MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, March 10, 2011

blog tak bole buka???apa nak buat???meh sini ada caranya

malam tadi..tengah dok siok2 join contest...last sekali nak join contest pasal makan...tgh2 nk taip2 tu tiba2 keluar mcm ni blog has been removed! tak lama lepas tu aku try refresh blog ibudamia ni, pon sama juga! dua2 blog tak bole buka...


aku refresh lagi...dan lagi...dan lagi....tapi tetap kuar blog not found...yallah tak tau nk cakap mcm mana perasaan time tu..hanya mereka2 yang pernah mengalami je faham..kekeke...tros call mamatisya...dia kata btol la..xleh buka...ni sama mcm kes MZ aritu...xleh buka blog dia..bak kata MZ muke tu kalau toreh pon mcm tak de darah dah...punya la pucat lesi time blog tak leh buka tu
Align Center
aku apa lagi...tros dapatkan bantuan MZ kt fb...seb baik la mz ada..so masalah ni tak berlarutan lama..dalam 35 minit juga la kot blog tak bole buka...& akhirnya masalah selesai...case closed hahaha....

ok meh nak kasi tau apa kah tindakan yg sepatutnya korang kena buat sekiranya menda2 gini terjadi kat korang...
mula2 tu kena relax..jangan gelabah (cewah nk nasihatkan orang aku pon menggelabah berok bila blog xleh buka hehehe..)tapi sebab aku ada baca entry pasal MZ penah kena kes mcm ni..tu yg jadi xberapa nk takut sgt..sebab ada kwn yg pernah kena kan..so kita tau pada sape nak refer

1. verify gmail account..aku lupe nak buat printscreen 1st page tu...korang just masukkan negara malaysia & h/p number saje....

2.tak sampai 10 second korang akan dapat google verification code yang dihantar ke handphone number korang
3. masukkan code yang telah dihantar ke henpon korang tu dalam column enter your code, then click verify4. masukkan pasword gmail & verify
lepas tu tros bole buka blog mcm biasa..
bila dah bole buka blog mcm biasa
ada gak yg komen tak boleh buka blog aku
kak yong yg tinggal komen..1/2 jam tadi xdpt msk blog aku
mz plak komen sebab dia tgh cuba try test masuk blog aku masa tgh problem tu mmg tak bole
fuhhh..lega wei...tau tak apa menda yg merewang2 dalam otak aku ni kalau blog aku mmg langsung tak bole buka??habes la duit nuffnang aku...hahahha....lepas tu baru fikir..adeh klw blog tak leh buka sayang nye..banyak kenangan2 aku dalam blog ni...

terima kasih yg tak terhingga kat MZ...nasib baik MZ ada..klw tak mmg mati kutu aku...tq juga kat kawan2 yang kasi semangat..cewah...hahahha...yelah..aku jadik down gile malam tadi...bila xleh buka blog..tq kat mamatisya, anje (anje tros chat kt fb tanya kabar pasal blog sgt prihatin anje ni..tq...), tq kat jue juga..kasi kata2 semangat hehehhe...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

24 ribu orang memberikan idea bernas:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply to comment]

leh jadikan contoh ni mana tau kot2 lepas ni kena kat kita plak, dulu pernah kena gak siap email kat google tapi masa tu emmang tak leh diselamatkan memang hilang terus then buka baru tapi time tu baru nak mula berblogging so tak ralat sangat kalo jadi la ni sama gak cuaknya cam nana...bagus share info ni...TQ ye klik HB***

mama tisya said... [Reply to comment]

tu la time nana cal smlm terkejut gk cz br je lps tgk blog nana join contest...tup2 udah ilang...ingtkn blog contest je kn..rupanye blog personal pn ilang gk..yela dr id yg sama kn..nasibaik leh dpt blk...good info ni kot2 lps2 ni terjd kt kita or org lain plak...

Cik Wanie Ghani said... [Reply to comment]

uish bahaya tue kalau jadi mcm nie,
nak kena berjaga-jagalah kan,
sayang kalau hilang trus,
huhuhuhu

♥ Mrs.Eady ♥ said... [Reply to comment]

wah!!info berguna nih! :)
tq for sharing..

AdanyaKauUntukku said... [Reply to comment]

good info.....kena simpan abadi info nieH.....sbb selalunya jadi cam tu..akak refresh je.....pastu ok balik...

SyaNa said... [Reply to comment]

aiyoo kalo aku pn gelabah ok
jenuh nk cari mana kalo blog hilang
tq nana gud info
lepas ni kalo aku mengalami, aku call ko laju2 ek
hehee

Nana said... [Reply to comment]

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis

tu la anje...
dah kena mcm ni
mgm kena buat entry
cara2 nak mengatasi masalah ni
klw org lain kena juga
tau la nk buat apa

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya

tu la..
seb baik la
pernah tgk entry mz
so xde la cuak sangat2
klw aritu
tak baca entry mz
pasal hal ni
sure tak tau nak buat apa

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Wanie Ghani

tu la klw ilang
xtau la..
nanges la..
mcm2 kenangan ada dlm blog

Nana said... [Reply to comment]

@♥ Mrs.Eady ♥

sama2...
serik dah terkena sekali
jgn la kena lagi hehee

Nana said... [Reply to comment]

@AdanyaKauUntukku

hehehe
dah refresh puluh2 kali dah kak
xbole juga
gile cuak...
nak nnages hehee

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa

hahah
maunye tak gelabah wei
blog dah mcm nyawa dah..
sila..call yek
klw jadi mcm ni hahaha

✿ etiey erywan ✿ said... [Reply to comment]

nana.. saya baru terjadi last week. memang serius cuak! nak nanges pun ada... sgt nmendebarkan.

n a d e a said... [Reply to comment]

aku dah pernah kena.... 3bulan blog aku hilang... huhu

MamaYatie said... [Reply to comment]

saya pun kena bbrp hari lepas MZ kena...haru sungguh la haihh..sib baik dah khatam betul2 apa MZ cakap kat n3 dia

Nana said... [Reply to comment]

@✿ etiey erywan ✿

haaa tau xpe
mgm nak nanges dah semalam
dup dap dup dap jantung ni

Nana said... [Reply to comment]

@n a d e a

mak aii
3 bulan??
klw aku gile dah nad..
xleh hidup tanpa blog haha
dah tu apa ko buat

Nana said... [Reply to comment]

@MamaYatie

yeke??
saya semalam xdan pon nak buka blog mz
tros kasi msg kt fb mz je
tanya camne nak buat
cuak gile la

n a d e a said... [Reply to comment]

aku buat blog baru. HAHA. Mana boleh takde blog. Habislah nuff aku. Kah3. Nasib baik boleh retrieve balik... Tapi aku memang ada back up blog kat wordpress ;p

Nana said... [Reply to comment]

hahah mati aku klw xde blog...
btol2 abes la nuff
xde pendapatan ngeh2x

Myra Jay said... [Reply to comment]

Oo penah ada kes blog takleh bukak ye?? isau gak..tp takpe cik nana kita dah ada penyelesaian..hehee, pasni leh refer.

Nana said... [Reply to comment]

ahh...
mmg cuak gile mj
bila blog xleh buka

yantz-yeem said... [Reply to comment]

salam..terima kasih wat entry nie...akhirnya blog sy yg hilang tu berjaya ditemui balik..tocei3x

yantz-yeem said... [Reply to comment]

slaam...mintak copy & paste yea...nak masuk dlm blog tuk pedoman blogger yg hilang blog cam saya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...