2..

:: noremy bte rahmat :: said... [Reply to comment]

suka pic yang duduk ngadap laptop tue...hehehhehe


p/s:BW & folo..mehla jenguk belog ai..salam kenal!(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...