MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, March 7, 2011

hari terbuka ATM @ dataran merdeka

3 hari berturut2 aku ke dataran kasi support kat abang askar hehe..lagi pun anak askar sorang tu tak habes2 minta nak naik helikopter.yela...abahnye menurut saje permintaan si anak...tapi frust la..tak dapat tengok masa hari ahad tu..amrul keje..kalau sape2 pegi dataran mesti tengok ada helikpoter lalu bawa bendera malaysia, amrul ada la dalam heli tu.

mmg la nak pegi tgk pertunjukan pagi tu...tapi sesak2 ramai orang tu malas plak...dah ler amrul dok dekat atas awan tu..payah la plak nk jaga damia dalam orang2 ramai tu...dah abes keje petang ahad tu amrul ajak pegi wat kali terakhir. sape2 yang pegi tgk show masa pagi ahad tu mesti bez kan...aku tgk dlm berita pon nampak mcm bez je. jeles sama ayu aka sidratul muntaha dpt tgk show tu heheh...

aritu ada orang tanya.amrul tu askar bahagian apa ek?hehe..ada gak orang berminat nak berkenalan ngan abang askar yea....amrul keje kat bahagian Pasukan Udara Tentera Darat, sebagai aircraft technician, keje dia dok repair2 helikopter klw ada rosak2 seme..



day 1 (friday)
anak askar
peminat no 1 helikopter budak ni
kalau nak tau heli ni di datangkan khas dari kluang
untuk pameran ni..heli ni mana ada kt KL..tu pasal la
amrul keje kt kluang sana..sebab kt kl xde base dia
bini & anak abang askar :)
kemain suke dpt naik heli
*******************************
day 2 (saturday)

bergambo dengan kete kebal
suka nau wat muke merengnyeh
nk gak amek gambo ngan kete kebal bukan selalu ada atas jalan
makanan askar - ration packs

**************************
day 3 (sunday)

tu dia abang askar kat booth PUTD
rumput kt dataran yg botak berbekas tapak heli
time ni heli kt padang tu dah terbang balik
kat stage
my army & my damia :)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

27 ribu orang memberikan idea bernas:

juelee said... [Reply to comment]

saya gi gak ahad tu.. besttttttt....

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

kemain suker damia naik heli yer... klu kt kuantan ker sure akak gi nih... nak bwk anak2 tgk heli dan kete kebal live... maklumlah bkn anak askar... heheheh...

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

best la damia dpt tgk abahnya dekat2..ekekeke

Ena said... [Reply to comment]

hehe..

akak tengok masa dorang dok wat raptai jek nana.. nak p asben akak kije plak.. erm..

mummy_ayu said... [Reply to comment]

ayu tak gie pun..tgk dr opis jer thursday & friday tu..tgk raptai..ptg jumaat tu nampak gak ada show anjing...
HB kat sini

~ana~ said... [Reply to comment]

nana, hr ahad tu dlm kul 8am kita g area dataran, g ambik hudband br balik keje, mak oi...penuh tgk org nak pergi dataran...

Jue aka ibu FarisYah said... [Reply to comment]

tak dapat pergi sebab balik johor...
damia memang anak askar...hahaha

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

saye pon anak askar jugak ;)

e.l.i.z.@ said... [Reply to comment]

wahhh sonok gak ek hari askar ni..untung leh posing dlm heli

SyaNa said... [Reply to comment]

aku teruja tgk MHI pagi jumaat tu
dia siap tunjuk ade askar panggang ayam

wantie said... [Reply to comment]

besh besh leh naik heli tu. tak pernah pun merasa naik heli.

Ntah bila ler boleh dapat peluang.

mamyharraz said... [Reply to comment]

semalam pegi juga sbb bwk anak askar akk p tgk~ walau baba dia jauh anak dia wakilkan smgt tentera heee

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply to comment]

wah betsnya seumur hiduo tak pernah pi pun hubby malas nak bawak...

Nana said... [Reply to comment]

@juelee

ha tu la
bez kan
rugi la
tak dpt tgk show dia ahad tu

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
hehe
ye la kak
peluang mcm ni
bukan selalu dapat
harus la kena pegi kan

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA

hahhaha
paling bez tu
dia naik helicopter
stiap ari ajak
naik heli

Nana said... [Reply to comment]

@Ena
dapat tgk raptai pon
sama je mcm ari sebenar kan

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
ha
klw show anjing tu bez
bijak tol anjing2 tu

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~

owh yeke
tak singgah ke hehe
mmg ramai

Nana said... [Reply to comment]

@Jue aka ibu FarisYah

hehhee
tu la nye
semangat anak askar tu
nk tgk heli

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam

heheh sama la kita
ayah aku bekas askar juga hehee

Nana said... [Reply to comment]

@e.l.i.z.@

ahh snok eli
dpt tgk menda2 baru
ok la..kasi damia pendedahan

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa

owh ada ek
bakar2 ayam
yang itu survivol la tu kot

Nana said... [Reply to comment]

@wantie

alah wantie
aku mrasa takat posing sebelah je la
mana penah naik pon heee

Nana said... [Reply to comment]

@mamyharraz

wah akk
isteri askar juga ek ehehe
kasi semangat kan

Nana said... [Reply to comment]

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis
hehe
xpe anje
tgu tahun depan plak
sure ada

deqlis said... [Reply to comment]

hah sib baik kasi link..hari tu cari gak entri Nana yg ke dataran nie..

ohh yeke klu 1st time naik muntah??heheh..agknyer tu jenis gayat dakkk??
isshh tingin nk naik.....nanti klu ada wat apa2x event kasi chance org awam naik bg tau laa erkk hihi..

deqlis pun sama laa..tak pernah tgk keta kebal kat jln...sbb tu g gak ari tue...mmg bestt..:)

deqlis pun pergi sabtu tu tp tak terserempak laaa erkk...punyalaa ramai org walau pun hujan dan becak:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...