MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, March 14, 2011

membalas komen peminat :)

ada masa, ada kerajinan...aku akan cuba sedaya upaya untuk menjawab komen2 dari kawan2...
ingat lagi dulu masa mula2 berblog..buat entry untuk bacaan sendiri je tak pon orang komen hahaha..tap tak kisah pon...sebab tujuan utama berblog dulu sebab nak catat segala kisah suka duka kita dalam blog..

tapi makin lama bila dah ramai orang datang mengomen jadi mcm semangat plak bak buat entry, bila stiap kali kita membebel, merepek tu ada orang datang komen mcm syok je..selalu entry2 yang dapat banyak komen mesti la entry2 pasal tips.tp tu la..agak tak berapa ada idea kadang2 tu nak wat entry2 tips ni...

klw kata ada orang komen berbentuk pertanyaan / soalan..aku akan terus jawab kat entry terbaru orang tu kat blog dia..& akan jawab juga dalam komen blog aku...kadang2 tu kan komen2 berbentuk pertanyaan tu akan membuatkan si penanya datang balik kat blog kita utk tengok kita jawab ke tak soalan diorang..

sebab musabab utama aku rajin jawab komen ialah sebab..aku takut nanti orang akan datang balik kat blog aku nengok aku jawap tak komen diaorang (memang terjadi pon) aku xmau hampakan peminat..muahahaha... (gile verangan mcm artis fofuler)...jangan ingat orang tak masuk balik blog kita ye nak nengok kita jawab ke tak diorang nye komen heheh...ni ada contoh...aku dah jawab komen diorang yang mana jawapan aku tu berbentuk soalan juga & diorang jawab balik dalam entry tu..eh korang paham ke tak apa aku tulis ni??aku pon dah pening hahaha..buat2 faham je la ek...
contoh pertama:
ifa - aku dah reply komen dia..dalam entry NI
tak sangka plak lepas tu ifa bole datang balik tengok entry yg sama & jawab balik kat komen tu
kira 2x komen la..dalam satu entry
contoh ke-2
nadea - aku dah reply komen nad dalam entry NI & komen aku tu berbentuk pertanyaan
see..nad datang balik kat entry aku utk jawab balik komen aku tu

biasanya aku akan cuba balas komen2 tu time lunch hour ataupun time dekat umah...tapi ada juga entry aku tak sempat nak balas komen..tak semua komen aku sempat jawap sebenarnya..sorry la ek..kalau ada komen2 korang ada yang tak berjawap...tp insyallah...seboleh2nya aku akan try juga jawap klw ada masa.

apa2 pun aku sangat2 hargai komen dari korang semua...xkisahlah..komen korang tu setakat sepatah perkataan sekalipon....


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

14 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

dlu kita rajin reply komen cz tu slh 1 tips blogging tp skarng ni yg mn ada pertanyaan insyaallah akan jwb kt blog diorang..tk sempt dh nk reply kt stiap komen tp mmg hargai la komen dr kwn2

ZanaNordin said... [Reply to comment]

rajin ko nana..
aku nie kadang2 tak sempat nak balas komen kengkawan
tp seronok kan...bila kita buat entry
ada yang datang komen..rasa bersemangat dan di hargai..
tp tulah...kan syok kalau aku pun rajin mcm ko nak membalas komen2 dari kawan2 tu..

kadang tu aku jawab
kadang tu tak terjawab
batasan masa

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

klu ada berlebih ms mmg seronok jwb2 komen..mcm org ni alahai..kat ofc pun curi2..setakat nak approve komen, jeling2 blog blh lah..

wekend lak, sbuk buat autopublish..blogwalking..mmg tak dan nk reply komen satu2..tp sgt hargai..

tp nk cuba jugak lah.. :)

Nureen said... [Reply to comment]

mana yg sempat jekk nureen reply.. hehee sbb x dak masa bila time keja ni..

jom tgk ni
http://nureenasir.blogspot.com/2011/03/tqvm-kpd-yg-sudi-join-2nd-ga-aii.html

[-suziey-] said... [Reply to comment]

yuhuuuu..mood bw aku baru nk dtg..huhu..

amboih byk peminat ni siap n3 membalas komen yek..aku dh xterbalas la komen2..just baca n bw je ke blog tu..huhu

b a m b a m ' s said... [Reply to comment]

agreed with kak nana!! suka kalau ade org respond komen yg dah kita drop.. :P

Terjah jom!: Nikmati ganjaran bila anda TOPAP!! wowww~! :D

aanie said... [Reply to comment]

balas komen org sbg tanda penghargaan...ye la, penat2 dia dtg komen...
tp kadang2 x sempat gak kan...

MamaRifqy said... [Reply to comment]

nana nih mmg bagusss tauu,,na mmg tak berkesempatannn!!

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply to comment]

wah memang berdedikasi sungguh k, kita la ni dah tak terreply sudah...ada yang kecik ati tak?

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me sgt fail bab2 ni...memang nak sgt jwb semua komen, tp masa membataskan..buat entry pun memang stay up tiap2 mlm--kat msia tak tau ler mcm mana....

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya

sama la..
bese akan reply soalan2
tros kat blog kwn2
sama..kdg2 tu mmg tak sempat nk balas

Nana said... [Reply to comment]

@ZanaNordin

sama la gak zana
kdg2 tu mmg xdan nk reply
bila tgk org ramai komen
rasa sronok kan
baru semangat hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Farra Dhelina

hehhe
tu la..
ramai yg bz kt opis
mmg tak dan nk reply kan
weken plak mest bz bw blog kwn2

deqlis said... [Reply to comment]

syabas... sama lah Nana..hehe..
seronok klu siap balas2x jawab..rasa macam jiran sebelah rumah jer..kan kan kan..

Nana, balik nie citer laa best ke idak filem World Invasion: Battle Los Angeles tu..hehe..

deqlis malam nie layan Gemilang je laa as usual..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...